Illegális hulladékelhelyezés?


Egyjogász # 2010.06.06. 06:17

Szerintem nem kellene egyenlőségjelet tenni a fűnyesedék és pl. az építési hulladék, különösen pedig a veszélyes hulladékok közé.

A fűnyesedék szerves anyag, amelyet ha komposztálnak trágyának is jó (mi a kertben használunk is "fűtrágyát"), így szerintem az égvilágon semmi kárt nem okoz a földnek.

És ha pl. megszárítják és elégetik, az mennyivel jobb? Akkor meg a levegőt szennyezik.

Abban persze van valami, hogy mindenki csak azt látja, hogy ő kiöntött egy kis zacskónyit, de ha több százan hordanak egy helyre egy "kis zacskónyit", akkor abból mi lenne???

monalisa1 # 2010.06.05. 21:54

Túlbuzgott...

monalisa1 # 2010.06.05. 21:53

A feltartóztatásra nem volt joga - nem hatósági ember -, a rendszámot 10-30 m-ről is le lehet olvasni.

Ha te csak fűvet viszel oda attól a másik (= bárki) akármit is elkezd majd hordani oda...

kriszta1004 # 2010.06.05. 21:29

Köszi az oltást Lisa, azért nem tennék egyenlőséget a fű és a sparhert közé... De ok, legyen igazad. Ettől függetlenül furcsállom, hogy valaki csak úgy feltartóztat, a kocsi elé veti magát, stb. Írja fel a rendszámot oszt jelentsen be, vagy hívjon rendőrt tettenérés miatt. De hogy feltartóztat? Azért ez nem köztörvényes bűncselekmény, ő pedig nem hivatalos személy.

monalisa1 # 2010.06.05. 21:17

Nem kell ahhoz hatósági embernek lenni hogy az illegális szemételhelyezés miatt bejelentés történjék.

Mert gondold csak el, márciustól októberig nyírod a fűvet - 10-20 éven keresztül, MEKKORA domb keletkezik majd ott?! (Aztán te csak a fűvet, míg mások a törött mosdókagylót, Wc csészét, öreg sparheitet stb. stb fogják oda dobni - lévén "szeméttepel"...)

Ha van a településen szervezett szemétszállítás tessék megfelelő kukaedényt rendelni - és fizetni, ha nincs akkor a legközelebbi szemétudvarban ingyen lerakható a saját pénzen vásárolt műanyag zsákba összegyüjtött fű - vagy bármi egyéb más, nem konyhai hulladék. (Az hogy a legközelebbi szeméttelep netán 3-4 faluval odébb van - pech.)

"Mona"
laikus hozzászóló

kriszta1004 # 2010.06.05. 20:17

A következőben kérem a segítségüket.

A településünk határában, a lakott területtől mintegy 50-100 m-re egy mezőn helyeztük el a kertünkben levágott füvet (egy "kedves" szomszéd tanácsára, aki szerint mindenki oda viszi... De végül is ez mindegy). Amikor végeztünk, megjelent 3-4 ember. Az egyik az autónk elé állt és nem engedett tovább menni. Felírta a kocsi rendszámát. Más atrocitás szerencsére nem történt.

A "tettünk" miatt feljelenthetnek? Szabálysértést követünk el? Melyik jogszabály alapján? Akik megállítottak jogszerűen jártak el? Nem rendőrök vagy közterület felügyelők voltak és nem is a mező tulajdonosai.

Előre is köszönöm a segítséget.