szakértő


kaméleon # 2012.07.01. 09:02

Hasonló értékkonfliktusok egyre többször jelennek meg körülöttünk, így nem bírom kihagyni (ha vitát személyesnek gondolnátok is). Úgy hiszem, hogy olyan hivatások képviselőinek, akikre az átlagemberek többsége felnéz, és a véleményét sok esetben mintaként követi, kiemelten kell arra figyelni, hogy – pláne valódi alap nélkül, és pláne nyilvánosan - ne minősítse le mások nézeteit vagy cselekedeteit.

álságos politikai szlogeneket, amelyeket olvasva egy komoly jogász csak fintoroghat.

Vajon ki döntheti el, hogy egy kívánság politikai-e, hogy álságos-e, vagy, hogy ki a „komoly jogász”?
Az „átlagnál jóval értelmesebb”-ek véleményét ki minősítheti megbízhatóan? Az átlagnál jóval értelmesebbeknél is értelmesebb? Ki az? A „komoly jogász”? Elgondolkodtató kör ez – legalábbis, mindössze átlagos értelmem szerint annak kellene lennie.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.01. 07:05

OFF
Nem én biggyesztek a hozzászólásaim végére álságos politikai szlogeneket, amelyeket olvasva egy komoly jogász csak fintoroghat.
ON

ObudaFan # 2012.06.30. 21:55

OFF
Az átlagnál jóval értelmesebb emberként hogyan lehetsz ilyen védtelen a propagandával szemben? A rosszindulatot nem tudom rólad feltételezni.
ON

kaméleon # 2012.06.30. 18:47

hallhatatlan - halhatatlan persze, bocs'.

kaméleon # 2012.06.30. 18:35

(„Az átlagnál jóval értelmesebb emberként hogyan lehetsz ilyen védtelen a propagandával szemben?

Ha "off" is, óhatatlanul beugrik ilyen jellegű megállapítások után a hallhatatlan Hegedűs a háztetőn egyik párbeszéde. Az, amikor az őrmester a készülő pogromra figyelmezteti Tevjét, és megjegyzi, rendes embernek tartja, kár, hogy zsidó. Tevje ugyanezt mondja, az őrmester rendes ember, kár, hogy nem zsidó.)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.30. 15:07

OFF
Az átlagnál jóval értelmesebb emberként hogyan lehetsz ilyen védtelen a propagandával szemben? A rosszindulatot nem tudom rólad feltételezni.
ON

ObudaFan # 2012.06.30. 12:51

A fél által felkért szakértő véleményét a bíróság úgy tekinti, mint a fél saját előadását. Ergo: súlytalan, a kirendelt szakértő véleményével szemben semmit sem ér.

Polgári perben ez mindenképp így van. Büntetőeljárásban ez persze a Be-vel teljesen ellentétes vélemény, még ha a bírói gyakorlat oldaláról nézve ebben a véleményben van is valami.

ObudaFan # 2012.06.30. 12:50

OFF

Persze, a több X-et és kevesebb Y-t szófordulat mellé valószínűleg igen sok történelmi példát lehet felhozni.

Más kérdés, hogy az általad emlegetett politikai formációt sohasem tartottam szalonképesnek.

De a kötözködésedből azt látom, te Simicskának nagy pártolója vagy.

Jó tudni és lelked rajta.

ON

guba" # 2012.06.30. 09:41

OFF

Több Európát, kevesebb Simicskát

1.) SZDSZ

Az SZDSZ kampányát Horn Gábor és Erdélyi Zsolt irányította. Középpontba a párt bázisát, vagyis a potenciális támogatók megszólítását helyezték. Az üzenet, amire koncentráltak a következő: liberalizmus, Kovács Pisti és „szeretem Budapestet".

Jellegzetes plakátjaik:

  • Több SZDSZ, kevesebb adó!
  • Több SZDSZ, jobb egészségügy!
  • Több SZDSZ, több tudás!

ON

Eszti08 # 2012.06.30. 09:39

Köszönöm a tanácsokat!

Hol lehetne megfelelő szakembert felkérni B.A.Z. megyében?

Eszti

kaméleon # 2012.06.30. 09:21

Kedves Eszti! Az előző két ügyvéd után csak laikusként teszem hozzá (bár azért az adott tesztekről és pszichológiából van némi ismeretem):
Ezekről a tesztekről – legalábbis a pszichológiához értő szakemberek között – köztudott, hogy nem lehet belőlük támadhatatlan következtetéseket levonni. Azért, mert a válaszok értelmezése nagy mértékben függ a vizsgálatot végző szakember személyiségétől, attitűdjeitől, attribúcióitól, stb. A megalkotójuk nem adott, nem adhatott hozzájuk egyértelmű megoldókulcsot, hiszen minden válasz más és más lesz. Viszont, ezt az igazságszolgáltatásnak nem minden szereplője tudja, vagy akarja elfogadni, tehát nem lehet értelmetlen megpróbálkozni azzal, hogy erre rámutassunk.

Ha van rá anyagi kereted, és számodra fontos, fogadd meg ObudaFan tanácsát. Két pszichológus többet ér mint egy. Ha az általad felkért (lehetőleg megfelelő tapasztalattal rendelkező) szakember egyetért a szakértővel, az eredmény számodra is elfogadhatóbb lesz, de nyilván nem adod be, ha nem, akkor egy jó szakmai indokokkal és elemzéssel segíthet neked abban, hogy a bíróság legalábbis ne fogadja el az esetlegesen téves diagnózist készpénzként.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.30. 08:17

A fél által felkért szakértő véleményét a bíróság úgy tekinti, mint a fél saját előadását. Ergo: súlytalan, a kirendelt szakértő véleményével szemben semmit sem ér.

ObudaFan # 2012.06.30. 07:35

Csináltass egy szakértővel saját tesztet, és ha az jobb, azt add be a bíróságra. HA nem, ne.

Eszti08 # 2012.06.30. 04:16

Tisztel Fórum!

Segítséget kérnék, mert nagy bajban vagyok. Mennyire megbízható a Rorschach teszt, és a Szondi ösztöndiagnosztikai teszt?
Kötelező ezeket alkalmazni?
Én nálam nem jött be. lehet kérni másik tesztet?(gazságügyi orv.szakértő pszichológia vizsgálatáról van szó, egy bűnügyben.) Milyen indokot fogadna el a bíróság?
Esetleg laikusoknak lenne valamilyen tapasztalata?

Köszönettel: Eszti