Online jogi tanácsadás


Dawe30 # 2019.09.02. 15:59

Tisztelt tanácsadó!

Milyen lehetőségeim vannak ha meggyanúsitottak ártatlanul? A büntetőeljárás már folyik. Vettek ujjlenyomatot, lefényképeztek és a kihallgatás is megtörtént. Állítólag fizikailag bántalmaztam egy személyt pedig eközben én Budapesten dolgoztam amit alátámaszt a főnököm és a kollégáim amint hivatalos úton felkeresik őket. Tehát ezért, hogy ártatlanul nyomozás indult ellenem tehetek valamit a feljelentővel szemben? Ő maga ment a rendőrségre fel ljelenteni. Ami számomra érdekes hogy nem azzal a személlyel lettem szembesitve akit állítólag bántottam, hanem az egyik testvérével aki szintén jelen volt az történtekkor. Meddig léphetek ha léphetek? Van ilyen esetekben elévülési idő? Tehát tudom bizonyítani hogy amit mond az nem igaz. Szeretném ha tanulna belőle mert ha nem tudnám bizonyítani állítása ellenkezőjét akkor akár el is ítélhetnének. Egyébként felmerült a rablás és/vagy fosztás is erről a részéről nem sokat tudok. Elvileg garázdaság miatt folyik a nyomozás.
Üdvözlettel Dávid.

chriswb # 2019.09.17. 09:24

Hogy lehet az, hogy egy megyei kamara honlapján keresel magadnak ügyvédet,a és kamarai weblap oldalán lévő címen nem is található az ügyvéd? Vezetékes telefon-mondja: előfizető nem található.
A megyei területi ügyvédi kamarákat nem ellenőrzi senki, hogy az adatok valósak-e?
Így a kuncsaftok potyára mennek a nem létező ügyvédi irodai helyre.
Mit jelent az, ha megnézed a Magyar ügyvédi (országos) kamara honlapján, és a keresett ügyvédnél az van, hogy volt-érvénytelen bélyegző alatt írva érvényes bélyegző, alatta a 3. egyben az utolsó helyen: érvénytelen bélyegző?
Holott látszólag-aktív az ügyvéd!
Ámde nincs ott, ahol az irodája fel van tüntetve. Az egy üres, eladott lakás!
Köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2019.09.17. 15:25

Vagyunk vagy tizenkétezren. Neked pont az az egy kell, akit nem találsz? A bélyegzője pláne mi a csudáért érdekel?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.09.17. 21:13

Ha csak ez kell, az első kérdésedre a válasz: de.

A második kérdést nemigen értem, szerintem a nyilvántartás nyilvános adatai között nincs olyan, hogy "bélyegző". Az enyéim között például egészen biztosan nincs.

chriswb # 2019.09.18. 19:16

Köszönöm KBS!
Igen, rosszul kérdeztem. Helyesen: Ha keresett/talált ügyvéd aktív, akkor a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján miért van olyan, hogy az illető igazolványa: érvénytelen?
Ha érvénytelen, akkor hogy képvisel? Ha igazolvány nélkül aktív, hogyan aktív?
KBS! Lenti és Mezőkövesd között hiába van 12ezer ügyvéd. Nyilván a legközelebbit keressük.
Köszönöm KBS, vagy másnak, aki válaszol!

valakiki # 2019.09.18. 20:01

Válás esetén a feleségnek milyen lehetőségei vannak férje keresetéből a gyerektartást levonatni, ha az feketén több százezret keres, de papíron csak minimálbért? Csak a bejelentett minimálbér alspján fogják a gyerektartás összegét megállapítani?

alfateam # 2019.09.19. 03:49

Csak a bejelentett minimálbér alspján fogják a gyerektartás összegét megállapítani?

Nem, a gyermek szükségleteit veszik figyelembe.

aprilismajus # 2019.09.19. 05:33

Elsősorban a gyermek szükségleteit veszik figyelembe, de a törvény szerint másodsorban figyelembe veszik a szülők jövedelmi viszonyait is.

chriswb # 2019.09.21. 19:24

A felhívásra szólás,az alanti Fórum sorokra válaszom.

Részemről többször kell kérdeznem, mert nem válaszol a Fórum.
Új topicot nem tudok nyitni, mert nem jön be a lehetőség.

Kérdésem újra.
Hogyan lehetséges, hogy egy ügyvéd, a megyei ügyvédi kamara oldalán ott van az irodája címe, habár hosszabb ideje nem lakik ott, ahol az irodája is van, jelölés a honlapon hosszú ideje téves! A Magyar Országos Kamara weblapján látható, a legutóbbi bejegyzés szerint érvénytelen az ügyvédi igazolványa! Mégis: aktívként van jelölve! Ti értitek? Ha nincs igazolványa, hogy lehet aktív ügyvéd?
Egy Megyei Ügyvédi Kamara(és az Országos Ügyvédi Kamara is!) ilyen téves, megbízhatatlan információkat nyújt?
Az ügyvéd elérhetősének nemlétét nem ellenőrzi a Kamara? Hogy van-e egyáltalán felszerelt irodája ügyfelei számára?
Vezetékes telefonján a géphang közli: előfizető nincs rajta.
Mobil telefonját nem veszi fel, e-mail levélre nem válaszol.Illetve alig.
Amint kifürkészi e-mailban, netán a mobilján, ha néha felveszi, hogy az ügy "nem pénzes", akkor "elnémul". Többé nem elérhető. Tudjuk, a telefonba "beragad" a hívó fél száma, és ha az ügyvéd számára nem tetsző megbízó keresi, akkor egyszerűen nem fogadja a hívást!
Üdv. és kösz ha valaki érti ezt és válaszolni is tud!

chriswb # 2019.09.22. 19:33

Úgy látszik, nehéz kérdést tettem fel. Az Ügyvéd Urak nem tudnak válaszolni.
Ez van.

Oligarcha # 2019.09.22. 19:38

a lőtéri pettyes kutyát sem érdekli a nyilvántartás

ha téged zavar, akkor küldjél ajánlott levelet a megyei kamara részére, írd le, hogy azon a címen nincs ügyvéd, és amúgy is törölték az igazolványát

akkor majd talán leveszik

csak hogy értsed. amíg valami nem bűncselekmény, addig senki se mozdul rá semmilyen témára a hatóságoknál. (illetve előfordulhat az ilyen) az nem bcs, hogy egy nyilvántartásban ott van a címe meg a telefonszáma

ha továbbra is ügyvédkedne, az már egy másik helyzet lenne, mert az zugírászat bűncseekménye lenne, és arra már mindenki rámozdulna

pillanatnyilag nincs bcs, mindenki beleszarik

chriswb # 2019.09.23. 10:21

Kedves Oligarcha!
Köszönöm szépen, így már értem! Jellemző M.o.-ra hogy a "lőtéri pettyes kutyát" sem érdekelnek a rendetlen kisebb-nagyobb hiányosságok!
Sajnos.Már megint az ügyfél szívja meg, aki "potyára" odamegy,vidékről, és se híre, se hamva az ügyvédnek. Meglehet, jól mondod, ha érvénytelen az igazolványa, akkor zugügyvéd.
Még azt leírnád, hogy az Országos Ügyvédi Kamaránál, ha a nyilvántartásban úgy van, hogy:
yx-számú igazolvány-érvénytelen, aztán alatta WZ számú ig. érvényes, aztán a legutóbbi sorban MEGINT, hogy az MU ig. érvénytelen, akkor az azt jelenti, hogy a legi
utóbbi beírás az igaz? Mindig az utolsó?
Köszönöm. Üdv.

wers # 2019.09.23. 10:24

Nem tudom az ügyvédi kamaránál hogyan van, az építész kamaránál és a mérnöki kamaránál évente adatot egyeztetnek, mikor küldik a számlát az éves tagsági díjról.

chriswb # 2019.09.23. 19:18

Ugye hogy tudtok helyesek lenni!
Köszönöm OLigarchának ismételten válaszát.
Wersnek is köszönöm.
Az említett Ügyvédi Megyei Kamaránál, már lassan egy éve nem mozdul semmi! Sem hírek, sem ügyvédi átjelentkezés, vagy megszűnés stb. nincs. Semmi.
Nekem ez elhanyagoltságnak tűnik.
Azt szeretném még kérdezni, hogy az (Országos) Magyar Ügyvédi Kamara honlapján, ahol az illető lapján az érvényes/ vagy érvénytelen igazolvány van feltüntetve, akkor?
Akkor a sorrend számít? Ha több hol érvényes, hol érvénytelen ügyvédi igazolvány van írva, akkor a legutolsó érvényes?
De változatlanul nem értem. Ha valakinek érvénytelen az ügyvédi igazolványa, akkor hogyan lehet aktív?
Köszönöm a választ.
Vagy a nyilvántartásokat nem érdekli semmi? Ahogy Oligarcha írta? Csak ha bűncselekmény van, akkor mozdulnak? Nekem ez szokatlan! Ezt én felelőtlen rendetlenségnek érzem! Így hiába megy az ügyvédkereső, netán több száz km-ert utazva, mert az ügye másutt van, mint ahol ő él? Sehol senki. Az új elérhetőség sincs jelezve! Még az üzletek ajtajára is kiírják, ha máshová költöztek!Pont az "Igazságügynek" kellene haláli pontos rendet tartania!!!
Nincs ez így jól! Köszönöm.
Üdv. Cris

Szomorú örökös # 2019.09.24. 03:42

chriswb

Az, hogy te vaktában elutazol egy másik városba úgy, hogy meg se próbálod előtte elérni az illető ügyvédet, az már a te hanyagságod, nem pedig a kamaráé. Létezik email, létezik mobiltelefon, ezernyi lehetőség, mielőtt utazol. Ezért nem az ügyvédi kamara a hibás, hanem egyedül te. ;-)

oligaliga # 2019.09.24. 03:43

Chriswb

Feltalálták a telefont. Az ügyvédek többsége egyeztetett időpontban fogad. Ha nem bízol benne, hogy ott lesz a székhelyén, hívd fel. Egyszerűbb, mint itt puffogni.

Szomorú örökös # 2019.09.24. 03:50

chriswb

Amint kifürkészi e-mailban, netán a mobilján, ha néha felveszi, hogy az ügy "nem pénzes", akkor "elnémul". Többé nem elérhető. Tudjuk, a telefonba "beragad" a hívó fél száma, és ha az ügyvéd számára nem tetsző megbízó keresi, akkor egyszerűen nem fogadja a hívást!

Szerintem az ügyvéd pont olyan önálló tevékenységet végző ember, mint egy szimpla szolgáltató egyéni vállalkozó (én is az vagyok). Én döntöm el, hogy mit vállalok és mit nem. Te nem kötelezhetsz rá, mert elhajtalak. Az már más kérdés, hogy ha én nem vállalok el egy munkát, akkor azt meg is mondom kulturáltan az ügyfélnek. Az ügyvéd csak annyiban más, hogy őt kirendelhetik védőnek büntetőügyekben, de azt egyedül a hatóság teheti meg, te nem kényszerítheted ki. Főleg polgári peres ügyben nincs ilyen, ha jól tudom.

És mielőtt kattognál ezen is, itt nem csak ügyvédek fognak neked válaszolni, nagyon sok olyan laikus is van, mint én. Ha csak ügyvédek szólhatnának hozzá, akkor te sem írhatnál ide. ;-)

chriswb # 2019.09.24. 09:29

Egyre nagyszerűbbek vagytok!
Köszönöm Szomorú örökös és Oligaliga! Valamint Többiek!
Igazatok van, értem.De most az a fő problémám, hogy az ügyvédi nyilvántartási lapon, amelyen az van, hogy:
1.érvénytelen igazolvány
2. érvényes ügyvédi igazolvány
3.helyen érvénytelen ig.
Akkor a legutolsó a jelenlegi helyzet? Ha érvénytelen az ig. akkor hogy lehet aktív ügyvéd a honlap szerint?
Vagy csak elvesztette az igazolványát, de azért lehet aktív ügyvéd? De azt szokták kérni tárgyalásokon, mármint az igazolványt a bírók. Igaz, nem mindig.Lehet kockáztatni és érvénytelen igazolvánnyal is tárgyalásra menni. legfeljebb? Legfeljebb mi történik?
Erre valóban csak ügyvéd tud válaszolni itt, a hozzászólók között!
Köszönöm, és szép napot Mindenkinek, aki olvassa ezt!Üdv.:Cris

wers # 2019.09.24. 09:53

Én a magam részéről, ha egy ügyvéd még azt sem tartja fontosnak, hogy bejelentse a változásokat, akkor engem nagyon nem is érdekelne mit ügyvéd (de másképp sem).

(mellesleg az építészeknél sem azért egyeztetnek minden évben, mert olyan szorgosak, gondosak és precíz tájékoztatást akarnak nyújtani az érdeklődő ügyfeleknek, hanem azért, hogy hova küldjék a számlát :D )

oligaliga # 2019.09.24. 10:50

chriswb

Látom, nem tudsz leszállni a témáról. Nem az inaktív ügyvédek között keresgéltél úgy egészen véletlenül?

Szomorú örökös # 2019.09.24. 16:04

chriswb

Szerintem mindenki örül, hogy ennyire szíveden viseled a netes ügyvédi nyilvántartást. De szerintem hagyd meg ennek kezelését-karbantartását azoknak, akiknek ez a feladata. Felesleges a kattogásod, kezd nagyon uncsi lenni. ;-)

Szomorú örökös # 2019.09.25. 03:35

chriswb

Engem ez érdekel és kész!

És miért itt a fórumot túráztatod?
Lehet írni a kamarának is, ha bajod van.
Szerintem inkább nekik írj ilyen stílusban.
Ők is röhögni akarnak rajtad, nem csak mi! :-D

Mellesleg az, hogy itt mocskolod az ügyvédeket úgy nagy általánosságban, az kevésbé humoros. Sőt előbb-utóbb ebből még gondod is lehet. Azért ezt is mérlegeld, amikor írogatsz. Az, hogy egy névtelen azonosító mögé bújsz, csak idő kérdése, hogy valós személlyé váljon. És fog is, hidd el!

janek1 # 2019.10.02. 12:54

Kedves Fórumozók!

Elektronikus kereskedelemre vonatkozó szabályokkal kapcsolatos kérdésem lenne.
Adott egy katalógusból értékesítő kozmetikai cég. A havi katalógusából szeptember 30. este 10.00-ig lehet rendelni. De szeptember 30.-án este a honlap, ahol a rendelést le lehet adni, nem működik. E-mailben megkerestem őket még aznap este, jeleztem nem működik a honlap, elküldtem a megrendelni kívánt termékek cikkszámait kérve, vegyék fel a megrendelést.
Másnap jelezték, hogy ők nem tudnak rendelést rögzíteni, és tulajdonképpen, hogy sajnálják, de már október van, és azokat a termékeket már csak az októberi árakon lehet megrendelni. Kértem több levélváltásban, hogy legyenek méltányosak, mert nem én hibáztam, részükről volt technikai probléma, és hogy szerintem ezzel szerződést szegnek, de erre már nem is válaszolnak. Mit tudok tenni? Nem a veszteség a lényeg, hanem az elvek, a vevőt nem érdekli, hogy nem működött a honlap...

Biri007 # 2019.10.23. 07:27

Tisztelt Fórumozók!
Igazságügyi pszichiaternél voltam tegnap , mikor is általános kérdéseknél megkérdezte, hogy drogozok-e. Mondtam,hogy évekkel ezelött (3-4-5, tényleg nem emlékszem) kipróbáltam 2-3 alkalommal a marijuanat. Ezért milyen büntetésre szàmithatok majd?
Illetve tegnap voltam, és jövöhéten csütörtökön lesz a tárgyalàs. Addigra kész lehet a szakvèlemény? ( szmèlyiségzavar miatt kellett volna vizsgálni, de abszolut semmilyen kérdès nem irànyult erre)
Köszönöm

Ugyvedvalaszol.com # 2019.10.23. 09:22

janek1

Nem ér az Ön ideje annyi, hogy ezzel foglalkozzon. Lépjen át rajta...


AZ ÜGYVÉD VÁLASZOL
Jogorvoslat Azonnal
https://ugyvedvalaszol.com