fenyegetés, zaklatás


Dr. Jégember # 2014.11.07. 15:21

Egy alkalommal történő kapcsolatfelvétel (ha nem tartalmaz valóban fenyegetést/követelést) nem minősül zaklatásnak sem, zsarolásnak sem.

Dr. Jégember

Agent Cooper # 2014.11.07. 13:30

Kedves babuka01!

Ennek eldöntéséhez pontosan ismerni kellene a levelet. Egyébként valószínűleg csak fenyegetőzik a másik fél, ha jobban belegondol, egyikőjüknek sem érdeke, hogy büntetőeljárás induljon.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

babuka01 # 2014.11.07. 07:43

Segítséget szeretnék kérni. A párom sajnos félrelépett egy férjes asszonnyal.Amikor ezt megtudtam írtam neki egy privát levelet a facebookon és megkérdeztem tőle,hogy a férje és a gyerekei vajon tudnak-e erről.De csak ennyit és kizárólag egy alkalommal. Ezután még a facebook oldalamat is töröltettem. Ő közölte velem,hogy jelentette a facebooknak és rendőrségi feljelentést is tett zaklatás,zsarolás és fenyegetés miatt. Én úgy gondolom ez egyik sem volt. Szerintetek mire számíthatok?

Agent Cooper # 2014.11.01. 10:24

Kedves Cloe44!

Mivel leginkább egy vizes gumicsizmával történő fenéken billentést érdemelne, súlyos büntetésre nem kell számítania. Viszont mindenképpen tanulnia kellene ebből az esetből...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Cloe44 # 2014.10.31. 07:46

Büntetlen előéletű vagyok, 18, éves mit kaphatok mindezért?!

Dr. Jégember # 2014.10.30. 16:11

Ha nem ismeri el a bűncselekményt, nem kaphat enyhébb ítéletet. Bár az előző megfogalmazás is eléggé magyarul volt.

Dr. Jégember

Cloe44 # 2014.10.30. 15:04

Kedves Agent Cooper!

"Tagadás esetén elesik annak a lehetőségétől, hogy a megbánást enyhítő körülményként értékelje a bíróság."

Ez pontosabban mit jelent?!

Cloe44 # 2014.10.29. 17:41

Köszönöm a válaszát és a segítségét!

Agent Cooper # 2014.10.29. 13:16

Tisztelt Cloe44!

Jogában áll tagadni, és számos esetben célszerűbb is, mintsem beismerni. Tagadás esetén elesik annak a lehetőségétől, hogy a megbánást enyhítő körülményként értékelje a bíróság.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Cloe44 # 2014.10.29. 08:24

Tisztelt Agent Cooper!

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az illető zaklatás miatt! A páromat és engem, meg a nyomozó elmondása szerint több illetőt is meggyanúsított azzal, hogy mi írtuk a levelet! Olyankor mi van ha én végig tagadom ezt az egészet?! Köszönöm a válaszát!

Agent Cooper # 2014.10.29. 08:00

Tisztelt Cloe44!

Miután Ön a bűncselekmény elkövetője, így nincs igazmondási kötelezettsége. A kérdés az, hogy milyen bűncselekmény miatt folyik az eljárás (zaklatás?).
Egyébként, ha ki is derül az igazság, akkor is valószínűleg megúszhatja súlyos büntetés nélkül.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Cloe44 # 2014.10.28. 06:59

Tisztelt Agent Cooper!

Ha ez kiderül, de én tartom magam az eredeti vallomásomhoz, mik a következmények ez ügyből kifolyólag?

Agent Cooper # 2014.10.27. 22:39

Kedves Cloe44!

Hiába változtatta el az írását, az írás jegyekből a szakértő nagy valószínűséggel megállapítja, hogy Ön írta a levelet.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Cloe44 # 2014.10.27. 16:26

Nem írtam oda, hogy Nyomtatott nagybetűs, kézzel írás volt a levél.! Esetleg még valaki tudna valami tanácsot adni, eddig köszönöm szépen a tájékoztatást!

pappcs # 2014.10.27. 13:53

Ismerek olyat aki szépen úgy kezdett el írni ahogy az elsősök az iskolában, a nyomozó majd felrobbant a méregtől, viszont 4 írásszakértő sem tudta kétséget kizárólag megállapítani az egyezést!

pappcs # 2014.10.27. 13:52

Na ilyenkor kell elővenni az első osztályban tanított gyönygbetűs írást... Igaz hosszadalmas de erősen megnehezíti az írásszakértő dolgát. Különben meg te nem is tudsz írni és ennyi... bizonyítsa be a nyomozó az ellenkezőjét.... Mit fognak tenni ha megtagadod az írásminta adását? fegyverrel kényszerítenek?! Különben is a gyanúsított megtagadhatja a vallomástételt a tanú meg akkor ha önmagát vádolná bűncselekménnyel. Ezen a vonalon szerintem meg lehet tagadni az írásminta adását.

Cloe44 # 2014.10.26. 12:46

Kedves szerkesztőség!

Jelenleg folyik egy ügy, ami velem és a párommal kapcsolatos! A párom volt barátnője zavar engem, állandóan utánunk kutakodik! Én hülyeségből írtam neki egy nem túl szép levelet (kézírással, de elváltoztatva azt) , amelyben az állt hogy kicsinálom idegileg, és hogy megfogja tudni mindenki mit tett a múltban(hozzáteszem mind ezt meggondolatlanul hirtelen felindulásból)!

Mert Ennek a lánynak éppenséggel volt egy párja miközben az én párom "kezelgette" ezzel természetesen mindenkinek próbált hazudni, de sokan tudják mi van! A lényeg az az, hogy a lány bement a rendőrségre és ismeretlen tettes ellen tett feljelentést! De azzal az indokkal, hogy a párom akart tőle valamit anno (akkor még nem ismertem a párom) és ő (a lány) nem állt meg neki, (ez hazugság)!

Behívattak a rendőrségre tanúként megmutatták nekem az írott levelet, letagadtam, hogy én írtam, és hogy láttam! Megkérdezték az álláspontomat , és hogy milyen kapcsolatban vagyok a lánnyal természetesen az igazat mondtam, soha életembe nem beszéltem vele és nem is ismerem! A levélről viszont hazudtam, és írásmintát vettek tőlem, de nem ugyanolyan betűkkel írtam, max 3-6 betű ugyan az, és az lenne a kérdésem, hogy az Írásszakértő/elemző akkor is ki tudja deríteni, hogy ki írta a levelet vagy nem, és ha ez kiderülne, mik a következmények!

Előre is köszönöm a választ!

Tisztelettel.: A.C.

groszfater@gmail.com # 2014.10.19. 08:23

Erre megvannak a törvényes hatósági és jogi eszközök.

Hát-persze ! Te meg ide csak azért jöttél, hogy eldicsekedj a kulturális háttereddel és a lányod életének egy apró epizódjával...

Banki Donut # 2014.10.19. 07:30

Én ne olyan családból és kulturális háttérből jöttem - és a lányom sem -, hogy "odamegyek és majd én lejátszom" megoldásokat alkalmazzak. Nem hiszem, hogy sok jó sülne ki belőle. Erre megvannak a törvényes hatósági és jogi eszközök.

groszfater@gmail.com # 2014.10.19. 07:18

Jó Apa lehetsz , itt rinyálsz, inkább mennél el a randira
a lányod helyett...
Jaaa, hogy nem akarsz véres-hurka lenni...

Banki Donut # 2014.10.19. 06:07

Üdvözlöm!

Fenyegetési ügyben van kérdésem.

17 éves lányomat a volt barátja, aki 20 éves, SMS üzenetekben megfenyegette. A kapcsolatuk véget ért fél éve, de a fiú időnként írogat neki, amit a lányom nem akar, és a fiú új barátnője pedig emiatt a lányomra haragszik, és zaklatja a lányomat. A fiú ismét írt, hogy találkozni akar, amit a lányom viszautasított, mire a fiú szinén sms üzenetben azt írta neki, hogy majd akkor megtalálja, és az sokkal rosszabb lesz neki. A lányom nagyon megrémült, remegett az idegességtől, és ráadásul, mikor megkérdezte a fiút, hogy mit akar tőle, miért akarja megtalálni, az azt mondta smiliekkal a végén, hogy a "véredet akarom, véres hurkát fogok belőle csinálni:))" Irtózatosan megijedt a lányom.

Nem tudom, hogy ezzel a fiú törvénysértést követett e el, milyen jogi lépeseket tehetek ezellen.

Előre is köszönöm a szakértők válaszát!

groszfater@gmail.com # 2014.10.13. 14:33

„Aki disznók közé keveredik, megeszik a korpákok.”

Grabowszki # 2014.10.13. 13:55

Jó napot kívánok!

Zaklatással és fenyegetéssel kapcsolatban fordulnék Önökhöz segítségért.

Háttérsztori:
A történet egy barátnővel kezdődik, akivel szakítottunk. A szakítás oka egy ex barátnő (zsuzsa), és a legjobb barátom párja. Az ex barátnőtől (12 évvel ezelőtt volt barátnőm) egy könyvet szerettem volna kölcsön kérni, ezért Facebook-on üzenetet küldtem neki, majd közölte, hogy nincs meg, én elköszöntem tőle, szóval a társalgásunk összesen 3 mondat volt. Ezt a jelenlegi (vagyis most már csak "volt" barátnő) elolvasta, amiből hatalmas cirkusz kerekedett. A vége az volt, hogy követelt rajtam 3 ezer Forintot, mert vacsorát ettem, és reggeliztem is nála. Nem egészen tartottam jogosnak a követelést (a háttérben természetesen vannak más dolgok is, de rövidre akarom fogni), hiszen én vettem cigit, pezsgőt stb, de gondoltam talán ki tudom fizetni a dolgot, így nem lesz balhé.
Aztán hirtelen 4 ezret akart. Egy vacsi + reggeli kombóért elég erősnek érzem ezt, így elálltam ettől az egésztől, azt mondtam ezt nem fogom kifizetni.

Az éjszaka folyamán (fél 12 körül) arra keltem, hogy valaki rúgdossa az ajtómat (igen, a szóban forgó hölgy, aki ráadásul atomsík részeg is volt), izomból, és ordít mint a sakál. EZ a lépcsőház amúgy teljesen nyugis, nem szokott semmi hangoskodás lenni, ezért szeretem. Mondtam neki, hogy menjen el, vagy hívom a rendőrséget, erre felcaplatott egy emelettel feljebb, ahol a legjobb barátom laki, és az ő ajtajukat kezdte el ütni, rúgni, hogy ők adják oda - az amúgy jogtalan - tartozásomat. A legjobb barátom párjától követelte, ugyanis a FAcebook-ról kiderült számára, hogy mi 2-3 hetente váltunk pár mondatot, hogy hoz-e kaját, vagy sem, ugyanis éttermük van.

Szó mi szó, 4-5 percig hallgattam a dörömbölést, majd ajtót nyitottam, és kiszórtam a 4 ezret neki. Ezt eltette, persze így is úgy kellett kilöködni a lépcsőházból őt, és barátnőjét.

Másnap a munkahelyemen rámírt, hogy még tartozok pénzzel. Nyáron voltunk nyaralni, és ennek a felét akarja visszakapni. Nyaralni amúgy ő hívott meg, én mondtam, hogy nekem ilyenre nincs pénzem. Most pedig ezt követeli. Azt írta, hogy összeszedett 8 ember, jönnek a munkahelyemre. Nem tudtam tovább dolgozni, felálltam a géptől, szabadságot kértem, egyből több napot, hogy ha már 8 ember összecsődített, akkor eléjük megyek, nem vagyok nagyon félénk ember.

Amikor felmentem hozzá, a 9 éves unokáját láttam, amíg a mama (ő az ex barátnőm) sörözgetett, és cigizett ezerrel. Arra a kérdésre, hogy miért nincs iskolában, azt a választ adta, hogy mert elaludtak (ugye mami kajak részegen nem tudott időben felkelni). Utána követelte tőlem a pénzt, én az asztalra csaptam, hogy ezt nem fogom kifizetni, mert ő hívott meg, ő mondta hogy fizeti, én vendég voltam, ahogy megbeszéltük előtte. Ekkor a szobából kijött a 16 éves fia egy baseball ütővel, és annyit mondott, hogy meghalsz te . Én mondjuk nem nagyon ijedek meg egy 20 kilós 16 évestől, szóval elindultam felé, erre ő kirohant a lakásból, hogy hozza a haverjait.

Addig közöltem az ex barátnőmmel, hogy 4 ezer Ft van nálam, ennyit tudok adni. Persze ez nem elég neki, most azonnal menjek le, és hozzak pénzt. ELmondtam neki, hogy most adtam úgy 8 ezer Ft-t, ami nem volt jogos, mit akar még? Pokollá tenni az életem.

Közben befutott a fia 3 ugyanolyan 20 kg-os haverjával, de ez nem igazán tudott meghatni, amikor közöltem, hogy én most távozok, simán kiengedtek.

Az már csak hab a tortán, hogy a fia nem csak drogfogyasztó, hanem díler is.

A lényeg, hogy mind engem, mind a nagyon régi exemet, mind a legjobb barátom élettársát megfenyegette írásban, több alkalommal. Tegnap 3-4 ajtót rúgdosott atom részegen fél 12-kor, a fia drogot árul.

Pár fenyegetést kimentettem: http://kephost.com/…egetesek.jpg

Jogilag milyen lépéseket tehetek, ha még egyszer megjelenik részegen randalírozva a lépcsőházban, vagy odaállít a munkahelyemre ordibálni?

ObudaFan # 2014.09.21. 13:03

Amíg csak a kutyát fenyegeti, titeket nem, és amíg a kutyán ténylegesen nem bántja, addig szerintem nem lehet igazán jogi úton fellépni vele szemben.

Wazuka # 2014.09.18. 21:03

Kedves Szerkesztőség!

Tanácsra volna szükségem egy ügyben.

Lassan most már egy éve lesz, hogy itt lakunk az új lakásunkban, családi házból jöttünk 8 lakásos társasházba, édesanyámmal ketten vagyunk a tulajdonosok, a lakáshoz tartozik egy földhányad is, a lakástulajdonosokkal megbeszéltük hová helyezhetnénk el egy kicsi kutyakennelt, mivel van egy kistestű foxink. Mikor beköltözünk is engedélyt kértünk mindenkitől, papírt írtak alá, hogy engedélyezik a kutyatartást. Teljesen normálisan élünk, a kutyám a kertben a saját földterületünkön ugat, mint egy normális kutya, akár a többi eb a szomszéd kertekben, ha kint van. Senkit sem zavar, mindenki szereti a házban, viszont egy albérlő nem (egy idős pár), hozzáteszem alattuk él egy idősebb úr, ő imádja a kutyánkat. Megfenyegette édesanyámat, hogy "agyonbassza" a kutyámat, és hogy "megdögleszti", egyik nap a kennelt önkényesen kinyitotta és szélnek eresztette a kutyámat, csak azzal nem számolt, hogy intelligensebb nála, és nem megy el hazulról. Valószínűleg bántalmazta is, mert ha a másik lépcsőházban csak az ajtajuk megmozdul, már morog, ennek oka van. Félek itthon hagyni heti két alkalommal délelőttre a kutyámat, nehogy történjen vele valami. Az édesanyámmal úgy beszél, mint egy mocskos senkiházival, szóban zaklat minket, az ablakon keresztül inzultál, hogy "ne zabáljam a diót" stb. Mindössze egy albérlő, de még ha tulajdonos volna, sem lenne joga így viselkedni.

Milyen jogi lépést tehetnék az ügy pozitív fellendülése érdekében?

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel,
Vivien