Online jogi tanácsadás


monalisa1 # 2013.06.18. 11:58

demerei

Írtam az ügyvédi sikerdíjról mint lehetőség, már csak azt az ügyvédet kell megtalálotok aki megismerve az ügyet, vállalja azt sikerdíjért.

Ügyvédet kereshetsz az itt balra található Szolgáltatások" menűsor "ügyfél keres ügyvédet" rovatban is, próbálkozzatok.

Amúgy a bíróságtól is lehet kérni, hogy az anyagi helyzetre figyelemmel biztosítson ügyvédet, ez ingyen van.

A járási bíróságon heti egy nap félfogadás van, meghallgatnak, ha kell segítenek a keresetlevél megírásában, egyben a kijelölt ügyvéd iránti kérelem lehetőségről bővebben tájékoztatást adnak.

Össze kell gyűjteni minden dokumentumot, íratot stb., továbbá jövedelemigazolásra is szükség van.

monalisa1 # 2013.06.18. 11:05

Fórumtársak! Kérném, demeteri lentebbi kérésére válaszoljon majd valaki, az el ne sikkadjon.
Köszönöm.

demeteri!
Én annyít írok csak, hogy van amikor egy ügyvéd un. sikerdíjért dolgozik, előre nem kér pénzt - pernyertességkor abból fizet a megbízó. Tudni kell, hogy a sikerdíj 10-15 százalék is lehet, tehát több mint általában az ügyvédi díj.

--
  • laikus hozzászóló
monalisa1 # 2013.06.18. 10:58

rzsi

Joga van saját magát képviselni a bíróság előtt, mondjuk ez nem kizárólag pénzkérdés.

Amúgy könnyű helyzetben lesz: amit a ti ügyvédetek mond valószínűleg azt fogja mondani ő is...

----
  • laikus hozzászóló
monalisa1 # 2013.06.18. 10:56

Feszty

A párod forduljon bírósághoz és kérje a közös tulajdon megszüntetését., a követelt 1/3-ad tulajdon mai értékének 6%-a a pertárgy illetéke, és eltart eltart egy ideig...

Bármelyik tulajdonostárs használhatja a lakást, ezen jogában a másikat nem korlátozhatja, az itt lényegtelen, hogy az övé a kisebb tulajdonrész.

Legjobb lenne ha közösen eladnák a lakást, az csak álom a nő részéről, hogy övé lesz az egész...

Nem lett volna szabad a cuccaihoz nyúlni, mert bár visszakerültek hozzá, de hazudhatja ez meg az eltünt...
Igaz, igazolnia kell, azok voltak is...

----
  • laikus hozzászóló
rzsi # 2013.06.18. 09:59

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy önkormányzati eljárás után a panaszolt keresetet nyújtott be ellenünk, panaszosok ellen a bíróságra. Négyen vagyunk alperesek, de egyik "társunk" nem akar ügyvédre költeni, saját védelmét akarja ellátni. Megteheti ezt? Vagy így a mi költségünkön az ügyvéd az ő védelmét is ellátja?

Válaszát előre is köszönöm!
rzsi

Feszty # 2013.06.18. 08:22

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Páromnak volt egy előző kapcsolata, ami 10 év együttélést jelentett. Párom vett egy lakást és 1/3 részt a nő nevére íratott. Sajnos a nő nagyon pénzéhes.
Tavaly szakított a volt párjával, aki elég rosszul fogadta a hírt. Mai napig ott lakik a lakásban, mi pedig albérletben. Azt mondja a nő, hogy ez a lakás jár neki, mert ennyi évet elpazarolt az életéből.....
Párom csak dolgozott reggeltől estig, a nő meg vette magának a ruhákat, cipőket halomszámra.
Az az ötlete támadt páromnak, hogy összepakolja a ruhákat és elhozza tőle, hátha költözésre lehet így bírni a nőt, ha nem tud öltözködni.
De erre gondolom az anyja unszolására feljelentette páromat a rendőrségen lopás miatt. Párom így a kihallgatás alatt visszaadta az összes ruháját a nyomozóknak önkéntesen, tekintettel az ügy menetére és rám, mivel akkor már 8 hónapos kismama voltam.
Most jött a papír, hogy közvetítői eljárásra kell menniük.
Tudom mi a menete mert utána olvastam, csak arra lennék kíváncsi, mivel az "okozott kár" már azzal megtérült, hogy visszaadta a ruhákat, így követelhet-e mást esetleg.
Milyen opciók fordulhatnak elő ilyen esetekben?
Mit kérhet ilyenkor egy "sértett"?
Gondolok arra, mivel nagyon magáénak akarja a lakást, (amibe összesen csak 500 ezer forintot adott bele, mégis kapott 1/3-ot párom jó szívűsége miatt) hogy kérheti-e azt jóvátételért, hogy a lakás teljes jogú tulajdonosa legyen?

Azzal miért nem foglalkozik a rendőrség, hogy a nőnek honnan van az a 4 hatalmas zsáknyi ruha kemény havi 70 ezer forintos keresetből, amiből rezsire, kajára és még a közös telek törlesztésére is kell hogy fussa?
Ha ezeket a kiadásokat összeadjuk, akkor már ugrott is a 70 ezres szuper fizetése a nőnek.
Ráadásul párom a saját lakásából hozta el a saját pénzén vásárolt ruhákat, akkor miért bánnak így az emberrel?
Gondolom ezeket el lehet mondani a Mediátornak.

Köszönöm a segítségét!

demeteri # 2013.06.17. 07:31

T. Címzett!

Keresek olyan Ügyvédet, aki anyagilag, és emberileg olyan szinten van, hogy tudná vállalni ingyen, rokonom (egyedülálló, egyetemista fiát nevelő hölgy)jogi képviseletét ingatlan ügyében, és nem hátrál meg a szélhámosoktól, még akkor sem, ha két volt rendőrtisztről van szó.

Köszönöm!

Jelige: megalázott

Bubuka1 # 2013.06.05. 09:56

Tisztelt Ugyved Ur!

Sajat tulajdonomban levo ingatlanomat kiadtam alberletbe. Az alberloim szeretnenek ideiglenesen bejelentkezni. Arra lennek kivancsi, hogy okoz-e majd a kesobbiekben valami kellemetlenseget ez nekem?

Segitseget elore is koszonom,
Csonka Istvan

Makaj # 2013.06.03. 18:01

Tisztelt Mindenki! Abban szeretném a segítségére két kérni hogy milyen mód vagy lehetőség van arra hogy a Kozma utcai börtönből egy
előzetesben levő személyt más budapesti fogvatartási intézménybe
Athelyezzenek? Előre is köszönöm

spsz # 2013.05.24. 12:24

Köszi a válaszokat.

A helyi rendeleteket végignyálaztam, erre vonatkozóan semmiféle előírás/korlátozás nincsen.
Egyébként pont a helyi rendeletek átnézése kapcsán arra is rájöttem, hogy a szomszéd támfala(a megengedettnél sokkal magasabbra húzta; max. 1,5 méter helyett van vagy 2,5 méter magas), és a telkének feltöltése(sokkal jobban feltöltötte, mint szabadott volna, ezért is a túl a magas támfal) teljesen szabálytalan. Így - gondolom - bárminemű kár, amit esetleg a vízvezeték-árkom okoz az ő telkén, annak nem az árok lesz az oka, hanem a szabálytalan támfal.
Bár őszintén szólva számomra teljesen elképzelhetetlen, hogy egy árok 50 centire az ő támfalától süllyedést okozzon az ő kertjében.

Az árkot egyébként én ástam ki, és pár nap múlva be is temetem, mert kész lesznek a szakik a vezeték-cserével.

monalisa1 # 2013.05.24. 12:02

Érdeklődj az önkormányzatnál h a leírt esetben kell-e írásbeli engedély a vízvezeték-cseréhez. (Szerintem nem mert nem a ház előtti közutat/közterületet bontottad meg a csőtörés miatt, amít amúgy magad nem is végezhettél volna el.)

monalisa1 # 2013.05.24. 11:54

Legfeljebb a te oldaladon képzelhető el süllyedés a kiásott árok miatt. A vezetékcserét mielőbb végeztesd el kellő odafigyeléssel, nehogy a betonfal megmozduljon és rádöljön az árokban dolgozó munkásokra.

----
  • laikus hozzászóló
spsz # 2013.05.24. 08:51

Tisztelt fórumozók!

Egy telekhasználati kérdésben szeretnék segítséget kérni.
Egy csőtörés-veszélyes vízvezeték-szakasz kicserélése céljából ástam egy kb. 5-6 méter hosszú, 90-100 cm mély árkot a saját tulajdonú, belterületi telkemen.
A szomszédos telek felől a területemet egy magas betontámfal határolja. A vízvezeték a támfal mellett halad, így értelemszerűen az árok is a szomszéd betontámfalával párhuzamosan fut, a támfaltól kb. 40-50 cm távolságra. A helyzet az, hogy a szomszéd feljelentéssel, önkormányzati intézkedéssel fenyeget emiatt az árok miatt. Állítólag a támfal túloldalán kb. 20 centit megsüllyedt a földje egy szakaszon(én nem láttam a süllyedést). Van-e bármilyen jogi alapja ennek a fenyegetőzésnek? Kell-e nekem bármilyen engedélyhez folyamodnom, hogy egy vízvezetéket kicseréltessek a saját telkemen?
Tudná esetleg valaki linkelni a vonatkozó törvényi/rendeleti szabályozásokat?

A válaszokat előre is köszönöm.

epcike # 2013.04.22. 19:47

Tisztelt Fórumozók!

Mit lehet tenni a vaterával vagy a csaló eladóval? Az eset a következő:

2012-ben a Vaterán vásárolni szerettem volna egy fényképezőt, a pénzt elutaltam, a gép nem érkezett meg azóta sem. Már akkor írtam (lassan egy éve) a Vaterának egy hosszú üzenetet, leírtam minden adatot az eladóról, és erre kaptam egy automata üzenetet: "Majd foglalkozunk az üggyel" szöveggel. A Vatera azóta sem foglalkozik az ügyemmel.

Mit lehet tenni a Vaterával, aki nem foglalkozik az üggyel, és mit lehet tenni a csaló eladóval, aki nem küldi a terméket? Vagy egyáltalán hová fordulhatnék segítségért? Mert jelenleg a pénzem is oda és a termék is náluk van.
Köszönök minden segítséget!
Üdv.

dr.Bodnár Lilla (törölt felhasználó) # 2013.04.17. 14:37
Kutka # 2013.04.10. 18:43

Tisztelt Guba Úr!
Azt szeretném megérdeklődni Öntől,illetve segítséget kérni,hogy amikor megvásárolok egy autót,15-napom van,hogy átírassam,de közben nekem van rá vevőm és Én el szeretném adni az autót,de közben az eladó,aki nekem eladta lejelentette,de már a 15-ik napon belül eladtam ,minek minősül?
Át kell-e ugyan úgy íratnom,vagy köztesnek számít?
Vagy ilyen esetben hogy van ez?Von-maga után valami büntető eljárást?
Mert Én a saját nevemben kötöttem az illetővel adásvételit,hiába nem írattam át és,akitől vettem azt az adásvételi szerződést is átadtam.Akkor is le kell jelentenem és az adásvételi szerződéseket le kell adnom az okmányirodában?

Várom a mi előbbi válaszát,amit előre is köszönöm!

Üdvözlettel:Antal

ObudaFan # 2013.04.10. 18:13

Házi őrizetből is kaphat arra engedélyt, hogy ezekre a vizsgákra elmenjen.

guba" # 2013.04.10. 16:47

Teljesen mindegy, hogy mikor lesznek és hol a vizsgái, ha egyébként fennáll a kényszerintézkedés bármelyik feltétele.

nikili # 2013.04.10. 15:11

teljes beismerés, tényfeltáró vallomás, önmagára és a társaira is terhelő, az egyik társukat elkapták, aki nem tett vallomást azóta sem. a barátom 2 hónapot volt előzetesben, 2 hónapja háziőrizetben, de most májusban lesznek a fősikolán a vizsgái, aztán diploma. Ügyvédi irodában dolgozott, csak rossz társaságba keveredett. Rendezett családi és egzisztenciális körülmények. A kár egy része is megtérült a jóvoltából. Ezek mellett?

ObudaFan # 2013.04.10. 15:07

Hát ez azért függ az ügy egyéb körülményeitől is.

nikili # 2013.04.10. 15:01

nagy értékű lopás esetén háziőrizet megszüntetése lakhelyelhagyásra elengedő az iskolaigazolási papír, hogy főiskolára jár az illető illetve hogy mindennapi gyógytornánra szorul? ezek elég nyomós érvek vagy muszáj egy munkaelőszerződésnek is meglennie? KÖSZÖNÖM

KTimea # 2013.04.10. 11:09

Tisztelt Ügyvédek, Fórumozók!
Kérdésem előtt vázolom a történteket: egy barátom húga egy kisebb marakodásba került egy lánnyal egy borozóban, miután ez a lány a társaságával együtt illetlen szavakat mondott rá. Ekkor a barátom és egyik barátja odaléptek, hogy véget vessenek a marakodásnak és elvigyék a húgát onnan. A társaság férfi tagjai ellökték a barátomat. Ezután a barátomék távoztak. Egy héttel később, azaz április 6.-án egy másik szórakozóhelyen megjelent a provokáló lány a nővérével és két férfival, akik rátámadtak a barátomra, mert a két lány azt állította, hogy a barátom megütötte őket ököllel előző héten. Távoztunk erről a helyről is, azonban utánunk jöttek és még kb. 6 idegen férfi jött velük és bántalmazni akarták a barátomat. Közülük egyik sem volt jelen az előző heti esetnél, tehát az alapján támadtak, amit a két lánytól hallottak. Tehát ez terjed a városban, hogy barátom ököllel ütött egy lányt, illetve egyszer azt is mondták, hogy mindkettőt megütötte. Elmondtam nekik, hogy bíróságra vihetjük az ügyet, de nem tört meg erre. Utána néztem a rágalmazás törvénynek és pontosan illik az esetre a leírás. Az a kérdésem, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy feljelentés nélkül hajlandók legyenek bevallani nyilvánosan az igazságot? Gondolok itt arra, hogy van-e olyan lehetőség, hogy pl. egy ügyvéd felszólító levelet küld a rágalmazónak, amennyiben nem tesznek eleget követelésünknek, fel lesznek jelentve rágalmazásért. Vagy a barátom küld levelet. Válaszukat előre is köszönöm!

chocho # 2013.04.05. 17:34

Tisztelt Ügyvédek!

Nagyon megköszönném ha segitenének...Egy baratom kábitoszert vásárolt és rajtakapták kb 1 honapja...első kérdésünk az volt hogy nekem lesz e illetve még 1-2embert felsoroltak...gondolom telefonálgatásbol köbetkrztettek...ő persze mondta h magának vásárolta...most kaptam egy idézést ,,gyanusitott csekély mennyiségű kábítószer birtoklás fogyasztás stb...ilyenkor mi is van?most belémverik h vettem vagy?mi alapján vagyok igy gyanusitott?mit tegyek mondjak?még van 1hetem...kérem segitsenek

balesetijogasz # 2013.04.04. 09:55

A súlyadót az fizeti, aki a nyilvántartásban szerepel január 1-jén. Az adásvételi benyújtása a hivatalhoz nem csupán a vevő, hanem az eladó kötelezettsége is. Így álláspontom szerint, ki kell fizetni.

Csillaanna # 2013.04.04. 08:56

Tavaly totálkárosra törték az autóm, egy kereskedés 70.000,- FT-ért vette meg a roncsot.Nem jelentették le az adásvételt, így a súlyadót idén rám vetették ki. A kocsi összes papírja: adásvételi, törzskönyv forgalmi mind nálam van. Januárban leadtam az adásvételit az okmányirodában, de azt mondták, hogy idén nekem kell kifizetni az egész évre jutó súlyadót. Mit tehetek, hogy ők fizessék a súlyadót,?
Előre is köszönöm a választ!