Online jogi tanácsadás


doryy # 2013.11.15. 20:45

Tisztelt Olvasó!

Véleményüket szeretném kérni.
A párom lopás miatt kapott 1 év 10 hónapot,a lopás kb 2 évvel ezelőtt történt,a tárgyalás most volt 2013.11.08.-én,az íteletet a párom megfellebezte azóta még tárgyalás nem volt de közben tegnap (2013.11.14) tettenérték és előzetes letartóztatásba helyezték zsarolás miatt,30 napra.Mire számíthatunk? Kb.hány évre? Az ítélet összbüntetésbe fogja kapni?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Dóri

ObudaFan # 2013.11.15. 10:44

Talán-talán magánlaksértést, de ott letelt a 30 napos határidőd a magánindítvány megtételére.

csibebibe # 2013.11.15. 08:05

Tisztelt Jogászok/Ügyvédek!

Segítségüket szeretném kérni.
Tavaly volt élettársam lehetetlenné tette, hogy az ingatlanjában maradjak a továbbiakban, így az édesanyámhoz kellett mennem két szatyor ruhával és a 2 kiskutyámmal.
Ennek az az előzménye, hogy a gyermekemet elrabolta tőlem és akkor közölte, „amíg nem költözöm ki, addig nem láthatom a Kisfiamat”. Ezt meg is valósította. Másnap egy levelet akart velem aláíratni, hogy „mi az eltűnésemnek a módja és a gyermekem láthatásának”. Zsarolásért jelen is folyik a büntető.
Birtokvédelmet indítottam, mert szerettem volna egyrészt visszamenni az ingatlanba a Kisfiam miatt (három héttel később költöztek vissza, addig az anyjánál voltak), másrészt pedig az ingóságomhoz hozzájutni. A zárakat már másnap lecserélte, ahogy a birtoksértést elkövette, így az ingatlanba már nem tudtam bemenni.
A jegyző másik önkormányzat kijelölését kérte (volt élettársam anyja képviselő), majd az az önkormányzat is (volt élettársam ügyvédje), így egy harmadik önkormányzatnál lett az eljárás lefolytatva, ahol nem állapítottak meg birtoksértést. Ezen a tárgyaláson ő nem, csak az ügyvédje volt jelen. Jelenleg bíróságon van az ügy.
Többször kértem eleinte, az ingatlanból ne vigyen el semmimet, amíg a birtokvédelmi ügy tart, majd később kértem, hozza a lakcímemre az ingóságomat, mert számomra kivitelezhetetlen az átvétel, ugyanis egyenként kellett volna felvenni leltárba a szállítók és tanúi előtt, hogy mit hozok el.
Állítólag egy raktárba helyezte, így ő védve van jogilag – legalább is ezt mondta, ő felelős őrzést biztosít. A raktárról semmilyen információm nem volt, nem akarta megmondani helyileg hol található.
Azt is kértem tőle többször is, adja át az általa készített leltárpapírt, erre sem volt hajlandó. Egy pénteki napon jött egy levél, majd egy email tőle, hogy vasárnap estig vegyem át a dolgaim, mert a raktárt felmondták és értékesíteni fogja az ingóságom, illetve térítsem meg neki a raktározási költséget, bár én nem kértem, sőt megtiltottam neki, hogy hozzányúljon a dolgaimhoz. Az első bírósági tárgyalás alkalmával közölte, az ingóságomat eladta egy advétet lobogtatva, mert nem vettem át időben. Másfél napon lett volna az átvételre, ráadásul hétvégén, ez pedig végképp kivitelezhetetlen lett volna. A tárgyaláskor közölte, a vevő adatait nem akarja megadni, ugyanis kérte a titkosítást a vevő. Ekkor a bírónő nagyon csúnyán nézett rá.
Az ingóságom nagy része hagyaték a családom egy részétől, melyek nem kis értéket tesznek ki. Bélyeggyűjtemény, Zsolnay készletek, jelvénygyűjtemény.....
Olyan dolgok is az ingatlanban maradtak, amelyek számomra nélkülözhetetlen a vállalkozásom elindításához, ezáltal nagy anyagi kiesést okoz számomra.
Az okirataim is ott maradtak nála, bizonyítványok, édesapám okiratai, erre annyit mondott, majd az ügyvédje értesít az átvételéről. Eddig nem tette. Kérdeztem, mi van a ruháimmal, azt is eladta-e erre nem kaptam választ.
Olyan dolgokat letagadott, amelyek szintén az ingatlanban maradtam és mind értékes, mind eszmei értékű tárgyak, papírok.
Az együttélésünk alatt a közösen vásárolt dolgokat már eladta, illetve folyamatosan árulja.
Sajnos most ismertem ki igazán ezt az embert, aki csak azt a látszatot akarja kelteni, hogy ki akarta adni az ingóságom. Sajnos egy igen inkorrekt ember, akivel beszélni nem lehet normálisan, kulturáltan és állandóan zsarol és fenyeget, illetve a feltételeket ő szabja.
A bírónő kérte, legkésőbb a következő tárgyalásig írjam össze az ingólistát.
Kérdésem az lenne, milyen bűncselekmény(eke)t valósított(ak) meg, illetve hogyan szerezhetnék érvényt jogaimnak?

Köszönettel és Tisztelettel:

Csibebibe

dorka17 # 2013.11.11. 10:46

Tisztelt Jogi Fórum!

2010-ben vásároltunk egy régi házat, azt újítgatjuk és lassan már a beköltözés következne, viszont az eddig rendes és normális szomszédunk egy pár hónapja teljesen ellenünk fordult. Annyit kell tudni, hogy az ő és a mi udvarunk is elég kicsi és a két udvar pont egymás mellé esik. Ez elég zavaró volt számunkra, ezért a közkerítés mellé a mi részünkre tettünk egy másik kerítést, magasabbat, mint az eredeti, lemezből, így már nem lehet átlátni. Mindent megbeszéltük előtte az illetékes hivatalokban (milyen magas lehet.stb). A szomszédunknak ez nem tetszett és feljelentett. Kijöttek ellenőrizni és elutasították a kérelmét, mert a kerítés rendben volt. Rá egy pár hétre újból feljelentett, de most a már a megyei járáshivatalba, hogy a házunkhoz épített bővítést vizsgálják ki. Persze az illetéket nem fizette be, de ettől függetlenül kijöttek és megnézték a bővített részt, mindent rendben találtak, a terveknek, az engedélyeknek megfelelően. Ez egy pár hete volt, azóta ha megyünk a házhoz és meglát, akkor csak köpköd, és hangos jelzőkkel illet. Most már ez igazán bosszantó és szeretnénk elejét venni a további jogtalan jeletgetéseknek. Az lenne a kérdésem, hogy ezen feljelentések alapján rágalmazás v. becsületsértés v. zaklatás (nem tudom milyen megnevezéssel lehet ilyenkor élni), milyen eséllyel lennénk egy esetleges per útján. Illetve hol kell egy ilyen feljelentést tenni, mi ennek a módja.
Nem szeretnék fölöslegesen kiadni pénzt erre, ha nincs esélyünk nyerni, de úgy gondolom, hogy szomszédom viselkedése már sértő és még be sem költöztünk a házba.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: BD

ObudaFan # 2013.11.04. 09:57

Adj be igazolási kérelmet és ezen belül tedd meg az összes bizonyítási indítványod, az okiratokat pedig csatold.

szk0421 # 2013.11.04. 09:19

T. Illetékes!

Egy bírósági idézés (alperes vagyok) dátumát rosszul írtam fel, így elmulasztottam a megjelenést. Milyen lehetőségem van? Fontos lett volna, hogy a felperes állításával szemben előadjam a saját bizonyítékaimat. Lehet-e ezt még utólag valahogy korrigálni?
köszönöm

szk0421 # 2013.11.04. 09:17

T. Illetékes

Több helyen próbáltam utánanézni, de egymással ellentmondásos információk vannak az interneten.
Helyzet: haszonélvezettel terhelt ingatlanban a tulajdonos lakik, aki a tulajdon megszerzésekor még egyedülálló volt. Közben megnősült, és a felesége a gyerekével együtt bejelentkezett az ingatlanba a tulajdonos hozzájárulásával, a haszonélvezőt meg sem kérdezve. Jelenleg úgy néz ki, hogy a feleség rokonai is odaköltöznének és bejelentkeznének.

Kérdés: a haszonélvezőnek "tűrnie" kell-e fentieket, ha a bejelentkezés "csak" a tulajdonos hozzájárulásával történt, ill. történik, töröltetheti-e a haszonélvező a bejelentkezést, ill. kell-e hozzájárulása ahhoz, hogy a feleség családja is odaköltözzön?

köszönöm segítségüket

hugi boszi # 2013.11.04. 09:02

erdeklodnek,hogy mire szamithattunk,abban az ugyben,hogy parom eles golyokat tartott az otthonunkban?

bokros # 2013.11.02. 15:33

Gyakorlatilag úgy néz ki, hogy egy vízteres fűtőrendszer úgy volt hagyva egy télen át, ahogy nyáron elkészült. Mindenféle próbafűtés, légtelenítés stb. nélkül.
Eltelt több mint egy év és most jelentkezik a megrendelő, hogy valami nem működik.
Ha választanom kellene - de nem kell- szívesebben képviselném a kályhást már csak a könnyebbség kedvéért.


Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

Mostmárelég! # 2013.10.28. 15:58

Tisztelt Hozzáértők!

Szeretném segítségeteket kérni egy rendőrségi végzés értelmezésében. Kérlek véleményezzétek!

Csatolmány:
http://mostmareleg.hu/oldal1.jpg
http://mostmareleg.hu/oldal2.jpg

Köszönettel:
Mostmárelég!

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.10.28. 13:57

Nem tudom, mi az a vízteres rendszer, de ha az egy olyan dolog, ami beépítésre került, akkor azt kellene megtudni, hogy a rendszer a hibás, vagy a beszerelés volt szabálytalan.

TTTT77 # 2013.10.28. 12:38

Tisztelt Jogi Fórum

Olyan gondom van hogy 2012.08.-ba csináltattunk a kandallónk fölé egy vízteres rendszert ami 160.000.-ft-ba került.Utána 1 hónappal kiköltöztünk külföldre és nem volt alkalmunk kipróbálni.2013.10.-ben hazautaztunk pár napra és próbafűtést végeztünk és az egész rendszer kudarcba fulladt mert nem működik.Most levelezünk a szerelővel hogy vagy adja vissza a pénzünket vagy csinálja meg de nem hajlik semmire.Ilyenkor hova forduljak tanácsért,csak hogy fel legyek készülve a jogaimmal.
Köszönöm:Balázs

timeaklaudia # 2013.10.26. 17:14

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Én egy szociális gondozó és ápolónő vagyok, több mint 3 éve idős gondozással foglalkozom . A munkahelyem eddig az idősek számára ingyen biztosította a szolgáltatásokat amelyeket én végeztem el de most már sajnos térítési díj fejében működhet ez a szolgáltatás amit sajnos a gondozottjaim már nem veszik igénybe a szolgáltatást ez által sajnos nem tudok munkát végezni és a főnököm közös megegyezéssel szeretne felmondani nekem de én ez nem szeretném egyéb okok miatt emelet én szeretnék dolgozni szóval én nem szeretnék felmondani és ha jól olvastam ha a munkáltató és a munkavállaló érdekei és okai nem közösek a munkaviszony közös megegyezéssel nem szüntethető meg.Ezzel a dologgal kapcsolatban a munkaadómtól kérhetem azt hogy ő mondja fel egyoldalúan a szerződésemet? Jogom van hozzá? A főnököm azt mondta hogyha ezt a felmondást közös megegyezéssel nem írom alá munkaügyi bíróságra kerülünk vele vagy pedig fegyelmivel küld el és az indok az lesz hogy nem akarom aláírni ezt a fajta felmondást. Jogszerű indoklás ez? Ezt megteheti ? Mindezek mellet a hónap amit becsületesen ledolgoztam kétséges hogy kifizetésre kerül mivel csak a felmondás aláírása után akarja elutalni azt. Azt is szeretném megtudni hogy járhat ezután a majdnem 4 év után végkielégítés? Körülbelül 1,5 éve véglegesített a munkahely.
Mit tehetek ebben az esetben ? Ragaszkodhatok ahhoz hogy a munkáltató egyoldalúan mondja fel a szerződést ?

Válaszát előre is köszönöm! Tímea

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.23. 05:59

Elég egyszer.

Vekvik # 2013.10.22. 23:32

Üdv Mindenkinek!
Nagy bajban vagyok. A párommal 2 és fél éve vettünk egy 20 éves autót. Aminek párom a tulaja és én az üzembentartója a vásárlás óta.
3 éve párom segített az apjáéknak felvenni egy 7 milliós hitelt, aminek a fedezete egy családi ház, ami bőven fedezi a hitel összegét. Viszont egy nem rég érkezett levélből kiderült hogy párom nem is kezes ahogy hittem, hanem adós és van egy zálogkötelezett. Sajnos nem tudom milyen okból mi nem kaptunk a hitelszerződésből példányt(???) és egyetlen levelet se arról, hogy nincs a hitel fizetve. Viszont kaptunk egy levelet a végrehajtótól, hogy lefoglalják az autónkat... az nincs benne hogy mikor.
Igazából az lenne a kérdésem mivel holnap az ünnep miatt nem tudok hova fordulni, hogy nekem mint üzembentartónak van e elővásárlási jogom és ha van arról értesítenek e vagy nekem kell kérvényezni? Gondolom annak hogy az én nevemre kerüljön nincs esély... Egy ismerősöm azt mondta ő is járt így de még át tudta iratni... Én egyáltalán nem értek a joghoz így a papírok most ügyvédhez kerülnek mert van 15 napos fellebbezés. Nekem kell az autó munkába járáshoz. Meg nem értem, ha én vagyok az üzembentartó, nekem semmi jogom nincs?
Kérem ha tud valaki segítsen, mert nem tudom mitévő legyek :( Előre is köszönöm.

drut02 # 2013.10.11. 21:17

Sziasztok, a véleményeteket kérném ebben az ügyben.Vettem egy telefont de nem olyan volt mint kellett volna lennie ez utólag derült ki, igaz átnézhettem amikor meg lett véve de maga a telefon mást mutatott, számítógépre csatlakoztatva derültek ki a dolgok, kevesebb memoriája van mint amit a telefon mutat és ami a hirdetésben áll. Adás vételi nem lett írva semmi papír.....van közös ismerősünk a facebookon tudom h ki, megtaláltam........ha nem akarja vissza cserélni a telefont, h vissza adja az árát akkor fel tudom jelenteni v valami jogi következménye, ennek lehet? Hisz papír nem született és mielőtt elhoztam volt rá lehetőségem h megnézzem.
Mit tudok ellene tenni? Vagy semmit?
Köszönettel: drut02

monalisa1 # 2013.10.11. 09:40

Fanni33

Javasolnám tedd át a kérdésedet a "munkaviszony, foglalkoztatás" rovatba mert ott valószínűbb előbb kapsz rá választ., addig is olvasgass - valamelyik topicban akár meg is találod a problémádra a választ. (Sajnos nem a tiéd az egyetlen az ilyesmi tartalmú panasz.)

Írásbeli munkaszerződés nélkül egyetlen napot sem lehetne senkit foglalkoztatni, mert amíg nincs rögzítve a munkavégzés feltétele stb., addig sajnos visszaélhetnek - úgy rángatják a dolgozót ahogy nekik tetszi.

A probléma az, ha valaki előáll azzal, hogy neki jogai vannak, rossz esetben másnap már nem kell jönni dolgozni.

Ha esetleg a 3 hó próbaidőn vagy akkor szinte semmire sincs jogod csak a robotra...

Baba1024 # 2013.10.11. 07:50

Tisztelt Uram/Hölgyem!

Problémánk az lenne, hogy Unokatestvérem, elindított egy gyermekelhelyezési pert. Próbálom nagy vonalakba elmondani, mert elég hosszú lenne.Unokatestvérem fiának Édesanyja tudomásunk szerint terhessége alatt, próbált öngyilkos lenni,feküdt is benn egy hétig a pszichiátrián, Facebook-os beszélgetések alkalmával többször említi öngyilkossági szándékát, és azt hogy ő lemond a gyermekéről. Az anyuka és kisfia a szüleinél él,akik rokkant nyugdíjból, és szociális segélyből élnek plusz a gyes,a házban két szobában van fűtés a többiben nincs (pl. konyha, fürdőszoba és még két szoba).Az egyik szülő nyugtatókon él, közüzemi számlákkal el vannak maradva,állítólag egyszer a kisfiú beletenyerelt az egér ragasztóba ami le volt rakva valamelyik helyiségbe. A gyerekkel az anyuka nem járt státuszra, nem vitte fel Miskolcra se, mert szívzöreje van, pedig volt beutaló, arra hivatkoztak,hogy nem volt ki felvigye őket, tápszeres volt a kicsi miután megszületett, azt se váltották ki több alkalommal,mert nem volt rá pénzük.Tudomásunk szerint az ottani védőnőtől és gyámügyestől kértek papírt, hogy minden rendben van.Kértünk független szakértőket is, és pszichológusi vizsgáltatott is. Közös szülői felügyelet van, de Unokatestvérem hiába ment meglátogatni a gyereket és vitt neki ajándékot megverték úgy hogy az orrából letört egy darab, a feljelentés megtörtént,de most azzal akarnak védekezni, hogy Keresztanyja a kórházban dolgozik és így megtudták hamisítani a papírokat.Unokatestvérem családi körülményei eltérnek, ott a Nagyszülőknek biztos anyagi háttér van, az apukának is, tud biztosítani különszobát gyermekének.
Kérdésem a következő:
Mennyi esélye van az apukának arra, hogy ő kapja meg a gyereket?
A Keresztanyukájának lesz ebből valami gondja, hogy ott dolgozik a kórházban?Az orvosokra mennyire fog vonatkozni ez a dolog??Mert hogy ők vizsgálták meg Unokatestvérem orrát!
A gyámügy véleményét mennyire veszi figyelembe a bíróság?

Remélem nem lett túl hosszú, próbáltam rövidre fogni a történetet.

Gyors válaszát előre is köszönöm!

Agent Cooper # 2013.10.11. 06:02

Kedves berta71, aki József!

Sajnos a párja a nagynéni bármilyen „beismerő vallomása” esetén elkövette a kábítószer birtoklása bűntettét. De ha az ottani védője úgy látja, hogy ez segítség volna a párjának, akkor próbáljon meg a nagynénitől egy ilyen jellegű nyilatkozatot szerezni (de arra azért vigyázzon, hogy ezzel nehogy súlyosbítsa a párja vagy önmaga helyzetét).
Könnyen elképzelhető, hogy a vajdasági nyomozó szervek kezdeményezik az eljárás felajánlását a magyar hatóságok részére, ebben az esetben a párja cselekményét a magyar hatóságok fogják a továbbiakban elbírálni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Fanni33 # 2013.10.10. 17:32

Tisztelt Uram/Hölgyem
Két kérdéssel fordulok Önhöz. Egy hiperáruházban dolgozom folyamatos munkarendben. A munkáltatóm közölte velünk, hogy már megszűnt a kötelezően járó 1 szabad hétvégének kiadása. Tényleg eltörölték ezt, hogy nem jár a dolgozónak már a szabad hétvége sem? A másik kérdésem: A szerződésben 2 műszakos munkarend van. Ennek ellenére már délelőtt, egy köztes, és egy délutános műszakot viszünk. Most bejelentették, hogy éjszakai műszak is lesz. Nem törvénytelen ez, hogy szerződést nem írtunk alá, csak ,hogy ezentúl így lesz?

berta71 # 2013.10.10. 14:57

Tiszteletem József vagyok Vajdaságból írok .Párom ezelőtt 3 hónapja leköltözött hozzám házasság céljából , Hozott magával gyógyszereket , hogy ne keljen neki hazautazni mert itt neki még nem volt betegbiztosítása tehát itt nem tudott volna venni gyógyszert . közben az itteni belügyi szervek lefoglalták tőle a gyógyszereket névről Tramadon 50mg szintetikus opiát tartalmú szer darabszámra 711 -et foglaltak le , már két hónapja előzetesben van , az itteni kirendelt védője szerint nagy segítség lenne a gyógyszer eredetéről , és akitől származik , persze ezt én utólag megtudtam , Veszprémi Csokonai megyei kórházból van , és a nagynénjének írták fel amit Ő nem szedett be , és utólag oda adta a páromnak . Tehát csak egy beismerő vallomás kellene a nagynénitől , és a párom máris szabad illetve szabad lábon tud védekezni . Nem tudom felvenni a kapcsolatot a nagynénivel , nincs telefonja , és beteg (rákos).Azt szeretném tudni kihez forduljak , milyen szervekhez , hogy meg legyen a beismerő vallomás ,az itteni védője szerint itt csak egy bűneljárás van folyamatban , de viszont Magyarországban kell utólag felelnie ez igaz ? és mire számíthat ?? nagyon szépen köszönöm előre is az információt Tiszteletem

Psycho1974@hotmail.com # 2013.10.09. 08:00

Az ismerősömnek van 3 kutyája csendháborításért már többször is feljelentették,kutya ugatás miatt,Most aggódik.mert fél,hogy elviszik tőle a kutyákat,Mivel panel lakásban lakik!Szeretném meg tudni,ezért elvihetik -e tőle a kutyákat! kérem válaszoljanak!Tisztelettel: Horváth Gábor!

monalisa1 # 2013.10.08. 19:08

A lakásbiztosítás alapján a biztosító is fizet csönttöréskor pár ezer forintot, függetlenül egy esetlegesen polgári perttől.

ObudaFan # 2013.10.08. 16:12

A 11 éves büntetőjogilag nem felel, az iskola részéről meg nem valószínű, hogy bárki felel. A polgári perben több fantázia van.

Sértett78 # 2013.10.08. 10:20

Jó napot kívánok! Szeretnék segítséget kérni Ön,Önöktől! Én egy egyedülálló két gyermekes anyuka vagyok! Történt az elmúlt napokban hogy a 11éves fiamat az iskolában szünetben bántalmazta az egyik osztálytársa! Aminek a következménye hogy a fiamnak eltörött az egyik ujja és gipszben van a jobb alkarja. Ami 8napon túl gyógyuló súlyos testi sértésnek minősül! A kérdésem az lenne hogy ilyenkor kit lehet felelősségre vonni? Mert az iskola vezetése balesetnek minősítette (akarja) De a gyerek elmondása szerint szándékos volt!! Az még elszomorítóbb hogy az iskola igazgató azt mondta hogy miért incselkedett az osztálytársával! Pedig a gyerekem csak játszani akart!! Én az iskolát gondoltam felelősségre vonni a gondatlanság miatt! Ez meg állná a helyét? Rendőrségi feljelentés? vagy polgári peres eljárás lenne célszerűbb? Megköszönném a segítséget!