súlyos testi sértés kísérlete


ObudaFan # 2011.09.01. 11:13

Mi villant a kezében?

Rexor # 2011.09.01. 11:11

Amennyire ki tudtam hámozni a dolgot a leírás alapján a jogos önvédelem esete állhat fenn, tehát nem lesz következménye a dolognak.. Ami kérdéses, hogy a támadás elhárításához szükséges mértéket nem lépted e túl.

beka123 # 2011.09.01. 10:12

Tiszteletem ,megrenditö történetem röviden ,kisfiam 16év barátja 16 másik 15 éves este lementek kutyát sétáltatni a barátjáét ,a házban az egyik lakonál nagy dinomdánom volt ne tudjátok meg mjen lako és mijen testvére volt ott ,szolval a lako testvére részegen lement valahova balhézni nagy késsel majd visszavelé a gyerekeket látva rájukrohant hogy megöli öket és kertgette öket a 2 emeletig ,mi a 3 em lakunk ,a gyerekek félemtöl reszketve kértek segitségeta ,felnötektöl tölem és a szomszéd férfitol ,tehát mi lekisértük a gyerekeket hogy a másik házban lako kisgyerekek hauzamerjenek menni van feleségeink is lejöttek.majd az elkövetö lerohant szintén késsel dühössen fürkészte a gyerekeket lent de mivel látta felnötek jelenlétét felment de utközbe nekem jött és belémkötött üvöltözött de jozanul gondolkodva mondat nincs semmi probléma,majd kihivtuk a rendöséget ,elég gyengén jártak ell nem állitoták elö az elkövetött és a kést se keresték csak elzavarták a házbol a 3 jomadarat . mi ezt fentröl néztük és megkönnyebültönk .családaink bementek a lakásba ,én és a szomszéd lementünk levegözni meg se fordult a fejünkbe hogy visszajön ,de ki idö elteltével megjelent az illetö mi a lépcsöháznál áltunk megint nekem jött és orditott megláttam valami nagyot villani a kezébe és elszabadulzt a pokol mi összegabajodtunk a szomszéd valami bot szerüséggel üte amit a lépcsöházba talált és megprobálta leszedi rolam a lépcsön feködtük maj amit a szomszéd elejtett botot kezem ügyé akadt és és tölem is kapot párat amég táadott ,tiszta sokban voltam azt se tudom hogy mentem fel a 3 ikra ,a rendörök üjbol kijöttek hamar és elvittek reggel haza is engettek ,megtudtam hogy a fejérülései 8napon bellüliek ,viszont a mi agaszt hogy az eggyik mellékheréje is megsérült eddig nem mütötték lehet nem is kel és meggyogyul ,de ha ránkverik hogy maradando sérülés vagy fogyatékosság akkor bahj van ,mire számithatunk .nekem soha nem volt rendöségi ügyem 2 kisgyerekem és egy rokkant feleségem van ,16 éve dolgozok az egészségügybe nap mint nap embereket mentünk ,viszont most rettegésbe élünk .válaszokat elörre is köszönöm .

ObudaFan # 2011.08.21. 09:10

Nincs mit.

ObudaFan # 2011.08.21. 08:32

A súlyos testi sértés (kísérlete) büntetési tétele természetesen magasabb a könnyű testi sértésénél.

ObudaFan # 2011.08.21. 08:19

A leírtak alapján ez sokkal inkább súlyos testi sértés kísérlete. Természetesen változhat ez még.

Gabicsek # 2011.08.12. 11:03

volna értelme, mert ha nem tesz, egyértelműen a bátyjának és annak barátnőjének vallomását fogják elfogadni.

Bobba # 2011.08.12. 10:10

Volna értelme?? mi az ami enyhítheti a dolgot? nyilván nem leszúrni akarta, mert akkor a konyhakéshez nyúlt volna és pláne nem a 6 és 8 éves gyerekek előtt.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.12. 10:06

gy aztán vallomást sem tett, mert fölöslegesnek véli.
Még tehet.

Bobba # 2011.08.12. 09:58

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. A párom tavaly karácsony előtt vitába keveredett a bátyjával és annak barátnőjével, amiből verekedés lett. Minden normális embernek ez testvérek közötti balhé lenne, a bátyjáék azonban feljelentést tettek ellene súlyos testi sértésért és rágalmazásért (le "faszszopó kurvázta" a barátnőjét). Senki nem sérült meg valóban komolyan, de talán a bátyjának lehetett a kék-lila foltja, de nem került elő konyhakés vagy ilyesmi... Beidézték a rendőrségre, ahol meghallgathatta, hogy milyen vallomást tette a bátyja és annak nője, aminek kb. 90% hazugság, de a rendőrnő is azt mondta, hogy nem tud mit tenni mert ketten vannak vele szemben. így aztán vallomást sem tett, mert fölöslegesnek véli. Az ominózus esetnél jelen volt a párom unokahúga és unokaöccse de ők 6 és 8 évesek, és bár meghallgatnák őket, nem sokat számít a szavuk, illetve a párom nem akarja belevonni őket, elég volt nekik hogy látták ezt. A rendőrnő szerint max. felfüggesztett és pénzbírság lehet belőle, de hogy lehetne ezt még enyhíteni??? Tiszta röhejes az egész, ráadásul ügyvédre nem igazán tudnánk költeni, de nem tudom, mit lehet tenni, vagy mire lehet hivatkozni? aki tud segítsen, ha lehet, emailben várnám a válaszokat, azt könnyebben tudom követni: b.katona@yahoo.com. Előre is köszönöm a segítséget. Ui.: páromnak semmilyen korábbi rendőrségi ügye nincs, tehát nincs súlyosbító körülmény.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.21. 18:29

Súlyos testi sértés, de nem kizárt az emberölési kísérlet sem. Jelentős nem vagyoni kár is van.

Sipinici # 2011.07.21. 17:42

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A 17 éves fiamat egy általa ismert nagykorú személy többször az alábbi módon bántalmazta.
Miközben beszélgetett a fiam az ismerőseivel, odament hozzá és szó nélkül lefejelte, arcon ütötte, majd miután a földre zuhant ismételten többször ököllel fejen/arcon ütötte eszméletvesztésig. Majd miután magához tért a fiam, felsegítették, de a srác újra megtámadta: mellkason rúgta, amitől földre került, majd a fejét rúgta eszméletvesztésig. Mindezt csodálatos módon túlélte egy súlyos agyrázkódással (napokig a traumatológián feküdt)+porcos orrsövénye leszakadt a csontos orrsövénytől. A fiam futballozik, de sérülései miatt nem tudta elkezdeni a felkészülést a csapatával, és az elkövetkező 1 évben még vár rá 2 orrműtét (1 funkcionális, 1 plasztikai). Készült CT, de csonttörést nem mutatott ki. Mire számíthatunk, akár vád, akár kártérítés terén? Köszönettel, Sné B.N.

guba # 2011.06.30. 07:48

Nem a társadalomra veszélyesség hiányzik, hanem feltehetően a bűnösség. A könnyű testi sértésnek csak a szándékos alakzata bűncselekmény, annak bizonyítására pedig egy ilyen tényállás mellett én sem látnék sok esélyt.

Gabicsek # 2011.06.27. 13:02

Hát, feltehetően lehet társadalomra veszélyesség, mert én még olyat nem hallottam, hogy nagy szeretetből valakit megölelgetnek, aztán - mivel ennyire szeretik egymást - utána a megölelt feljelenti azt, aki megölelgette:) Nékem sántít ez a nagy szeretteli ölelés:)

Dr.Attika # 2011.06.24. 20:35

Lehet így ölelni. Csakhogy ezen cselekmény esetében hiányzik a társadalomra veszélyesség és ezért a cselekmény nem bűncselekmény.

Mint ahogy az sem veszélyes a társadalomra, amikor a nagyapa újszülött unokája első kórházban történő meglátogatása alkalmával letépi a pelenkát az unokáról és kiviszi a meztelen újszölöttet a kórház előtt várakozó rokonsághoz és közli nagy hangon: "Látjátok milyen bazi nagy farka van!"

kovacsz # 2011.06.24. 20:04

Ölelésért?
Egyébként könnyű testi sértés miatt 30 napon belül illik, mivel a sérülés a leírtak szerint aligha lesz súlyosabb...

Edan # 2011.06.24. 19:11

Kedves Forumozok!

Ismerösömet (50 kg-s) megölelte szaz kg feletti ismeröse, bordaközi beverzesek, törest nem mutatott a röntgen, fajdalmai viszont hetekig tartottak, igy gyogyulasa meghaladta a 8 napot. Kesve ugyan, de tehetö feljelentes az elkövetövel szemben? Meddig lehet megtenni azt? Erdemes-e? Elegendöek az orvosi papirok hozza vagy latlelet kellett volna akkor rögtön az orvostol?
A valaszokat megköszönöm!

zebrus # 2011.04.14. 12:41

Köszönöm a hozzászólásotokat.Leginkább az újra találkozástól félek. Pszichológushoz jártam és sok álmatlan éjszakámba került, mire felül tudtam kerekedni a történteken.Nem szeretném,ha meglátva az én "szerető"volt élettársamat,felszakadnának a lelki sebek.
De ez már első sorban tőlem függ,hogy mennyire leszek erős. Az leszek és kívánom Neked Dittike,hogy Te is légy az.


Súlyos testi sértés ügyében kell bíróságra mennem.Én vagyok a sértett.Hogyan védekezhetek ügyvéd nélkül?

dittike27 # 2011.04.13. 09:51

Gabicsek köszönöm a tájékoztatást.Probálok higgadt maradni és hinni hogy bünhödni fog amit elkövetett.Igy van sulyos testi sértés kisérlete ellene a vád.Az ügyvéd csak a fura keresztkérdések miatt merült fel de én is ugy gondolom hogy felesleges.De ha még kérdezhetek mit jelent hogy kárpotlás miért ajánlották fel ezt annak idején és ha most is felejánlanák???

Gabicsek # 2011.04.12. 18:48

Nem kell ügyvédet fogadni egyik sértettnek sem, szerintem tök fölösleges és pénzkidobás. A vádat ugyanis az ügyész képviseli, ami azt jelenti, hogy elvileg bizonyítottnak látja a bűncselekmény elkövetését, mert ha nem így lenne, nem emelt volna vádat. Az ügyészt be lehet tudni csúnya kifejezéssel élve sértetti képviselőnek. A jogi képviselő sem tenne többet, mint hogy kérdést intéz a vádlotthoz, tanúkhoz, amit megtesz a tárgyaláson a bíró és az ügyész is.
A vádlott pedig nincs igazmondásra kötelezve, azt mond, amit akar, más kérdés, hogy a bíróság vagy elfogadja, vagy nem. Egyértelmű eseteknél nemigen szokták elhinni a vádlotti "ártatlan vagyok" c. meséket, hiszen ilyen ártatlanokkal vannak tele a börtönök.

Dittike27!
Meglehet, hogy 8 napon belüli a sérülésed, de mivel vádemelés történt, így a vád gondolom súlyos testi sértés kísérlete. A kísérletet ugyanúgy büntetik, mintha súlyos sérülést okozott volna.
Próbáljatok lenyugodni, és bízzatok az ügyészben.

dittike27 # 2011.04.12. 09:12

Zebrus.
Sajnálom ami veled is történt hisz ugy gondolom egy csonakban utazunk.Neked a szerencséd a szerencsétlenségben,hogy van aki hallott ahogy kiabálsz.Engem sajnos senki nem hallott bár én az első ütéstől eszméletem vesztettem.Szerintem a tiéd sima ügy hiszen törésed is volt nem gondolom hogy bármilyen ügyvéd ezt ki tudja beszélni,ugyhogy én a helyedbe nem fogadnék ügyvédet.Bár szerintem ugyse fog olyan büntetést kapni amit valojában megérdemelne.

zebrus # 2011.04.12. 05:42

Engem a volt élettársa úgy megvert, hogy az arcom teljesen felismerhetetlen lett.Eltört az orrom, a szemem vérzett stb. A kórházban az orvos már eleve nyolc napon túl gyógyuló súlyos testi sértést állapított meg. Azután mentem a rendőrségre, ahol felvették a jegyzőkönyvet.Ez 2010.oktoberében történt. Most jutottunk el oda, hogy az ügyészség értesített a vádemelés tényéről.Az élettársam (183 cm, 107 kiló)arra hivetkozott, a rendőrségen, hogy én megtámadtam (155 cm, 54 kiló)és ő csak védekezett , 1 pofonnal "eltolt" magától. Mint kiderült, ő ügyvéddel jön a bíróságra, én viszont nem gondolom, hogy ügyvédet kellene fogadnom. Vagy mégis? A tanúvallomások egyértelműen állítják, hogy hallott és látták a segélykiáltásomat a könyörgésemet, hogy ne bántson, és azt, hogy a földön fekszem és ő rúgdos.Fényképek igazolják, hogy hogyan néztem ki.De a volt élettársam hihetetlen módon hazudik. Tudom, hogy nekem van igazam, de félek az ügyvédi " csűrcsavartól". Hogyan védekezzek?


Súlyos testi sértés ügyében kell bíróságra mennem.Én vagyok a sértett.Hogyan védekezhetek ügyvéd nélkül?

dittike27 # 2011.04.11. 11:47

Én esetem elég egyszerünek tünhetne.Tavaj volt barátom bántalmazott.Korházba vittek a mentők és csodálkoztak hogy nem tört el semmim.Majd haza is vittek és utána mentem a rendőrségre feljelentést tenni.A korházba közölték mivel nem tört el semmim ha kérek látleletet akkor azon az fog szerepelni hogy 8 napon belüli hál isten a rendőrségen azt mondták nem kell az ő orvosszakértőjük megnézi a képeket és ha kell engem is.Nos megnézte a képeket és a leleteket és átminősitette sulyos testi sértésre.Hogy ezt milyen formába nem tudom sajnos.Egy év elteltével kitüzték a tárgyalást ahova én egészségügyi okok miatt nem tudtam elmenni mint tanu.A barátnőm aki viszont végig mellettem volt elment és számomra meglepődve mesélte hogy kérdezte tőle a birónő milyen szinü volt az arcom,hány ütést kaphattam és egyéb más olyan dolgot ami egy év után azért nehéz megmondani.Illetve hogy friss sérülés vagy már ott volt rajtam?Amit ugy gondolok ő nem nagyon tudná megállapitani.A lényeg hogy a volt barátom és az ügyvéd azt szeretné állitani hogy valaki más okozta a sérüléseket és én rá akarom ezt kenni ami abszurd.Kérdésem az lenne hogy fogadjak én is ügyvédet mint tanu hogy megkapja amit megérdemel?És valoban megkaphatja a büntetését?Illetve el kéne mondanom azt a biróságon hogy az ő családja felkeresett a történések után és közölték találjak ki kárpotlást és cserébe hagyam az egészet.Mert én elszánt vagyok és ugy gondolom nem fogom annyiban hagyni igy is elég sok nő nem megy el feljelentést tenni félelemből illetve mert ha meg is teszi nem ér el vele valodi büntetést.

kovacsz # 2011.04.10. 18:04

Legyen emberölés előkészütele. Irány a rendőrség és feljelentés.

Kevés nyugtatóval, altatóval kevert jutalomfalatkát átdobni a kutyának? :-)

guba # 2011.04.10. 13:56

Ha kapna is egy agyvérzést, soha senki nem állapítaná meg kétséget kizáróan, hogy okozati összefüggésben áll a kutyaugatással. Egyébként nehezen tudom elképzelni, hogy a kutyák a saját területükön mozogva minden ok nélkül pont az ő ablaka alatt vonyítsanak. De, ha mégis, akkor sokkal egyszerűbb megoldás, ha összebarátkozik a szomszéd kutyákkal, mint ha különböző eljárásokkal magára haragítja a szomszédot és borzolja a saját, amúgy is gyenge idegrendszerét.