Online jogi tanácsadás


Adrienn29 # 2015.05.13. 16:05

Buisness Law:

Részletek nem tudatában véleményezel,így érthető a hozzáállásod a dologhoz.Ebbe szerintem ne menjünk bele,mert a kérdésem nem erre korlátozódott..

Szeplőtelen # 2015.05.13. 06:58

@ jázmin lányok :

Sok érdek van, mindegyik mögé lehet nyomós érveket tenni, de ezek az érdekek ellentmondank egymásnak. Az írott jog alkotói ( Parlament ) valamelyik mellé leteszik a voksukat, onnantól kezdve mindenki számára előre tudható, hogy mi az igazodási pont.
Ebben az esetben pl. az eredeti tulajdonos érdeke mellé tették le a voksukat, ő visszakapja azt, amit elloptak tőle bűnözők.

Ez neked ugyanakkor szívás, semmi kétség. Mégis te voltál ebben a fennforgásban az a személy, akinek módja és lehetősége volt kellően gondosan eljárni az autó megvásárlása előtt. Valszeg ezt elmulaszthattad. Nem lepne meg, ha csábítóan alacsony áron jutottál volna ehhez az autóhoz, de mi nem tudhatjuk. Gyakran vagyunk képesek egy "soha vissza nem térő alkalmomnak" látszó esetben a biztonságunkat szolgáló hercehurcáról elfeledkezni.

Hogy mik azok a lépések, amiket meg kell tenni egy használt autó vásárlása előtt, arról más topikokban , internetes szakoldalakon bőven lehet infót találni.

Ezt most bebuktad sajnos, a bűnözőktől peres úton kérheted az okozott károd megtérítését, de ennek eredményessége kétséges.

folyami géb # 2015.05.13. 03:42

Kedves Adrienn!

Nem tudom, hogy sikerült-e rájönni az utánaolvasás közben, hogy kétfajta távoltartá van:

  1. Büntetőeljárási kényszerintézkedés. Ennek alapfeltétele, hogy a gyerek ellen büntetőeljárás folyjon, aminek alapfeltétele, hogy bűncselekménnyel legyen megalapozottan gyanúsítható és 14 éves (bizonyos legsúlyosabb bűncselekmények esetén 12 éves) elmúljon. Ilyenről nem írtál.
  2. Polgári jogi úton a bántalmazó hozzátartozót lehet távoltartani. A törvény szerint bántalmazó az a cselekvőképes hozzátartozó, aki a hozzátartozók közötti erőszakot megvalósítja.

Ezzel meg csak az a gond,hogy

  • nem voolt erőszak,
  • nem hozzátartozók és
  • a gyerek nem cselekvőképes,

Az ötlet is beteges, szerintem. Meg kell próbálni nem erőből, hanem emberi alapon megoldani a problémákat.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.05.12. 19:54

Adrienn29: Attól, hogy utána olvastál a dolgoknak, az nem jelenti azt, hogy meg is értetted, hogy mit olvastál. Szerintem fuss neki újból a kérdésednek. Talán már az is jobb lenne, ha az első mondatod nem 5 sorból állna és az alanyokat pontosítanád.

Adrienn29 # 2015.05.12. 19:41

Buisness Law...amit írtál úgy hülyeség ahogy van.Ebben benne kell lenni.Sajnos a gyerek a negatív és ez a kapcsolatot is tönkreteszi..ahol már új élet is van egy kisbaba,azért nem így működnek a dolgok.A gyereknek kell megváltozni.Ennyi.De itt nem is ez volt amit kérdeztem,hanem más jogi dolog.

Adrienn29 # 2015.05.12. 15:43

Én utána olvastam,hogy ő mit tud róla nem tudom,a lényeg az ,hogy fenyegetés töltetűen írta a páromnak sms-ben.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.12. 12:33

Valaki itt nem tudja, mi az a távoltartási végzés. Vagy te, vagy az anya.

Adrienn29 # 2015.05.12. 11:10

Konkrétan a volt feleség akarja tőlünk távol tartatni a gyereket.

Adrienn29 # 2015.05.12. 09:49

Talán rossz helyre írtam?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.12. 09:43

Hogy mi van?

Adrienn29 # 2015.05.12. 09:03

Üdvözlöm!
Adott a válás két ember között,van egy közös gyerek aki hol itt,hol ott van ,bizonyos viselkedési okokból kifolyólag a gyerek "nem kívánatos"személy lesz egyik helyen ugyanis generálja a feszültséget a szülő és annak új párja között,na most ha ő dacból megsértődve az ő javára fordítja a dolgot a másik szülőnél és a szülő pedig hirtelen felindulásból olyan szinten berág ,hogy távoltartási végzést akar indítani. Ez mehet így vagy azért keményen alá kell támasztani,amiért kéri?!Hogyan működik ez ilyen esetben?

Köszönöm.

ObudaFan # 2015.05.11. 21:23

Ezt csak az tudja, aki látja a nyomozati iratot.

kero77 # 2015.05.11. 20:18

Tisztelt ius latratus!

Június 5.-én telik le a határidő. Az érdekelne mit jelent az, hogy további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges?
Mit nyomoz még? Miért nem emelt vádat?

Köszönöm!

ius latratus # 2015.05.11. 18:49

Ha ápr. 5-én értesített az ügyészség, hogy 60 nappal meghosszabbították a határidőt, akkor az már letelt?
Nem mellesleg: mi mit jelent?

kero77 # 2015.05.11. 16:14

Tisztelt Fórumozók!

Kaptam egy levelet az ügyészségről amiben az àll, hogy 60 nappal meghosszabbítottàk a határidőt.

Az Indoklàs a következő:

A hatàrozat rendelkező részében megjelölt folyamatban lévő bünügyben a vàdemelés feltételeinek megàllapításához tovàbbi nyomozati cselekmények elvégzése szükséges amelyeket csak a meghosszabított határidőben lehet foganatosítani ezért indokolt a hatàridő meghosszabbítàsa. Ez volt április 05.-én azóta nem kaptam semmit.

A kérdésem az lenne, hogy ez mit jelent mert nagyon nem vagyok képben.

Köszönöm szépen!

groszfater@gmail.com # 2015.05.11. 11:10

" ugyanis nem tudtam róla, hogy a kamera éles. mint említettem is nem láttam, hogy működik."

és azt-sem veszed észre ha nyitva hagyod az ablakod és a függönyt sem húzod be...
neked inkább orvosra van szükséged mint Online jogi tanácsra,

gilera # 2015.05.11. 10:48

Üdvözletem!
azt sem tudom hol kezdjem...
két hete vettem egy új laptopot amit hazaérve már használhattam is....nő vagyok, nem nagyon értek ezekhez...külöböző társkeresőkön voltam fent, melyeknek van külön erotika csetszobája is...sosem léptem bele egyikbe sem. a gépem éjjel nappal működött...ágyon feküdt mellettem ha aludtam, vagy ha épp munkám végeztem....mely-mit tagadjam már-erotikus. ez itt nem a raklám helye, de a palettám nagyon széles volt. mind a szado mazo mind a sima kellemes francia is szerepelt közöttük! egy napon észrevettem hogy összesúgnak a hátam mögött...elég kellemetlen megjegyzéseket téve rám. mosolyogtak. megbotránkoztak....stb....volt aki köszönt is...aztán az egyik ismerősöm világított rá, illetve vezetett arra rá, hogy valószinüleg kamerán keresztül kukkolnak engem. kérdésem a következő lenne: milyen büntetésre számíthatok és ők aki személyiségi jogokat sért az kaphat e egyáltalán valamilyen büntetést? végig a két hét anyagát rögzíthették..online nézhettek minden egyes szép és undorító percemet is. már nincs mit bánnom...egyedül csak az érdekel tényleg, hogy milyen következményei lehetnek ennek? amiket mondtam...véleményalkotásaimról, önkritika....otthoni dolgok...egyéb nem túl kellemes történetek. vagy pl ahogy eszek, teszek veszek a lakásban. kiakadok valamin...stb. büntethető ez? ha igen mi lehet a következmény? ugyanis nem tudtam róla, hogy a kamera éles. mint említettem is nem láttam, hogy működik. egy társkereső rá tud csatlakozni az adásra ha azt érzékeli hogy online vagyok? vagy meghekkelték? mivel gondolom ez már pornó kategória is...ennek is érdekelne a vonzata...és gondolom nyilvános sértegetés esete is felmerülhet...mármint hogy én sértegetek valakit.stb....ami a legfurább az egészben, később jöttem rá, hogy kijátszottak. akik jártak nálam,mind mind tudták, hogy vesz a kamera...feljelenthetnek engem ilyen miatt? vagy csak egy sima lejáratásról van szó? úgy érzem, még a tévében is szerepeltem, mert már elég nagy nyilvánosság van rólam rossz véleménnyel. köszönöm a válaszokat!

Szilárd21 # 2015.05.02. 07:33

Kedves szakértők,

Azt szeretném kérdezni, hogy ha valakit előzetesbe tesznek, egy bűntett miatt, de ugye ítélet akkor még nincs azzal kapcsolatban. Közben volt egy letöltendő. (amit ha nem került volna előzetesbe rá pár hétre kellett volna bevonulni) Az előzetesben töltött idő, a már jogerős büntetésbe beleszámít? Vagy majd ha egyszer ítélet születik az akkor előzetesbe kerülés oka miatt, az majd abba kell számítani?

Előre is köszönöm a választ!

Jázmin lányok # 2015.05.01. 13:32

Tisztelt Jogi Szakértők!

Szeretnék egy kis felvilágosítást kérni. Másfél évvel ezelőtt vettem egy autót K.f.t -től. Az autó a K.f.t. nevén volt én bevizsgáltattam, törzskönyv minden meg van, most kaptam egy idézést a rendőrségtől, mint tanú. Bementem és közölték velem,hogy az autó bűncselekményből származik( sikkasztás ) ezért lefoglalják tőlem. Jogos-e az, hogy elveszik tőlem az autót? Én becseréltem a régi autómat és fizettem rá.A rendőrség azt mondta, hogy a régi tulaj kölcsönadta valakinek az autót akitől valaki elvitte kipróbálásra és az eladta a K.f.t.-nek akitől én megvettem.Miért nekem kell visszaadni az autót? Én jogszerűen vettem és jártam el.Miért nem a K.f.t. kártalanítja a régi tulajt ? A K.f.t. hogy íratta a saját nevére az autót, akkor az Okmányiroda is hibázott? Milyen jogaim vannak ebben az esetben ?

Válaszukat előre is köszönöm

giordano67 # 2015.04.29. 07:19

Tisztelt Szakértők!
Lehetőség szerint gyors választ szeretnék kérni a következő kérdésemre.
2008-ban 1 év felfüggesztett börtönbüntetést kaptam 3 évre felfüggesztve. Azóta se volt semmilyen dolgom a hatóságokkal.
Azt szeretném tudni,hogy kaphatok-e tiszta erkölcsi bizonyítványt vagy esetleg szerepel valamilyen bejegyzés?
Az igénylőlap kitöltésénél mely rublikát kell kitöltenem?

Köszönöm előre is válaszukat illetve segítségüket.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.29. 06:36

Nem.

Szilárd21 # 2015.04.28. 19:32

Kedves szakértők!

Ha a bíróságot felhívom érdeklődni, hozzátartozóm pontos tárgyalási időpontjáról, akkor adnak ki információt?

Adrycica3 # 2015.04.18. 07:49

Tisztelt Dr Jégember!

2015 januárjában, Németországban egy koccanásos balesetet okoztam. Egy bevásárló központ mélygarázsába hajtottam be egy céges autóval, mikor az emelkedőn nem vette be a járművünk az egyes fokozatot és elkezdett hátrafelé gurulni körülbelül fél métert. A mögöttem álló autó annyira rámállt, hogy ennyi is elég volt, hogy összeérjen a 2 autó, amit észre sem vettünk, mivel nem hallatszott semmi olyan jellegzetes hang vagy erre utaló dolog. Nem gondoltam akkor, hogy bármiféle baleset történt, így kihajtottam a mélygarázsból. A mögöttem álló sofőr viszont utánunk jött és szólt, hogy kihívta a rendőrséget, mert kár keletkezett az járművén. Mi visszahajtottunk és együttműködtünk a hatóságokkal, de mivel nem tudtunk németül, így nem is történt semmiféle kihallgatás részünkről. Nem írtuk alá semmi olyat, hogy elismerjük a bűncselekményt, csak annyit, hogy ügyvédet kérünk. A mi autónkban semmi kár nem keletkezett, a mögöttem álló vadonatúj bmw-n viszont lett egy alig látható pici karc és kicsit meghajlott a rendszámtábla. 3ezer eurós kárt ítélt neki később a biztosító. Elsőfokon 900euró bírságra és 3 hónapos vezetéstől eltiltást határoztak meg nekem, mivel elvileg elmenekültem a helyszínről a koccanás után.

Az elsőfokú határozatban az áll, hogy két hetem van fellebbezni, viszont ilyen esetben mire érdemes hivatkozni, milyen jogszabályokat tudok megemlíteni, hogy enyhítsék a pénzbüntetést és eltöröljék a vezetéstől eltiltást?

Segítségét előre is köszönöm!

taltos29 # 2015.01.23. 14:11

A párom garázdaság miatt 7 hónap börtönt kapott. hozzácsapták a 4 hónap felfüggesztését is. kedvezménnyel 7 hónap múlva szabadulhat. az lenne a kérdésem, hogy jöhet e annál hamarabb? munkavállalás, jó magaviselet stb. miatt? köszönöm

Agent Cooper # 2015.01.19. 13:41

Tisztelt spacefrog26!

Igen, a végrehajtó lefoglalhatja az autót.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…