Ellenállás intézkedő rendőrrel szemben


Lycoperdon # 2010.04.21. 00:13

Üdv!

Eljárást indítanak ellenem, mivel ellenálltam a rendőri intézkedésnek. Zavart, öntudatlan állapotban voltam, igazoltatni akartak, de ennek nem tudtam eleget tenni. Egyenlőre nem hívtak be kihallgatásra vagy ilyesmi, de gondolom ez hamarosan megtörténik, ahol majd felmerül a kérdés, hogy minek a befolyása alatt álltam. Az esetet nehezít, hogy még nem múltam el 18 éves. Tehát ha elmondom, hogy alkoholt fogyasztottam, felmerül, hogy hol fogyasztottam és hogy jutottam hozzá. Ez a szabálysértés kategória? Milyen következményekre számíthatok? Még 2 hónap van hátra, hogy betöltsem a 18-at, mit befolyásol ha ez az eljárás vége előtt történik meg? Gondolom az iskolámat is értesíteni fogják, kirúghatnak emiatt? Előre is köszönök minden segítséget!

justizmord # 2010.04.21. 02:46

nem vagyok jogász, de ez nagyon sántít.

Azért mert valaki alkoholt iszik, még nem téveszti össze a rendőri egyenruhát viselő remdőrt sem az antiloppal sem Gagrinnal. Nem fogják elfogadni, hogy részeg voltál, és ezért nem értetted mit akar a rendőr. Ezen felül ha annyira részeg voltál, amire hi9vatkozol, akkor érezték volna rajtad az alkohol szagát, és nem lenne kérdés a "mi bajmd volt".

Aztán szerintem, ha akartak volna valamit, akkor már ott rögtön, iziben beszállítottak volna vérvételre, meg kijózanító állomásra. Egyiket sem tették, tehát szerintem ennyi volt, nem kell további dologra sztámítani.

A rendőri intézkedés során a "kényszerítő intézkedés alkalmazása" pont azt jelenti, hogy az ellenálló ügyfél akaratát megtörik, és az ellenálló ügyfél akarata ellenére is intézkedést foganatosítanak. Ha jól veszem ki a szavaidat, akkor a kényszerítő intézkedések végül célt értek, és csak sikerült veled szemben az intézkedés, tehát mondhatni végeztek veled, befejezték, kikényszerítettéák amit akartak.

Nagyon fontos lenne, hogy mit csináltál pontosan a rendőrökkel. Megütötted valamelyiket? Szerintem nem, mert akkor bent csücsülnél már, meg hiányozna az egyik füled. Nem adtad át a személyi igazolványodat, erre lefogtak, átkutatták a zsebeidet, és megnézték az igazolványodat? Vagy ugyan először azt mondtad, hogy nem, de később amikor kilátásba helyezték, miket fognak ellened csinálni, akkor csak elkezdtél kooperálni?

Ha nem vittek el vérvételre, akkor kakukk van, nem tudnak már veled semmit csinálni. Minden vádat, gyanúsítás nekik kell bizonyítani, és nem tudják. Ez szabálysértés lehetne maximum, de talán még az sem, és ráadásul annak lenne, aki neked alkoholt adott, nem ellened lenne. (ebben nem vagyok teljesen biztos)

A lényeg, ha hozzányúltál a rendőrökhöz, akkor büntetőeljárás alá vonnak, és komoly dolgokat kaphatsz, akár felfüggesztett börtönt is, ha megsérült a rendőr akkor végrehajtandót is. Ha csak szóban ellenálltál, tehát aszondtad hogy nem, de aztán megtörtél, akkor semmi. Ha fizikai erővel ellenálltál, amikor le akartak fogni, vagy meg akartak motozni, de nem ütöttél, szerintem akkor is semmi, és akkor sem lesz belőle semmi.


Iniuria non excusat iniuriam