Számlatartozás


C a s a b l a n c a # 2010.08.30. 09:19

Ez nem így működik.

A házasság felbontásakor a közös vagyon elosztása is megtörtént, végzésben. Ha az ítélet tartalmazza, hogy az ingatlan elhagyását vállalod vagy éppen erre kötelezted magad, akkor azzal valamennyi közüzemi szolgáltatónál leírathatod a nevedről a számlákat.

Vannak viszont objektív felelősségi esetek (pl: csatornadíj, hulladékszállítási díj), ahol az ingatlan tulajdonosai egyetemlegesen felelnek a számlatartozásért. Ez annyit jelent, hogy független, hogy Te hol élsz, kinek a nevén van/volt a számla, mivel a tulajdonrészed az érintett ingatlanban van, ezért az esetleges tartozásokért is helytállási kötelezettséged van.

nolita # 2010.08.27. 14:02

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor, ha a válásom után az exem maradt a mai napig közös tulajdonunkban lévő ingatlanunkban viszont a mai napig a közüzemi számlák az én nevemen vannak. Felmerült bennem a kérdés, hogy mi történik akkor, ha esetleg ő nem fizeti ezeket a számlákat bár ő él az ingatlanban én pedig már jó ideje nem? (ezt albérleti szerződésekkel is tudom igazolni)

Tehát a hatóságok előtt tudom majd valahogyan igazolni azt, hogy az esetlegesen felmerülő büntetéseknek nem engem kell terhelniük, hiszen nem én élek az ingatlanban?

Előre is köszönöm az értékes hozzászólásokat!

További szép napot mindenkinek!