közokirat, diploma hamisítása


justizmord # 2009.05.26. 04:54

Nem vagyok jogász. Az első kérdés az, hogy hamisat állít-e. Ha valaki belejavít, (pl. kifeketít sorokat belőle) az hiába változtatás az okiraton, az nem lesz okirathamisítás. De, mivel te jelezted, hogy nem létező egyetem, ezért már az egyetem létezésének állítása is hamis állítás, tehát biztosan hamisat állít. Úgy tudom, bár nem vagyok jogász, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez tényállási elem, hogy felhasználd. Vagyis ha csinálsz egy hamisat, és beteszed az asztalfiókodba, és soha senkinek nem mutatod meg, (tehát a puszta birtoklás) az nem bűncselekmény.

A te esetedeben valaki aszongya, hogy te felhasználtad, és hogy hamis dolgok vannak benne állítva. Ez, ha igaz, és bebizonyosodik, ez bűncselekmény. Ha jól tudom. Ha jól tudom, nincs más tényállási elem, tehát ha jól tudom, nincs olyan kivétel, hogy bár hamis adatok, bár felhasználtad, de mégsem bcs. Azért a bűncselekmény megítélése függ majd attól, mire is használtad, tehát rajoltál vele a haverok között, vagy polgármesternek választottak meg miatta.

Arra itt nem fogsz választ kapni, hogy rád lehet-e bizonyítani. Indulj ki abból, hogy ha elkövetted, akkor rád lehet és rád is fogják, ha meg nem követted el, akkor nem fogják. Indulj ki abból, hogy a rendszer jól működik. A bíró és a rendőr sem most lépett le a falvédőről, értik a dolgukat, ki fogják deríteni az igazat. Ezen kívül nem tudjuk, hogy milyen erős az a tanúvallomás, de ha tudná is bárki, erre nem fogsz itt választ kapni.

Erősen tanácsolom, hogy MOST AZONNAL keress egy büntető ügyvédet, és neki tedd fel a kérdéseidet. Fizesd ki neki a járandóságát, megéri az az 50-100 ezer forint!!!!

Strongly recommended!!!! Ha ártatlan vagy, akkor is, ha elkövetted, akkor is keress, mert mindkettőnél RENGETEGET segíthet egy ügyvéd!!!!!!!!!!!


Iniuria non excusat iniuriam

angol2000 # 2009.05.25. 20:51

Sziasztok, kérdésem az lenne, hogy egy külföldi hamis diploma közokiratnak minősül-e, ha egy nem létező egyetem nevével lett megcsinálva?
Ha ez közokirathamisításnak számít, akkor rám lehet-e ezt bizonyítani, ha pusztán egy fénymásolat van belöle, meg egy tanuvallomás hogy felhaszáltam?
Előre is köszöm a válaszokat