Online jogi tanácsadás


spacefrog26 # 2015.01.16. 18:22

Egy kérdésben szeretném ha valaki tudna felvilágosítást nyújtani nekem!Van nekem egy külföldi rendszámos autóm és külföldön is dolgozom.Viszont otthon van banki tartozásom.A kérdésem a következö lenne.Lefoglalhatja-e a végrehajtó a külföldi rendszámos autómat ami az én nevemen van?Elöre is köszsönöm a segitséget és a választ.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.01.16. 16:51

Kedves toss! Ha a szerződések felmondásra kerültek, akkor a felesége testvérének a tulajdoni hányada már most végrehajtás alá kerülhet. A halál után meg a többi megörökölt tulajdoni rész is.

Agent Cooper # 2015.01.16. 16:48

Kedves toss!

Sajnos amit felvázolt, az valós veszély, ezért mindenképpen célszerű egy olyan megoldást gyorsan kivitelezni, ami mindenki számára elfogadható, és kiküszöböli azt, hogy a bank a ház felére rátegye a kezét. Viszont az Ön problémája is tipikusan olyan, ami fórumon keresztül nem megoldható.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Öreg Tölgy # 2015.01.16. 16:37

Amit az elítélés előtt követett el, azért kaphat felfüggesztettet, amit utána, azért már nem. Egyébként meg csak a konkrét ügyek és az összes előéleti adat ismeretében mondható meg, az egy vagy a több eljárás a kedvezőbb-e.

Pl. pont az Ön esetében, ha az összes fennmaradó ügyet egybevonják, az kizárná az összbüntetést a most töltöttel. Ha csak a két utóbbit, akkor azok feltehetően összbüntethetőek, és külön összbüntethető a korábbi is a most töltöttel (ha az önmagában egyáltalán végrehajtandót ér).

toss # 2015.01.16. 15:14

Tisztelt ügyvédi iroda!
Olyanban kérném a segítségüket,hogy van egy családi házunk amiben élünk.Apósom és anyósom tulajdona.Apósom 20 éve meghalt,így megörökölte apósom halála után az anyósom a ház 50% át,25% át feleségem,25 % át pedig a nejem bátyja (sógorom).Vagyis a másik két részt a két gyermek.A feleségem testvére,akié a 25% a házból,ő neki kb. 7-8 millió forint adóssága lett az elmúlt években lakáshiteleiből adódóan különböző bankok felé amit nem tud kifizetni és nem is fog.Kérdésem az lenne,ha anyósom meghal abban az esetben örökölné a nejem és a testvére a másik 25-25 % ot is.Vagyis 50-50 % ban lesznek tulajdonosok.A majdani örökléskor a bank rátudja e tenni a sógorom részére a banki tatozását erre a családi házra? Mert mi igen sokat ráköltöttünk erre a házra a nejemmel,nem szeretnénk eladni anyósom halála sem ezt a házat.Mitévők legyünk,mi lenne a helyes megoldás? köszönöm válaszukat!

Agent Cooper # 2015.01.16. 11:03

Tisztelt Szilárd21!

A büntetés mértéke enyhébb, amennyiben összbüntetésként szabják ki. Miután a terhelt fogvatartott, így kötelező az eljárásban védő részvétele, ezért a védője részletes tájékoztatást tud adni.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Szilárd21 # 2015.01.15. 11:44

Kedves Szakértők!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mit tanácsolnának/javasolnának abban az esetben, ha ismerősömnek már van egy jogerős ítélete amit jelenleg a börtönben tölt.
Illetve a jogerős ítélet előtt volt egy ügye amit még nem tárgyaltak, nyomozati szakaszban van jelenleg. A jogerős után még 2 bűncselekményt követett el.

Cél szerű lenne, az összes ügyét egyesíteni? Halmazati büntetést kiszabni vagy külön-külön letárgyalni? Tudomásom, szerint összbüntetni viszont csak azt lehet amit előtte követett el.

Ha, az ügyeit egyesítik, halmazattal akkor sokkal jobban járhat, mint ha külön-külön, esetleg az első két ügyét összevonva?

Egy elítélt kaphat, felfüggesztettet?

Előre is köszönöm a tanácsokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.15. 10:39

Mit kell az alatt érteni, hogy "fedezetként biztosította".

Sipafodrasz # 2015.01.15. 06:47

Elnézést kérek,de rossz topicban tettem fel alábbi kérdésem:
Két éve kölcsönöztem kp-t,melyre fedezetként zártkertjét biztosította másik fél.A földtörvény változása miatt azonban nem világos,hogyan érvényesíthetem nem fizetés esetén 06.hóban lejáró szerződésben foglalt tulajdonjog változãst?
Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.15. 06:21

Igen; igen.

haaz # 2015.01.14. 21:35

Köszönöm a választ.

kero77 # 2015.01.13. 17:12

Tisztelt Fórumozók!

A rövid történet: 2014.11.02.-én egy barom a kocsim elé ugrott én megálltam és többször kértem, hogy álljon el előlem mert sietek. Ő csak azt szajkózta, hogy várjak egy kicsit. Ez ment vagy 5 percig mire én eltekertem a kormányt és gurulva elindultam. Amikor haza értem már vártak a rendőrök. Az ember feljelentett, hogy elakartam ütni. A rendőrség hívta a helyszínelőket. Közúti veszélyeztetésért elvileg feljelentettek. Hozzá teszem földúton mezőgazdasági területen. A helyszínelők jegyzőkönyvet vettek fel amiben az szerepelt: személyi sérülés nem történt, gázolás illetve felkapódás nyomai a gépjárműven nem található. 2 tanú volt az emberrel velem csak 1. Őket elvileg már rá 1 hétre kihallgatták minket még nem.

Ha jól tudom a hatóságnak 60 napja van, hogy a nyomozást befejezze. Engem eddig még meg sem hallgattak pedig a 60 nap már letelt. Kérdésem a következő lenne: az ügyészségi hosszabításról elvileg engem kell e értesíteni? Illetve az ügyész hosszabithat e addig míg engem nem hallgattak meg? Előre is köszönöm!!

ObudaFan # 2015.01.13. 13:09

Ha szülő ajándékoz kp-t a gyermekének, azután kell e fizetni adót, illetéket, vagy bármit?

Nem.

Ha a szülő ajándékoz ingatlant a gyermekének, azután kell e fizetni adót, illetéket, vagy bármit. Gondolom átírást minimum kell. Az mennyi?

Földhivatali eljárási díjat, ami 6600 Ft. KEll még majd egy tulajdoni lap 6250 Ft-ért és persze a legnagyobb költség az ügyvédi munkadíj lesz, ami pedig szabad megállapodás tárgya.

haaz # 2015.01.12. 21:13

Üdv, két hasonló kérdésem van. Ha szülő ajándékoz kp-t a gyermekének, azután kell e fizetni adót, illetéket, vagy bármit? Van e összeghatár? Másik kérdés: Ha a szülő ajándékoz ingatlant a gyermekének, azután kell e fizetni adót, illetéket, vagy bármit. Gondolom átírást minimum kell. Az mennyi? Családi lakóházról van szó. Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.30. 16:23

Konkrétan? Mi az indokod a kérésre?

Szilárd21 # 2014.11.30. 14:52

Bírósági ügyeket átlehet helyezni, hogy máshol tárgyalják? Vagy ez lehetetlen?

Előre is köszönöm a válaszokat!

krumplis # 2014.11.26. 12:10

Tisztelt Fórumozók!

Tiltott helyen való parkolási felszólítás ügyben kérek segítséget.

November 4-én kaptam a szélvédőre egy ilyen cédulát (helyszíni bírságolom aláhúzással).
A szabálysértés esete tényleg fennállt, ugyanis kiderült, néhány nappal korábban az út elejére kiraktak egy megállni tilos táblát, ami az addig kiváló parkolóhelyként működő részre is érvényes.
A mai napig nem kaptam semmi csekket, meg a teendőkről sem információt. Szerintem a cédula sem volt teljesen szabályos, mert tudomásom szerint a büntetést kiszabó közterület fenntartó azonosítójának és aláírásának is rajta kellene lennie, ami nincs. A pontos helyszín sincs megjelőlve, csak a helységnév.
Most mi a teendő? Menjek az önkormányzatra, hogy én mindenképpen fizetni akarok vagy örüljek, hogy nincs semmi? (A kocsi adatait tudják, hiszen az adóról szóló csekk mindig jön, a posta is működik.)
Előre is köszönettel.

ObudaFan # 2014.11.24. 16:04

Paranojzer

Ha úgy gondolod, hogy a követelésed bármikor behajtható lesz, akkor indíts fizetési meghagyásos eljárást.

Paranojzer # 2014.11.23. 07:28

Elvittem a telefonom egy sráchoz aki azt ígérte hogy megjavítja, ehelyett 50.000 forintos kárt tett benne de fizetni nem szeretne, mi a teendő?
Háttérinfó: hirdeti magát fb-n hozzáértőként, de számlát nem ad a szerelésről ergo nem adózik, munkanélküli.

Agent Cooper # 2014.11.20. 19:36

Kedves emersonnn000!

Magánvádas ügyben vádiratot egészen biztos, hogy nem fog kapni. Ellenben valóban tarthatnak Önnél házkutatást, és a számítógépét is lefoglalhatják, jobb megelőzni a bajt...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

emersonnn000 # 2014.11.20. 14:46

Továbbá azt szeretném még megkérdezni, hogy internetes kommentben elkövetett rágalmazás, becsületsértés miatti ügyben tarthatnak-e házkutatást, lefoglalhatják-e a számítógépet, stb. ?

emersonnn000 # 2014.11.19. 14:47

Üdvözlet!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy amennyiben valaki magánvádas eljárást indított velem szemben, akkor én erről mennyi idő elteltével értesülök? (rágalmazás vagy becsületsértés lehet az ügy.) Van valamilyen törvényben meghatározott maximális időtartam, amin belül meg kell kapnom a vádiratot, idézést, vagy egyéb értesítést az ügyről?
Előre is köszönöm a segítséget.

Agent Cooper # 2014.11.19. 10:03

Tisztelt A tanú...!

A gyanúsítottnak és védőjének széles körű jogai vannak, jelen lehetnek eljárási cselekményeknél, észrevételeket, indítványokat tehetnek, és az eljárás elhúzódása miatt panaszt, a bírósági szakaszban kifogást tehetnek.
Amennyiben az eljárás végén a terheltet felmentik, kártérítési igénnyel léphetnek fel.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

A tanú... # 2014.11.18. 18:59

Tisztelettel köszönöm válaszát,legjobb lesz ha kerítek vkit képviselet céljából!...Esetleg még annyit hadd kérdezzek...Létezik olyan,hogy panasz benyújtása indokolatlan "időhúzás" miatt (nyilván nem ezzel a kifejezéssel)?

Köszönöm mégegyszer,szép estét!

Agent Cooper # 2014.11.17. 13:19

Tisztelt A tanú...!

Nagyon egyszerű a dolog, közölni kell a nyomozóhatósággal, hogy kizárólag abban az esetben tud eleget tenni törvényi kötelezettségének, amennyiben útiköltségét megelőlegezik.
Ön szerint mennyire fognak ragaszkodni a tanúkénti meghallgatásához?
Egyébként meg valóban a legcélszerűbb védő meghatalmazása, hiszen a védelem önállóan is eljárhat párjának távollétében is. A kapcsolattartás pedig ma már nem gond, én is több ügyfelemmel is Skype-on tartom a kapcsolatot.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…