fenyegetés, zaklatás


Benedikte # 2018.01.16. 16:28

Hogy tudja bizonyítani? Akkor amikor az autóját megrongálta egy ismerős segítségével a rendőrök elfogták, és még aznap este el is engedték. Azt mondták, hogy nem bizonyítható, hogy Ő volt. A hölgy és volt élettársa egymástól kb 60 kilométerre laknak. Mit keresett aznap éjjel pont ott, pont abban az utcában ahol a hölgy lakik? Nincs ujjlenyomat, vagy egyéb más amivel a rendőrség igazolni tudja, hogy a volt élettárs volt az elkövető? A telefon hívásokat hívószám alapján nem lehet beazonosítani? Ez nem elég bizonyíték? Akkor mivel tudja ismerősöm bizonyítani az igazát?

Vadsuhanc # 2018.01.16. 16:42

Kedves Benedikte!

Azt nem írtad - vagy a figyelmemet elkerülte - hogy mi lett a hölgy feljelentéseivel kapcsolatos eljárások vége.

Benedikte # 2018.01.17. 06:20

Kedves Vadsuhanc! A feljelentések vége annyi, hogy a rendőrség azt mondta, hogy amíg vér nem folyik nem tehetnek semmit. Ha újra zaklatja jelentse fel újra. Mehet akár éjjel is. Meg azt, hogyha arra adná a fejét, hogy valakikkel megveresse az exét, akkor Ő lenne az első számú gyanúsított. Egyszer kapták el úgy, hogy a hölgy egy ismerőse segítségével sikerült elkapniuk, de még aznap éjjel ki is engedték, mert csak közvetett bizonyíték az, hogy pont azon a településen és pont abban az utcában tartózkodott, ahol a sértett él.

ObudaFan # 2018.01.18. 14:47

Ehhez már át kellene nézni az iratokat, hogy miért tekintették úgy, hogy nincs elég bizonyíték.

Benedikte # 2018.02.10. 10:25

Fából vaskarika :(

Gabeszcbr # 2018.02.24. 20:55

Sziasztok!

Kedves fórumozók!
A kérdésem röviden,hogy feljelentettek zaklatásért,mit tehetek,illetve mire lehet számítani?Az idézést ma vettem át,mint zaklatás vétségének megalapozott gyanúsítottja..
A történet annyi,hogy a felettem lakó,éjjel egy körül kezd el"üzekedni" a párjával,emiatt én kb leghamarabb háromig nem alszok...,és fel szoktam a mennyezeten kopogni..(ezek egy szobás lakások)
Hangok,nyikorgás,zörgés,mintha a szekrényemben csinálnák.
A félelmem az,hogy ugye ők ketten vannak,én egyedül élek,így nyilván semmire nincs tanúm,míg ők egymást tudják igazolni,bármit is állítsanak..
Szomszédokra nem lehet számítani,hiszen nagyrészt nem tartózkodnak minden nap itt,s ezeket egyébként se hallanák,én viszont teljesen k.o. vagyok idegileg.
Szóval félek,hogy egy egyedül élőnek nem sok joga van:(

Köszönöm a segítségeket előre is!

Vadsuhanc # 2018.02.25. 16:01

Kedves Gabeszcbr!

Meggyőződésem, hogy a zaklatás miatti idézés alapja nem az általad történt kopogás az "üzekedés " miatt. Biztos vagyok benne, hogy ennek több előzménye is volt, amelyet nem fedtél fel a fórumozók előtt.

Gabeszcbr # 2018.02.25. 22:44

Kedves Vadsuhanc!

Nos valóban,volt egy levél ami ezt (jóval ezelőtt)megelőzte.
Kb 4 hónapja írtam,elég zaklatott idegállapotban,s nyilván nem a második alkalom után..,ja s miután magas vérnyomást diagnosztizáltak..
A levél :
"Na elmondom,hogy lesz.
Mivel a sorozatos zajok,zörgések,kalapálás nem szűnik,sőt mostanában mindennaposak a nyikorgó ágyon való"üzekedések"is,a következőt teszem.
Mivel kést nem vághatok a torkotokba,mert nem akarok sittre kerülni,a személyes találkozót is kerülném emiatt,mást találtam ki.Nem mondhatom,hogy takarodjatok el,pedig az lenne a legcélszerűbb,ezért minden zörgésre,nyikorgó ágyon...-ra,dübörgő lépésekre,magyarul kb mindenre amit akkor csináltok ha itthon vagytok s nem alszotok,iszonyú falra mért ütésekkel fogok reagálni,nyilván nem egyek kettővel hanem,percekig..,mindegy mikor történik.
Pokol a szomszédotoknak lenni,most igyekszem viszonozni amit csak lehet.
Természetesen a takarítás kivétel.
Ha nem reagálok,akkor vagy nem vagyok itthon,vagy túl lusta vagyok megmozdulni.
Mivel semmire,senkire nem vagytok tekintettel,más megoldás nincs.Még a k...a villanykapcsolót is csapva kapcsoljátok.Ez nem egy műhely te paraszt.
Mert nyilván nem a 31 négyzetméter lakás körüli tevékenységet végzed minden nap.De le is sz..om.
Ha én ezeket hallgatom ,ti a rengeteg ideg levezetését fogjátok.
Tegyük tönkre egymás életét."

No,most már mindent tudsz.
Azt is,hogy ezek 31 nm-es garzonok,tehát kb olyan mintha a szomszéd a szekrényedben lakna,s ott is üzekedne.Ez rémálom.
de erre futja:(

manoka0028 # 2018.03.13. 15:47

Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni egy számomra igen fontos ügyben.
Régebben fenyegettek olyan dolgokkal például ha nem fekszek le,hogy ha nem teszem meg amit kér intim képeket küld el rólam mindenkinek, ki teszi egy közösségi oldalra- ez a közösségi oldal a Facebook amit mindenki jól ismer. Ez a fenyegetés később abba maradt. A mai nap 2018.március 13-án szintén egy újabb fenyegetés kezdődött ugyan így, ha nem teszem amit kér az intim képeket rólam feltölti a közösségi oldalra névvel mellékelve amit egy állítólagos volt barátomtól kapott meg. Mondtam neki ha van kép küldje el nekem és nevet is hogy kitől kapta de nem küldte csak annyit mondott tegyem amit kért hogy kitudja elégíteni szexuális vágyát vagy feltölti a közösségi oldalra.
Szeretném a tanácsotokat kérni, forduljak a rendőrséghez, jelentsem fel ?!

Zsani19 # 2018.03.24. 23:19

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy alábbi ügyben jogilag mit léphetünk?
Édesanyám élettársa állandóra be van jelentve nálunk. Ha édesanyám bármiért szól neki,fenyegeti, hogy megöleti valakivel,megveri,nem is merem ott hagyni soha kettesben vele,nehogy történjen valami és még segítsége se legyen.
Egy alkalommal megütötte,a kórházban enyhe koponyasérülést állapítottak meg.
Ennek ellenére, nem jelenthetjük ki,mivel itt lakik jelenleg. Azt mondja, hogy ha lenne miből,elmenne,de nincs munkája és nem is keres,így erre hónapokat is várhatunk.
Feljelenthettük volna, de maguk a rendőrök is csak annyit mondtak, hogy ennek nincs sok értelme, maximum pénzbírságot kapna,illetve ha kijelentjük akkor elviszik, de mivel nem tehetjük meg, így ez egy körforgás.

Burn Out # 2018.03.25. 08:47

Zsani19: Konkrét dátummal megjelölve írásban fel kell szólítani az ingatlan elhagyására. Le kell írni, hogy a továbbiakban lakáshasználatot nem biztosítotok a részére. Ha nem költözik ki, akkor lakáskiürítés iránt pert kell indítani.

Másik: amikor egyszer nincs otthon, akkor össze kell szedni a cuccait, ki kell rakni az ajtó elé, a zárat meg le kell cserélni. Ettől tuti ki fog akadni és tőrni-zúzni fog.

kicsimoki # 2018.03.28. 20:42

Kedves Manoka0028!

Tudod irasban bizonyitani ezt amit leirtal? Amennyiben igen, azonnal tegyel rendorsegi feljelentest zsarolas es zaklatas miatt (ez buncselekmeny, amivel zsarol teged ellenszolgaltatas fejeben!!!)! En elgondolkodnek buntetojogi per inditasan is maganinditvany beadasaval.

Udv, Kicsimoki

TANK69 # 2018.04.04. 05:34

Sziasztok! Az alábbi esetben kérném a javaslataitokat, véleményeiteket.
A tegnapi napon, a kora esti órákban én és az édesanyám levittük a kutyákat sétálni-játszani a ház mögötti parkos részre. A kutyák szépen eljátszottak a többi kutyával. Arra fele jött a házunka lakó, agresszív, alkoholóstának tűnő faszi a kutyájával, akivel nem bánik megfelelően. Az ott lévő kutyák közül az egyik kisebb meg az én egyik kutyám odarohant a kutyájához, hívták játszani az illető kutyáját. Az illető agresszívan azt kiabálta, hogy vigyék már innen ezeket a fasszopó kutyákat, mert nem tud haladni. Anyám megfogta a mi kutyánkat aki oda ment, közben megjegyezte, hogy akkor ne arra hozza a kutyáját, amerre mi voltunk. Erre fenyegetőleg lépett fel az anyám ellen ez az illető, mire én közelebb léptem és a nálam lévő kutya kőtéllel fejbe vágtam majd hangosan távozásra szólítottam fel. Ennek az illető elegett tett, az ilyenkor szokásos rigmusokkal, hogy még találkozunk, elkaplak, stb.
Ma reggel munkába menet találkoztam a férfi feleségével, aki megkérdezte miért vertem meg a férjét. Azt válaszoltam neki, hogy azért kapott, mert fenyegette az anyámat. Erre közölte, hogy ez az illető a rendőrségen dolgozik (ezt kétlem), fel leszek jelentve és hogy ennek lesz következménye. Magam miatt nem igazán aggódom, de a családtagjaim és a kutyáim miatt viszont igen. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, amik csírájában elfojthatják ezt az egészet, mielőtt tovább eszkalálódna? Köszönöm előre is.

drbjozsef # 2018.04.04. 05:46

Töredelmesen bocsánatot kérsz, és megígéred, hogy soha többé nem fog előfordulni?
Esetleg vigyél egy tálca sütit (sört?) is.

TANK69 # 2018.04.04. 05:53

Ezt a lehetőséget kizárnám, jogi lehetőségekben szeretném megoldani. :-)

drbjozsef # 2018.04.04. 06:31

Bocs, de nem azt kérdezted.
Azzal biztosan nem lehet „csírájában elfojthatják ezt az egészet, mielőtt tovább eszkalálódna”.

A fentire a másik véglet lehetséges még, az, hogy megölöd. Azzal csírájában elfojthatod az eszkalálódást. Na jó, esetleg elég lehet, ha kezét lábát eltöröd, de az nem 100%.

Jogi értelemben nincs is teendőd. Ha nem jelent fel, nem lesz (jogi) ügy. Ha feljelent, majd járhatsz rendőrségre, mehetnek a kutyasétáltatók tanúnak, aztán lesz valami, legrosszabb esetben valami pénzbírság.

De ha a másik fél baszogatni akar, akkor jogi úton nem tudod megakadályozni az "eszkalálódást". Meghúzza a kocsidat, szart dobál a levelesládádba, felgyújtja a bejárati ajtódat. Ezeket nem tudod megakadályozni előre, ha ezeket akarja csinálni.

TANK69 # 2018.04.04. 06:34

Nem túl bíztató, de azért köszönöm. A távolságtartási végzés nem járható út esetleg?

drbjozsef # 2018.04.04. 06:36

Már hogy az kérjen ellened, hiszen Te ütötted meg őt? Talán.

wers # 2018.04.04. 06:37

Önként is szabad távolságot tartani.

TANK69 # 2018.04.04. 06:38

Remek. Tehát meg kellett volna várnom míg nekimegy az anyámnak... Ez így eléggé egysíkú.

wers # 2018.04.04. 07:06

Egysíkú? Te ütötted meg. Honnan tudod, hogy nem bántott volna senkit, ha csak megkéred?

drbjozsef # 2018.04.04. 07:25

Ne érts félre, nem ismerjük a részleteket, de ha elhiszem, hogy olyan nagyon fenyegetően lépett is fel, és ezért elfogadom, hogy simán ráfért egy ostorcsapás, attól még jogilag ő nem csinált semmi büntetendőt, Te meg igen, így a továbbiakban a jogi lépésekhez a labda nála van, nálad meg nincs. Szídni te is szabadon szidhatod őt. Minden más további lépés meg attól függ, mit fog csinálni.

Neked, most, nem nagyon van bármilyen alapod is jogi eljárásra. (Kivéve, ha a tanúk is bizonyítják, hogy konkrét fenyegetés hangzott el tőle, ami nem csak egy indulati káromkodás volt, tehát a veszélyhelyzet valós volt, de azért ilyet efféle esetekben igen ritkán ítélnek meg).

TANK69 # 2018.04.04. 07:32

Rendben, köszönöm.

Péter28 # 2018.05.02. 16:32

Szeretnék tanácsot kérni, hogy mire számíthatok. Feljelentett az exem, volt barátnőm zaklatásért. Alig írtam neki, csak kétszer. Tudni kell, hogy másfél éve szakítottunk, de valahogy teljesen nem sikerült kiheverni. Márciusban felkerestem a lakásán, mert mondta, hogy ha beszélni akarok vele, akkor menjek el személyesen. De fura a nő,. Mikor lementem kifordult önmagából, mondta h soha ne menjek le oda hozzá, hogy képzelem, hogy lementem. Mondta, hogy a párja meg fog engem verni (szóban mondta, sajnos bizonyítani nem tudom). Eljöttem. Írtam neki másnap reggel egy sms-t, hogy soha ne legyen nyugodt a párja, ilyen nő mellett és megtudom, hogy ki ő. Persze, kiderült, hogy nincs barátja, csak így fenyegetett. Tudni kell, hogy odavannak érte a pasik, írtam 3-4 pasinak a facemről (semmi zaklató v fenyegető, mert csak egyszer írtam nekik), hogy ha ezzel a nővel kezdenek, akkor jobb ha tisztában vannak vele, hogy mit csinált a kapcsoltunk alatt. Vagyis átvert, betegesen hazudozott, megalázott mások előtt, meg is csalt és lejáratott. Erre, mikor ezeket megtudta, fogta magát és feljelentett. Gimnáziumban tanítok, nem akarok ebből zűrt. Ma kézhez kaptam a levelet, amit a rendőrség írt, hogy beidéznek kihallgatásra. Mire számíthatok? Eleve 2 hete adtak időpontot, de a levél 2 hét késéssel ért el hozzám. Szóval holnap írok nekik, hogy a jövőhéten bemegyek kihallgatásra.

Péter28 # 2018.05.02. 16:37

Büntetlen előéletű vagyok, soha egy ujjal sem bántottam senkit és nem is fogok. Csak fájt a hirtelen elutasítás, és hogy meg akarnak veretni engem. Nem vagyok ehhez hozzászokva és mérges lettem.