Forum hozzaszolok IP cim kiadasa?


Jhering # 2018.01.22. 19:42

Még példának írom, hogy Németországban ha valaki például egy közlekedési gubancban bemutat a másiknak egy "f..k you" jelet, tehát a középső újját felmutatja, az is sértés bűncselekmény.

nonolet # 2018.01.22. 19:38

Judit777

"Te szerinted ez pitiáner, ha valakit lezsidóznak, lelibsiznek egy nyilvános fórumon?"

Az!

A társadalom jelen állapotában ez egy bevett hétköznapi fordulat csak.

Ráadásul max gyönge tavaszi fing szintű.
Ettől 100X durvábbak is mindennaposak.

Aki nem bírja a stílust, ne fórumozzon ott, ennyi.

nonolet # 2018.01.22. 19:35

na pont az ilyen pitiáner ügyek miatt kellene kőkeményen illetékhez kötni a sérelemdíj megállapítása iránti pereket, meg a rágalmazás, becsületsértés, egyéb ilyen-olyan jogok megsértése miatti kártérítési eljárásokat.

Mivel nem szaporodtak el az ilyen piti ügyek...

Úgy gondolom, hogy a bírói gyakorlat
csuklóból hajtja el az indítványozót.

Mondván nem éri a sérelem a társdalom inger küszöbét.
Nem történt valós sérelem.

...és valóban!
Aki egy nyilvános fórumon leírt ilyesmit is komolyan vesz, az nem menjen az ilyen fórumokra!, mert nincs valóság ismerete.

Álom világban, elefántcsont toronyban élő, mimóza.

Judit777 # 2018.01.22. 19:33

Elnézést, én azt hittem, hogy a sérelemdíjat lehet külön is kérni. Tehát, hogy én "polgári" bejelentést adok be, nem rendőrségi feljelentést.
Ezek szerint a kettő csak együtt működik?
Nem tudja kimondani a "polgár" bíróság, hogy sértés történt és ezért iksz-ipszilon fizessen ennyit és ennyit?

Vadsuhanc # 2018.01.22. 19:26

Kedves Judit777

Elsiklasz a lényeg felé már harmadjára. Az nem elég, hogy Ő elismeri. A bíróságnak kell megállapítani, hogy az általa elkövetett cselekmény megvalósítja-e a bűncselekmény törvényi tényállását.

Leírtam, hogy a sérelemdíjat csak akkor lehet megítélni, ha maga a bűncselekmény elkövetőjét az ügyben elítélik. Na én ennek a jogalapját nem látom.

Jhering # 2018.01.22. 19:22

Érdekes, hasonló ügyben tettem fel én is kérdést a "rágalmazás" topikban.
Ott valakinek a "lekomcsizása", "lenácizása" kapcsán.

Gerbera317,

azt írtad:
"És teljes neveddel, doktori címeddel, családfáddal vagy jelen azon a fórumon, vagy csak egy xar nick-kel? Utóbbi esetben igencsak nehéz lesz bizonyítani, hogy sérelem érte a személyedet.”"

Én nem ismerem annyira jól a magyar jogot, csak a németet, de a német jogban a "sértés" bűncselekmény címszava alatt szerintem seccperc alatt elítélnék az illetőt BŰNCSELEKMÉNY miatt!
Tehát nemcsak sérelemdíjat ítélhetnének meg neki.

Nem mondom, hogy az jobb rendszer, sőt ma már sokkal jobban becsülök sok hazai dolgot (pl. a magyar büntetőjogot is), de a sértés, az sértés, mondják a németek.

Judit777 # 2018.01.22. 19:17

Pont azért kérdeztem, hogy az IP címhez hogy juthatok hozzá, mert azzal már ki lehet deríteni az adott személyt, gondolom.

De hogyha teszem azt, kinyomoztam a személyt, az el is ismeri, hogy ő volt, aki írta ezeket, akkor te jogosnak tartanád a sérelemdíjat? Őszintén!

Burn Out # 2018.01.22. 19:14

aham, teljes mértékben pitiáner. ez volt életed legcsúnyább dolga, amit ezidáig mondtak rád, te kis mimózalelkű? meg se merem kérdezni, hogy amúgy az vagy-e :)

gerbera317 # 2018.01.22. 19:10

Te szerinted ez pitiáner, ha valakit lezsidóznak
És teljes neveddel, doktori címeddel, családfáddal vagy jelen azon a fórumon, vagy csak egy xar nick-kel? Utóbbi esetben igencsak nehéz lesz bizonyítani, hogy sérelem érte a személyedet.

Judit777 # 2018.01.22. 19:10

Pont azért kérdeztem, hogy az IP címhez hogy juthatok hozzá, mert azzal már ki lehet deríteni az adott személyt, gondolom.

De hogyha teszem azt, kinyomoztam a személyt, az el is ismeri, hogy ő volt, aki írta ezeket, akkor te jogosnak tartanád a sérelemdíjat? Őszintén!

Vadsuhanc # 2018.01.22. 19:06

Egyetértek veled Burn Out!

Vadsuhanc # 2018.01.22. 19:04

Ennek az a lényege, hogy végig kell vinned a dolgot addig, hogy a bíróság megállapítsa a jogsértést. Azt már utána nem kell bizonyítanod, hogy kár ért. És hogy mekkora sérelemdíjat állapít meg a bíróság, ha megállapít egyáltalán az majd akkor derül ki.

Az ilyen esetekben azt nehéz bizonyítani, hogy a cselekményt ki követte el, mert gondolom nem saját nevén irkálgat. És gondolom Te sem.

Judit777 # 2018.01.22. 19:03

Nekem az illeték megfizetése nem jelentene problémát..

Te szerinted ez pitiáner, ha valakit lezsidóznak, lelibsiznek egy nyilvános fórumon? Ez nem sértés?

Burn Out # 2018.01.22. 19:01

na pont az ilyen pitiáner ügyek miatt kellene kőkeményen illetékhez kötni a sérelemdíj megállapítása iránti pereket, meg a rágalmazás, becsületsértés, egyéb ilyen-olyan jogok megsértése miatti kártérítési eljárásokat.

Judit777 # 2018.01.22. 18:51

Köszi az őszinte választ!

A sérelemdíj kapcsán is ezt gondolod, hogy nem járhatok sikerrel?
Ha ismerném a személyt, valahogy kideríteném, akkor hogy látod?

Vadsuhanc # 2018.01.22. 18:48

..." amiről hallottam egy barátomtól "....

Azért ezt nem olyan egyszerű leírni részletesen. Tehetsz feljelentést, majd járhatsz a rendőrségre, később a bíróságra. Ott képviselheted a vádat.

Mellesleg olvasd el itt a rágalmazás című topicban leírtakat.

Ha továbbra is ragaszkodsz a dologhoz javaslom keress meg egy ügyvédet mert ez magadtól nem fog menni, ilyen hallomás dolgok alapján. Szóval ez nem úgy megy, hogy megteszed a feljelentést és nyárra már kezedben a sérelemdíj.

És most nem cinikus vagyok, de 90 százalék, hogy nem fogsz sikerrel járni. Részemről sok sikert kívánok az ügyhöz.

Judit777 # 2018.01.22. 18:36

Az év legvégén történt az eset, még pont benne lennék a 30 napban néhány napig.
Ezek szerint akár feljelentést is tehetek? Ez bűncselekménynek számít?
Én eredetileg csak sérelemdíjra gondoltam, amiről hallottam egy barátomtól.
Az IP-címmel mi a helyzet? Azt hogyan lehet megtudni, a bíróság nem kéri ki saját maga? Vagy nekem kell a netoldal tulajdonosától?

Van véleményem a politika területén, de nem tartom magamat liberálisnak.

Vadsuhanc # 2018.01.22. 18:28

Mivel ha jól emlékszem a rágalmazás és a becsületsértés is magánindítványra büntetendő, így a sértett a sérelmére elkövetett cselekmény tudomására jutásától számított harminc napon belül tehet feljelentést.

Ismeretlen személyt ugye nem tud perelni. Ismeretlen tettes ellen tett feljelentésnek az akadálya pedig a fentebb leírtak. ( illetve nem akadály csak el fogják utasítani )

Mondom, ha jól emlékszem.

nonolet # 2018.01.22. 18:14

Az ilyesmi ügyekben mennyi ideig lehet fellépni az elkövetéstől számítva?

gerbera317 # 2018.01.22. 17:52

A nyavajás (helyesen: nyavalyás) csak sima vélemény. Az pedig nem tilos. Asszem. A libsi tényállítás, és nem sértő, ha igaz. És valószínűleg igaz. A büdös szintén csak vélemény, ha viszont tényállítás, csak akkor sértő, ha nem igaz. Nagyjából ez áll a zsidóra is: ha csak vélemény, nem tilos, ha tényállítás, csak akkor sértő, ha nem igaz. Bár, nekem van olyan ismerősöm, aki nem zsidó, mégis gyakran lezsidózzák. Ő erre mindig azt szokta mondani, hogy "bárcsak az volnék".
Találd meg, pereld be. Az erő legyen veled...

Judit777 # 2018.01.22. 17:24

Segítségeteket kérem!

Polgári per elindítását fontolgatom sérelemdíj érdekében, mivel egy ismert fórumon valaki azt írta rólam még tavaly, hogy "nyavajás libsi", meg "büdös zsidó" (két külön hozzászólásban).
Ilyen esetben is fel lehet kutattatni a másik fórumozó IP címét?
Polgári per esetében ezt kiadják?

Sajnos, nem ismerem az illetőt, de meg akarom találni.

Judit777 # 2018.01.22. 17:24

Segítségeteket kérem!

Polgári per elindítását fontolgatom sérelemdíj érdekében, mivel egy ismert fórumon valaki azt írta rólam még tavaly, hogy "nyavajás libsi", meg "büdös zsidó" (két külön hozzászólásban).
Ilyen esetben is fel lehet kutattatni a másik fórumozó IP címét?
Polgári per esetében ezt kiadják?

Sajnos, nem ismerem az illetőt, de meg akarom találni.

Főlökött # 2010.12.23. 15:54

Tisztelettel :

Be. 71.§ ....

"(6) Ha a megkeresett szerv a megkeresést a megállapított határidőn belül nem teljesíti, vagy a megkeresés teljesítését jogosulatlanul megtagadja, rendbírsággal sújtható. A teljesítés jogosulatlan megtagadása esetén - a rendbírság kiszabása mellett, ha a törvényi feltételek fennállnak - az e törvényben meghatározott kényszerintézkedés is elrendelhető."

Hány és hány esetben indítványoztam, és volt amikor össze is jött, rendbírság kiszabása, késlekedés miatt. Mind szakértő, mind megkeresett esetében. Érdekes mód, utána hamarabb jött a válasz és a szakértői vélemény :)

Mint ahogy a másik topikban említettem, vagyonosodással kapcsolatos kérdések más lapra tartoznak, Ügyészségi jóváhagyás után, ugyanaz, mint fentiekben leírt.
Csak egyes ügyészségek szerint nem bűncselekmény, Önkormányzatoknál pedig nem lényeges probléma, ha saját dolgozó, önállóan - magáncélra, semmi féle felhatalmazás bírtokában, adatot gyűjt, sőt azt egy bírósági eljárás céljára teszi, saját érdekében. Néha egyes álláspontoktól-határozatoktól nem kapok szikrát :)-így beindulni sem tudok :)

Boldog, Nyugodalmas Karácsonyt Mindenkinek.

---------------
  • Lökött
dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.12.23. 10:02

Az adóhatóság valóban nem idézhető tanúként, de annak bármely tisztviselője konkrétum kapcsán vagy általános felvilágosítás érdekében igen.
Az Art. valóban nagyon védi az adótitkot, amely körébe minden beletartozik, amit az apeh vizsgálatai során feltár, megtud stb. Attól függetlenül, hogy ezt a választ megküldi a nyomozóhatóságnak, attól még köteles az adatot kiadni mihelyt az ügyész rányomja a pöcsétjét, így ami azt illeti, ugyanúgy lefekszik...csak hosszabban kéreti magát!

Egyébként szerintem az oldal üzemeltetője is kötelezhető az adatok kiadására, vagy szigorúbb esetben a nyomhatóság kap egy bírósági végzést és már le is nyomták a főkapcsolót, vitték a szervert stb...

siistvan # 2010.12.23. 09:33

Egyik "draga" ismerosom azzal vadol, hogy feltettem egy tarskereso oldalra ahol fel volt tuntetve a telefonszama es a yahoo ID-ja. O kozeljovoben rendorsegi feljelentesty akar tenni. Ez a weblap kiadhatja-e neki az ip cimet. Hogy tudom maskepp bizonyitani h nem en voltam. Egyaltalan rogzitik-e ezek az oldalak az ilyen informaciot.