Kerékpár Sport


Matheus # 2011.03.16. 13:00

Üdv.

Először is új vagyok, így remélem jó helyre írtam.

Következő lenne a problémám:
Trial-nak nevezett kerékpáros sportot űzök országos szinten az egyik jóbarátommal. Körülbelül 1 hónapja fényes nappal odajöttek hozzánk 2 rendőr, és mondták, hogy ne a közterületeken biciklizzünk már, hanem menjünk át valami eldugottabb helyre és ott biciklizzünk. Nemértettem az okát, hiszen előtte 4 évig gyakran ott csináltuk, és nem törtünk össze semmit, és nemis zavartunk senkit, rendőrök sem szóltak eddig. Oké, fogtuk magunkat átcuccoltunk egy bérház tövébe, rá 2 percre, ugyanaz a rendőrautó meglátott minket, megállt az út mellett, odajöttek és közölték velünk, hogy ők szóltak hogy ne biciklizzünk, feljelentést tesznek. (Nemakartam már megemlíteni neki, hogy figyelj haver aztmondtad menjünk át eldugottabb helyre...még a végén aztis hozzáírja)
Kapásból azzal kezdték, hogy helyszíni bírságot választom, vagy a feljelentést? Mondtam hogy a feljelentést választottam, mivel tudomásom szerint helyszíni bírság már nincs, feljelentést meg hátha megússzuk egy figyelmeztetéssel.

Megjött a határozat, 15.000 forintot akarnak leakaszatni, és a következő az indok: Úgy vettem részt a forgalomban, hogy nincs a kerékpáron villogó, fényvisszaverő prizma, hangjelző berendezés, illetve ülés.

Érdemes ilyenkor fellebbezni?
19 éves vagyok, önálló keresetem nincs mivel tanulok.

kerékpárra áttérve, én úgytudom, hogy ez a kerékpár sportezköznek minősül, és sport célokra is használjuk, nem pedig közlekedési ezköznek, és mivel a kerékpár gyárilag olyan, hogy nemlehet bele ülést tenni, ezért ezt a részét nemértem. (nem én alakítottam át)

Ami még furcsa, hogy nem közlekedtünk a kerékpárral, hiszen egy helyen voltunk huzamosabb ideig, és amikor a rendőr elküldött minket, toltuk, így nem bizonyíthatja ránk, hogy közlekedtünk vele.

Az eset fényes nappal történt, délután 2-3 óra felé, utánna néztem interneten, valóban írták, hogy fényes nappal is kötelező lámpának lennie a biciklin, viszont csak tavasztól. A feljelentés Február 18.-án történt.

Szeretnék tanácsot kérni, hogy ilyen esetben miket lehet csinálni, érdemes fellebbezni, és ha érdemes milyen indokkal?

előlre is köszönöm!.