Rágalmazás? Becsületsértés?


RobLove # 2014.08.03. 10:16

Egyet nem értek ha az utcán beszélek valakivel nem kiabálva csak tényeket közölve akkor az számomra miért garázdaság? A valóvilágban megtépik egymást és a támadó lesz a bűnős, Győzikét kizárják mert támadt agresszív és nem garázdaság akkor itt én hogy beszéltem hozzá tényeket közölve mert nekem az igazság a fegyverem akkor itt én hol követtem el a garázdaság tényét?
De a bíróságon felebezhetek?
Azért is mondtam olyanokat mert tudtam hogy Szilvi azzal fog lenni aki nem követi el az erőszakot és tudtam milyen Andriskának az idegrendszere mert alapba remeg a keze ami idegi alapon van.
Ez egy olyan érdek barát aki 10 éve ismerek és mindent tudok róla amit maga is elmondott magáról.

ObudaFan # 2014.07.23. 18:57

Ha jól értem, bár a leírásból ez nem kifejezettebben egyértelmű, olyasmiért szeretnéd feljelenteni, amit ő maga is a feljelentésében állított rólad. Ez így eleve nem lehet rágalmazás. Hamis vád éppen lehet, ha az állítás hamis, de hamis vád esetében amíg folyamatban van az alapeljárás, nem tehetsz feljelentést. Emellett csak megjegyzem, hogy a leírásból elég valószínű, hogy mind a ketten elkövettétek azt a garázdaságot.

RobLove # 2014.07.22. 21:56

Egy barátommal aki ráment az utcán összeszólalkoztunk csak szóba és ő szált ki fenyegetőleg majd rám hívta a rendőrt. Mikor kiszálltam a kocsiból nekem támadott és megragadott és a lökése következtében szakadt el a pólója mert ugyanúgy megragadtam mikor ő is hogy el ne lökjön mivel fehér nadrágban voltam.
Amit kell tudni hogy ez a barátom rá ment a szerelmemre és egy Román származású aki nem dolgozik csak azt hazudta és az anyja tartja el már évek óta az apja pénzén mert mint mondtam nem dolgozik 37 évesen már 5 éve. Ezt onnan is tudni lehet hogy a kitalált cégnél amit mondott 2009-től ott soha nem látták és nem is ismerték.

Részlet az esetből:
Mivel Szilvi velem volt előtte a kocsimban ez nem bűn és tiltott hogy ott vagyok és gondolom nem bűn az sem hogy az utcán beszélni merek ami nem kiabálva történt tokom szakadtából az sem bűn és az hogy András szerelemféltésből ravaszul rám támadt mielőtt előtte ravaszul rám hívta a Rendőrséget majd eljátssza az áldozatot mikor megragadott csak én is őt hogy el ne lökjön és elesek a fehér nadrágomban a lökése következtében szakadt el a pólója.
Erőss András fenyegetett hogy nekem tolat és szált ki fenyegetően hogy szálljak ki és rám akarta tépni az ajtóm és vert rá egy nagyot a hátsó ablakomra.

Kérdés az hogy mert szerelemféltésből rám támadt és áldozatnak beállítva magát így feljelenthetem rágalmazásért.
Az eset pikantériája hogy a szóváltás után Szilvi hazaköltözött és hétfőn, kedden (4tanú látta velem ) meg átjött nagyim lakását takarítani majd szombaton kocsival lejött velem Velencére ahol meg 5 tanú is látta velem.

KÉRDÉS MÉG EGYSZER?
Feljelenthetem rágalmazásért hogy még jobb helyzetben legyek én is hogy ő rám hívta a Rendőrt és utána sunyi módon ő támadott rá ha 3 perccel előbb ér oda a Rendőr az egészet látta volna hogy nem én támadtam rá.
Pont emiatt is találkozott velem Szilvi mert tudtam hogy nem szereti az erőszakot.

Agent Cooper # 2014.07.15. 09:12

Kedves bumiga!

Nagyon nehéz ilyen helyzetben eredményesen fellépni, első körben feljelentésben nem érdemes gondolkodnia, mert az könnyen visszafelé is elsülhet.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

bumiga # 2014.07.14. 14:44

Az lenne a problémám, hogy az egyik szomszédom folyamatosan velem és a családommal foglalkozik. Akár hányszor kimegyek az udvarra egyebet nem hallani, csak azt, hogy rólunk beszélnek. A 16 éves lányomnak azt kiabálta, hogy már elnézést a kifejezésért "pénisz kell neki". Engem is lehord mindenféle k-nak, meg az egész családot átkozza. Már megpróbáltam felvenni a beszélgetésüket, de nem lett túl jó a felvétel. Kérem segítsenek, hogy ez minek minősül és hogy hová fordulhatok a problémámmal. Köszönöm.

ObudaFan # 2014.07.02. 20:24

Kérdésem az,hogy minek minősül ha kiskorúról valótlan dolgokat állit,sőt leírta az hivatalos embernek.

Az attól függ, mit állít és ki előtt.

evamama1 # 2014.07.01. 17:00

Sziasztok! Kérdésem az,hogy minek minősül ha kiskorúról valótlan dolgokat állit,sőt leírta az hivatalos embernek.Én megkaphatom e a levelet vagy legalább bele tekinthetek e a levélbe? Köszi a segítséget előre is

ObudaFan # 2014.06.13. 10:25

taco82

Véleményem szerint rágalmazásnak nem minősül, de nem is jogszerű. Polgári pert lehet indítani, sérelemdíjra is esélyesen.

taco82 # 2014.06.13. 06:27

Tisztelt Jogi Fórum!

Segítségüket kérném,hogy tehetek e valamit a következő esetben: Sajnos jó pár hónapja nincs munkám és kölcsön kértem 2 ismerősömtől pénzt. Az egyikkel írtunk erről egy a papírt,a másikkal nem. Valamennyit már visszatörlesztettem ezen adósságokból,ám van még jócskán fizetni valóm feléjük.Az a személy akivel a papírt írtuk a kölcsönről,úgy nyomta elém a szerződést,hogy előre ki volt töltve, a két tanu pedig már alá is írta. Ismerem a tanukat,ám a kölcsönadó illető azt mondta,hogy a két tanu azt sem tudja mit irt alá. Mivel én szerettem volna egy négyszemközt megoldani. Enyhe lelki és egyéb "nyomásra" aláírtam a papírt. Jelen helyzet az,hogy nincs munkám és nem tudok fizetni.Amikor 1-2 hónapra volt munkám,akkor az a pénz sajnos a lét fenntartásra ment el,örültem,ha enni tudtam.A szerződéssel rendelkező ismerős,több alkalommal követelte rajtam,hogy mutassam meg a bankszámla kivonatomat,hogy mennyi pénzem érkezett és hogy majd ő akkor megmondja mennyit adjak le neki ebből a fizetésből. Nem állapodtunk meg konkrét törlesztési összegben. De ő mindenképp a munkaszerződésemet ( ha lesz) és a hozzá tartozó számlakivonat másolatait kéri. Az eltelt idő alatt mindkét személy a közös ismerősi és baráti körben is úgy állította be az egészet,hogy én tagadok mindent,nem vagyok hajlandó beszélni velük, én ezt a pénzt tőlük elloptam,csaltam,állandóan lehordanak mindenféle lopós prostituáltnak,meg hogy őszerintük én ebből élek,hogy ezt csinálom, és folyamatosan ezeket a dolgokat mondják és írják az ismerősi körben. Tudják az ismerőseim,barátaim,hogy 2 évvel ezelőtt egy elég nehéz időszakom kezdődött. Nem volt munkahelyem,ha volt,ott nagyon csúnyán megkopasztottak minket,fizetésünk sem volt csak papíron. Senkinek sem tartozom,csupán ennek a két ismerősnek,összesen 210.000 Ft-tal. A következő lépés az volt,amikor egy rokonomat (unokatestvért) kezdek el keresgetni,hogy beszéljen velem,mert én mekkora egy tróger vagyok, hogy nem akarok fizetni. Ő erre csak annyit reagált,hogy neki ehhez semmi köze,mindenki oldja meg a saját baját.Az unokatesóm azóta nem beszél velem. Rendőrként felhívta a kölcsönadó személy figyelmét arra is,hogy amennyiben más alkalommal is fogja ilyenekkel keresni őt,vagy bárki mást a családból,úgy zaklatás vétsége állhat fent. Kérdésem a következő: a kölcsönadók részéről rágalmazásnak minősül e az én mások előtti íly módon történő lejáratásom? Lehet e ez ellen valami tenni? Pert nem szeretnék indítani,csak azt szeretném,ha befejeznék a barátok,ismerősök,család körében történő pocskondiázásomat. Nem tagadtam a tartozást,de úgy gondolom ettől függetlenül nem vagyok egy senki,akivel ezt tehetik.

Köszönöm válaszukat!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.12. 07:13

Miért akarnak a népek minden magánjogi vitából büntetőügyet csinálni?

Agent Cooper # 2014.06.12. 06:33

Kedves Fizsó!

Azért ez van annyira bonyolult ügy, hogy nem ártana ügyvédi segítség igénybevétele. Meg kellene nézni, hogy milyen szerződés került aláírásra, a teljesítést milyen módon igazolják, stb. A vége úgyis csúnya pereskedés lesz.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Fizsó # 2014.06.11. 10:52

Kedves Jogi Fórum!

Érdeklődni szeretnék, hogy vajon milyen lépéseket tehetnék rágalmazás terén.

Nemrégiben egyességet kötöttünk egy céggel, szerződést kötöttünk, melynek lényege, hogy fesztiválokra szervezzük le standjaikat, teljeskörű ügyintézéssel.
Az ügyintézés, és a leszervezés sikeresen megtörtént, mégis visszalépett az első fesztivál napon a cég, mondván nem lát benne annyi profitot mint ahogy ezelőtt gondolta. Az ott töltött két nap alatt, nemcsak hatalmas büntetésektől (nem volt kitelepülési engedélyük, nem feleltek meg a katasztrófavédelem, ANTSZ által előírt szabályoknak) mentettük meg őket, de saját pénzünkből pótoltuk hiányosságaikat, etettük a 14 fős személyzetet, akiknek ugyan ígérték az egyszeri meleg ételt, mégsem sikerült megvalósítaniuk. A cégvezető egyszerűen úgy hagyott terepen minket, hogy egy fillért nem hagyott a kifizetésekre, stáb étkeztetésére.
Ezek után ahogy lefújta az akciót természetesen elkezdőttek az elszámolások. Jogosan figyelmébe ajánlottuk a meleg étel kifizetését, a ledolgozott munkanapok (1 stadnfelállítási, 1 rendes nyitvatartási idő) napibérek kifizetését.
Miután a mi oldalunkról minden lehetséges papírt rendelkezésükre bocsájtottunk, a vezető illetlen, moderálatlan szavakat használva "hazugnak, csalónak" nevezett minket többször is mailben, melyben megtagadja a kifizetéseket, nem ért egyet a munkanapok meglétével, sem a jogosan járó melegétkezés hiányának megtérítésével.
A cégünket jeleneleg is "kamunak" tartja, minden általunk leadott papírt írászszakértővel vizsgáltat, szaktudásunkat minősíti, személyes sértésekkel teli üzeneteket kapunk.
Úgy vélem ha a mi oldalunkról ténylegesen minden elszámolás megtörtént, soha egy perc erejéig nem történt sem átverés sem annak sejtésére való megmozdulás. Nyílt lapokkal játszunk! Az viszont nem tűrhető számunkra, hogy egyáltalán cégünket, és szaktudásunkat ilyen módon minősítse holott semmiyen alapja nem történt. A profit hiányát nem vagyunk kötelesek sem magunkra venni, sem ezért felelősséget vállalni. A szerződésünkben az ügyintézésen kívül semmilyen más kötelességet nem vállaltunk.

Mindezek után a kérdésem az lenne, hogy milyen jogi lépéseket tehetnénk, melyben felszólítjuk, illetve kötelezzük arra, hogy ezt a fajta kommunikációt hagyja abba, kérjen bocsánatot, és haladéktalanul fizesse ki a nekünk jogosan járó fix fizetést?!

Köszönöm előre is megtisztelő válaszát!

Agent Cooper # 2014.06.10. 08:37

Kedves Mosolygó Tüffel!

Az e-mail tartalmak és a levelezések jogosulatlan másolása és közzétételével kapcsolatban tiltott adatszerzés gyanúja miatt tehet feljelentést.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tanarkikata # 2014.06.10. 08:28

Tisztelt Jogi Fórum,

2 éve próbálok elválni férjemtől aki nem jön el a tárgyalásokra.Folyamatosan feljelent ahol tud,természetesen minden ügy lezárul bizonyíték hiányában.Gyermektartást nem fizet és a láthatásokat is elfelejti.
Pillanatnyilag rendőrségi büntetőeljárás folyik ellenem,most az a műsorszám folyik,hogy a hitelkártyájával vásároltam,pénzt vettem fel.
Házasságunk alatt csak befizetéseket indítottam számlaszámára illetve 6 éven keresztül a lakáshitel törlesztést utaltam rá.A dolog szépséghibája,hogy a jövedelmem és a családi pótlék is erre a számlaszámra érkezett.A befizetés is visszaélésnek minősül.Amennyiben a bank igazolja,hogy nem károsítottam meg, nem indul el ellene hamis vád miatt büntetőeljárás?Várom a véleményeket nagyon......

Mosolygó Tüffel # 2014.06.10. 06:02

Üdvözletem!
Sajnos olyan jellegű problémával küzdök én is, mint rajtam kívül még sokan.
Rokonságon belül egy személy több éve rágalmaz,sérteget,jelzőkkel lát el.Van amikor házon belül,van amikor kint az udvaron ahol a szomszédok arra járók közlekednek.Sokszor a fiatalkorú gyerekem előtt.Sajnos se hang, sem kép felvételem eddig még nincs.Ez az egyik, a másik ugyanez a személy,jóhiszeműen odaadtuk a számítógépet javításra neki.Minden olyan adatot mely magán jellegű.Többek közt e-mail tartalmat,levelezéseket.Lementett és megosztotta a család többi tagjával.Majd minden egyes kirohanás-gyalázkodás,sértegetés alkalmával ezekkel az adatokkal érvel.Az elmúlt napokban is nagyon sértő és az utcán történt gyalázkodás,sértegetésnél most már eljutottam a "határig".Mit tudok tenni? Köszönöm válaszukat!Minden jót!

ObudaFan # 2014.05.27. 09:30

Ha azt állítja valótlanul, hogy szándékosan tettél ilyet, akkor hamis vádért lehet feljelentést tenni. Ha nem erről van szó, akkor sok esélye nincs a feljelentésednek.

Klaus1224 # 2014.05.27. 08:49

Ő feljelenthet engem a rendőrségen, hogy nekimentem a kocsijának én meg nem tehetek semmit ebben az ügyben!?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.27. 08:40

Szerinted a becsület csorbítására alkalmas állítás az, hogy valaki meghúzott egy autót?

Klaus1224 # 2014.05.27. 02:44

Üdv!

Március végén, feljelentettek, hogy meghúztam egy autót, most vették fel a jegyzőkönyvet a rendőrségen, nem ismertem el a hibámat, mivel nem én húztam meg a kocsiját. A jobb oldalán parkoltam az autónak, neki a bal első sárvédő sérült. Az én autómon nincs sérülés az övén 10cm hosszan van a festék nyom, tehát egyértelmű ha én lettem volna az én autómon is kellene valami nyomnak lennie!
Az lenne a kérdésem, hogy feljelenthettem e az illetőt rágalmazásért? És ha igen akkor elindíthattom e a feljelentést vagy várjam meg míg döntés születik az ügyben.

Agent Cooper # 2014.05.22. 16:23

Kedves Anonimus23!

A telefon leginkább visszakövethető, de IP alapján is. Ha ennyire fontos Önnek, akkor érdemes előzetesen konzultáción informálódni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Anonimus23 # 2014.05.22. 08:44

Értem.tehát meg van kötve a kezünk ilyen téren ezek szerint.sajnos ha nem tudunk elindulni valamelyik irányban akkor ezek szerint nem tudunk mit kezzdeni.mert a sejtéssel sajnos nem megyünk sokra igaza van.nem tudom ilyenkor telefonszám meg hasonlok visszakövethetök e a tulajdonosához és akkor meg is lenne a konkrét bizonyosság az illető ellen.

Agent Cooper # 2014.05.22. 07:46

Kedves Anonimus23!

...az illető kérte a neve elhallgatását...” - kérni bármit lehet, azonban egy büntetőeljárásban ezt biztos, hogy nem fogják figyelembe venni. De ezek szerint Önöknek egyelőre csak sejtése van arra vonatkozólag, hogy ki működik közre az Önök befeketítésében. Ebben az esetben azért legelőször pontosan tisztázni kéne a tényállást, mielőtt bármilyen feljelentést is tesznek.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Anonimus23 # 2014.05.22. 06:15

kedves agent nekem nem közeli hozzátartozo az élettársam testvére de mégis családban van,másik kérdésem az lenne ha minket feljelentettek hamis vádakkal hivatalos szervnél és az illető kérte a neve elhallgatását valamelyik irányban el lehet indulni kideriteni ki volt az?vagy ez esélytelen?

Agent Cooper # 2014.05.22. 06:04

Kedves Anonimus23!

Ha „hivatalos helyen hamis dolgokkal lett megvádolva”, abban az esetben a hamis vád gyanúja is felmerülhet. Azonban családon belül mindenképpen célszerű első körben megkísérelni rendezni a konfliktust, akár mediátor (közvetítő) segítségével.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Anonimus23 # 2014.05.22. 04:49

Jó napot kívánok.

Segítséget szeretnék kérni itt lévő forumozóktól .
Családon belül érdemes rágalmazás,illetve becsületsértés miatt eljárást inditani?föleg hogy hivatalos helyen is nem valos dolgokkal meg lettük vádolva?