Büntető jog Lopás


angyalördög # 2014.05.20. 11:11

Tiszteletem!
A parom 20éves és 3 hónappal ezelőtt elkovetettt egy lopást.Közös.ismerősünktől elvette a bankkártyáját es.levett.róla.50.000ft-ot. Meg volt.szorulval,se háza,se munkajt nem.volt....és megtette....mar nagyon megbánta. Felkérésték q rendőrök 6 nappal ezelőtt.Bevitték kihalgatták és beismerte tettét. Videófelvétel is van róla.30 nap múlva targyalast....mire számíthatunk? Nagyon.félek hogy lecsukják....ő nem.rossz.ember....nem egy gyilkos....tehát a kérdésem hogy.mire számíthatunk milyen ítéletre a bíróságon. Továbbá most.már biztos hogy lessz priusza? Ha lecsukják,ha.nem?Előre is.köszönöm a válaszát.

Agent Cooper # 2014.02.23. 15:49

Kedves feketejanos66!

A vagyonközösség a válással szűnik meg (legalábbis az ingó vagyon tekintetében). Amennyiben még nem váltak el, akkor csak polgári jogi úton tudja az igényeit érvényesíteni.
Viszont mivel egyelőre csak sejtés, hogy a felesége vitte el a dolgait, ezért mindenképpen érdemes feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

feketejanos66 # 2014.02.23. 15:41

Fontos gyors válaszra lenne szükségem.

2013 eleje óta válásban vagyok, volt feleségem kipakolta lakást elköltözött, vagyonközösség megszűnt.

Arra értem most haza hogy lakás ajtó nyitva eltűnt egy bringa kb 60-80 ezer, udvarból ezt volt....meg akarta több úton módon szerezni eddig sikertelenül ő nevén volt de a közös vagyon része, illetve egy szart se érő laptop de rajta volt válás minden papírja bizonyítékok stb valamint minden ugyancsak válás irata. nejemnek valószínű megmaradt egy kulcsa,,,,
Nem nyúltam semmihez van értelme rendőrségre menni ?

Agent Cooper # 2014.02.21. 11:39

Kedves Ford18!

A tulajdonosnak nem kellett, hogy feljelentse Önt, őt az eljárásban tanúként hallgatják ki. Az iratismertetés során majd megismeri a nyomozás iratait, és akkor pontosan tudni fogja, hogy mi is történt. Addig legyen türelemmel.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Ford18 # 2014.02.21. 11:04

Köszönöm a gyors válaszát Agent Cooper!!
A rongálási kár is benne van az összegben.
Még mindig azt nem értem, hogy ugyebár alapból a rendőrök
feljelentettek és eljárás indult ellenem ez rendben is van, de mi értelme volt annak vagy célja, hogy a tulaj utólag fel jelentett?!

Agent Cooper # 2014.02.21. 09:35

Kedves Ford18!

Miután rendőri intézkedésre került sor, ezért a rendőröknek hivatali kötelességük feljelentést tenni. Ezt nem befolyásolhatja, hogy a cselekmény megrekedt kísérleti stádiumban. Az Ön által elkövetett cselekmény a lopás minősített esete, amely két év szabadságvesztéssel büntetendő. Azonban abban az esetben, ha az eljárás során bebizonyosodik, hogy a veszélyeztetett kárérték az 50 ezer forintot meghaladja, akkor már lopás bűntette miatt fog felelni, ami három év szabadságvesztéssel büntetendő. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezt a büntetést kapja, hanem ez a maximálisan kiszabható tétel ennél a bűncselekménynél. Ettől még lehet ebből pénzbüntetés is. De felmerülhet még annak lehetősége is, hogy rongálás miatt is felelősségre vonják.
Egyébként meg egy eljárás folyik Ön ellen.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Ford18 # 2014.02.20. 21:20

Üdvözletem!

Én betörtem egy elhagyatott épületbe a lakat leverésével a tulaj tetten ért, eltulajdonítottam 50000Ft értékű tárgyakat de a helyszínen a rendőrök vissza szolgáltatták a tulajnak. A nyomozó azt mondta pénzbírságra számítgatok mivel büntetlen előéletű vagyok ez az első és egyben az utolsó "botlásom"!
Viszont nem rég arról értesítettek, hogy a tulaj feljelentett és hogy 2 év szabadság vesztés a maximális kiszabható bírság. Azt nem értem mitől változott a büntetés mértéke és hogy mi célja lehet annak hogy a tulaj 3 héttel a történtek után tett feljelentést?! Így hogy alapból folyik ellenem eljárás és még a tulaj is feljelentett így nagyobb büntetésre számíthatok?

Válaszokat előre is köszönöm!

RZSL # 2014.02.07. 10:11

Tiszteletem!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Igazából inkább véleményekre, arról, hogy mi vár rám?

21 éves vagyok, nagyobb értékű lopást követtem el. (690000 HUF.) Büntetlen előéletű vagyok, nem volt még hasonló ügy sem a környezetemben.
A kihallgatáson vallomást tettem, beismertem bűnösségem.
Ma az utolsó papírokat is aláírtam a nyomózónál, aki azt mondta, hogy most már minden az ügyészségen múlik.
Milyen büntetésre számíthatok az enyhítő körülményeket figyelembe véve? Lesz-e egyáltalán bírósági tárgyalás, vagy az ügyészség is eldöntheti a büntetésem formáját?
A válaszokat előre is köszönöm!

Mire számíthatok . . . # 2014.02.06. 18:39

Tiszteletem!

Segítséget szeretnék kérni!

S. O. S.

Nagyon okoska voltam!Soha nem tettem ilyet,és egy parfüm illat mintát emeltem el a polcról,és közben levettem róla a csipogót!Ami természetesen rögzítettek a felvétellel!Már épp indultam is ki az üzletből mikor megláttam a távolban a biztonsági őrt aki biztos,hogy felé vette az irányt!
Na ez miatt én annyira megijedtem,hogy kiérve a bolt bejáratához elszaladtam!Haza értem a parfümmel,és akkor ért a döbbenet,hogy mit is tettem mit is csináltam!?!Nem kellett volna ilyet tennem,ennyi!Lelkiismeret furdalás azóta is van rendesen ezen ügyemtől!A csomagolt dobozos termék ára : 15.900.- forint volt!De én nem azt hoztam el!Aztán azon gondolkoztam nap mint nap,hogy vissza vigyem a boltba,és átadjam biztonsági őrnek!De nem igen volt bátorságom hozzá,így teltek a napok!Aztán egyik délután csengetnek a kapun,egy nyomozó üdvözöl és kéri fáradjak vele,autóval be is vitt a Kapitányságra!Megkérdezte mit tudok erről az ügyről,és amit beismertem!Aztán már mutatta is a boltba felvett illatminta eltulajdonosítását!A nyomozó is azt mondta,hogy ő is első körben ezt az értéket kapta meg,hogy az ára 15.900.- forint!De aztán a bolti feljelentésben már 26.900.-forint szerepelt!S ő sem érti,hogy lett ez az ár - különbség!Kérdeztem,mos mi lesz mi várható majd ebből a nagyon okos fejemmel elkövetett ügyből?!?Nekem azt mondta ebből az ügyből vagy pénzbírság vagy közmunka lesz!Ha jól emlékszem pontosan a vád ellenem : dolog elleni erőszak - lopás büntette!
Mivel másolatot nem kaptam a vallomásomról,és eléggé megviselt az egész,de szerintem jól emlékszem!
A kihallgatás után így másnap fogtam magam,és bementem a boltba,és kerestem a Boltvezetőt,aki szólt is azonnal a biztonsági őrnek!Bementünk az irodába,és mondtam,hogy nagyon sajnálom amit tettem,és magam se értem miért tettem,és nagyon bánom,de vissza hoztam a boltnak a parfüm illatmintát!
Ezért írtak két példányban róla jegyzőkönyvet,hogy az illatminta már használt volt,és 60 % - os telítettségű az üveg tartalma,és így a boltot kár nem érte!Ezen már nem szerepelt se az első ár : 15.900.- forint,se a második ár ami : 26.900.- forint lett!Alá is írta a Boltvezető,és én is!Az egyik példányt a bolt megtartotta magának,a másikat pedig elküldték a Rendőrségre!
Ezután eltelt pár nap,és este 21.00. - felé ismét csengetnek nálam,hogy jöttek házkutatásra a parfüm miatt,hogy azt adjam át nekik,és így megtérül az okozott kár is a bolt részére!Mondtam én azt pár nappal ezelőtt személyesen bevittem a boltba,amiről jegyzőkönyv is készült!S,hogy a bolt postai úton továbbította a Rendőrség felé ezt az aláírt iratot!Nála voltak még a papírok az ügyemmel kapcsolatban,és kérdezte átakarom e megnézni,úgy mondta : a nagy semmit!
Erre én ismét megkérdeztem mi várható az ügyemben?!?A válasza : biztos,hogy közmunka,vagy pénzbírság!
Valóban így van ez,kérnék segítséget ez ügyben!!!
Mivel olyan a munkahelyem,hogy kérnek,vagy bármikor gondolnak egyet és azonnal kérhetik a friss erkölcsit!
Oly rémisztő dolgokat olvasgattam,hogy ez bűncselekmény,és dolog elleni erőszak - lopás nem hangzik valami bizalomgerjesztően!!!Mindkét nyomozó azzal nyugtatott,hogy ez vagy pénzbírság vagy közmunka lesz az ügy vége a bíróságon!De még mondott olyat is lehet,hogy csak megrovást kapok érte!!!
De olvastam olyat is,hogy elzárás is lehet belőle?!?!?!?Akkor nekem annyi,a munkahelyemnek,és 120 % - lék,hogy a Családomnak is annyi!Ezt ők nem tűrnék meg tőlem ha elzárnának,vagyis ha börtön büntetésre ítélne a bíróság!!!
Ami még fontos,soha nem történt ilyen bűncselekmény,nem loptam el semmit!Viszont 18 évvel ezelőtt volt egy életellenes bűncselekményem,amiért 11 évet kaptam!Hozzáteszem akkor még nem lehetett önvédelemre hivatkozni stb.én csak megvédtem magam! Kedvezménnyel szabadultam 7 ,5 év után!!!
Viszont ezt az ügyemet,és a priuszomat Bírósági úzon eltöröltettem,és nincs is benne az erkölcsimben!
Viszont a nyomozó egyből azzal kezdte aki jött eset 21.00. - kor,hogy lekérte a régi ügyemet a priuszomat,és csatolta a dossziémhoz!
Akkor ez a régi ügyem is megy most ezzel a parfüm illatminta lopásommal együtt?!?
De hogyan ha ezt,hogy kérhette le?!?Vagy hogy csatolhatja a dossziémhoz?!?
Ha eltörölte a Bíróság,és az erkölcsim is ez miatt tiszta!!!

Kérem segítsenek ezen ügyben!

Előre is köszönöm!

Üdv!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.15. 10:07

Az is igaz, hiszen itt is tagad.

guba" # 2013.11.15. 07:36

Valószínűleg érdekellentét van a két elkövető között, ezért nem járhat el egy védő. A közvetítői eljárásnak csak egyik feltétele, hogya sértett is elfogadja, valószínűleg a vallomásodat nem értékelte az ügyész a bűnösségre is kiterjedő teljes körű beismerésként.

Fen1erek # 2013.11.14. 21:50

Tisztelt Ügyved Ur!

A kerdesem az lenne hogy ha egy oktatasi intezmenybol 100 000 ft erteku muszaki cikket (mobilt) tulajdonitottam el egy koddal mukodo zart szekrenybol, es voltak hazkutatni a rendorok, de nem talaltak semmit de mondtak hogy majd kapok idezest, akkor mire szamithatok? Milyen buntetesre? 22 vagyok es nem vagyok buntett eloeletu! Kerem ha lehet emailre: tarponmonyy90@freemail.hu ha nem lehet akkor ide!

Koszonom

lilbin # 2013.11.14. 20:15

Kedves Sándor, a tulaj maga mondta nekem, hogy belement, és a rendőr is mondta. Mindketten hazudtak?
A többi kérdésemre nem válaszoltál..

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.14. 17:10

A jelek szerint a "tulaj" mégsem ment bele a közvetítői eljárásba. A többi hülyeség.

lilbin # 2013.11.14. 17:04

Kedves jogászok!

Ezért rendeltek ki védőügyvédet: A 2012. évi C. törvény 370. § (1) bekezdésbe ütköző és a (2) bekezdés b) ponjának bf) alpontja szerint lopás vétség kísérletének miatt a folyamatban lévő büntetőügyben a Be.48.§ (1) alapján XY-t védőnek rendeli ki.(A rendőrség)

Indoklásukban azt írják: a Be. 46. § f) pontja alapján védő részvétele kötelező. Eszerint:46. § A büntetőeljárásban védő részvétele kötelező, ha

  1. e törvény erről külön rendelkezik.

Ezt a pontot nem értem. Mit rendelkezik erről hol ez a törvény?

Másik gondom, hogy az indoklásban azt írják a haverommal együtt erőszak nélkül behatoltam a használaton kívüli épülétbe, pedig nem igaz. A második kihallgatásról is ideadták a jegyzőkönyvet, abban is csak az van, hogy csak kint figyeltem. Nem tudom, honnan vették, hogy bementem.
Azt sem értem, miért kellett két külön védőt kijelölniük kettőnknek, (ha már kell, nem tudom miért),két külön embernek elmagyarázni mindent.
A kihallgató rendőr szóban azt is elmondta, hogy a tulaj önként belement a közvetítői eljárásba és semmi kárigénye nincsen, noha felajánlottuk, hogy megtérítjük bármi kárát.
A rendőrség az eljárást befejezte, az iratokat bíróság elé állítási javaslattal az ügyészségre küldik. Most mit tegyünk, mikor várható valami fejlemény?
Köszönöm a válaszokat.

ObudaFan # 2013.11.13. 06:23

Már persze, ha bűnösnek találnak.

ObudaFan # 2013.11.13. 06:22

tanácseszter

Valószínűleg pénzbírság lesz mindkettőtöknél.

ObudaFan # 2013.11.13. 06:21

lilbin

Egyáltalán miért kellett kirendelni védőt? Mert az ügy súlya nem indokolja, tehát valamilyen más oka van.

lilbin # 2013.11.12. 15:54

Kedves Kovács_Béla_Sándor!

Közvetitői eljárásba beleegyezett a tulaj, így továbbították a bíróságra. A rendőrség mégis kijelölt védőügyvédet. Ilyenkor is kell, mikor már megegyeztünk a tulajjal?

tanácseszter # 2013.11.04. 12:38

Sziasztok
Már szerepelt a kérdésem , de nem kaptam választ , így megpróbálom mégegyszer , hátha tud valaki segíteni.
Olyan kérdésem lenne , hogy tescoban a párom lopott 3380 ft értékben, az eljárás ugyan az mint a többi kérdezőnél , bizt.őr , rendőrök , bevittek mindkettőnket , majd jegyzőkönyv írás után eljöhettünk , most kaptunk idézést szabálysértés ügyben , s arra lennék kiváncsi mit kaphat a párom , ő büntetlen előéletű , a kárt ki fizette??
S a másik kérdés ami nagyon aggaszt , mit kaphatok én ? nem én követtem el a lopást , nem is láttam mikor eltette a cuccokat , viszont sajna nekem büntetett előéletem van , volt 2 év 2 hónap szabadságvesztésem melyből 1/3 feltétellel szabadultam, a feltételes szabadság lejárt : 2012.12,28.án
kérlek mihamarabb válaszoljatok!!!!
előre is nagyon köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.02. 09:12

Bele se kerülsz. (Annak nyoma lesz, hogy eljárás indult, de az nem ugyanaz.)

lilbin # 2013.11.02. 06:27

Nagyon köszönöm a válazt, ezt megpróbáljuk.
Ez ha sikerül azt jelenti, hogy törölnek is bennünket a bűnügyi nyilvántartásból?
És mit kapunk, ha nem megy bele? Még soha nem volt dolgunk a törvénnyel.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.01. 07:54

Szerintem ez az értéktől függetlenül bűncselekmény, mert a Btk. 302. § (2) bf) szerint minősül. Közvetítői eljárásnak helye van, csak kell a sértett hozzájárulása.

lilbin # 2013.11.01. 07:31

Tisztelt jogászok!
Van egy elhagyatott romos épület, ablakai betörve, minden értékeset már elloptak belőle. Haverom rábeszélt, hogy látott ott még egy ócska kerti széket, el kéne hozni. Először ellenáltam, de aztán belementem, hogy én csak figyelek kint. Nagyon bánom már, hogy belementem, a rendőrök elkaptak, bevittek engem is mint bűnözöt kihallgattak, rabosítottak, fénykép,ujjlenyomat. Van rendes állami munkahelyem, most rettegek, hogy ezt megtudják és kirúgnak.
Most jött az idézés a rendőrségtől, hogy be kell mennem kihallgatásra.
Kérdésem: akkor már kihallgattak, miért kell mégegyszer kihallgatni? A vád: szabálysértési értékben lopás kísérlete. A rendőr is azt mondta, ha a tulajtól elkérjük ,ingyen odaadja. Most emiatt lesz priuszom, és nem kaphatok tiszta erkölcsi bizonyítványt?
Arra gondoltam, megkeresem a tulajt és kérem tőle, vonja vissza a feljelentését(ha van egyátalán), és megveszem tőle a széket rendesen, akkor eláll a rendőrség a vádtól?
Egyátalán mit kaphatok ezért? Lesz még bírósági tárgyalás is?
Köszönöm a segítséget előre is.

ObudaFan # 2013.10.28. 17:48

és utánna érdemes beperelni őket rágalmazásért?

Ha bebizonyosodik, hogy valótlant állítottak, az nem rágalmazás lesz, hanem hamis vád.