Rágalmazás? Becsületsértés?


Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.05. 18:29

:)

Agent Cooper # 2014.03.05. 18:16

KBS, rossz motorra ültél? :D


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.05. 16:21

Az a rohadt fórummotor!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.05. 16:20

Tehát? Hagyják a fenébe az egészet, vagy ilyen ügyekben mindenkit a helyszínen lőjenek agyon a kommandósok?

Agent Cooper # 2014.03.05. 11:11

Kedves marshal!

Igen, könnyen elképzelhető, hogy becsületsértést követett el, a szórólapozás meg kiválóan alkalmas arra, hogy mindezt a nagy nyilvánosság előtt! A sértett a tudomására jutás időpontjától számítva 30 napon belül tehet feljelentést, ha addig nem teszi meg, akkor megúszta a büntetőeljárást.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

marshal # 2014.03.05. 05:11

Kedves Fórumozók!

A következő kérdésem lenne.
Van egy vállalkozó, aki tartozik nekem pénzzel, de nem akarja megadni. A tartozásról papírom ugyan nincs, de 3 független tanúm van. Nem akartam jogi útra terelni a dolgot, inkább szórólapokat dobáltam a lakókörnyezetébe, hogy nem becsületes ember. Most azzal fenyeget, hogy feljelent.
Kérdésem, lehet-e becsületsértésről szó, ha bizonyítani tudom, hogy tényleg tartozik?

Agent Cooper # 2014.01.17. 20:25

Kedves apalányai!

Nincs értelme feljelentést tenni, ugyanis bűncselekmény hiányában nem indítanak nyomozást. Ha történt volna bűncselekmény, akkor az nem rágalmazás, hanem vád lett volna. De mivel az alap eljárást bizonyíthatóság miatt szüntették meg, így semmilyen bűncselekmény nem valósult meg.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

apalányai # 2014.01.17. 17:46

Üdv fórumozok!

Történt egy esett,párommal együtt éltünk,kapott fizetést és megbeszéltem vele hogy legyen átutalva az Ö számlájáról az enyémre pénz,szám szerint 2szer 40ezer forint át is lett utalva.
Ebből a pénzből Én még aznap befizettem a közös telefonszámlánkat mely 39ezer ft volt,ebből az Övé 21ezer,ekkor mondta hogy az előző havi 10ezres telefonszámlát is kifizeti nekem.Magyarán szólva az Ö tartozása 30ezer volt,de még aznap visszaadtam neki plusz 10ezret,igy a 80ezres utalásból maradt fenn 40ezer ami el lett rakva a rezsi számlákra.

Ebből nem is lenne probléma,de mint kiderült feljelentett hogy én a tudta nélkül átutaltam a számlámra 80ezret.igy neki 80ezres kárt okoztam.

Amúgy a fenn maradt 40ezret a rezsi összeget vissza kérte hogy majd Ö személyesen feladja,vissza is adtam neki,pár napra rá.
A feljelentésnél tagadta azt is hogy Én vissza adtam neki a rezsi 40ezret.

Azóta kaptam az ügyészségtől egy levelet miszerint az eljárást megszüntették mert nem bizonyítható a vád.

Kérdésem a következő lenne,rágalmazásért tehetek feljelentést,érdemes?
Mi ennek a menete?

Köszönöm.

Szélvészkisasszony # 2013.12.12. 21:56

Tisztelt Fórumozók!

Szeretnék segítséget kérni, mert hamisan megvádoltak több hatóság előtt. Az illető egyszer azt állította, hogy elloptam 290.000 Ft-ját, fel is jelentett a rendőrségen aztán kiderült, hogy hamis a vád, és a nyomozást megszüntették. Majd ez után feljelentett az Önkormányzat bírtok védelmi osztályán, hogy betörtem a közös tulajdonú lakásba, persze ez sem volt igaz. Egy bírósági tárgyaláson azt állította, hogy lefizettem egy Önkormányzati tisztviselőt, kiraboltam egy bankot, elsikkasztottam a bankból pénzt, betörtem egy társasház pincéjébe, a közös tulajdonú lakásban összetörtem a berendezést. Ezek a rágalmak nem kerültek bele a bírósági jegyzőkönyvbe, pedig szükségem lenne rá azért, hogy ez alapján megindíthassam a becsületsértési eljárást. Mit lehet tenni ilyen esetben?

Segítségüket előre is köszönöm.

kaméleon # 2013.12.12. 17:51

Jahhh, ha tényleg csak pletykának számít - és biztosan bíró nélkül -, ha valakit a munkakörnyezetében rendszeresen letolvajozok, akkor jó. Majd szólok Llenarthnak is, hogy legközelebb ne tacepaót ragasszon, csak járjon körbe a kedvesü körzetében a "pletykával".

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.12. 17:31

Gorcsev Iván azt mondta, hogy nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani. Ugyanígy igaz, hogy nem lehet minden pletyka mellé bírót állítani.

kaméleon # 2013.12.12. 16:16

ez nem jogi probléma.

Mert?? Bocsi, de ha azt terjesztem rólad a munkahelyeden, hogy lopsz (pláne alaptalanul), akkor nem lelki társ fogja megoldani a dolgot.

Véleményem # 2013.12.12. 16:09

ez nem jogi probléma. keressen másik munkahelyet vagy lelki társat aki átsegíti ezen.

nusóka # 2013.12.11. 08:17

Üdvözlöm.
Szeretnék tanácsot kérni,egy idősek otthonában dolgozom, és folyamatos atrocitások érnek, pletykákat hallok vissza, hogy ezt meg ezt tettem, vagy valamit netán elloptam stb. az egyik kolleganő nagy puszipajtása a főnővérnek, és az igazgatónak, és most nagyon úgy néz ki kiakar csinálni, alám akar tenni. legutóbb olyan info jutott az igazgatóhoz, hogy én viszek haza valamit , munka után az igazgató megállított a kapunál, és kérte hogy mutassam meg a táskámat, persze semmi sem volt nálam ami miatt megállított, de látszott rajta a csalódottság, hogy nem sikerült elkapnia. engem nagyon megvisel az ilyesmi, ki tudja miket mondhat a főnővérnek, és az igazgatónak amiről nekem halvány fogalmam sincs, ő mindent megtehet, neki jó a beosztása, őt nem állítják meg a kapuban mert ő a diri kedvence. kérdezem én létezhet ilyen? mit lehet tenni? egyszer csak azon veszem észre magam hogy felmondanak majd valami kitalált mocskolódás miatt, mert nem bírják a képemet. kérem adjon tanácsot, napmint nap egybe van a gyomrom ha bekell mennem dolgozni, már nyugtatókon élek, azért mentem oda mert szeretem és tisztelem az időseket, és ők is engem. csak nekem ez kevés ha a munkatárs meg bemocskol és megaláz.

ObudaFan # 2013.11.28. 14:12

Ha igazolható, hogy hamisan vádolt, akkor az ügyészségen hamis vádért lehet feljelentést tenni.

rolandbakter # 2013.11.28. 10:03

Tisztelt szakértők

Szeretnék tanácsot kérni,

Polgárőri szolgálat során megvádoltak súlyos testi sértés elkövetésével, de kiderült az igazság és felmentettek.

az lenne a kérdésem hogy tehetek-e feljelentést az a személy ellen aki engem jogtalanul feljelentett. és megvádolt

és milyen jogcímen, és hogy kezdjek hozzá ?

Válaszát előre is köszönöm

ObudaFan # 2013.11.25. 10:47

Illetve ha holnap van tárgyalás, akkor alighanem benézni nem fogsz tudni, de a büntető irodán biztos meg tudják mondani, hogy érkezett-e szakvélemény.

ObudaFan # 2013.11.25. 10:46

Benézhetsz az iratokba. De az is lehet, hogy még nem készült el.

sanci65 # 2013.11.24. 06:46

A tárgyalás előtt mennyi idővel kell megkapnom a szakértői véleményt? A bíróság az ügyemben szakértő bevonását rendelte el, azt mondta a bírónő, hogy kipostázzák, de kedden tárgyalás, szakértői vélemény sehol. Mi a teendőm?
Előre is köszönöm a választ.

ObudaFan # 2013.11.18. 09:50

Azért, mert eljárásokat indított, hiába jelentenétek fel. A köpködés, hangos jelzők miatt esetleg becsületsértés szabálysértése miatt a jegyzőnél lehet feljelentést tenni.

dorka17 # 2013.11.17. 12:44

Tisztel Ügyvedek/Jogászok!

2010-ben vásároltunk egy régi házat, azt újítgatjuk és lassan már a beköltözés következne, viszont az eddig rendes és normális szomszédunk egy pár hónapja teljesen ellenünk fordult. Annyit kell tudni, hogy az ő és a mi udvarunk is elég kicsi és a két udvar pont egymás mellé esik. Ez elég zavaró volt számunkra, ezért a közkerítés mellé a mi részünkre tettünk egy másik kerítést, magasabbat, mint az eredeti, lemezből, így már nem lehet átlátni. Mindent megbeszéltük előtte az illetékes hivatalokban (milyen magas lehet.stb). A szomszédunknak ez nem tetszett és feljelentett. Kijöttek ellenőrizni és elutasították a kérelmét, mert a kerítés rendben volt. Rá egy pár hétre újból feljelentett, de most a már a megyei járáshivatalba, hogy a házunkhoz épített bővítést vizsgálják ki. Persze az illetéket nem fizette be, de ettől függetlenül kijöttek és megnézték a bővített részt, mindent rendben találtak, a terveknek, az engedélyeknek megfelelően. Ez egy pár hete volt, azóta ha megyünk a házhoz és meglát, akkor csak köpköd, és hangos jelzőkkel illet. Most már ez igazán bosszantó és szeretnénk elejét venni a további jogtalan jeletgetéseknek. Az lenne a kérdésem, hogy ezen feljelentések alapján rágalmazás v. becsületsértés v. zaklatás (nem tudom milyen megnevezéssel lehet ilyenkor élni), milyen eséllyel lennénk egy esetleges per útján. Illetve hol kell egy ilyen feljelentést tenni, mi ennek a módja.
Nem szeretnék fölöslegesen kiadni pénzt erre, ha nincs esélyünk nyerni, de úgy gondolom, hogy szomszédom viselkedése már sértő és még be sem költöztünk a házba.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: BD

Agent Cooper # 2013.10.24. 06:46

Kedves BRenci!

A lakóhelye szerinti bíróságon tehet feljelentést, miután a becsületsértés magánindítványra üldözendő bűncselekmény. A feljelentéshez 10 ezer Ft illetéket szükséges leróni. A bizonyítékok elegendőek, viszont az semmiképp sem árt, ha van néhány tanú, aki be tud számolni róla, hogy látta a becsmérlő szövegeket.
Személyiségi jogsértés miatt polgári jogi igényt is tud érvényesíteni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

BRenci # 2013.10.23. 19:27

Tisztelt Szakértők!

Jogi tanácsot szeretnék kérni.
Feljelentést szeretnék tenni becsületsértésért, és ez ügyben szeretném kérni a segítségüket, tanácsukat.
Egy hölgy, akit csak a kollégám által ismerek, egy közösségi oldalon üzenetet írt, amiben rágalmazott, sértegetett, deviáns megnyilvánulásai voltak felém, ill. fenyegetőzött, ezt telefonban is többször megtette. A leveleket elmentettem.
A testvére, a közösségi oldalán saját, személyen képeimet tette fel a világhálóra, gusztustalan és becsmérlő szöveggel, ami sérti a jó hírnevemet, becsületemet.
Ezt is elmentettem, hogy bizonyítékként szolgáljon.
A kérdésem az lenne, hogy ezekkel a dolgokkal, tehetek e feljelentést becsületsértés miatt??? Elegendő e a birtokomban lévő bizonyítékok? Ha igen mindenképp meg szeretném tenni a feljelentést! És bízom benne, hogy törődni és fognak az üggyel.
Mihamarabbi válaszukat előre is köszönöm.
BRenci

Agent Cooper # 2013.10.14. 09:16

Kedves Baba1024!

Az ilyen jellegű ügyekben az csak jó, ha a gyanúsítottak összevissza beszélnek. Ezzel csak magukat hiteltelenítik el. Hogy arról ne is beszéljünk, hogy egy röntgen képet korántsem egyszerű hamisítani. Mondjuk nem is lehet ezen csodálkozni, mivel aljas indokból vagy célból elkövetett súlyos testi sértést követtek el, ami a legtöbb bíróságon letöltendő szabadságvesztést von maga után.
Mindenesetre ha mégis tartanak valamitől, akkor érdemes lehet sértetti képviselőt keresni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Zsebika # 2013.10.14. 08:08

Dr Regász Mária létezik, ismerem, és a legbecsületesebb EMBER több mint ügyvéd.