Jogsi nélküli vezetés.


Atis77 # 2012.02.24. 11:18

Rosszabb esetben okirathamitás miatt is megrángatnak. Minden kategóriát elvettek annó?

Gabicsek # 2012.02.21. 18:53

2 év eltiltásnál újra kell vizsgázni.
Azért lehet, hogy a rendőségen is ki fog derülni. Azért, mert a helyszínen nem derült ki, a kapitányságon még kiderülhet, úgyhogy még kicsit izgulhatsz.

Véleményem # 2012.02.21. 15:31

scooti

Nem tudom hogy a biztosító részéről mi lesz. Az tuti hogy a rendőrségnek kell ezt észre venni, és látni. Ha nem, akkor ők hibáznak.
Biztos hogy újra kell vizsgáznod?

Ha nem derül ki, akkor szerencséd van. Ha kiderül akkor, újra eltiltanak szerintem.

scooti # 2012.02.21. 07:43

Következő a kérdésem:4 éve eltiltottak a vezetéstől 2 évre,ez lejárt de még nem vizsgáztam újra.Sajnos elkövettem azt a hibát,hogy nem adtam le a régi jogosítványom,hanem csináltattam 1 újat és azt adtam le a régivel pedig kint Németországban közlekedtem mert a munkámhoz elengedhetetlen a jogosítvány Most volt egy koccanásos balesetem 50-50 re hozta ki a rendőrség és le kellett adnom az irataimat a biztosítóhoz.Attól félek ,hogy most minden kiderül mire számíthatok mert nagyon félek!!!A biztosítók utána néznek ??Mert a rendőrséggel nem voltprobléma nem foglalkoztak vele....

poruljartam # 2011.11.26. 00:45

Kedves Fórumozók!

Segítségeteket szeretném kérni! Az imént igazoltattak le a rendőrők, körübelül 1 órája, mikor jöttem haza a városból, csak azért mentem be mert, tankoltam, de leragadtam, egy segédmotort vezettem, de jogosítványom nincsen, elkérték az adataim, fényképezgették a motort, kérdezősködtek, hangja miatt nem hitték el hogy csak segédmotor, meg ilyenek, és ott ahol leállítottak le kelett raknoma motort majd hazahoztak, kérdésem az lenne, hogy körübelül milyen mértékű
büntetésre kell számolnom, azért mert nem volt jogosítványom, a forgalmi vizsga jövöhéten lesz meg B, kategoriából, de hát ez édeskevés, szóval mégis mekkora büntetést kaphatok, mi a minimális, és a maximális értékhatár? válaszotokat előre is köszönöm!

pazs # 2011.11.21. 09:20

nem.

ricco # 2011.11.21. 08:52

Sziasztok!
Mindennem megvan ami ajogosítványhoz kell, de még nemküldték ki. Ha van róla egy kis papirom azzal vezethetek? Mert elég fontos lenne!

Gabicsek # 2011.11.17. 20:25

Na, ennek örülök:) Nem vagyok legalább egyedül a fránya gondolataimmal.

Agent Cooper # 2011.11.16. 22:39

Gabicsek, egyre jár az agyunk.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gabicsek # 2011.11.16. 19:34

Nem gond, van ilyen:)
A rendőrök pedig csak láthattak valamit - vagy tudhattak valamit -, ha intézkedtek, valószínűleg ismerhették is már a kocsit.

Agent Cooper # 2011.11.15. 22:10

Gabicsek,

köszönöm, valahogy elsiklottam az előzményen! :) Így már jobban értem.

zoleee74, és a papa korábban sem vezette az autót? Nem lehet, hogy a rendőrök meglátták, és utána mentek, de addig a papa már beért az udvarba?

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gabicsek # 2011.11.15. 19:26

Egyedi azonosító jel meghamisítása925
277/A. § (1) Aki

  1. egyedi azonosító jelet eltávolít, vagy egyéb módon meghamisít,
  2. olyan dolgot szerez meg, vagy használ fel, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, illetőleg amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ez jár érte. Először el kell ugye távolítani az eredeti autóról, azutn pedig az eltávolított egyedi azonosítójelet felhasználod. Ugye megéri?

Advica # 2011.11.15. 17:25

Kedves Mindenki!

A kérdésem a következő: van egy autó, amely ki van vonva a forgalomból-rendszám az okmányirodában-, azért le kell műszakiztatni. Ahhoz, hogy oda eljusson, ha rátesszük egy másik autó rendszámát( nem P-t), és elkap a rendőr, akkor milyen büntetésre lehet számítani?

Köszönöm!

Gabicsek # 2011.11.14. 21:01

Agent Cooper!
Olvass hárommal-néggyel lejjebb, ott 11.03-án leírja ezt a jelenséget.

Agent Cooper # 2011.11.14. 10:03

Tudni kell, hogy az egész család romák közt él, ahol a rendőri jelenlét mindennapos.Teszem hozzá,hogy Magyar vagyok,és nem roma.” - ezzel mire próbált célozni?

A kérdésem pedig az volt, hogy igazoltathat e rendőr úgy, hogy a gépjárműben nem ül senki.” - a rendőr intézkedésre jogosult hivatalos személy, bármikor igazoltathat, amennyiben indokoltnak látja.

Ha egy picit részletesebben kifejtené ezt a parapszichológiai jelenséget, talán érdemben is hozzá tudnánk szólni...

Üdv: Agent Coopes


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

zoleee74 # 2011.11.14. 09:54

Jó napot kívánok!

Tudni kell, hogy az egész család romák közt él, ahol a rendőri jelenlét mindennapos.Teszem hozzá,hogy Magyar vagyok,és nem roma.
A kérdésem pedig az volt, hogy igazoltathat e rendőr úgy, hogy a gépjárműben nem ül senki.Tisztában kéne lenni azzal a fogalommal,mi számít közúti közlekedésnek.
Az édesapám pedig az udvarban tartózkodott, és nem vezetett.
Szerintem akkor jogos a rendőri intézkedés, ha ténylegesen a közúti forgalomból szedik ki, tehát megállítják.
Az intézkedésre azért került sor,mert lejárt a műszaki,és nem azért,mert ki volt vonva a forgalomból.
Csak az a bibi,hogy nem vezette senki az autót,és ezért nem tartom jogosnak az intézkedést.

Gabicsek # 2011.11.03. 19:44

A rendőrök nem mennek a rendszámért. Gondolom - édesapáddal ellentétben - a rendőrök látták, hogy a jármű - amely ki volt vonva a forgalomból - részt vett a közúti közlekedésben. Kérdés, ha nem csinált semmit édesapád, és a kocsi csak kint álldogált az utcán, hogy került sor vele szemben rendőri intézkedésre? Ott álldogált mellette? Véletlen arra járt? Vajon mi érdekük lenne a rendőröknek azt állítani, hogy közlekedett vele, ha ez nem igaz? Sántítgat ez nekem. Pénzbírságra számíthat (feljelentés után).

Kenderice # 2011.11.03. 13:26

Én úgy tudom, ha kivonnak egy gépjárművet a forgalomból, akkor le kell adni a rendszámtáblát.
Lehet, hogy nem volt kivonva csak nem fizette a kötelezőt. Az okmányiroda kivonta a forgalomból, a rendőrök meg jöttek a rendszámért, nem?

zoleee74 # 2011.11.03. 11:58

Szép napot kívánok!
Lenne egy olyan gondom, hogy édesapám gépkocsija kint állt a kapu előtt, le volt járva a műszakija, és a forgalomból is ki volt vonva.
De senki sem ült benne, és nem is vezette, még csak a motor se járt, mikor megjelent egy rendőrautó, és elkezdtek intézkedni édesapámmal szemben, elkérték a jogosítványát, forgalmi engedélyét, megbüntették, és leszedték a rendszám táblát is.
Az lenne a kérdésem, hogy ez jogos intézkedés volt e, mert én ugyan számon kértem a rendőrurakat, hogy miért is igazoltatják, ha a gépjárművel nem vett részt közúti forgalomban. Azzal, hogy az autó kint állt, nem követett el szabálysértést, hiszen nem tilosban parkolásért büntették meg.
Továbbá mit lehet tenni akkor, ha a rendőr az intézkedés során kezet emel az intézkedés alá vont személlyel szemben, minthogy tette ezt édesapám esetében is, mert mert nekik szólni az intézkedés jogtalansága miatt.

Előre is köszönök, mindenfajta segítséget.

Gabicsek # 2011.10.25. 19:01

Rezorback!
Pénzbírság és vezetéstől eltiltás (ez azt jelenti, hogy x hónapig nem szerezheted meg a motorra a jogsit)

ultimark!
Hiába a feljelentés, nem lesz bizonyíték az ittas vezetésre. Csak ha lebukik és elkapják (akkor, amikor ittasan vezet), akkor lehet bizonyítani. Tanúvallomás ahhoz nem elég. Lejárt jogosítvánnyal vezetést be lehet jelenteni, de elkapni csak akkor tudják, ha beleütköznek.

ultimark # 2011.10.24. 09:54

Tisztelt Mindenki!
Amennyiben tudom hogy valaki évek óta lejárt jogosítvánnyal, gyakran alkoholfogyasztást követően autót vezet, az önmagában okot ad egy rendőrségi feljelentésre? Vagy ebben az esetben szükséges az, hogy minderre egy közúti igazoltatás során "derüljön fény"?
Előre is köszönöm a választ!

Razorback # 2011.10.22. 16:49

Arra lennék kíváncsi, hogy A-s jogsiból a kresz már megvan, de motorozok! Mellette van B,C és CE jogsim. Ha véletlenül utolér a rendőr, akkor mi a büntetés?

Gabicsek # 2011.10.07. 08:29

Járművezetés tiltott átengedése
189. § (1) Aki vasúti, vagy légi jármű, valamint gépi meghajtású vízi jármű vagy úszó munkagép avagy közúton gépi meghajtású jármű vezetését szeszes italtól befolyásolt állapotban levő „vagy a vezetésre egyéb okból alkalmatlan személynek ”engedi át, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.587 588

Ropika # 2011.10.07. 06:38

pmoncsi!

Ismerősöd valószínűleg pénzbüntetésre számíthat, esetleg eltiltják mégtovább a vezetéstől! Viszont te is számíthatsz a büntetésre, ugyanis mikor kölcsönadtad az autót, meg kellett volna győződnöd hogy van e jogosítványa! Az, hogy ő azt mondta, hogy van...nagyon kevés!

pmoncsi # 2011.10.07. 04:53

Tisztelt Mindenki!
Egyik ismerősöm kb 3 éve gyorshajtott, akkor elvették a jogsiját pár hónapra. Ez idő alatt autót vezetett és ismét elkapták, ekkor már engedély nélküli vezetés miatt. Én úgy tudtam, azóta már visszakapta a jogsiját, de kiderült, hogy mégsem. Átvert. Múlt héten kölcsönadtam neki a kocsimat, abban a tudatban, hogy van jogosítványa, de nem volt-szerintem azóta sem kapta vissza, hogy 3 éve elvették. Két kérdésem volna. Az egyik, hogy visszaesőként mit fog kapni az ismerősöm? Megint pénzbírságot? A másik pedig, hogy én-aki kölcsönadtam, neki az autómat- számíthatok én is valami büntetésre? Köszönöm a választ/okat!