Online jogi tanácsadás


bele # 2014.10.22. 11:12

Mindössze arról van szó, hogy meguntam a rendszeressé vált, rasszista fenyegetéseket.
Nem idézném szó szerint az illetőt, remélem, nem baj.
Az előző hozzászólásomban szereplő három pont tőlem ered, a jelzőit már nem akartam felsorolni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.22. 09:50

Épp ellenkezőleg! Annyira túlfinomult, hogy már hiperérzékeny.

Sherlock # 2014.10.22. 07:51

Nem. Elég egyszerű lélek lehetsz.

bele # 2014.10.21. 22:02

Egy fórumon, privát üzenetként kaptam egy fenyegető, rasszista hangvételű szöveget.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a mondat: "Ne adja neked az Isten, hogy személyesen megismerj, te ..." elégséges-e ahhoz, hogy feljelentés esetén a rendőrség eljárjon az illetővel szemben?
A szavaiból úgy vettem ki, hogy valamiféle rasszista csoportosulás tagja lehet, ezért úgy gondolom, valamennyire komolyan vehetem.

haaz # 2014.10.20. 17:18

Köszönöm a gyors választ, azért várnék még bővebb választ is, és a másik kérdésemre is.

molly85 # 2014.10.19. 07:45

Tiszteletem!

Egyik ismerősömnek még a nyáron küldtem egy képet. Ő kirakta a beleegyezésem nélkül facebookra borítóképnek. Akkor nem érdekelt a dolog, de már egy ideje nem tartom és nem is akarom tartani azzal az emberrel a kapcsolatot, megromlott a viszonyunk. Többször is szépen kértem hogy szedje le, azt írta, hogy letörli, de azóta is változatlanul fent van nála. Engem zavar és kényesen érint, hogy ő nála a közösségi oldalon fent van ez a kép. Telefonon felhívtam, és szépen kértem, törölje le. Azt mondta, hogy neki joga van azt a képet fent hagynia. De a facebook szabályzatában benne szerepel, hogy más által készített tulajdont nem használhat fel, nem tehet közzé, mert az már szeméyiségi jogokat sért. Elmagyaráztam neki, nem értette meg. Mondtam neki, hogy akkor jogi segítséget kérek, erre kinevetett. És már komolyan azon gondolkodok, hogy kérni is fogok, főleg mivel azt mondta, hogy több kép is van a gépén rólam, kiteheti úgy hogy én ne láthassam. Mi a teendőm, mit tegyek?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.18. 16:25

csak az élő testvér örököl, vagy az élő testvér, és a halott testvér leszármazottai osztoznak?
Vagy.

haaz # 2014.10.18. 16:22

Üdv!
Két kérdésem lenne. Egyik, hogy ha két testvér közül az egyik meghal, majd a testvérek szülei is meghalnak, akkor a szülők után csak az élő testvér örököl, vagy az élő testvér, és a halott testvér leszármazottai osztoznak?
Másik. Németországban megbűntettek gyorshajtás, plusz előzési tilalom megszegése, plusz kevés követési távolság miatt. Volt egy kis helyszíni bűntetés, majd jött levél, hogy fizessek egy nagyobb összeget, valamint adjam le a jogosítványomat egy hónapra. Majd újabb levél, hogy mivel nem fizettem és nem adtam le a jogsit, ezért ott érvénytelen a jogsim, és ha németországban a határon vagy bárhol igazoltatnak akkor el is veszik. Ez másfél éve volt. Kérdésem, hogy ez elévül valamikor, vagy életem végéig félnem kell németben?

veruskám # 2014.10.17. 13:46

Érdeklődni szeretnék, hogy 2014. őszi választás utáni időszakra lehet-e Képviselő vagy Alpolgármester olyan személy, aki iskola igazgató és a Kormányhivatalhoz tartozik, mint közalkalmazott??? Köszönettel : V

kiscsilag0101 # 2014.10.16. 17:10

Ausztriáról lenne szó.

pazs # 2014.10.16. 13:17

Kiscsillag: mindezekről egy helyi ügyvédet kéne megkérdezni, itt mi még azt sem tudjuk, hogy melyik országról van szó, nemhogy tanácsot adhatnánk a meg nem nevezett ország jogszabályairól.

kiscsilag0101 # 2014.10.16. 10:07

Jó napot segítséget szeretnék kérni...
Külföldön történt egy lopás,de nem tartották bent az illető személyt.Gyorsított eljárást rendeltek el és állítolag nem hagyhatja el az országot.Ez meddig tarthat el mire születik valami itélet???Egyáltalán ez így meg állja a helyét,hogy nem jöhet ki az országból?Mert ki tiltása az biztosan lesz és valószínüleg pénz bírság.Mi történik akkor ha mégis el jön mert ott csak idéglenes lakcíme van az állandó az Magyarországon.Mit lehet ilyenkor tenni vagy mire lehet számítani?

Sherlock # 2014.09.26. 12:52

Ezek nem jogi kérdések. Attól még hogy a kocsit elvitték, te tartozol, ebből lejött a kocsi ára. Érdemes életvezetési tanácsadót felkeresni, aki meg tudja mondani hogy mit érdemes a konkrét helyzetben tenni.

zso53 # 2014.09.26. 12:42

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit tehet az a gépkocsi adós akinek elvitték a részletre vásárolt autóját és ennek ellenére még 1100000 Ft-ot követelnek tőle?

Valamint azzal kapcsolatban is kérem a segítségét,hogy az eszközkezelőnek felkínált lakást nem fogadták be. Az adósságot pedig a család már nem képes fizetni.
Nagyon jó lenne ha a saját lakásukban maradhatnának mint bérlő. Mit tehet az ilyen adós?

Agent Cooper # 2014.09.26. 12:00

Kedves Byss!

Aki nem szeretné, hogy trutyis legyen, az ne lépjen bele!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Byss # 2014.09.25. 19:07

Független jelöltként indultam az önkormányzati választáson. Az egyik online felületen (f..bok) megkeresett egy másik jelölt azzal, hogy:

"Kedves ...!
Azt megértem, hogy kampányolsz, tedd is!
Azt viszont nem, hogy az én pocskondiázásommal teszed!
Szépen kérlek, ezt felejtsd el! Elhiszem, hogy nagyon okosnak tartod magad, meg iskolázottnak, de
ez semmit nem számít! Amennyiben megkérhetlek, ettől tartózkodjál, legyen az focimeccs, esetleg falubejárásod! Én nem pocskondiázlak! Hidd el nekem ez nem jó taktika! Próbálj új taktikát ki találni, mert ezzel nem fogsz bejutni!"

Miután biztosítottam, hogy nem történet "pocskondiázás" a részemről ezt nem volt hajlandó elhinni.

Majd miután többször kértem, hogy mondja el ki volt, hogy tisztázhassam a dolgot az illetővel ezeket írta:

"én nem bántottalak, eddig!"
"légyszíves próbálj meg inkább távol maradni tőlem!"
"és ne keljen megint ezt halljam!"
"ezért mondtam, inkább tarsd magad távol tőlem!"
"remélem érhető voltam!"

Véleményem szerint ez már fenyegetés. És mivel potenciális polgármester jelölt félek egy esetleges bosszútól. Annak ellenére, hogy az általa említett dolog meg sem történt.

Van, bármiféle jogorvoslat erre az esetre?

szuszika56 # 2014.09.16. 05:51

Közalkalmazottként dolgozom jelenleg is, de két éve (még a KLIK megalakulása előtt) a főváros fenntartásában működött intézményben. Az intézmény megszűnése után á t he l y e z é s s e l egy másik intézménybe kerültem.
Az addig kapott munkáltatói döntésen alapuló keresetkiegészítést az áthelyezésről szóló megállapodásban úgy módosították, hogy 08. 31-ig.
Kérdésem: volt-e a Gazdasági Szervezetnek joga ahhoz, hogy az áthelyezésről szóló megállapodásban ezt megtegye?
Ha nem írom alá, nem járulok hozzá az áthelyezéshez, akkor viszont már nem kötelesek számomra munkahelyet biztosítani.
Volt-e egyáltalán joguk a munkáltatói döntésen alapuló illetményt megvonni, hiszen így kevesebb lett a jövedelmem.
Más Gazdasági Szervezetek (mert a fővárosban több is működik, pl. gimnáziumi, gyermekotthoni, szakképzési, kollégiumi) nem nyúltak ehhez a bérkiegészítéshez, hiszen erre nem volt joguk. Tudomásom szerint több munkajogi perben is megnyerte a közalkalmazott azt a pert, amit a munkáltatói döntésen alapuló illetmény elvétele miatt indított.

ObudaFan # 2014.09.16. 05:40

Ha az derül ki, hogy a tiltott határátlépésről tudott, akkor könnyen lehet.

főnix75 # 2014.09.15. 23:25

tisztelt fórum! egy kérdésem lenne,amire szeretnék választ kapni.barátom ment vissza dolgozni németbe,felvett 3 fehér stoppos srácot akik angolul beszéltek.az uton ellenőrzés volt/ kitették a zoll-t/ és kiderült ,hogy 3 ország béliek.illegális bevándorlok vagy mik.bevitték az egész csapatot.reggeltől-délutánig ott volt a barátom is akkor engedték ki.mi lehet ebből még? embercsempész lett? ehhez elég 3 ember is,akinek segitséget nyujtasz?mert ugy olvastam csak 3 ember felett.de annyi mindent össze olvastam már,hogy magam sem tudom.köszönöm előre is.üdv

Agent Cooper # 2014.09.15. 13:17

Kedves Petrov144!

Polgári jogi igényének a büntetőeljárásban történő érvényesítésére van lehetősége.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Petrov144 # 2014.09.13. 16:57

Tisztelt Fórumozók!

Laikusként a következő lenne a kérdésem:

Online rendelés során engem és 6 társamat megkárosított egy férfi (nem küldte el a megrendelt dolgokat). Az én károm 28500 HUF, de összességében több százezres nagyságrend volt az okozott kár.

A közös fellépésnek köszönhetően szabálysértés helyett bűnügyként kezelt ügynél mindent elismert a csaló. A rendőrség tájékoztatott, hogy a férfi kezdeményezte, hogy kártalanít minket, és így cserébe visszavonjuk a feljelentést. Ezt mindenki aláírta, de mégis kútba esett a megegyezés, mivel a férfi felfüggesztett büntetési ideje alatt követte el ezt a csalást.

Arról kaptam értesítést, hogy ügyészségi vádemelés történt.
A kárigényemet vajon ilyenkor érvényesíthetem még? Vagy erre nem is lesz már esélyem?

Tisztelettel:
Petrovics Ferenc

ObudaFan # 2014.09.09. 19:57

A közös tulajdon megszüntetését bármelyik tulajdonostárs követelheti.

A közös tulajdon tárgyait elsősorban természetben kell megosztani. Ez azonban ingatlan esetén általában nem megy. A közös tulajdon tárgyait vagy azok egy részét - ha ez a tulajdonostársak körülményeire tekintettel indokolt - megfelelő ellenérték fejében a bíróság egy vagy több tulajdonostárs tulajdonába adhatja. Ehhez a tulajdonjogot megszerző tulajdonostárs beleegyezése szükséges, kivéve, ha a bíróság a közös tulajdonban álló ingatlanrészt az abban lakó tulajdonostárs tulajdonába adja, és ez nem sérti a benne lakó méltányos érdekeit.

Ha a közös tulajdon más módon nem szüntethető meg, vagy a természetbeni megosztás jelentős értékcsökkenéssel járna vagy gátolná a rendeltetésszerű használatot, a közös tulajdon tárgyait értékesíteni kell, és a vételárat kell a tulajdonostársak között megfelelően felosztani. A tulajdonostársakat az elővásárlási jog harmadik személlyel szemben az értékesítés során is megilleti.

A közös tulajdon tárgyának a tulajdonostárs tulajdonába adása esetén a megfelelő ellenértéket, az árverés útján való értékesítésnél a legkisebb vételárat a bíróságnak ítéletében kell megállapítania. Az ítéletben megállapított legkisebb vételárat a végrehajtás során sem a végrehajtó, sem a bíróság nem változtathatja meg.

Az ingatlanon fennálló közös tulajdon - ha a társasház létesítésének feltételei egyébként fennállnak - az ingatlan társasházzá alakításával is megszüntethető. Ha a közös tulajdont társasházzá alakítással a bíróság szünteti meg, a társasház alapító okiratát a bíróság ítélete pótolja.

A bíróság nem alkalmazhatja a közös tulajdon megszüntetésének olyan módját, amely ellen valamennyi tulajdonostárs tiltakozik.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.09. 10:34

A rovat címe: büntetőjog...

Sherlock # 2014.09.09. 09:17

Keresetet kell beadni a bíróságra.

Kata60 # 2014.09.09. 07:30

A kérdéesm a következő: egy garázs fele része a tulajdonom, de a sógornőm nem hajlandó eladni és kifizetni sem, ő használja. Mit tehetnék a közös tulajdon megszüntetése érdekében?