csaló oldal pénzkövetelése+börtönnel fenyegetés


nagymarti # 2010.05.23. 18:24

Mi is regeltünk azon az oldalon, és naná hogy nem adtuk meg a saját adatainkat. Nem kell foglalkozni vele, nem is kellett volna befizetni a pénzt. Már eljárás folyik a cég (cégek, mert több is van sajna Németországban) ellen, visszaigényelni valószínűleg nem fogod tudni a pénzt, de mostantól ignoráld a mailjeiket (párom simán berakta spambe). A legtöbb fórumon (akkor napokig azokat bújtam) írták (jogászok is meg laikusok), hogy nem szabad foglalkozni velük, hisz a cég címe sem stimmel, nem létezik ez a cég!! Eljárás már elindult ellenük, de ugyanúgy folytatják a tevékenységüket, mert vannak (sajna) naiv emberek - mint sajnos ebben az esetben Te is - akik befizetik a 90 Eurót..Mellesleg, nálunk is úgy volt, hogy először azt írták ingyenes, aztán utána küldtek róla számlát. Fel a fejjel!

laeyer # 2010.01.20. 15:15

Amennyiben bírságolnak téged továbbra is, vagy fenyegetőznek lépj előbb. Valószínű, ha ennek sokan áldozatául estek már, akkor valami nincs rendben. Akár még fel is jelentheted őket csalásért, több ilyen web van, ahol először ingyen regisztrálsz, majd megpróbálnak pénzzel lehúzni. Az oldalt felügyelő szervet megkeresheted, vagy akár egy fogyasztóvédelmi illetékest. De akár a rendőrségen is feljelentheted, valószínű megyei RFK-n, mivel ott van informatikai bűncselekményekkel összefüggésben erre létrehozott csoportjuk. Persze nem mindegyiknél, de az illetékesekhez úgyis elirányítanak. A honossága mindegy a cégnek.

ObudaFan # 2010.01.19. 18:15

Bűncselekményt nem követtél el, de hogy polgári perben nem lehet-e ezt az összeget behajtani, annak megválaszolásához látni kellene, mi mindent kellett (volna) végigolvasnod a regisztrációhoz.

nevi # 2010.01.19. 11:03

Üdvözlök Mindenkit!

Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni a dolgot és érdekelne, hogy mi lehet a dologból.
Szóval, letöltöttem egy oldalról(téma címe) egy programot(ami egyébként a készítő cég hivatalos honlapján ingyenes) , mert egy link arra az oldalra irányított. Regisztrálni kellett(német nyelven), de nem gondoltam, hogy szükséges valós adatokat megadnom, mert ki a fene gondolta hogy fizetni kell majd a későbbiekben. 2 napra rá jön nekem egy e-mail, hogy fizessek 84 eurót, az oldal 12 havi használatáért, vagyis 1 évig használhatom az oldalt. Ezt azzal indokolták, mivel letöltöttem a fájlt megerősítettem az oldal használatára irányuló szándékomat. Ezzel csak az a baj, hogy a mail amit küldtek a levelező rendszeremnek köszönhetően egyből a levélszemét mappába került és jó pár nappal később olvastam és nekem ki kellett volna fizetnek 2010. 01.01-ig a pénzt…kifizettem, igaz később, de a levélben amit küldtek az is benne volt, hogy az adatok amiket megadtam valószínűleg hamisak voltak, és ezért nem is tudom milyen törvény alapján 5 év börtön járhat..... Kicsit utána néztem ennek a cégnek és sok embert becsaptak már ezzel a technikával. Az érdekelne engem, hogy lehet -e valamilyen bajom ebből a kis kalandból?
A válaszokat előre is köszönöm:)

Tisztelettel:Nev