Házi őrizet


Agent Cooper # 2014.05.10. 07:30

Kedves majomlány!

Jól látja a helyzetet.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

majomlány # 2014.05.10. 05:42

Mivel nevet nem mondtak, ezért csak feltételezés volt. Ezekszerint nem is esélyes hogy vele kapcsolatban érdeklődtek?

ObudaFan # 2014.05.10. 05:20

Nem emiatt.

majomlány # 2014.05.09. 22:35

Üdv.

Érdeklődni szeretnék háziőrizetet megelőző dolgokkal kapcsolatban.
Párom előzetesben van,és még tudtommal nincs semmi fejlemény,viszont tegnap a volt feleségénél volt kint a rendőrség. mivel nem voltak otthon,ezért bekopogtak a szomszédhoz és vele közölték hogy környezettanulmány miatt szeretnének bejutni a lakásba. Több éve átjelentkezett a párom más címre. Igaz házkutatásnál is kimentek,és benéztek.
Szeretnék felvilágosítást kérni a háziőrizetet megelőző történésekről... pl: jelzik előre ha ilyet kap/kahat?
szuroproba szerűen jönnek ki? stb.....
Vagy ha rosszul gondolom és nem emiatt nyomoztak,akkor Ön szerint miért történhetett ez?
Köszönöm előre a választ

Dr.Attika # 2012.07.09. 13:58

Nyomozóval nem lehet "vádalkut kötni", így a kolléganő sem helyeselhetett. Ez tényleg nem fórum téma.
Egyébként sem lehet semmit "megbeszélni" az ügyésszel, ha nem ő nyomoz, csak nyomoztat.

ObudaFan # 2012.07.09. 13:23

Ez az, ami így interneten keresztül nem nagyon fog menni senkinek, mert nem ismerjük az ügyet. A végzéssel szemben mindenesetre volt helye fellebbezésnek, nem tudom, éltetek-e vele.

ObudaFan # 2012.05.28. 19:38

Azt nem tudom, mit vársz attól, hogy ezt leírtad. Itt ellenőrizni ezt senki nem fogja tudni, hogy igaz-e, vagy sem. Ha a rendőrség törvényt sért, az ügyészséghez lehet fordulni.

Jymi # 2012.05.28. 17:07

Azt nem tudom.

De februárban azon a napon hozat a határozatot amikor lejárt a határidő, tehát akkor sem tartotta be a törvényt és nem értesített senkit a határidő előtt, mind ahogy azt a törvény előírja. És hiába hivatkoznak elfoglaltságra és túl terheltségre a törvény az törvény. És még a bíróság sem teheti meg, hogy a törvényt figyelmen kívül hagyja. Így már azon gondolkozunk, ha a lejárat előtt kell határozatot hozni és azt a lejárati idő előtt kell az érintett felekkel közölni, főleg a terhelttel, hogy jogellenes a fogva tartás. Ami tény hisz a törvénnyel ellentétessen született meg minden határozat.

Egy kis leírás az ügyről:

Elnézést, hogy itt írom le az összefoglalómat, de talán végre valaki foglalkozna az ügyel és kik is lennének erre épp alkalmas, ha nem a törvény hozók, mert amit ma meg enged magának egy - egy hatóság az túlzás. Tudtommal a törvények betartása nem csak az állampolgárok kötelessége. Azzal kibújni a felelősség alól, hogy túl sok az ügy és elfoglaltak? Hogy is van ez. Engem nem mentesít a törvény nem ismerete a felelősség alól. Ha elkések egy fellebbezési határidővel én nem bújhatok ki az alól hivatkozva túlságosan elfoglalt vagyok.

120 napja kezdődött el barátunk eddigi legrosszabb élménye.
Egy haragosa feljelentet, 310.000.Ft-értékben. Büntető eljárás indult ellene.
Megszervezett eljárás keretében, elő állították, lefoglaltak mindenét, fogdába tették, majd házi őrizetbe.
Ezzel félre akarják tenni, hisz jelentet egy bűnesetet, ami miatt a feljelentő és társai komoly bajban lennének. Így, hogy meg kérdőjelezzék szavahihetőségét, és ők továbbra is végezhessék adócsalási munkájuk félre tették.

120 nap alatt a rendőrség sorozatba megszegi a törvényt, jogtalanul használja a lefoglalt eszközöket, hisz nem készült tételes jegyzőkönyv. És úgy használják mind ha minden rendbe lenen. Szakértőt rendeltek ki az asztali pc-re és laptopra. De senki nem tudja milyen márkájú gépet vittek el? S a törvényi szabályok alapján semmi nem lett normálisan kezelve és jegyzőkönyvezve.
Még a bank kártyáit, és banki hozzáférési kódjait is elvitték.
A feljelentő személy és társai, bizonyíthatóan hamis tanukat vett pénzért, hangfelvétel támasztja alá, ismerőseit, ügyfeleit keresték fel, hogy pénzért hamisan vádoljanak. Személyesen, emailben fenyegetik, ha fizet szabad, ha nem kicsinálják.
Az egyik ember ellen, aki félre akarja tenni, tanú egy hatósági állatorvos ügyében.
Több 100 milliós csalásról, hamis iratok készítéséről, és több bűncselekményről tud, amit a feljelentő és társai követtek el.
2011-ben jelentette november felé, amiről tud, s nem hogy eljárás indult volna emberek ellen, helyette őt hurcolják meg.

A feljelentő több ember állítása szerint épp ott volt rendőr ahol az ügye folyik. Ráadásul, a törvény alapján az illetékességet pontosan meghatározza. Annak a hatóságnak kell eljárni akinek a területén elkövették a cselekményt. De sem a feljelentő, sem a terhelt nem tartozik ahhoz a hatósághoz, még csak soha nem is volt ott dolga.

Hamis rendőri jelentése készítés történt az ügyében, bizonyíthatóan. Volt hogy engedélyt kért arra, egy család tag temetésére elmehessek, de a mai napig nem jött érdemi válasz. Volt amikor lejárt a nyomozási határidő, azt nem hosszabbították meg. Mikor erről érdeklődtek, azt mondták nem lett meg hosszabbítva, ám az ügyemben eljáró ügyész gyorsan megoldotta és "visszamenőlegesen" pótolta a hiányát. A házi őrizet határozatában nem részletezték mikor és miért hagyhatja el a kijelölt helyet, így a rendőrség még csak a boltba sem enged ki. Egyedül él. 13 kilót fogyott.
Elég komoly betegségei vannak.
Talán úgy 10-12 féle súlyos hatósági mulasztás van az ügyében, ráadásul nem is az illetékes rendőrség jár el az ügyben. Sem a feljelentőnek és társainak, sem nekem nincs köze ahhoz a területhez, ahol az ügy folyik. Aki feljelentette véletlenül épp ott volt valamikor rendőr ahol az eljárás zajlik.
Több média érdeklődik már, barátunk korrekt újságírót keres, aki meg is meri írni a történetet.
A LEGSZEBB LEJÁRT A HÁZI ŐRIZETE ÉS SENKI NEM ÉRTESÍTETTE ARRÓL MEGHOSSZABBÍTOTTÁK E VAGY SEM, MAJD MEGINT 10 NAP MÚLVA KAP EGY HATÁROZATOT.
DE AZ ELLENŐRZÉST VÉGZŐ RENDŐRSÉGET SEM ÉRTESÍTETTÉK, HOL OTT A TÖRVÉNY ELŐÍRJA A LETELTÉT MEGELŐZŐEN KELL HATÁROZATOT HOZNI. AHOGY LEGUTÓBB SEM TARTOTTÁK BE A TÖRVÉNYT MOST SEM FOGJÁK.

CSAK HOGY EZT AKÁR JOGELLENES FOGVA TARTÁSNAK IS HÍVATNÁNK.

ÉPPEN SENKI NEM FOGLALKOZIK AZZAL, HOGY AZOK AKIK A TÖRVÉNYT BE NEM TARTÁSA MIATT BÍRÁLNAK, ŐK NEM TARTJÁK BE A TÖRVÉNYT.

PÁR HÓNAPJA IS ÉP EZ VOLT AZ ESET, AMIKOR NEM KAPOTT ÉRTESÍTÉST BARÁTUNK, DE MÉG A HATÓSÁG SEM ÉS MIT AD ISTEN 10 NAP MÚLVA IGEN ÉS A HATÁROZAT KELTÉNEK IDŐPONTJA ÉPP ELÉG BIZONYÍTÉK ARRA, HOGY A TÖRVÉNYT NEM TARTOTTÁK BE.

Dr.Attika # 2012.05.28. 15:37

Nyomozási bírót is?

ObudaFan # 2012.05.28. 15:36

Nem kell senkit feljelenteni, jelezni kell, hogy vallomást akar tenni.

Jymi # 2012.05.28. 15:33

Igen tudjuk.

De már túl vagyunk mindenen és már feljelentettünk mindenkit akit csak lehetett, de semmi......

ObudaFan # 2012.05.28. 14:13

Bármikor jelezheti, hogy vallomást kíván tenni, ki fogják hallgatni.

Jymi # 2012.05.28. 13:12

Abban az esetben, ah nem kapott határozatot a lejárta előtti napon, hanem csak később ez jogilag hogy értelmezhető?
A törvény mindenkire vonatkozik a bíróságra is vagy nekik joguk van a törvény figyelmen kívül hagyására.

Jymi # 2012.05.28. 13:07

Legutóbb amikor lejárt a házi őrizet egy hétre rá kapott határozatot, hogy meg hosszabbították.

Az hogy, 120 napja nem hallgatták ki az milyen törvény alapján tehetik meg. Nagyon sok helyen kértünk információt és azt mondták, már rég ki kellett volna hallgatni érdemben hisz amikor bevitték akkor meghallgatták egy fél órában és ennyi.

Van olyan ügyvéd ma Magyarországon aki kezdő százezrek nélkül is hajlandó tenni is valamit? Mert eddig majd 1 milló lett kifizetve ügyvédeknek de még csak semmit nem tettek, hisz az ügyben bizonyítékok vannak hamis tanukra, hamis rendőri jelentésre, és stb. súlyos eljárási hibákra.

Dr.Attika # 2012.05.28. 11:38

6/2003. (IV. 4.) IM-BM együttes rendelet

a házi őrizet végrehajtásáról

A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 604. §-a (2) bekezdésének h) pontjában kapott felhatalmazás alapján - a legfőbb ügyésszel egyetértésben - a következőket rendeljük el:

1. § (1) Ha a bíróság a terhelt házi őrizetét rendeli el, a házi őrizet céljára azt a lakást és az ahhoz tartozó bekerített helyet (a továbbiakban: kijelölt lakás) jelöli ki, amelyben a terhelt életvitelszerűen tartózkodik.

(2) Házi őrizet elrendelése esetén a bíróság közli a terhelttel, hogy a kijelölt lakást csak a bíróság határozatában megjelölt célból, az ott írt időben és távolságra (úti célra) hagyhatja el.

(3) Ha bíróság - a terhelt hozzájárulásával - úgy rendelkezik, hogy a rendőrség a házi őrizet előírásainak megtartását a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel is ellenőrizze, ezt a terhelttel a határozatban közli.

2. § (1) A bíróság a házi őrizet elrendeléséről, meghosszabbításáról, fenntartásáról, megszüntetéséről szóló határozatát megküldi a terhelt házi őrizet céljára kijelölt lakásának helye szerint illetékes rendőrkapitányságnak.

(2) A házi őrizet megszüntetéséről szóló határozatot haladéktalanul, a fenntartásáról vagy a meghosszabbításáról szóló határozatot pedig olyan időben kell megküldeni, hogy a kijelölt lakás helye szerint illetékes rendőrkapitányságra a házi őrizet tartamának utolsó napját megelőzően megérkezzen.

Ha a házi őrizet határideje lejárt az automatikusan megszűnik, ha nem hosszabbították meg. Ha az ismerős nem kapott határozatot, akkor szabadon járhat-kelhet.

ObudaFan # 2012.05.28. 11:36

Ha a házi őrizetet elrendelő határozatban írt idő eltelt és nincs új határozat, akkor megszűnik a kényszerintézkedés.

Jymi # 2012.05.28. 11:28

Kérdésem lenne, törvényi szabályról. Egy ismerősömet elég érdekes ügy miatt házi őrizetbe helyezték.

Aminek határideje a napokban lejárt. De semmi határozatot nem kapott arról, hogy most mehet e vagy nem. Mi a törvény ebben az esetben. Az interneten kerestünk rá, és kiadott egy törvényt amiben azt írja, hogy a lejárat napját megelőzően legalább előtte napon értesíteni kell a helyi rendőrséget és a terheltet is, hogy mi lesz tovább.
Kérem válaszban írják meg az erre vonatkozó törvényt, és hogy valóban mikor kell értesíteni az ismerősömet,a ki ellen van ez a kényszerintézkedés.