súlyos testi sértés kísérlete


Gabicsek # 2011.04.09. 17:31

Vagy az önkormányzatnál szabálysértési eljárás, mert minden önkormányzatnak van helyi ebrendelete, ahol leírják, hogy úgy kell kutyát tartani, hogy az ne zavarja a szomszéd nyugalmát. Ennek megsértése miatt lehet az önkormányzatnál bejelentést tenni. Semmiképp nem bűncselekmény.

kovacsz # 2011.04.09. 15:12

Nem fogsz ilyen §.-t találni. Birtokháborítás...

sylvy # 2011.04.09. 09:07

Értem, de tegyük fel még nem voltak bűntetve, csak úgy körülbelül mi az amit kaphatnak? Csak ilyen maximum minimum érdekelne, nem pontosan, mert az úgyis ki fog derülni.

ObudaFan # 2011.04.09. 09:01

Az számos körülménytől függ. Kérdés például, hogy az illetők voltak-e már büntetve. Kérdés, hogy milyen célból, vagy indokból tették ezt.

sylvy # 2011.04.09. 08:39

Üdvözlöm!

Érdeklődnék, hogy milyen bűntetésre számíthatnak, akik megverték a bátyám barátait.
Tegnap este a bátyám két barátjával beszélgettek egy téren, mire messzebbről 4 srác elkezdte őket kövekkel dobálni, ők nem akartak balhét nem törődtek velük, később a fiúk odamentek bátyámékhoz és szó nélkül leütötte az egyik a bátyám barátját, mire másik kettő a másik haverjának esett, majd a bátyámat akarta az egyik megütni, ő szerencsére el tudott hajolni és visszarúgott felé, ekkor hagyták békén, de a szegény srác a buszmegállóba szörult, és ketten verték, ő járt legrosszabbul, neki eltört az orra és az arccsontja, a másiknak megrepedt az arccsontja, a mentő fél óra múlva ért ki, a rendőrök hamrabb, a mentő azt mondta 8 napon túl gyógyul.
Válaszát előre is köszönöm!

melicsaba # 2011.02.23. 16:00

Én hivatalosan fociztam megye elsö osztályu csapatban és ezáltal a baleset által minimum egy évre eltiltottak a focitol ami nagy kár mert ez volt az utolso szezonom az ifi csapatban amelynek az edzésén nem vettem volna részt mert a felnöt csapatban kellett volna edzenem ahol a késöbbiekben kereseti lehetöséghez jutottam volna. és ettöl a mütéttöl függ a további fovi karierem.

melicsaba # 2011.02.23. 15:53

igen már most van maradando sérülés amely fülzugás szédülés ha lefekszem ha lehajolok ha felálok ami az orvos szerint maradando.ezt még nem tudom mibe fog korlátozni majd a mütét után elválik.Amugy az ien eset meddig huzodhat mivel december 19-ke ota nem kaptam egy rendörségi papirt se és meddig lehet elözetesbe az elkövetö???És maximum menyi idöre fogják lecsukni???

guba # 2011.02.23. 15:16

Azt, hogy ez életveszélyt okozó testi sértés, vagy emberölés kísérlete, az alapján lehetne eldönteni, hogy az elkövetők szándéka mire irányult. Interneten keresztül erre nem lehet válaszolni.
Kártérítés mértéke nagyban fog függeni attól, hogy lesz-e maradandó egészségkárosodásod, ha igen akkor az miben korlátoz.

melicsaba # 2011.02.23. 14:32

jo napot én olyan kérdéssel fordulok önökhöz hogy engem 2010 december 19-én megvert egy 15 fös társaság ojan szinten hogy fél orán mulott hogy belehaljak a sérülésembe a rendörök ugy jöttek be hozzám a korházba hpgy felvegyék a valomásom hogy a térfigyelö kamera és a benti kamera felvételeiböl látszik h nem én kezdtem és hogy nem lehetett volna elkerülni ezt a helyzetet. 17 napot voltam korházba és még akkor is szigoru feltételekkel engedtek haza na már most mint kiderült január közepe fele rám még vár egy koponycsont potlás egy 4szer4 cm-es csontdarab és végulis az lenne a kérdésem hogy a rendörség ugy inditotta el a büncselekményt hogy életveszélyt okozo testi sértés és hogy a rendörség még nem tudja h engem ujra kell müteni meg hogy mennyi volt a tulélési esélyem az orvos elmondta hogy az ien esetet 3-bol 1 éli tul és hogy ez nem változtat a büncselekmény ojanra hogy ember ölési kisérlet?? Meg én azelött kezdtem el dolgozni 10 ho 28-val és ezáltal amikor történt az eset azota tápénzen vagyok mert nem engednek dolgozni nem szabad megeröltetnem magam kimélö életmodot irtak elö az orvosok na már most 2011 február 7-vel megszünt a tápénzre valo jogosultségom és más jövedelmem nincs ijenkor mi a tehendö?? És hogy mennyi kártéritésre számithatok körülbelül???

Gabicsek # 2011.02.10. 20:30

Betty3!
Más a tényleges gyógyulási idő, és más a büntetőjogi gyógytartam. Az, hogy begyulladt a füled és és orrod nem változtat azon, hogy a sérülésed 8 napon belül gyógyuló.

Betty3 # 2011.02.10. 17:45

Köszönöm a választ.

guba # 2011.02.10. 17:20

Ha nem fogadom el a kártérítést akkor még vádemelésre kerül a sor nem?

Igen.

Ott akkor milyen büntetés jár neki?

Méltányos és igazságos.

Betty3 # 2011.02.10. 10:12

Azt már tudom. De ott még beadhatom az orvosi papírokat hogy volt még sérülésem 8 napon túl is. Ha nem fogadom el a kártérítést akkor még vádemelésre kerül a sor nem? Ott akkor milyen büntetés jár neki?

guba # 2011.02.10. 10:09

Közvetítői eljárásban nem fog büntetést kapni. Erkölcsi és anyagi elégtételt szolgáltat a számodra.

Betty3 # 2011.02.10. 09:56

Tisztelt Fórum!
Érdeklődnék hogy engem novemberben ököllel megvert a sógorom. Az orvosszakértői véleményben azt írták 8 napon belüli sérülés, igaz nem tört el semmim. Viszont azt is írták megtörtént a súlyos testi sértés kisérlete. És a véletlen műve volt hogy nem sérült meg a szemem. Az ügyet már átadták az ügyészségre közvetítői eljárásra. Viszont még vannak orvosi leleteim ami egy héttel későbbi hogy begyuladt utána még az orrom és a fülem is. Lehet ezekkel újabb szakértői véleményt kérni mert ez már 8 napon túli gyógyulás. A közvetítői eljárásnál még ezt kérhetem? Milyen büntetést kaphat az illető ilyen kisérletért? Köszönöm

kovacsz # 2011.02.08. 14:56

Majd orvoszszakértő nyilatkozik, hogy történt-e maradandó sérülés. Erre a véleményre, (hacsak előre nem zárható ki) jobb esetben 6 hónapot is várni kell.

ObudaFan # 2011.02.08. 12:27

Értem. A cél szerintem a felfüggesztett szabadságvesztés.

sulyostestisertes # 2011.02.08. 11:22

üdv ObudaFan
a maradandó fogyatékosság alatt azt értem , hogy ha a sérült ujj esetleg ujjak nem fognak 100%-osan működni , persze egyikük sem sebész vagy zongoravirtuóz de ha x y ujj percük a saját hibájukból (nem járnak , vagy nem végzik rendszeresen a gyógytornát) vagy a kórházi ellátás miatt esetleg a sérülésből adódóan felmerülő nem teljes felgyogyulást értem alatta ...
köszönöm

ObudaFan # 2011.02.08. 11:01

Az a maradandó fogyatékosság mit takar? Mert az önmagában is elegendő lehet egy letöltendő szabadságvesztéshez. Az "előre kiterveltség" legfeljebb súlyosító körülmény testi sértésnél, de nem minősítő, önmagában az a büntetési tételkeretet nem befolyásolja.

sulyostestisertes # 2011.02.08. 10:10

üdvözletem
az általam jogi segítségnyújtásra felkínált sztori a következőképpen hangzik:
adott egy multinacionális cég ahol egy közeli hozzátartozóm a közvetlen munkatársával köztudottan rossz viszonyban vannak egymással évek óta,( nincsenek beszélőviszonyban) , de a beosztásuk végett kénytelenek egy légkörben dolgozni. vezetőváltás történt az osztályukon és a hozzátartozóm kollégája nagyon jó viszonyban van az új vezetővel ezért így probléma nélkül el tudta érni, hogy a családtagomat nagyságrendekkel rosszabb beosztásba tegye a sógor-koma-jóbarát. pártfogoltam közös beleegyezéssel elhagyta a céget és ezután mindkét "haragosával" egyenként személyesen tisztázni szerette volna a nemtetszését az ügyben , de mindkét vita dulakodásba torkollott ahol a pártfogoltam úgymond "rosszakaróinak" egy - egy kezén eltört ill. kificamodott egy-egy ujj, de ők összebeszélve feljelentették őt sorozatosan elkövetett előre kitervelt súlyos testisértés vádjával mivel hogy mindkettejüknek 8 napon túl gyógyuló ill. akár maradandó károsodású sérüléseik keletkeztek.
tanúk egyik esetnél sem voltak jelen, pusztán a cégnél köztudott rossz kollegális viszonyra alapozva mennyire érezhetik magukat nyeregben , ha amúgy sosem volt köztük azelőtt testi konfliktus sőt még csak trágár szitkozódás sem , a vádolt személy büntetlen előéletű személy ...
kérdésem hogy mire számíthat a feljelentett , mivel, hogy az ő oldalán nem áll senki , de a két feljelentő a jegyzőkönyvben leírtak szerint megerősítik egymás állítást az előre kitervelt "bosszúhadjáratról" ...
válaszaikat előre is köszönöm
tisztelettel: egy hozzátartozójáért aggódó ember ...

Főlökött # 2010.12.07. 11:11

Tisztelettel :

Igen.

--------------
  • Lökött
fabian maren # 2010.12.06. 09:35

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!

Az lenne még a kérdésem, bocsánat, ha hülyeségeket kérdezek csak eléggé lajikus vagyok ebben a témában, hogy a birói döntés, hogy hazaengedik-e, a 30nap elteltével biztosan meglesz tartva, illetve, hogy dec. 13-n lejár a 30 nap előzetes büntetés és, hogy addig megfog történni?
Köszönettel :)

Főlökött # 2010.12.04. 09:07

Tisztelettel :

fabian maren -

Az előzetes letartóztatás feltétele :
Be. 129. § (1) Az előzetes letartóztatás a terhelt személyi szabadságának bírói elvonása a jogerős ügydöntő határozat meghozatala előtt.
(2) A terhelt előzetes letartóztatásának szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt folytatott eljárásban, és akkor van helye, ha

  1. megszökött, a bíróság, az ügyész, illetve a nyomozó hatóság elől elrejtőzött, vagy szökést kísérelt meg, illetőleg az eljárás során ellene újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény miatt eljárás indult,347
  2. szökésének vagy elrejtőzésének veszélyére tekintettel vagy más okból megalapozottan feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél a jelenléte másképp nem biztosítható,
  3. megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén, különösen a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszköz, okirat megsemmisítésével, meghamisításával vagy elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást,
  4. megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Bírói döntés lesz, hogy marad, vagy kiengedik. Előterjesztést megteszi a nyomozó hatóság és az Ügyész, a Bíró mérlegel és dönt, hogy a feltételek fenn állnak-e. Ha nem, akkor kiengedik.

--------------
  • Lökött
kovacsz # 2010.12.03. 12:00

Nem számít bele, azt pedig hogy mikor engedik (hosszabbítják-e vagy sem) nem lehet megjósolni

fabian maren # 2010.12.03. 11:08

Tisztelettel!

Azt szeretném még kérdezni, hogy a 72órás előzetes büntetést beleszámolják a 30 naposba?
A másik kérdésem az lenne, hogy ha a szembesítés megtörtént, de a tárgyalás még nem, viszont a 30 nap letelt akkor kiengedhetik a tárgyalás előtt az illetőt, vagy akkor maradnia kell a tárgyalásig?

Köszönettel!