KFT el nem végzett munka - mit tehetek?


OyabunX # 2011.07.19. 08:33

Köszönöm a gyors választ.

guba # 2011.07.19. 07:18

Mivel póthatáridőre sem teljesítettek, elállhatsz a szerződéstől és visszajár az előleg. Ezt újra közöld velük írásban, és ha rövid határidőre nem fizetik vissza, akkor fizetési meghagyásos eljárást kezdeményezhetsz ellenük.

OyabunX # 2011.07.19. 07:10

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi problémámra keresem a segítséget! Kicsit hosszú de az egészet szeretném ha látnátok.

Ezen év 2011. április 27én egy biztonsági ajtókat, rácsokat gyártó kft-vel kötöttünk egy szerződést.
Megrendeltünk tőlük egy biztonsági ajtórácsot.
Erről megrendelő lapot töltöttünk ki.
Ebben vállalták, hogy egy héten belül az általam megrendelt rácsot kiszállítják és felszerelik.
Előleget kellett fizetnem 25.000 HUF-ot. (most már tudom nem kellett volna)- Az előleg átvétele felkerült a szerződésre. Az időpont pedig egyeztetve lett, hogy mikor jönnek.
Aznapra átszerveztem az életemet. Estig vártam, de a cég nem jött. Hívtam őket telefonon, de nem vették fel. Másnap felhívtak, hogy bocs, de egy másik melóban nem végeztek és nem tudtak jönni.
Újabb időpont egyeztetés a következő hétre.
Az újabb időpontban ismét nem jöttek. Telefonon kerestem őket amit nem vettek fel. Órák múlva felhívtak, hogy egy másik munkájuknál sem végeztek. Újabb egyeztetés és ígéret, hogy tuti jönnek. Természetesen ismét nem jöttek mondván lerobbant az autójuk amivel szállítanák. kettő nap múlva hívnak és jönnek. Hívogattam őket két nap múlva. Nem vették fel. Május 24 után a cég egyetlen elérhető számán nem voltak elérhetőek. Június 01-én küldtem egy SMS-t a cégtelefonra, hogy vagy jöjjenek ki június 08-ig vagy fizessék vissza az előleget és tekintsék tárgytalannak a szerződést. Erre június 06-án hétfőn megjelentek egy olyan rácsozattal ami - mint kiderült - nem számunkra készült el. Így az nem is került felszerelésre és levonultak. Kérdésemre, hogy mikor jönnek a válasz: MAJD jövünk.
A türelmem 06.20-án fogyott el amikor is tértivevényes levélben kértem a a rácsozat felszerelését (06.24-ig) vagy az előleg visszafizetését és a szerződés felbontását (szintén 06.24).
A levelet másnap átvették, erről megvan a visszaigazoló lap.
Természetesen a fülük botját sem mozgatták erre.
06.30-án (!) felhívtak, hogy megkapták a levelet és július 04-én jönnek szerelni.
Természetesen nem jöttek. Telefonon ismét elérhetetlen a cég. (Nem veszik fel a telefont.)
Itt tart az ügy.

Most már szeretném letudni a dolgot.
Csak a pénzemet szeretném visszakapni és elfelejteni ezt az egészet.

Mi a teendőm? Mit tehetek?