Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Megvertek

Gabicsek #   2012.03.20. 22:59

A bíróság levelében és sértettként vagyok megnevezve

Gondolom, a rendőrségen is sértett voltál, az ügyészségen is az leszel. Kár előre rémeket látni.

ObudaFan # e-mail 2012.03.20. 14:20

Továbbra sem lehet biztosat mondani a felvételek ismerete nélkül. Azokat meg majd a nyomozás végén fogod látni.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Ata777 # e-mail 2012.03.20. 13:45

Kedves Ügyvéd Hölgyek és Urak!

Változás állt be az ügyemben. Rendőrségen járva közölték velem, hogy ez magánvádas lesz, ami bíróság hatáskörébe tartozik. Mikor megkérdeztem a rendőrtől, hogy miért nem garázdaság közvádas, szó szerint azt felelte, hogy "Azért, mert csak!". Véletlenül egyébiránt bekapcsolódott a telefonom hangrögzítője a zsebemben, és ezt fel is vette.

Ma kaptam egy levelet a PKKB-tól, hogy átadják az ügyet a területileg illetékes ügyészségnek, mert meglátásuk szerint még is megáll a garázdaság, mint közvád.

A bíróság levelében és sértettként vagyok megnevezve, de továbbra is attól tartok - mert hát ugye szeretett hazánkban nem ez volna az első - hogy jómagam is meg leszek gyanúsítva garázdasággal, mert voltam olyan álnok, hogy nem téptem ki magamat a támadóm markából, és hagytam magam jól megverni.

Térfigyelő és biztonsági kamera felvételeket még mindig nem láttam, félek, hogy nem is fogok, mert törlik őket, ahogy telik az idő (bár a két magáncég, amelynek biztonsági kamerája rögzíthette az esetet írásban igéretet tett, hogy archíválják a felvételeket). A saját telefonom által rögzített felvételek alapján az látszik, hogy passzív voltam, és folyamatosan nekem támad a tettes, verbális felszólításaim ellenére, mely szerint fejezze be.

A kérdésem az, mi lesz most? Behívnak az illetékes kapitányságra vagy ügyészségre sértetti meghallgatásra? Vagy elképzelhető, hogy a következő levelet már mint gyanúsított kapom meg, álnok garázdaként, aki hagyta magát megverni, és még a kezét sem emelte fel?

Köszönöm a segítséget!

ObudaFan # e-mail 2012.01.29. 14:14

Nem valószínű, hogy tartani kellene a meggyanúsítástól, de tényleg látni kellene a felvételeket.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Ata777 # e-mail 2012.01.29. 13:58

Teljesen passzív voltam, még csak fenyegető mozdulatot sem tettem felé. A saját felvételeimen (ez alapján a térfigyelő és biztonsági kamera felvételeken is) az látszik, hogy az illető megindul felém, elkap, ütlegel, elenged, hátralép. Én nem mozdulok, az verbális szövegeket kiabál (szétverlek, megöllek, kurva anyád, stb.), majd megint megindul, elkap, ütlegel, elenged, hátralép. Ez megismétlődik néhány alkalommal. Majd kocsijába száll, miközben én folyamatosan mondom neki, hogy várja meg a rendőrséget, ezzel nem törődve elhajt.

Ez látszik a felvételeken.

ObudaFan # e-mail 2012.01.29. 12:17

Minimum a felvételeket látni kellene ahhoz, hogy esélyeket lehessen latolgatni.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Ata777 # e-mail 2012.01.29. 12:15

Kedves Mindenki!

Megtámadtak és megvertek az utcán. A támadó egyedül volt, de lett két alkalmi haverja, akik azt mondták a rendőröknek, hogy én is visszaütöttem. Ez nem igaz, passzív alanya voltam a támadásnak, kizárólag védeni próbáltam magamat.

Van látleletem, térfigyelő kamera felvétel és saját telefonommal is csináltam felvételt. A támadó a helyszínt elhagyta (rendszáma felírva), a rendőröket én hívtam, és megvártam.

Ennek ellenére tartok attól, hogy garázdaság miatt engem is meggyanusíthatnak. Van erre esély, kell tartanom ettől?

Előre is köszönöm a válaszokat!