Online jogi tanácsadás


domo75 # 2013.12.22. 12:09

Tisztelt Címzett,

nem tudom, megfelelő helyre írok-e, de ezt a fórumot sikerült megtalálnom.

A helyzet a következő: volt egy folyószámlahitelem, amit személyi kölcsönné alakítottam át. Az ügylet rendezése után a bank tájékoztatása alapján az egyenlegem 2013.12.21-én 374.000,- forint volt. Netbankon ellenőriztem az összeget. A mai napon (2013.12.22.) ez az összeg már nem állt a rendelkezésemre. A kártyámat jogosulatlanul nem használták, utalást nem indítottam.

A kérdésem az lenne, hogy követelhetem-e a banktól ezen összeg újbóli jóváírását, abban az esetben is, ha tegyük fel a bank hibája miatt tévesen írták jóvá ezt az összeget a számlámon.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel
domo75

yuki # 2013.12.19. 17:52

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Fiamnak a napokban elvették a B kategóriás jogosítványát ittas vezetésért. A lakásunktól kb 200 méteren belül történt az igazoltatás, segédmotor kerékpárral volt. Bevitték az őrsre a jegyzőkönyvet felvették, megfujta 3 -szor is a légalkohol szondát, melynek értéke 0.39 mg/l volt. Vérvételre nem kellett mennie. A jogosítványát helyszínen elvették. Még nem volt soha semmilyen bűncselekménye, sem ittas vezetése. Kérdésem az lenne hogy kb mennyi bűntetésre számíthatunk és ha nagyon sok a bűntetés lehet-e kérni részletfizetésre? Mennyi időre vonhatják be a jogosítványát?
Válaszát előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.16. 12:22

Allindays,

a csalás mellett ez okirathamisítás is, aminek nincs sértettje, ezért még a tevőleges megbánás sem játszik. Végig fogják vinni veled szemben az eljárást.

Az idézést oda kapod, ahová kéred - célszerű lenne együttműködni a nyomozóhatósággal.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.16. 12:20

ilyenkor mi a teendő?
Hát nem erre hivatkozva fellebbeztél? (Egyébként azt a 60 nap nem abszolút.)

Gyuzso71 # 2013.12.15. 10:42

Tisztelt fórum társak!
Segitséget kérnék, szabálytalan parkolás miatt feljelentést kaptam, irásban megtehetem a fellebezést, de olvastan a 60 napos időn tuli szabálysértési időről.És ez már bőven lejárt és még fotot sem kaptam, ilyenkor mi a teendő?
Üdv.
Előre is köszönöm a segítséget.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.14. 20:53

Bepereled.

ildila # 2013.12.14. 20:07

Üdvözletem!Olyan kérdésem lenne,hogy hova és milyen úton módon fordulhatnék ha a leendő kisfiamat az apuka nem ismeri el,és nem adja a nevét se,de én ragaszkodnék ehhez?Köszönettel

anyuka3 # 2013.12.10. 14:00

Üdvözlök Mindenkit!

Igazából nem is tudom, hova írhatnám a gondomat, talán itt is találok segítő embereket...
Tavaly albérletben éltünk, kötöttünk az invitellel szerződést, majd november elején szólt a főbérlőnk, hogy eladta az ingatlant,jó lenne, ha elsejére kiköltöznénk..az invitellel a szerződésünk 2014.07.hóig szólt volna, de ezek után jeleztük, hogy így jártunk, el kell költöznünk, az új címünket megadtuk, és megkérdeztük, hogy oda átvihetnénk-e a szolgáltatást..azt mondták, nem, mert ott ilyen szolgáltatást nem tudnak biztosítani, csak 5mb-os netet, és mindigtv-t..ekkor írtunk nekik levelet, hogy ebben az esetben szeretnénk felmondani a szerződést, és kértük, mivel önhibánkon kívül vagyunk kénytelenek szerződést bontani, tekintsenek el a kötbértől, mivel a szerződésben vállalt szolgáltatást ők nem tudják biztosítani..hosszas huzavona után állítólag a három elküldött levélből egy sem érkezett meg hozzájuk, most ott tartunk, hogy októberben kaptunk ajánlott levelet tőlük, miszerint, ha újra szerződünk velük, eltekintenek a kötbértől..erre reagáltunk is, hiszen inkább fizetek havonta 3 ezer forintot, mint egyszerre 120 ezret, ezért mondtuk, hogy rendben van, amire kaptunk választ, hogy egy pontos címet kérnek, ahová ajánlatot tudnak tenni szolgáltatásra, ezt is megadtuk, bár eddig is tudták, ugyanis oda küldték az ajánlott levelet is..ez volt november közepén, ezután nem jött válasz..gondoltuk, megint a 30 napos határidővel élnek, és majd érkezik a válaszlevél..igen, ma megérkezett, ügyvédtől, hogy fizessük be 14.-ig egy összegben a tartozást..felhívtuk az invitelt, azt mondták, már nem tehetnek semmit, kiadták behajtónak, felhívtuk az ügyvédet, ő közölte, hogy az invitel még 09.-hóban adta ki nekik ezt a tartozást, és azóta egy pillanatra sem kérték a felfüggesztést, és semmiféle jelzés nem volt, hogy megállapodnának velünk...viszont nagyon aranyosan közölte, hogy ha nem fizetünk, akkor jönnek behajtani..ilyenkor mit tudok tenni??? miért vernek így át embereket?? mi hajlandóak voltunk szerződni, de egyszerűen az inviteles ügyintéző is azt mondta, hogy szó sem volt ilyenről, eszük ágában sem volt visszavonni a kötbért, nem is érti, hogyan kaphattunk ilyen levelet..pedig kaptunk, a kezemben van, bármikor tudom igazolni..mit tehetek? kihez fordulhatok? köszönöm!

ObudaFan # 2013.12.10. 12:29

Ha tényleg lényeges volt az eltérés, akkor visszakérheted.

Zsizsulilu # 2013.12.09. 17:01

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Vaterán vásároltam egy kabátot, amit újszerűnek, hibátlannak tüntetett fel az eladó. Gyorsam elutaltam az összeget, az árut meg is kaptam. Azonban nem felelt meg a leírásnak, sem a színe, sem pedig az újszerűsége. Foltos volt, lyukas és más a színe is más volt. Én azt hittem, hogy magánszemélytől vásárolok, de kiderült, hogy mint cég értékesített az eladó. Van-e jogom az árut visszaküldve, a kifizetett összeget visszakapni? Az eladó elutasított, mondván, hogy keressem meg a számlát. De én számlával nem találkoztam a csomagban. Ezért megegyeztünk, hogy csak levásárolhatom az árát. Nem tudom, hogy ez így korrekt-e vagy visszakérhetem-e jogilag az árát?
Köszönöm

ObudaFan # 2013.12.08. 11:19

Nem az akkori szabályok. De azért valószínűleg az iratanyagot célszerű lenne átnézetni ügyvéddel.

M-K.Mesi # 2013.12.07. 10:23

Köszönöm szépen a válaszat!Minden bunteteset az elsofoku jogeros itelete elott kovette el(2013.marcius),azert johetett haza (2013)juniusban,mert az elsofoku itelet fellebbezesre kerult,es meg nem szuletett masodfoku itelet.Mellesleg 7evvel ezelott tortent az ugy,igy nem az akkori szabalyok vonatkoznak ra?Nem az o hibaja volt,h. a biro csak 7év utan tudott dontest hozni....tisztelettel M-K.Emese

ObudaFan # 2013.12.07. 10:10

M-K.Mesi

Mivel nem folyamatos a büntetések letöltése, ezért szerintem nincs helye összbüntetésnek. Emellett valószínűleg azért sincs, mert erre már az új Btk. szabályait kell alkalmazni, és így csak akkor lehet összbüntetést alkalmazni, ha minden bűncselekményt az első elsőfokú ítélet előtt követett el, továbbá nincs helye összbüntetésnek, ha van már összbüntetésbe foglalt ítélet.

M-K.Mesi # 2013.12.06. 16:45

Elnézést kérek a türelmetlenségemért,de tudna valaki segiteni,a 2013.nov.19én feltett kérdéseimet illetően!Köszönöm!Tisztelettel:M-K.Emese

Torino # 2013.12.06. 15:21

Tisztelt Jogi Fórum! Ausztriába lett volna állásinterjúm amire a másik fél nem jött el és a megadott címen sem az volt található amit előzetesen leírt. Miután hazaértem Magyarországra küldtem az illetőnek emailt amiben azt írtam, hogy ő egy patkány és hogy elmegyünk hozzá barátokkal és beszélgetünk vele. Erre pár nap múlva kaptam egy emailt az ausztriai rendőrségtől, hogy fenyegetés miatt feljelentettek és be kellene mennem az osztrák rendőrségre. Amennyiben nem megyek be akkor továbbítják a magyar hatóságoknak és akkor komolyabb bajom is lehet belőle. Mivel a német nyelvet alapfokon beszélem nem hiszem hogy velük teljes mértékben meg tudnám magamat értetni. Meg csak annyit írtam, hogy beszélgetünk vele... ez már fenyegetés? Mire számíthatok? Megszűnhet az eljárás ha az osztrák rendőrök sem látnak benne semmit? Egy email értesítés a rendőrségtől hivatalos német nyelven Magyarnak? Válaszát előre is köszönöm.

monalisa1 # 2013.12.06. 12:24

Barikád

Mivel az ismerősöd is csak bizonyára hallotta valakitől a sztorit, mire az info hozzád eljutott félő xy bele lett keverve egy "kabátlopási" ügybe...

Celesztina # 2013.12.06. 10:07

Tisztelettel,

Segítséget szeretnék kérni végrehajtással kapcsolatban.
Gépjármű az én tulajdonomban van, üzemben tartója az édesapám. Végrehajtás folyik édesapám ellen, kérdésem az lenne, lefoglalhatja-e a végrehajtó a gépjárművet ? Mivel tudja igazolni, hogy nem az ő tulajdona? Nem szeretnék hosszadalmas pereskedést, ha lefoglalnák az autót, hogy visszakapjam.
Köszönöm a válaszukat.

Üdvözlettel

Dr.Attika # 2013.12.06. 09:55

Lopás bűncselekménye vonatkozásában nincs feljelentési kötelezettség. Bűnpártolás a leírtak alapján nem valósult meg. Bűnpártolást az követi el, aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna, segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön vagy a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik, úgyszintén az is, aki közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában, bűnpártolást követ el.

Barikád # 2013.12.06. 07:18

Üdvözletem!
Egy fontos kérdésem lenne. Egy ismerősöm mesélt egy lopásról...nagy értékű. Nem ismerem az embert (tolvajt), de láttam már. Nem tudom honnan lopott, vagy kitől,de egy értékes berendezést vett el.
Kérdésem, hogy ez esetben engem felelősségre vonhatnak bűnpártolásért? Hiszen nem jelentettem a rendőrségen. Van-e törvényben előírt kötelességem?
Köszönöm

Irén1971 # 2013.11.26. 18:35

Üdvözletem. Van egy ügyem mely szerint gyanúsított vagyok magánlaksértés,garázdaság,könnyű testi sértéssel vádolnak.Én egy törékeny 53kg-os hölgy vagyok a vád szerint ami szerintem életszerütlen bementem a lakásba és megtámadtam három embert pedig igazság szerint ők támadtak rám a közös udvarunkban és én csak az életemet védtem de én egyedül voltam és nincs tanúm ezzel szemben ők hárman vallanak ellenem van -e esélyem ellenük? szembesítésen túl vagyunk ők is tagadnak én sem ismertem el a bűncselekményt most irat ismertetés lesz 11.28-án Válaszát előre is köszönöm.

killertibi # 2013.11.21. 18:14

Kedves mindenki. Egy számomra kissé nevetséges ügyben szeretnék segítséget kérni. A történet, hogy 2008 szeptemberében a Budapesti Műszaki Egyetemen kezdtem meg felsőfokú tanulmányaimat. Nem tartott sokáig a románc, 2009. január 13.-án ki is is iratkoztam, elhagytam az egyetemet. Azóta egy másik egyetemen szereztem diplomát. A minap kaptam egy levelet, miszerint a Műszaki egyetemen fizetési kötelezettségem van, egész pontosan 3000Ft. Néhány email váltása után kiderült, hogy egy olyan tárgyból írták ki, amit valóban tanultam, és zárthelyi pótlásai miatt. Az érdekes, hogy 2009.03.30.-án írták ki a tételt, amikor már 2 hónapja megszűnt a jogviszonyom az iskolával. Az is érdekes, hogy engem ottlétem alatt soha nem kerestek meg semmilyen formában (levél, telefon, email, neptun), hogy kötelezettségem lenne. Azzal pedig tisztában lettem volna, ha valami olyat csinálok, aminek költsége van. Végülis 15 napot kaptam a fizetésre, de én nem tartom jogosnak a kérelmet. Ugyan nem nagy összegről van szó, de már csak azért is felháborító a dolog, mert azóta lassan eltelt 5 év (ami egyben az elévülési idő is), és épp most tudtak megkeresni ez ügyben, amikor ráadásul már elég nehéz az emlékeimből előkaparni az akkori dolgokat. Így szeretném megtudni, hogy jogos lehet-e az igényük, fizessek, avagy sem? Előre is köszönöm.

Tibor

M-K.Mesi # 2013.11.19. 15:17

Szeretnék segitseget kerni.......a ferjem 2008.majusaban kerult bortonbe,tobb(7)ugye volt,ebbol osszbuntetessel 2015.januarjaban szabadult volna,de jo magaviselet,illetve kedvezmenyekkel 2013.juniusaban kiengedtek.Volt meg egy ugye,melyben 2.rendu vadlott volt ,az ugy 7évvel ezelotti,de a biro 2012.marciusaban hozta meg az elsofoku iteletet(3év 6 honap)ez fellebbezesre kerult,es 2013.szeptembereben a 2.foku Birosag dontese 2év 6 honap lett.Tehat mig bent volt nem szuletett masodfoku itelet,csak a szabadulasa utan.Kertunk halasztast,melyet a biro,aki elsofokon dontest hozott,azonnal elutasitott,igy a ferjem 2013 november 6.an bevonult.A halasztasi kerelem beadasaval(2013.oktober kozepe) egyidoben beadtuk osszbuntetesi kerelmunket is,amely a mai napig nem kerult meg elbiralasra.Kerdesem az lenne,hogy igy ilyen formaban,az osszbuntetesi kerelem elutasitasa lehetseges,hiszen 7 eves ugy,de nem a ferjem hibaja volt,hogy ilyen keson hozott a biro dontest.Lehetseges e hogy joghatranyba keruljon?Illetve mire szamithatunk?Válaszaikat elore is koszonom!Tisztelettel:M-K Emese

ObudaFan # 2013.11.18. 14:20

doryy

Az új Btk. szigorítása miatt ez már nem foglalható összbüntetésbe. Ez összességében nem lesz kevés.

ObudaFan # 2013.11.18. 14:19

Marcsi80

A 8 éveset nem lehet a többivel összbüntetésbe foglalni, mert a másik két cselekményt ennek a jogerős ítélete után követte el.

Marcsi80 # 2013.11.18. 12:09

Tisztelt Jogi Fórum! Szeretnék segítséget kérni önöktől. A párom 2001-ben letöltendő büntetést kapott 8 évet amiből 16 hónappal előbb szabadult. A feltételes szabadsága alatt egyszer szabálysértést követett el / tankolt és nem fizetett/ Azután okirathamisítást követett el és végül 2009-ben bankrablás kisérletéért kapott 7 évet. Az okirathamisításért kapott 5 évet és a szabálysértésért visszakapta a feltételesét és még 4 hónapot. A 7 és az 5 évet + a négy hónapot összbüntetésbe foglalták így 8 év 3 hónap lett. Meg a 16 hónap. Az lenne a kérdésem hogy az alap büntetésnek nem a 8 évet kellett volna alapul venni? Ha igen van rá esély hogy kérjük újra az összbüntetés lefolytatását? Köszönettel: Marcsi80