Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


HATÁROZAT nyomozás felfüggesztéséről

lemi #   2011.07.19. 20:26

Amiért aggasztó a csend,hogy már az ügyészség inditotta újra panaszom után az eljárást el....ás miatt!!
Most másik ügyintézőnél de ugyanott van az ügy.
Én meg fizetem a hamisitó helyett a hitelt! Lemi

X.Y.Z. # e-mail 2011.07.19. 12:17

Laikuskent tudom, nyaron szabadsagolasok miatt all minden...

lemi #   2011.07.19. 12:02

Sziasztok Fórumozók!
Magánokirathamisitás miatt folyamatban van ügyem egy vidéki kisvárosban. Május 13-án voltam kihallgatáson,minden bizonyitékot átadtam,inditványokat tettem. Létezik hogy ilyen lassú itt minden??
Juniusban érdeklődtem,azt mondta az ügyintéző még nem érkezett válasz a megkeresésére az illetékes banktól.
Az eljárási rendre azt mondta 15 nap után újra elküldi a kérdését,ha 30 nap után sem válaszol.az ügyészséghez fordul. Július elején ismét rákérdeztem ,a válasz több kérdést tett fel,és valószinűleg a vitatott tranzakciókat keresi a bank. Itt már nem beszélt ügyészségről,(akik nem tudnak panaszról mert rákérdeztem ott is.)
Most-kb. 70 nappal a kihallgatásom után-ezt még lehet normális mederben haladó ügynek mondani,vagy valamilyen eljárási szabályra hivatkozva kérhetem-kérjem az ügyészség beavatkozását?
Lemi

rooney8 # e-mail 2011.07.12. 17:00

Köszönöm a válaszokat. Akkor nem nyújtok be panaszt. Amúgy telefon eltűnésnél azért egyszerűbb a rendőrség dolga, mert IMEI szám alapján a helyzetét is be lehet mérni és azt is, hogy ki, mikor, meddig, milyen kártyával használta a telefont. Írták a levélbe, hogy megkeresték a szolgáltatót, de nem találtak semmit, és hogy az IMEI szám tiltólistára került. Tehát elvileg ha mondjuk 3 hét múlva valaki bekapcsolja, akkor a szolgáltatónál jelez, és ők szólnak a rendőrségnek. Remélem azért elő fog kerülni valaha.
De mi van, ha csak letették az asztalra és 2 hónap múlva kiküldték ezt a levelet és nem tettek semmit az ügyért? Írták, hogy bemehetek és megnézhetem a nyomozás során készült dokumentumokat. Lehet bemegyek és megnézem miket csináltak.

ObudaFan # e-mail 2011.07.12. 11:48

Szerintem nem sok.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Gabicsek #   2011.07.11. 22:41

nincs értelme panasznak, és nem kerül előbb elő a telefonod. Ha nincs tettes, nincs telefon. Törvény írja elő, ha nincs tettes, fel kell függeszteni a nyomozást.

guba # e-mail 2011.07.11. 22:12

Nem, és ha esetleg fel is derítik az elkövető személyét, nagy valószínűséggel a telefonod akkor sem fog előkerülni. Esetleg polgári jogi igényt érvényesíthetsz vele szemben a téged ért kár erejéig.

kovacsz # e-mail 2011.07.11. 22:08

Nincs.

Rexor # e-mail 2011.07.11. 21:57

Nincs értelme. valószinűleg a tettest soha nem fogják megtalálni.

rooney8 # e-mail 2011.07.11. 20:59

Üdv.

Kb. 2 hónappal ezelőtt ellopták a telefonomat, bejelentettem a rendőrségen és most küldtek egy levelet az alábbi szöveggel:

"HATÁROZAT nyomozás felfüggesztéséről
A Btk. 325. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő jogtalan elsajátítás vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben folytatott nyomozást a Be. 188. § (1) bekezdés c) pontja alapján, - figyelemmel a 189. § (1) bekezdés első mondatára,
-mivel az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható - felfüggesztem"

"A határozat ellen a Be. § (1) bekezdése alapján panasznak van helye, amelyet a közléstől számított nyolc napon belül a határozatot hozó nyomozó hatósághoz kell benyújtani"

A levél végén ezt írták:
"Amennyiben az elévülési határidőn belül az elkövető kiléte megállapítást nyerne, úgy ellene az eljárást folyamatba helyezem, és erről a sértettet értesítem."

A kérdésem az lenne, hogy van-e értelme panasz benyújtásának, így nagyobb eséllyel kerülne elő a telefonom?

A telefon (iPhone 3G) értéke 50000 Ft.