Becsületsértés, jó hírnévhez való jog


ObudaFan # 2010.04.07. 10:55

Az intézkedő járőr tévedett, mert ez így csak szabálysértés. Bizonyíték.

galore33 # 2010.04.07. 10:53

Nekem az intézkedő járőr a bíróságot mondta...Meg nem tudom,h a hangfelvétel bizonyíték-e?

ObudaFan # 2010.04.07. 10:13

A jegyzőnél tehetsz feljelentést becsületsértés szabálysértése miatt.

galore33 # 2010.04.07. 09:24

"de megint b.... akkorát le hogy besz*rik,f....p"
"figyeld,bolond ez a gyerek"
"nem úszod meg,nem úszod meg"
"nem,én nem izélek,ne védje őket ,mert egy szarháziak"
"bolond vagy"
"ezt most nem úszod meg"
"ezt nem úszod meg,ezt nem úszhatod meg"
"a k.... anyádat"
"mocskos banda"
"hát kinek beszél ez a b...gyerek"
kb ennyi

ObudaFan # 2010.04.07. 08:39

Attól függ, pontosan miket is mondott.

galore33 # 2010.04.07. 07:44

Az alábbi eset miatt kérnék tanácsot:
Sajnos egyébként roma származású egyedék zaklatják családunkat. Ez odáig fajult,h lakásunknál zaklattak, majd családfőjük tettleg is bántalmazott volna vélt sérelmei miatt (mivel ketten voltunk, így nincs tanú). Ezt megakadályoztam és rendőrt hívtam.A rendőr jelenlétében is folyamatosan becsületsértő, rágalmazó kifejezésekkel illetett, ami miatt a rendőr többször rendreutasította...Az egész rendőri intézkedésről,illetve a becsületsértő megnyilvánulásairól hangfelvétel készült. Kérdésem, hogy ez a hangfelvétel elegendő-e egy becsületsértés megállapításához, és úgy általában,a hangfelvétel bizonyító erejű-e? Ezzel kapcsolatban kérdezném még, hogy a magánvádas indítványt milyen formában kell megtennem? Azt tudom, hogy 5000 Ft és a bírósághoz kell beadni, de mit kell tartalmaznia? Például a hangfelvételt valamilyen adathordozón? Vagy ez csak a tárgyalásra kell majd?
Köszönöm a válaszokat!Üdv!

insignia # 2010.03.17. 17:23

Válok. A feleségem leköpte édesapámat egy rendőr jelenlétében. Minden létező szervnél feljelentést tett ellenük (őstermelők, van kit rájuk uszítani). Megírta nekem, hogy feljelentésben profi. Édesapámra ráfogták, hogy leszorította őket az útról autóval, 6 nap múlva tett feljelentést, akkor rendőrt sem hívott, helyszínelés sem volt, semmi.Ennel ellenére bevonják a jogosítványát. Miért, ha nincs bizonyíték, se tanú. Hamis tanúnak kért fel egy embert, de az nem vállalta és megmondta nekem, hogy mire készülnek. Felgyújtatta a még közös ingatlanunkat, a spájz kiégett, a tűzoltók megállapították a szándékos gyújtogatást, a tűzszakértőt csak két héttel később küldték ki. Valószínűleg elfogultság állhat fenn jelenlegi élettársa és a helyi rendőri szerv között. Kihez fordulhatnék segítségért, aki végre meghallgat és érdemi tanácsot tud adni?

ObudaFan # 2009.06.30. 20:31

Becsületsértés miatt büntetőeljárást 30 napon belül lehet indítani. Becsületsértés, vagy jó hírnév megsértése miatt polgári pert 5 éves elévülési időn belül.

szekelycsaba # 2009.06.30. 10:54

Segítséget kérnék (egyelőre): Igaz e az az információm, miszerint bescületsértés és a jó hírnévhez való jog megsértése ügyében, a megvalósulást követő 30 napon belül lehet csak feljelentést tenni ?
-
Mint önkormányzati képviselő, a testület többsége egy hazugságokkal tele "vádiratot" fogalmazott meg velem szemben, azt nyílt testületi ülés napirendi pontjaként tárgyalta ( az irományhoz így bárki hozzájuthatott ).
Másfél hónap kellett, hogy higgadtan lereagáljam az ügyet. A Testületi ülésre előterjesztve, a gyalázatos hazugságáradatot végig megcáfoltam, és a minősíthetetlen képviselői magatartásukra hivatkozással lemondtam a képviselőségről.

Kérem abban a segítséget, hogy a meglévő írattal (testületi hangfelvétellel)van e elégtételkérésre jogi lehetőségem ?

Köszönettel:
Székely Csaba