Rágalmazás? Becsületsértés?


-charmed # 2012.01.07. 06:42

Sziasztok Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni.
A történetem a következő:jó szomszédi iszony:-(
Nem is tudom hol kezdjem...kb már 15 éve vagyunk szomszédok...soha nem volt köztünk vita...néha pár szót váltottunk és ennyi.Nem jártunk össze.Mi egy 40 korosztályú család vagyunk és ők is.A kisebbik gyerekük egyidős a mi gyerekünkkel.Csak hát van egy kis probléma.A mi gyerekünk egészséges az ő gyerekük "sérült".Még a nyáron kitalálta kedves szomszédasszonyom,hogy a férjem kikezdett vele.Ami nem volt igaz.Ráuszította a férjét a férjemre,aki megfenyegetett minket,hogy vannak kapcsolatai.Mi dolgozó emberek vagyunk,nincs időnk a szomszédokkal foglalkozni.A férjem közben egy évekkel ezelőtti balesetéből adódóan sérvet kapott.Orvostól orvosig járt míg kiderült mi a baja.Erre jöttek a rendőrök csak így házhoz.Látni szeretné az autónkat.Megmutatta a párom,le is fényképezték.Állítólag valaki látta,hogy a mopedautóval belement egy parkoló autóba.A város olyan pontján,amerre nem szokott közlekedni.Elkönyveltük,hogy valaki nagyon elnézte a dolgokat...és ennyiben maradtunk.Természetesen készült jegyzőkönyv.Aztán jött a levél karácsony előtt.Idézés tanúként.Mi gond lehet belőle?Elment.Kiderült,hogy ő a vádlott,mert a szomszédasszonyunk feljelentette,hogy biztos hogy ő ment bele az autójába.Mopedautóval a Suzuki Swiftbe:-)Vicc!És a mopedautó nem törött össze.Karcolás sincs rajta.Az eljárás folyamán nagyon lekezelték,megtiporták...
Valójában az ominózus napon a következő történt.24 órás munkából jött haza.Útközbe bedöglött az autó.Elhúzatta szerelőhöz.24 óra után nem fog keveregni a városba azért,hogy megkeresse hol parkol a szomszédasszony és összetörje az autóját:-)Nevetséges.Persze szomszédaink nem dolgoznak.Bár becsületes emberek.A nő gyesen van a beteg gyerekkel.A férj pedig le van százalékolva(rokkant).Nagyon sok idejük van szövögetni:-(
Azóta megpróbáltuk kikérni a jegyzőkönyvet,mivel nem kaptunk belőle.Nem adtak,mondván hogy a tanúnak nem jár.Ha valaki tanú,miért fotózzák az autóját és miért kezelik vádlottként??
Azóta van egy újabb idézésünk.Mivel még nem tisztázódott az ügy.A férjem görcsöl a megalázások miatt.Sajnos nem peregnek le róla ezek a dolgok.Rágalmazás,becsületsértés.Mit tehetünk?Én nem szeretnék pereskedni,de nem tudom visszatartani a párom,mert ő lett megrágalmazva.
Ha esetleg valaki tud bármilyen tanáccsal vagy ötlettel szolgálni nagyon szívesen fogadom.
Előre is köszönöm!

greenike99 # 2011.06.04. 07:05

Nem tud senki sem tanácsot adni? Pedig jól jönne egy kis segítség...
Köszönöm

greenike99 # 2011.05.25. 16:21

Kellemetlen történet.
Romániából írok, és történetünk, (sajnos) még most is fent van egy internetes oldalon. Nem linkelem ide be, lehet nem lenne jogos, nem akarok további problémákat.
A lényeg az hogy interneten kerestünk állást, párommal egyűt, Magyarország területén, és egy cég jelentkezet is. Telefonos egyeztetések után megegyeztünk a céggel hogy találkozunk személyesen is, el is mentünk. Mivel ők csak pár hónap múlva alkalmaztak volna, megegyeztünk hogy tartjuk a kapcsolatot telefonon, de ha akad más lehetőség akkor szóljunk. Hát ajánlatok voltak, de nem jött be egyik sem, és a végén már ők is azt mondták hogy most már biztosan számítanak ránk, és majd menjünk el egy próbamunkára. Eljött ennek is az ideje, nem kis pénzt bele fektetve utazásba, meg ami vele jár, ott tartózkodás stb. Indulás előtti estén jön a telefon, titkosított számról, hogy mégse menjünk, mert utánanéztek a munkaügyi központban, és mivel nem vagyunk magyar állampolgárok, nem jár utánunk semmi támogatás az állam részéről a cégnek. Szóval több hónapos egyeztetés alatt ekkor volt csak idejük ezt megnézni. Mikor ott voltunk személyesen, az egyik cégtulaj (családi vállalkozás), kérdezte hogy felhasználhatnak-e minket ilyesmire? Mi mondtuk, igen, ha így is jár valami támogatás, mint más állampolgár.
A tény az hogy mivel leálltunk a munkahely kereséssel, mert már teljesen biztosra mondták hogy mi kelünk nekik, és mivel eléggé megerőltető volt anyagilag ez az egész nekünk, meg fontos is ez a váltás, eléggé elkeseredtünk. Meg pont akkor volt kitéve több cikk is a netten, hogy díjazták a céget, mert példaértékű a foglalkoztatottság, elküldtem két internete oldalnak egy levélben ezt a sztorit. Mindkettő megjelentette, az egyik a cég és tulajdonos nevét törölte, csak az enyémet hagyta benne, másik egy az egyben felrakta az oldalra. Persze nem kérték engedélyem ehhez. Ez jogos volt?
Az egyik cikk az lekerült, mondván nekem hogy beszéltek a tulajjal, és az mást mondott nekik az üggyel kapcsolatosan, ezért törölték. A másik mai napig kint van az oldalon.
Elismerem, nem kellett volna ilyen levelezésbe bele menjek.
Most mailben kaptam egy felhívást hogy adjam meg a pontos címem, egy bírósági idézés elküldéséhez, rágalom vádjával. Azt írják hogy az akták közt csak mail címem van meg. Szóval valószínűleg a cég beperelt rágalom vádjával.
Mire számíthatok? Elég távol van a helység hozzánk (500 km), nem tudnék,a munkahely, de anyagi okok miatt is most ingázni. Mi lesz ha nem tudok elmenni? Gondolom a címem ha nem küldöm el, akkor is megtalálnak. Mit tegyek?
Megköszönném ha kapnék válaszokat,
Sziasztok

1 anyuka # 2011.05.24. 20:29

Mária újabb letartóztatási kérelmét utasította ma el a másodfok is megalázó kioktatással.

http://krokotanarur.hu/2011/Let.jpg

Vajon mikor kerül végre be Mária oda, ahová való???

Ha belegondolunk, hogy ezért ma el lehet kérni 30.000Ft+ÁFA óradíjat, és bizony van olyan idióta, aki még meg ki is fizeti...

Nyílt levél Máriának:

Olyan vonzó volt ma Mária! Mindig imádtam a fél évszázados csábos combokat, amint elővillannak az igazán csini ízléses fél-miniszoknyák alól... (Igaz, jobbára 15-25 közti korosztály viseli őket, de azért Önön is igazán vadító volt!)

Mondja Mária! Nem akar velem eljönni valahová a Bahamákra? Képzelje el a naplementét a tengerparton! Hagyjunk itt csapot-papot, és éljünk a pillanatnak Mária! Csak mi ketten! Ön, meg én! Make love, not war! Igaz, most jut eszembe: Ön nem csak németül, de angolul sem beszél. Sebaj, majd csendben hallgatjuk a hullámok suhogását. Szinte érzem az orrcimpáimban a pálmafák illatának keveredését az Ön bódító, varánusz-vadító Moskowskaja Krasnaja parfümjével. Csodás lenne Mária. Mondja, hogy: IGEN! Életünk titkos vágyait váltsuk valóra!

Aztán nem bánom: le is tartóztattathat!

Sohasem késő megtalálni az igazit Mária!

Brrrrrrrrrrrrrrrr! Mária! Már a gondolatba is beleborzongok!

Mondjátok meg Máriának: szeretem!!!

deothora # 2011.05.12. 14:51

Tisztelt szakértök!
Kaptam egy idézést ami teljesen lebénított, a történet a következö: egy újság fórumán egy orvosi mühibaper kapcsán írt cikkhez a következöt szóltam hozzá: "„Kéne csinálni egy fekete listát ahova az ilyen műhibás orvosokat teszik bele, és akik el vannak tiltva és lesz*rva az adatvédelmi törvényeket bizony feltenni az internetre hogy a betegek, leendő kismamák stb. informálódni tudjanak, ha már az állam nem védi meg őket az ilyen kontároktól!” de a megjegyzésem abszolút általánosságban íródott.Ez történt vagy 6éves vagy pedig amikor kihirdették az ítéletet kb.2009 október végén. Nem tudom mert nem is foglalkoztam a fórummal és nem is írtam oda semmit. Most kaptam egy idézést hogy egy valaki a blogjában egy orvosról szóló cikk kapcsán az én nicknevemet és a fentebb írt megjegyzésemet felhasználta azt a saját kommentárjával kiegészítette, ami folytán abszolút rágalmazó lett az írás az orvosról..aki persze feljelentést tett a blogíró és tettestársai ellen. Nos én egészen addig amíg az ídézés nem jött meg nem is tudtam az oldal létezéséröl, és az olalon rágalmazott orvost sem ismerem, és nem is állt soha szándékomban öt bármiféle módon rágalmazni. Az ídézetet teljesen öncéluan a tudtom nélkül használta fel a blogíró...nagoyn megvagyok ilyedve mert sosem volt ilyen ügyem, nem is akartam soha senkit rágalmazni.
Nagyon szépen kérem hogy adjanak tanácsot, hogy most börtönbe fogok kerülni azért mert valaki felhasználta a hozzászólásomat? Komolyan aggódom.

Tisztelettel: Deothora

ObudaFan # 2011.05.09. 12:15

Nincs mit.

tomi27 # 2011.05.09. 11:52

ObudaFan:

Köszönöm a választ, megerősítettél.


Tomi

ObudaFan # 2011.05.06. 20:27

Szerintem sem elég. Egy hatóságnak az állampolgári kritikát egy határig akkor is tűrni kell, ha az igaztalan.

tomi27 # 2011.05.06. 06:04

OdubaFan:

Egy részlet abból az iratból, ami miatt a hivatalunk feljelentést kívánt tenni:

"A „NAGY” kérdés tényleg nem látták a vizsgálatot végző személyek a festésre utalást? Vagy nem [a]karták látni? Vagy a magyar korrupció eltakarta a szemüket? Hogyan tudta a tulajdonos, hogy mikor megy az ellenőrzés? Úgymond a festésre utaló nyomok eltakarítása időben megtörtént. Én csak feltételezem, hogy nem először kerül a gázszerelő főnök kapcsolatba ezekkel az emberekkel.”

Tényállítás valóban nincs benne.

Az egész beadvány hangvétele enyhén gyalázkodó, és több utalás van benne arra, hogy talán összepaktáltak a kollegák a másik féllel.

Kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy ez akár becsületsértés miatt is elég lenne egy feljelentéshez.


Tomi

ObudaFan # 2011.05.03. 15:04

Pontosan miket írt az illető?

tomi27 # 2011.05.03. 13:45

Sziasztok!

A következőben szeretnék segítséget kérni:

Hivatalunk feljelentést tett egy ügyfél ellen, rágalmazás bcs. elkövetése miatt, mert az ügyfél egy beadványában sértegette a dolgozókat.

I. fokon elutasították a feljelentést, lévén, hogy előtte nem folytattunk le saját hatásköben eljárást, hogy a hivatkozott tények valóban valótlanok-e.

Ez ellen panasszal éltünk, amit II. fokon elutasítottak, de nem azért, amiért az I. fok, hanem azért, mert a cselekmény nem bűncselekmény, így a feljelentést elutasították.

Elolvasva, valóban igaz, hogy az ügyfél a beadványában nem tényállításokat tesz, hanem kérdés formájában "sérteget".

Mit lehet tenni?
Nincs ötletem.

Az eredeti feljelentés rágalmazásként tettük. Szerintetek ha becsületsértésért tettünk volna feljelentést, mást lett volna az eredmény?
Itt nem áll az, hogy a nyomozó hatóság a beadványt tartalma szerint bírálja el, és hiába tettük a feljelentést rágalmazás miatt, nyomozást rendel el a becsületsértés ügyében?
Én úgy gondolom, hogy ha eredetileg becsületsértésért tettük volna a feljelentést, akkor nem utasíthatták volna el, mert ott a törvényi tényállást kimeríti az elkövetett cselekmény.

Lehet még tenni szerintetek valamit az ügyben?

A válaszokat előre is köszönöm.


Tomi

huncut Inci # 2011.04.22. 23:24

Jó sztorik.:)))
Honnan tudja dr. Regász hogy személy szerint ki ennek a jogi fórumak a szerkesztője? És mi baja a jogi fórummal pláne a szerkesztőjével? Talán Törölték a hozzászólásait? Egyáltalán létezik ez a Regász Mária, vagy csak egy teljesen kitalált képzeletbeli a személy és a karakter, hogy egy kicsit feldobják itt a hangulatot??
Tudom nem pont ide illik ez a hozzászólásom, az ilyesmit másmilyen oldalkon szokták megvitatni de nem birom ki szó nélkül az ilyen sztorikat.:)))
Komolyan jók!

1 anyuka # 2011.04.22. 20:43

AKTUÁLIS!

dr. Regász Mária ügyvédnő ma immáron második alkalommal is megpucolt a büntetőjogi felelősségre vonás elől. A korábbi tárgyalás elmulasztása miatt előterjesztett igazolási kérelmét a bíróság (PKKB) a leghatározottabban elutasította, miután kiderült, hogy Mária hülyének szerette volna nézni a bíróságot: miután már tudta, hogy melyik napon, hánykor kellene a vádlottak padját megízlelnie, rutinosan ugyanarra az időpontra összehozott egy másik tárgyalást is, majd ütközésre hivatkozva akarta kimenteni magát a büntetőjogi felelősségre vonás alól. Az eljáró bíró azonban ennél valamivel azért tapasztaltabbnak bizonyult: utána nézett, és mivel megtudta, hogy az "ütköző tárgyalást" jóval később tűzték ki - azaz Máriának OTT kellett volna jeleznie, hogy sajnos nem jó neki a kérdéses időpont -, elutasította az igazolási kérelmet.

Miután már akkor is egyértelmű volt, hogy Mária valamilyen ürüggyel mindig megpróbálja majd elkerülni az elkerülhetetlent - a vádlottak padját -, az eljáró bíró nagyon okosan egymás után tűzte ki a Mária által korábban szerkesztőnk ellen tett feljelentés ügyét és a Mária ellen folyó ügyet, így abba a helyzetbe hozva Máriánkat, hogy amennyiben megint nem jön el, úgy öngólt lő: éppen az általa kezdeményezett pert fogja megszüntetni a bíróság, míg az ellene folyó eljárás megmarad. Máriánk azonban ennek tudatában sem mert megjelenni: inkább megint ütközést jelzett. Pontban a tárgyalás kezdetekor, faxon. Egyúttal persze követelte - faxon!!! -, hogy a távollétében tartóztassa le szerkesztőnket a bíróság a becsületének vélelmezett megsértése miatt.

(Máriánk még csak 5. éve ügyvéd, nyilván nem hallott még arról, hogy egy magánvádas eljárás az nem levelező tagozat, ahogy arról sem, hogy becsületsértési ügyben még akkor sem szoktak letartóztatni senkit, ha netán magának az Úrnak - vagy ami nyilván még ennél is főbenjáróbb bűn: magának a nagy Regásznak! - a becsületét sértik meg.)

Máriánk szemmel láthatóan lassan tanul: eddig már 12-szer követelte eredménytelenül szerkesztőnk letartóztatását, és konkrétan ebben az eljárásban is egyszer már elutasították a letartóztatási kérelmét első- és másodfokon egyaránt, de ő töretlen hittel próbálkozik újra egészen addig, amíg el nem éri, hogy a másik - vele szemben indult - eljárásban a bíróság kirendelje az igazságügyi elmeorvos szakértőt, avagy elrendelje az elmeállapot megfigyelését szerkesztőnk indítványára. A bíróság természetesen hosszas töprengés (legalább 10 másodperc!) után ismét csak elutasította Máriánk ezen - tőle már-már megszokottnak mondható - kérelmét!

A következő tárgyalásra Máriát már elővezetés terhével fogják idézni. (Ráadásul amennyiben kiderülne, hogy a mai "ütköző tárgyalás" is akkor lett kitűzve, amikor Mária már tudta, hogy ma meg kellene jelennie a magánvádas ügyekben, akkor még el is búcsúzhat az általa indított ügytől, csak az ellene indult marad meg.)

bővebb info: noncsimam@gmail.com, derill@t-online.hu

Gabicsek # 2011.04.19. 15:52

Ha tanú voltál, jelentkezz nyugodtan. Tanúnak nem küldenek ítéletet.

Krisztina69 # 2011.04.06. 10:49

Sziasztok!
Segítséget vagy tanácsot szeretnék kérni. Férjemmel közösen neveljük az első házasságából született gyermekeit. Anno amikor elváltak az anyuka magával vitte a két gyereket a szomszéd házba a szeretőjéhez, de fél év múlva elküldte a nagyobbik gyereket és pár hétre rá a kisebb gyermeket is egy levél kiséretében kitette. ez már közel 10 éve történt. Én három évvel ezelőtt kerültem a történetbe. Apuka nem kért tartásdíjat anyukától, nem volt a láthatás sem leszabályozva. mivel az anyuka folyamatosan rángatta férjemet és velem is ugyanezt akarta tenni akkor megkértem a férjemet, hogy szabályoztassa le a láthatásokat. megtörtént. aztán kiderült, hogy neki ez nem megfelelő, nem jött a gyerekekért, bár mi mindig felkészítettük a nem éppen kis gyerekeket az esetleges kapcsolattartásra. Már két éve nem jött a gyerekekért ezért múlt év májusában a gyámhatóságot kértük,hogy függesszék fel a kapcsolattartást. Aztán elindult a lavina. exfeleség minket tett felelőssé azért, hogy ő nem tartja a kapcsolatot a fiaival. Annak ellenére, hogy neki lenne kötelessége jönni a gyerekekért így is mi lettünk beállítva rossz embereknek.Persze nem csak ennyi történt...férjem ex anyósa elkezdett hívogatni minket és engem minden rib...-nak elhordott,hogy én nem hagyom,hogy a gyerekek találkozhassanak az anyjukkal. Icike picike faluban élünk, itt mindenki ismer mindenkit. Csak az volt furcsa,hogy mindenki engem aki a nagyvárosból költözött ide, megnéznek, összesúgnak a hátam mögött. Rengeteg jegyzőkönyvünk van amiben egyértelműen le van írva, hogy a gyerekért az anya nem jön immár két éve.
Múlt héten a bíróságra kellett mennie férjemnek tartásdíj ügyében, mivel azt sem fizeti rendesen. Férjem beteg lett, nem tudott megjelenni a bíróság előtt. Tegnapelőtt kézhez kaptuk a jegyzőkönyvet és azt hittem lehidalok. A bíróságon azt mondta, hogy ÉN nem engedem a gyerekeket hozzá és a faluban is sokan azt mondják,hogy miért fizetne ő tartásdíjat amikor MI a férjemmel nem engedjük hozzá a gyerekeket.A bíróságon is hazudik! Ő tett a gyámhivatalban egy nyilatkozatot,hogy nem tart igényt a gyerekekkel való kapcsolattartásra, ha a gyerekek menni akarnak hozzá akkor menjenek! Nagyon bepipultam és világossá vált,hogy miért néznek ferde szemmel ránk az emberek. Azt mondtam férjemnek,hogy engem ő ne szapuljon és áztasson és én lépni szeretnék. Léphetek? Rendőrség? Bíróság? Rágalmazás? Becsületsértés?
Én nevelem az ő fiait aki neki nem kellenek. Persze sokkal egyszerűbb másokat hibáztatni és mocskolni mint magunkba nézni.
Tudtok nekem segíteni?
Köszönöm szépen.

Krisztina

Gabicsek # 2011.03.22. 18:15

Ezek szerint mégsem rázták le, ha jegyzőkönyvbe foglalták a feljelentését. Ha becsületsértés van, akkor ahogy itt írták, a bírósághoz küldik meg, ha pedig zaklatás, akkor a rendőrség fog nyomozni. Mi mást tehettek volna, ha tett egy bejelentést és erről jegyzőkönyvet vettek fel? Ezáltal valami történni fog, de nem rögtön azonnal szokott.

lakatosviktor # 2011.03.22. 18:02

Magánvádas eljárás, bíróságra tartozik, oda forduljon. Megjegyzem, a rendőrségnek hivatalból továbbítania kellene az iratokat a bíróságra...


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

ButaVagyok # 2011.03.22. 17:57

Annyit csináltak csak, hogy jegyzőkönyvbe vették.

ButaVagyok # 2011.03.22. 17:43

Jó estét. Egyik ismerősöm 18 éves és az iskolájába jár egy 21 éves tanuló, aki rendszeresen bántalmazza, szóbeli becsületsértést követ el, halálosan megfenyegeti.
Elment a rendőrségre és lerázták azzal a szöveggel hogy nem tudnak csinálni semmit, ezt az iskolának kell intézni (az üggyel kapcsolatban éppen valamilyen fegyelmi tárgyalást van az iskolában folyamatban). Azt hittem ha rendszeresen többféle törvénysértést is elkövet valaki, akkor intézkedik a rendőrség valamit. Ilyenkor mit kell csinálni?

monetti # 2011.03.18. 20:38

Tisztelt fórumozók.
Ma is mint szinte minden nap a drága szomszédunk gumival műanyaggal tüzeltek hát csodálatosan élvezetes volt benyelni azt a tömény füstöt,na pláne egyből moshattunk ruhát.Szóltunk nekik szép szóval hogy legyenek szívesek mással tüzelni erre takarodjunk be meg ne fenyegetőzzünk mert megtudjuk hogy mennyi cigány lakik itt.Komolyan mondom a kapa kiesett úgy a szájukból hogy csak néztünk.Vannak képek videó felvételek amikor füstöltek hát már mindenkinek elege van belőlük így holnap ha van hivatal felmegyünk a jegyzőhöz és feljelentést teszünk.Már nagyon ránk vannak szállva ezáltal csak abba hagyják végre az egész cseszegetést ok nélkül.
Hogyha a jegyzötöl kapnak felszólítást és utána is cseszegetnek minket érdemes lenne felvételt készíteni az eseményről?
További szép estét nektek

Ors111 # 2011.03.18. 18:02

Egy szakközépiskolában tanitok Bács-Kiskun megyében. Tavaly szeptembertől kezdtem tanitani. Már az alkalmazásom során közölte velem az igazgató, hogy a nyelvszakos kollégák nagyon gyakran otthagyják az iskolát.
Igazából azóta pontosan megtapasztaltam az okát a dolognak.
A diákok bizonyos csoportja, úgy oldja meg a nem tanulást, hogy a tanárokat zaklatja.
Több mint hat hónapja próbálnak megfélemliteni, úgy, hogy az utcán, a főtéren üvöltik a nevemet különböző hangszinekben. Ez az üvöltözés mindenapossá vált. A rendőrségen próbáltam feljelentést tenni ebben az ügyben. Azt a választ kaptam, hogy a diákoknak ehhez joguk van. Ez számomra felfoghatatlan. Ezek szerint ha valaki nem tetszik nekem büntetlenül üvölthetek utána csufondárosan akár hónapokon át. A rendőrfönök azt mondta, ez nem büntetendő, ezért nem is foglalkoznak a dologgal. Vagyis nehány perc alatt elútasitottak. Én meg azon gondolkodtam, hogyan védhetném meg emberi méltóságomat. Kiváncsi vagzok az Önök tanácsára, véleményére.
Tisztelettel,
Balsors

A_Mester_Sikolya # 2011.03.17. 14:18

megjelent, mostanában nagyon lassan engedi át a rendszer a hozzászólásokat.
igen, nálam is hasonló a helyzet. csak ennek fejében még az a szörnyű, hogy nekem ez az ember mindennél többet jelentett, és a leghihetetlenebb: érthetetlen, miért tette, mai napig egy megválaszolatlan kérdés, és lehet sosem fogom megtudni, és meg sem kérdezhetem, mert tudom, hogy mindent, de őszintén, mindent felhasználnak ellenem. volt egy olyan üzenetem, hogy várlak. most ebbe belemagyarázták, hogy itt a "várlak" fenyegetőjellegű. abszurd, nem?
na de látod, ez a másik: ilyen embernek jogot sem lenne szabad adni a feljelentéshez, mert a viselkedése, a leírásod, elmondásod alapján felszínesen megismert elmeállapota nem tiszta. miért nincs erre valamiféle korlát? persze, hamis vád, hatóság félrevezetése mindig ott lebeg a feje felett, de nem tudom, hogy ebben mi a gyakorlat.
és igen, pontosan ezt érzem, amit mondasz. annyi mindent mondanék, tehetnék, figyelhetnék másokra, tehetnék hasznosabbnál hasznosabb dolgokat, de hogy tegyen az ember, ha ez az egész ügy beárnyékolja a napjait? szokták mondani, hogy ha hamis a vád, akkor miért veszem fel, mit érdekel engem? pontosan, hogy a hamis vád szerintem a legrosszabb, mert igazságtalan; a helyzet, amibe kevertek, amit emiatt átéltem, és át kell még élnem, és alapból: a vád, s hogy hova, milyen szintre vitték az ügyet.
ami pedig a legrosszabb ebben az egészben, ezek az emberek úgy tesznek, úgy veszik a feljelentést, mint mikor brit uraság csenget a cselédnek, hogy ugyan kényére-kedvére szolgálják már ki őt.
játszanak az emberekkel, és nem csak azzal, akit feljelentettek. játszanak a hatóságokkal, rendőrséggel, ügyészséggel, bírósággal, az állammal, állam pénzével. gyakran lehet, hogy az igazi bűnösöket, bűnösökkel nem tudnak mit kezdeni, mert ezek az emberi szörnyetegek (mást nem tudok róluk mondani) ugráltatják őket, pont ők, akiknek rég elbújva otthonukba, az árnyékban kellene hallgatniuk, már ha lenne gerincük, becsületük, vagy egy falatnyi tisztességük. és tényleg szörnyű, hogy veled mióta csinálják már ezt az egészet.

A_Mester_Sikolya # 2011.03.17. 11:01

vitatkozz is, az sosem árt.
de gondolod, hogy ő félne a bíróságtól, hatóságtól? éppen, hogy ő használja ezt az eszközt, hiszen ő úszkál a boldogságban, ha bíróság elé viszik az ügyét, ujjong, hogy foglalkoznak vele. lehet meg sem kottyanna neki.
ráadásul van még egy oka, hogy utálhat, és minél több bosszúságot okozhat.
igen, erőt kell mutatni, de nem hatóság által, mert akkor -akarva-akaratlan- úgy tűnik, tűnhet neki, hogy épp te félsz, neked nincs erőd, mert végső elkeseredettségedben rendőrséghez fordulsz.
ezt én kicsit mindig olyannak érzem, mint mikor a kisiskolás panaszkodik a tanárnak, vagy igazgatónak. nekem, őszintén szólva, velem szemben lennének kellemetlen érzéseim, hogy feljelentek másokat.
miért? mert 1. gyengének érezném magam, hogy én, egyedül, nem tudom megoldani a problémát, hatósághoz fordulok, idegenekhez, olyanokhoz, akik többen vannak, és igazán ellenük nem lehet, nem érdemes küzdeni: azaz túlerőt alkalmaznék valaki ellen, 2. most, hogy benne vagyok több ügyben, tudom, hogy ez nem csak rám hat, nem csak az én életem befolyásolja, hanem a szeretteimét - azaz lehet, hogy akit feljelentek egy velejéig gonosz ember, de a családja lehet, hogy jó, sokkal jobb, mint ő. ilyenkor felteszem a kérdést: van jogom egy család életébe így beavatkozni? felforgatni mindent, csak azért, hogy nekem jobb legyen, hogy én jobban éljek? olyanoknak ártani, akik sosem ártottak nekem? 3. mi van, ha közben megváltozik, vagy jó irányban halad, és én ezt megakadályozom ezzel az egésszel? mi van, ha tegyük fel, megbánja, őszintén, mélyen, és már nem tudom visszacsinálni, mert bíróság előtt van az ügy? mi van, ha kiderül, hibáztam, félreértettem valamit, vagy épp olyan magánéleti problémái voltak (meghalt a fia, extrém esetben), ami miatt egész egyszerűen nem volt beszámítható?
de megértem a helyzeted, álláspontod, a szomszédod tényleg extrém mértékűen problémás. le kell állítani az ilyen embereket, de szerintem inkább a szóval, igazsággal, tényekkel és tettekkel, nem pedig a hatóságokkal.
viszont, igen, ha sokáig vársz, te leszel a védekező, és ő lesz a támadó, így sokkal kevesebb eszközöd van ahhoz, hogy te jöjj ki jól a dolgokból.
végülis nálam is úgy van, hogy a feljelentő volt az, aki tömérdek rosszat tett ellenem, de elnéztem neki, mert szerettem, sokat jelentett, és úgy hitte, velem mindent megtehet, nekem semmi sem fáj. pedig, más a helyemben, kevésbé elnéző ember, már nem egy feljelentést tehetett volna ellene. amikor pedig már jobban kiálltam magamért, jött a feljelentés. egy valamit sajnálok csak az én ügyemben: a végén még mindig hittem benne, és a jóakaratomat használta ki, hogy legyen valami alapja a feljelentésnek.
hát ezért is ellenzem a feljelentést (kivétel két eset: ha szó szerint az életed fenyegetik, vagy az életfeltételeid), mert ha nem is teljes mértékben, de olyan lennék, mint ők.

A_Mester_Sikolya # 2011.03.16. 22:47

a feljelentés csak rontaná a helyzetet, szerintem. csak gondolkozz logikusan, a szomszédaid, ergo a feljelentés után számíthatnál bosszúra, a harag nem múlik el, és mindig kéznél lesztek ezután. főleg, ha ilyen rosszakaratúak...
tudom, hogy néha a legegyszerűbb a feljelentés lenne, de nem biztos, hogy célravezető, ebben az esetben legalábbis - ha pedig későn kerül bíróság elé az ügy (ahogy nekem már fél éve semmi), akkor pedig addig nem lesz béke, az egész biztos, és csak rosszabbodna a helyzet.
én nem vagyok a jog/törvény embere, csak úgy gondolom, s még mindig hiszem: meg lehet oldani a problémákat rendőrség, bíróság nélkül is, sokkal egyenesebb és tisztább, mint voltaképp "felhasználni" a hatóságokat.
tudom, közhelyes, de lehet a legjobb lenne ráhagyni a szomszédokra ezeket a sértéseket, és kipróbálni, erre mit reagálnak, szóval teljesen, abszolút levegőnek nézni.
de, itt a lényeg: ha nem terjednek rólatok pletykák, ha inkább nektek hisznek, nem nekik, akkor pedig tényleg nincs ok az aggodalomra. vannak ilyen emberek, sajnos.

A_Mester_Sikolya # 2011.03.16. 22:47

a feljelentés csak rontaná a helyzetet, szerintem. csak gondolkozz logikusan, a szomszédaid, ergo a feljelentés után számíthatnál bosszúra, a harag nem múlik el, és mindig kéznél lesztek ezután. főleg, ha ilyen rosszakaratúak...
tudom, hogy néha a legegyszerűbb a feljelentés lenne, de nem biztos, hogy célravezető, ebben az esetben legalábbis - ha pedig későn kerül bíróság elé az ügy (ahogy nekem már fél éve semmi), akkor pedig addig nem lesz béke, az egész biztos, és csak rosszabbodna a helyzet.
én nem vagyok a jog/törvény embere, csak úgy gondolom, s még mindig hiszem: meg lehet oldani a problémákat rendőrség, bíróság nélkül is, sokkal egyenesebb és tisztább, mint voltaképp "felhasználni" a hatóságokat.
tudom, közhelyes, de lehet a legjobb lenne ráhagyni a szomszédokra ezeket a sértéseket, és kipróbálni, erre mit reagálnak, szóval teljesen, abszolút levegőnek nézni.
de, itt a lényeg: ha nem terjednek rólatok pletykák, ha inkább nektek hisznek, nem nekik, akkor pedig tényleg nincs ok az aggodalomra. vannak ilyen emberek, sajnos.