Jogsi nélküli vezetés.


groszfater@gmail.com # 2015.03.05. 11:34

a szüleid összekeverték a motorodat egy pár cipővel,
legalább "két" számmal nagyobbat vásároltak mondván majd belenősz.
Te-meg azt képzeled a rendőr vagy elnéző lesz vagy hülye
és nem látja a különbséget.
16 éves gyereknek még nem való ekkora motor, nagyon veszélyes lehet,amit még neked nem is kell tudnod...

Rexor # 2015.03.05. 10:48

A kérdés nagyon ravasz, de szerintem pihentesd azt a motort még egy darabig mert sokat fizethetsz (illetve a szüleid sokat fizethetnek) ha elkapnak.

motoros069 # 2015.03.05. 10:33

Üdv!
16 éves vagyok, most csinálom az A1 es jogosítványt.
Nyár végén kaptam szüleimtől egy 200 as KTM duke ot.
Ha elkap majd a rendőr mire számíthatok?
Van esély rá hogy észre sem veszi? Vagy hogy elenged mert nem olyan számot tevő a köbcenti külömbség és ki lehet sírni tőle hogy legyen jófej?
Vagy hanyadik elkapás után számolhatok esetleges eltiltástól? :(
Köszönöm a válaszokat!
motoros069

wers # 2015.02.07. 13:39

Egy barátunk azt tanácsolta ne vegyük át az értesítéseket húzzuk az időt.
Biztos jó ötlet?

wers # 2015.02.07. 13:36

El fogják tiltani attól, amihez eleve sincs joga, utánképzés nem jön szóba. Továbbképzés főleg nem.

Véleményem # 2015.02.06. 23:52

Kovács Kollega

Nem érdemes húzni semmit. Együtt kell működni az a célszerű. A hatóság mindenről értesítést küld majd vagy határozatot amiben leírják a dolgok menetét, lehetőségét. Fellebbezésnek értelmét nem látom, idő húzás lehet belőle de semmi más pozitív nem. Jobb a "hibáztam és vállalom tetteimért a felelősséget" utat járni.

Kovács Kollega # 2015.02.02. 13:09

Sziasztok.

Párom 1 héttel ezelőtt meglátogatta édesanyját.
Mivel meglátta ,hogy édesanyjának az ablaka betört, a garázsban lévő,örökölt autóval elindultak ,az üvegeshez.
Hiba volt.
Párom ezen a héten vizsgázik B kategóiából.Semmilyen jogosítványa nincs.
A helyzet a következő,ő szabályosan fordúlt egy másik autós ment neki.Természetesen arra járt egy rendőrautó és hivatlból feljelentette.
A másik autóst helyszínen megbírságolták.A kárt rendezték egymás közt.De ugye ez lenne a legkevesebb ,mivel mindkét autóban aránylag kicsi a kár.Épp csak koccantak.Személyi sérülés nem történt.Egyértelmű ,hogy kifizetjük a bírságot.
A hibákért vállalni kell a felelősséget.
Kérdésem a következő.mennyi az esély arra ,hogy 6 hónapnyi vagy annál több eltiltással jár ez a szabálysértés?Egy barátunk azt tanácsolta ne vegyük át az értesítéseket húzzuk az időt.Van ennek ételme?Igazából én/mi inkább szertünk túllenni az ilyeneken,nem hiszem ,hogy jobb húzni.És ha mégis 6 vagy annál több időre tiltják el-ami után ugye még továbbképzés is társul érdemes -e fellbbezni?
Előre is köszönöm a válaszokat.

groszfater@gmail.com # 2015.01.27. 21:05

Uniós tagállam által kiállított vezetői engedély

Mielőtt másik országba költözik, győződjön meg arról, hogy vezetői engedélyének érvényessége nem járt-e le.

A származási országban kiállított ideiglenes vezetői engedélyeket és igazolásokat nem ismerik el

Ticsi218 # 2015.01.27. 20:43

Üdvözletem.
Olyan dologgal fordulok Önökhöz, hogy jogosítványomat beadtam cserére. Kint franciaországban, francia jogsit fogok kapni. Ennek már fél éve. Még nem kaptam meg, valamit elrontottak a központban tehát újra meg kell igenyelnem. Francia ideiglenes jogsim van, meg lefénymásolták még a régi magyar jogsimat. Kérdésem az, hogy ezzel ugyebár csak itt Franciaországban vezethetek. Nekem viszont haza kéne mennem. Milyen büntetésre, következményre számíthatok, ha elkap ezzel a rendőr?Gondolom nem fogadják el ezt az ideiglenest, hiába látszik rajta, hogy már több mint 6 hónapja intézés alatt van.Van e esetleg valami megoldás, hogy ne kelljen "szabálytalankodnom" ?
Válaszukat előre is köszönöm
Tisztelettel

Agent Cooper # 2015.01.19. 13:46

Tisztelt ziziplanet!

Amennyiben valóban feljelentették, abban az esetben eljárás alá vont személyként biztosan fog erről értesülni.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ziziplanet # 2015.01.19. 01:20

Üdv!

Motoros futár vagyok. Szombaton este elkapott 2 rendőr, mert behajtottam a Nagymező utca (csak bkk) részére. Azonnal látta, hogy 125-ös motorom van, amit 50-es papírokkal használok. Az intézkedés elején nem volt túl jó fej, de közben, ahogy én is beismerőbb lettem kifejezetten segítőkész lett. Elmondtam, hogy végem van, ha ezt mind ki kell fizetni, amit mondott + ha elveszik a jogsimat, akkor a családomat sem tudom eltartani.
Azt mondta kapok egy helyszíni bírságot a behajtásért a hamis köbcentire kötött biztosításért nem lesz semmi, de a többiért feljelent. Eddig nem is tudtam ez mivel jár..:( Utána néztem és a vezetői engedély nélkül vezetés, az helyszínen 35, utána 70, de fel sem ajánlotta a helyszínit nekem...:(

Természetesen megérdemeltem, de sajnos ez bizonyos tényezők miatt szinte általános a futárok között és ezt a rendőrök is tudják..30-50-ből meg szokták úszni.. Természetesen nem gondoltam, hogy engedjen el, hogy "menjek", de ezzel elvette a munkámat és valószínűleg összesen 150-200e bünti

Egy dologban bízom, hogy móresre akart tanítani és elengedett az amúgy sem kevés 30e-s bírsággal...
Nem kellett volna kapnom bármilyen papírt, arról, hogy feljelent? A behajtani tilosról kaptam csekket is és papírt is. Mert ha feljelentett , akkor tényleg lőttek a jogsimnak. a pénzről nem is beszélve:(

fekete mamba # 2015.01.06. 14:06

Nekem nem voltak vészesek a tapasztalataim Baracskán, mondjuk két Tesco árulfeltöltős műszakra biztos nem cseréltem volna el azt a két napot(Hivatalosan hátrom, de harmadik nap hajnalban már engedtek is ki.).:)Inkább ne ezért ne vezessen jogsi nélkül, hanem mert egy kocsi nem játék, nem véletlenül kell jogsi rá.

JoghallgatóMiskolc # 2015.01.04. 19:06

motoros911: Azért szerintem ne próbáld ki milyen egy hétig rácsok mögött lenni. Összehozhat a sors olyan emberrel is, akivel egy óra is sok zárt helyen.

fekete mamba # 2015.01.04. 13:03

motoros911!Azt kell mondanod, hogy a szüleid nem tudtak róla, a tudtuk nélkül vitted el a kocsit, különben őket is megbírságolják. Egyébként nincs jövedelmed, és kiskorú vagy, a bírság megfizetését NEM vállalod, ebben az esetben nem bírságolnak meg tudtommal fiatalkorút. ha betöltöd a 18-at fix. 35 000, feljelentés esetén fix 70 000, amit kiválthat közérdekű munkával, vagy szabálysértési elzárással, egyébként utóbbi sem olyan vészes, bár én csak három napot voltam, neked ugye egy hetet kéne, de nem vészes, a el lehet tv-zni, a kaja meg még jobb is, mint idekint.:) De szerintem inkább ne emiatt vezess jogsi nélkül, hanem mert veszélyes.

Véleményem # 2014.12.18. 16:24

Fix: 35.000 Ft. büntetés és 5 pont. Elsőre, ha vállalod a megfizetését és jelen van a törvényes képviselő mivel nem vagy 18.
Az is lehet, hogy feljelentés lesz. A továbbiakat nem részletezem, de ha többször előfordul akkor eltilthatnak a vezetéstől. / Az autó tulajdonosát, üzembentartóját is feljelenthetik. Érdemes erre is gondolni... /

motoros911 # 2014.12.17. 18:05

Üdv! 17 éves vagyok M katekóriára ( 50cc motorra) van jogosítványom.
Milyen büntetés jár azért, ha autót vezetek, a forgalmi nálam van és igazoltatnak a rendőrök, és ez most előazör fordul elő. Elveszike a már meglévő jogsim? Jár-e érte vezetéstől való eltiltás? Mekora a pénzbírság?

Véleményem # 2014.10.16. 16:08

efi99

Nem értem a "de"-t.
Ha más alapján is ellenőrizhető, felesleges a jogsi ugyebár. És többek között pont ezért nem szabadna érvényesnek látszó papíroknak látszó érvénytelen sajtcetlikkel ellátni a polgárokat, mert esetleg olyan helyen lobogtatja érvényesként, ahol (pl lustaságból) nem ellenőrzik. Ezért vannak a fantom otthonhagyások és fantomelvesztések is, bevonnnák, de nem tudják, jó lehet az még.

A jogsi nem felesleges azt kapod ha tudsz vezetni levizsgáztál. Azzal igazolod, hogy te tudsz vezetni elvégezted amit el kell végezni, mellette tudod igazolni magad mint okmánnyal. Mellette a kresz is leírja, hogy a gépjárművezető vezetés közben az okmányt magánál kell, hogy tartsa. Az érettségiről is kapsz egy bizonyítványt, a diplomáról is, bármilyen tanfolyam képzés sikeres elvégzéséről kapsz egy igazoló papírt okiratot. Nem véletlenül vannak ezek az iratok talán mert szükségesek bizonyos dolgokhoz azok használatához vagy tevékenység végzéséhez stb. A jogsi feleslegességének a kérdése olyan téma ami zsákutca részedről szerintem.
Ha nem tartod magadnál a jogsit vezetés közben és ellenőriznek akkor mindenképpen lekérdezik hogy van e érvényes vezetői engedély és ahhoz tartozik e eltiltás.
Ha nálad van a jogsi és az érvényes akkor valószínű, hogy csak személy körözést néznek, eltiltást nem. Függ ez rendőrtől elsősorban, rádiótól hogy milyet használ mire alkalmas lekérdezés terén... és ott van még az emberi tényező is, hogy a rendszerben mit lát mit olvas ki, elnézi vagy nem nézi, vagy ép rosssul van rögzítve a rendszerben.

efi99 # 2014.10.16. 12:19

Nem értem a "de"-t.
Ha más alapján is ellenőrizhető, felesleges a jogsi ugyebár. És többek között pont ezért nem szabadna érvényesnek látszó papíroknak látszó érvénytelen sajtcetlikkel ellátni a polgárokat, mert esetleg olyan helyen lobogtatja érvényesként, ahol (pl lustaságból) nem ellenőrzik. Ezért vannak a fantom otthonhagyások és fantomelvesztések is, bevonnnák, de nem tudják, jó lehet az még.
(További életszerű példa a nyelvvizsgák esete, ha nem lenne róla papíros /aminek, mint kiderült 10-20% fiktív, hamis, jórészt politikusoké, színészeké, gazdag csemetéké stb/ senkinek nem jutna eszébe arra rápillantva kapásból meglévőnek tekinteni a nyelvvizsgát, hanem az egyén szintjén kénytelen lenne utána nézni az adatbázisban)

Véleményem # 2014.10.16. 10:10

efi99

Persze meg lehet nézni a szig. szám, útlevél stb. még okmány nélkül is, hogy van e érvényes vezetői engedélye.
De ha igazoltatás során átad egy vezetői engedélyt ami érvényes, akkor lehet a lekérési módban nem tér ki az eltiltásra...
Az, hogy a rendszerben vannak hibák, az meg addig lesz amíg emberek vagyunk és hibázunk, addig a rendszerbe való felvitel, rögzítésbe is eshet hiba...

efi99 # 2014.10.16. 09:58

beja08
Úgy lehet, hogy ennyit ér az egész rendszerük. Nevetséges, hogy évtizedekkel a holdraszállás után nem bírnak egy akkora adatbázist karbantartani, ami egy CD-t is csak 1/10-ed részben töltene meg.
Jogsinak eleve nem is kéne léteznie, szig szám/útlevélszám alapján is meg lehetne nézni, hogy szabad-e XY-nak vezetnie.

Véleményem # 2014.10.16. 09:01

beja08

Az eltiltás okára Önnek kell vissza emlékezni. A jogsit le kell adni ha volt ilyen határozat. Sokan nem adják le és vezetnek tovább. Elméletileg igazoltatás során ki kell derülnie de ez csak elmélet. Gyakorlatban a szerencsén is múlhat, hogyan kérik le a rendőrök a gépjárművezetőt. Másrészt ha alaposan is kérik le, akkor is lehet hiba a rendszerben és tévesen van rögzítve valami és nem jelenik meg az eltiltás. ( van olyan is, hogy valakinek eltiltása van, időközben a határozat meg lett támadva, nem lett jogerős, de a rendszerben mégis eltiltás szerepel, vagyis okmányiroda hiba is lehet, hogy rosszul rögzítik fel.. )
Valami nyomának kell lennie, ha volt/van eltiltás akkor az miért van. Utána kell járni. Lehet rossz adatok szerepelnek, rossz okmányszám, név egyezés van tévedés stb.

Ha valakit eltiltanak a vezetéstől,akkor a jogsit is elveszik a helyszínen vagy nem?
Nem minden esetben.

beja08 # 2014.10.14. 10:50

Valaki tud választ adni arra,hogy 9évig,hogy lehet nálam a jogosítvány mikor az okmányirodában közlik,hogy 2005-óta el vagyok tiltva a vezetéstől és ezt eddig semmi féle határozattal nem tudják alátámasztani!A 9 év alatt többször igazoltattak már és eddig senki nem közölte,hogy el vagyok tiltva a vezetéstől!Ha valakit eltiltanak a vezetéstől,akkor a jogsit is elveszik a helyszínen vagy nem?Ma pedig azt mondták,hogy utánképzésen kell részt vennem ahoz,hogy megújítsam a jogsit,ami eddig is nálam volt!Ha valaki érti ezt,ír
jon!!

Dr.Attika # 2014.10.12. 06:15

Egyszerűbb megszerezni az "A" kategóriás jogsit. Bár előfordulhat, hogy azt adminisztrációs tévedésből is bejegyzik a jogosítványba. Egy ismerősöm egyszerű jogsi hosszabbítást kért és a "B" kategória mellé a hatóság bejegyezte az "A" kategóriát is több évvel ezelőtt. Kérdezte, hogy ilyenkor "mi van". Vezethet-e motort. Álláspontom az, hogy igen.

Véleményem # 2014.10.11. 22:15

rudirudi96

Fix 35.000 Ft. a bírság első alkalommal. A következő alkalom a duplája, majd feljelentések. Majd vissza eső szabálysértőként elzárás is, bírósági tárgyalás és a bíró dönt utána...

rudirudi96 # 2014.10.09. 17:56

Üdv! Milyen bírságra számíthatok ha A kategóriás motort vezetek úgy, hogy nincs rá jogsim. B kategóriás jogsim van csak.
Ha többször büntetnek meg a bírság szigorodik? Milyen következményei lehetnek? Vagy minden alkalommal odaadom a rendőrnek a 35ezer forintot és minden rendben?