Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Lakcímkártya

Zotyika # e-mail 2011.02.16. 11:22

Nem költöztek oda, csak időnként. Vagy hív előtte vagy nem, hogy oda menjek. Viszont a bírósági végzés szerint nekem oda kell mennem.

De nem az a kérdés, hogy nekem hová kell mennem, hanem az, hogy miképp tudok az Immaculata által idézett joghelynek érvényt szerezni.

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.15. 21:50

Oda is költöztek? Ott is laknak?

Lyonee #   2011.02.15. 21:47

Nem a tartózkodási helyet változtatta meg az anya, hanem az állandó lakhelyet!

Immaculata (törölt felhasználó) #   2011.02.15. 21:32

Csjt. A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.
(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása.

Vr. 34. § A gyermek tartózkodási helyének kijelölése kérdésében - a különélő szülők közötti vita esetén - a bíróság akkor dönt, ha a szülői felügyeletet gyakorló szülő a kiskorút tartósan állandó lakásán kívül más személynél (intézményben) vagy tartósan (egy évet meghaladóan) külföldön kívánja elhelyezni.

Zotyika # e-mail 2011.02.15. 21:06

A gyámhivatal semmit sem tesz, ők csak a végzést hajtják végre amiben az áll, hogy a lakcímnyilvántartásban szereplő címre kell menni a gyermekért.

Hogy az ügyintéző mi alapján jegyezte be, ahhoz semmi közük.

Immaculata (törölt felhasználó) #   2011.02.15. 20:58

A gyámhatóságon tegyél panaszt.

Zotyika # e-mail 2011.02.15. 20:56

Tudna valaki segíteni abban, hogy elkövet-e valamilyen vétséget (Btk. szerint büntethetőt) az az ügyintéző, aki a gyermekemnek (4éves) új lakcímkártyát állít ki, úgy, hogy nem követeli meg jognyilatkozatomat ehhez. Magyarul csak az anya írta alá, úgy hogy az én szülői felügyeleti jogaim semmilyen hatóság nem korlátozta.

Ezzel tetemes költséget okozva, hisz más városba jelentette be volt feleségem a gyermeket, és ide kell mennem kapcsolattartáskor.

Köszönettel