Csendháborító felsőszomszéd


csabahalasz73 # 2010.04.06. 20:08

Van egy olyan problémám, hogy egy felettem lakó hölgy minden nap este 10 után kezd el "őrjöngeni". Dübög - talán táncol -, hangosan hallgatja a zenét, artikulátlan hangon énekel, stb. Egyedül él, megértem, hogy magányában egyedül csak magát tudja szórakoztatni, de ez még nem jelenti azt, hogy mást is tönkre kellenem tennie. Sokszor feljelentettem a rendőrségen, aminek nem örült, de már a többi szomszéd is megtette mindezt, mert nem csak engem zavart. Ha felmegyek szólni neki, hogy hagyja abba, akkor nem nyit ajtót, kb 5 percre abba is hagyja, de utána nagyobb hangerővel folytatja kb. 11-ig, vagy éjfélig. A ház közös képviselője felszólította már, de ennek sem volt eredménye.
Minden nap fáradtan dolgozom, mert nem tudom kipihenni magam a felső szomszéd miatt. Mit lehet tenni? Kedvesen hiába kérem, csak kinevet. Már azt érzem, hogy szándékosan teszi mindezt, mert tudja, hogy nem tudok ellene mit tenni. Hatékony megoldást keresek.

MajorDomus # 2010.04.06. 21:55

A saját-módszeremet-ajánlom !

A 3 gyerekes család éjjelente bulizni járt, a 3 gyereket-itt hagyták magukra. Ekkor kezdtek el csocsózni.

Felmentem s lekapcsoltam a villanyórát !
Reggelig hang nem volt !

kadaj01 # 2010.04.07. 06:54

Le kell kapcsolni az áramelosztóját, ez valóban müködőképes dolog. A másik, ha már feljelentette miért nem írt azonnal a jegyzőnek?? Pontosan megemlítve mikor voltak kint a rendörök(majd a jegyző kikéri a jelentésüket), valamit ha még vannak tanuk, akkor az még jobb. A 10e, majd 30e forintos büntitől azonnal észhez térne!!

csabahalasz73 # 2010.04.07. 16:01

Nagyon köszönöm. A villanyórás módszer kilőve, mert lelakatolta. A szomszédja és ő fér hozzá csak. A szomszédja meg nincs is otthon, csak ritkán. Ezt korábban próbáltam, emiatt lett rajta lakat.
A jegyző tud róla, de még lépés nem történt az ügyben. A 30ezres büntetés nem hatotta meg. Talán még ki sem fizette. a tanuk meg már megunták, hogy folyton emiatt járnak rendőrségre, meg mindenhová ez ügyben. Bár talán még lehetne velük kooperálni, de nem tudom mennyi kitartásuk van még hozzá.

knockout # 2010.04.07. 16:03

Kedves MajorDomus!

Nem tudom mennyi idősek lehettek a gyerekek de írásából feltételezem hogy még gyermekkorúak.Ha a sötétben gyertya, gyufa gyújtás közben mondjuk az egész lakást magukra gyújtották volna akkor is ilyen büszkén vállalná hogy Ön kapcsolta le a villanyórát? A szülők felelőtlensége mellett az Ön felelőtlensége sem elhanyagolható. Ebben az esetben jobb lett volna hatóság segítségét kérni a felügyelet nélkül lévő gyerekek érdekében.