Kft - t vetettek beteg keresztfiammal


Gaius # 2009.02.19. 10:58

Kft.-nél a tulajdonrészen túlmenően ugyan mit befolyásol a köztartozás és az egyéb lehetséges tartozás? Érdekelne :-)

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2009.02.19. 10:53

A cég köztartozása illetve egyéb lehetséges tartozásai.

_Wasp_ # 2009.02.19. 10:39

írjatok legalább egy elvi példát pls, ahol a kft-t (akár részben) megvevő, jóhiszemű tulajdonos (a tulajdona értékének csökkenésén-elvesztésén túlmenően) pórul járhat.

Biztos van ilyen, de hiába agyalok rajta, nem bírok rájönni.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.02.19. 10:22

Igen, épp a napokban olvstam több anonim ítéletet, amelyben közokirathamisításban marasztaltak olyan személyeket, akik kft üzletrészeket adtak-vettek. Pedig az iratok mind rendben voltak, minden fél valós adatokat adott meg. A marasztaláshoz elég volt, ha bebizonyosodott, hogy a vevőknek nem volt szándékában a társaság továbbműködtetése, tehát a szerződés mögött nem volt valódi ügyleti akarat.

guba # 2009.02.19. 08:54

Nyilván mindig van annak oka, ha cégeket, illetve tulajdoni hányadokat ruháznak át hajléktalanokra és más kiszolgáltatott helyzetben lévő emberekre. Nem mindegy azonban, hogy a keresztfia milyen betegségben szenved, ez befolyásolhatta-e az ő belátási képességét, illetve a beszámítási képességét a cégbírósági bejegyzés alapjául szolgáló ügylet megkötésekor. Ha normális embernek tekintendő, cselekvőképes személy, akkor könnyen találhatja magát a közokirathamisítás bűncselekményének gyanusítottjai között. Egyelőre szerintem próbálják meg rendezni a helyzetet a korábbi tagokkal és ne nagyon hangoztassák, hogy fiktív átruházási szerződést.

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2009.02.18. 19:43

Ha nyilvánvalóan cselekvőképtelen, akkor erre hivatkozással kell pert indítani a cégtörvényben írt rendelkezések alapján.

_Wasp_ # 2009.02.18. 19:08

kft-nél ha tulajdonos, akkor sok minden nem fenyegeti. Ha ő a tulajdonos, akkor pl adja el.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Berwolax # 2009.02.18. 18:25

T. Fórumozók!
Várom segítségetek és ötleteitek!
Keresztfiamnak a betegségét kihasználva aláírattak vele egy cég (KFT) megvételéről szóló papírt. Azt mondták neki a céget csak 2 hétre kell megvennie, aztán máris eladják tovább. Semmilyen papírt nem kapott, én néztem utána a neten és én úgy látom a cég még mindig a keresztfiam nevén van. Hogy lehetne megszüntetni ezt a céget, vagy elintézni, hogy lekerüljön a nevéről?
Hol nézhetek utána ennek pontosan.
Mit javasoltok mit tegyek?
További szép napot!
Berwolax