fenyegetés, zaklatás


Agent Cooper # 2013.10.03. 22:39

Kedves Anna_!

Kérdéseire válaszaim:
Ez most fenyegetés vagy zaklatás?
Fenyegetésnek fenyegetés, akár lehet a zaklatás is, de ezt az interneten a rendelkezésre álló dokumentumok ismerete nélkül senki nem fogja tudni megmondani.
Ha az ismétlődésről nincs hangfelvétel, akkor az nem számít ismétlődőnek?
Ebben a kérdésben majd a bíróság állást foglal.
Ha az ismétlődést a feleség valósította meg, akkor őt is fel kell jelentenem? (azt mondta: "Vigyázz a kicsidre! Meg leszel találva" - kérdésemre, hogy mégis, mit ért ez alatt, azt mondta: "Én már nem tehetek semmit" mármint ő).
Hát ha ezt sérelmezi, akkor igen. Mindenki csak az általa elkövetett cselekményért vonható felelősségre. (Egyébként ennyiből erre sem lehet azt mondani, hogy bűncselekmény történt vagy sem.)
Ki és mennyit kaphat ezért?
Ehhez pontosabban ismerni kéne a történeti tényállást, de súlyos büntetés szóba se jöhet.
Lehet, hogy elsikálja az ügyészség?
Miért sikálna bármit is el?
Jogom van kirendelt ügyvédhez?
Kérdezze meg az illetékes szervet.
Hol kell kérnem?
Az illetékes Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatánál.
Ha hirtelen felindultságra hivatkozik, az enyhítő körülmény?
Lehet.
Megteheti, ha fél év eltelt a két esemény között?
Bármit megtehet.
Érdemes másod/harmadfokra vinnem?
Amíg első fokú döntés sincs, mi értelme egyáltalán ezt felvetni?
Mit tehetek, ha most is elengedi a kutyát?
Ha szükséges, fusson.
És főleg akkor, ha a büntetőügy után is póráz nélkül sétáltatja?
Tehet bejelentést vagy szabálysértési feljelentést (Veszélyeztetés kutyával).
Vajon a kislányomban a kutya által keltett félelemre lehet építeni a folyamatos fenyegetést/zaklatást? Most is póráz nélkül sétáltatja.
Nem.
Felvegyem vidóval és csatoljam a bizonyítékok közé, vagy azzal személyiségi jogot sértek?
A kutya személyiségi jogait semmiképpen nem sérti meg.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2013.10.03. 21:43

Szerintem ez nem zaklatás. A nem ismétlődő, fenyegetéssel elkövetett zaklatás megállapításához a fenyegetésnek komolynak kell lennie. Az ilyen sérelmekre ott a polgári per, ha már muszáj tenni valamit.

airlady # 2013.10.03. 18:23

Jó estét/napot!

A következő lenne a gondom: élettársammal 9 éve vagyunk immáron együtt, viszont egy fedél alatt lakunk a bátyjával. Kedves sógor jelölt eléggé ellenszenves velem bármi áron. Úgy indult a lavina, hogy anyósjelöltem tavaly decemberben meghalt (isten nyugosztalja!). Azóta történt egy olyan incidens, hogy szimpla mosásnak indult a történet, de félrelökött, majdnem sikerült fellöknie csupán azért, mert "nem fért ki a fürdőszobából", holott arrébb álltam, mert van bennem annyi. Azóta nyugalom volt a mai napig. Csak hozzátenném, hogy 2.-án felvettek dolgozni, és fél 5-kor kelek mindennap. Történt hogy munkából hazajövet nekiálltam főzni, közben engedtem fürdővizet. Hazajött a kedves sógor és természetesen belémkötött. A következő volt a párbeszéd: Fürdesz, vagy főzől? - Mindjárt kész van a kaja és lefürdök. 3 perc nyugalom következett. De ezután jön a lényeg: Egyébként pedig, ha máskor is fél 5-kor mész dolgozni, akkor csendben - Ühümm - Ühümm is, különben akkorát rádverek, hogy szétszakad a fejed.

Ilyenkor jön a mesteri kérdés: mit lehet tenni egy ilyen emberrel? Ez már nem az első alkalom, hogy ilyen példátlanul viselkedik velem szemben. Érdekes, párommal nem beszél így, mert nem mer, de velem? Ez már kiteszi a fenyegetés tényét. Sem írásos, sem pedig hanganyag nincsen a birtokomban, bár az utóbbi sérti a jogait úgy tudom, mivel nem a beleegyezévésel készül. Lelki terrorban szeretne tartani már nagyon régóta.

Előre is köszönöm a választ/válaszokat!

Anna_ # 2013.10.03. 13:02

Tiszteletem!

Egy zaklatás/fenyegetés ügyében kérnék segítséget.

Egy kutyatulajdonos hölgy többszöri udvarias, majd határozott kérésem ellenére sem kötötte meg közterületen (a házunk előtti járdán) agresszív középschnauzerét, így 6 éves kislányomban ez rendszeresen félelmet keltett. Végül már a közterület-felügyeletet is kilátásba helyeztem, de ez sem segített. Egyszer, mikor szokás szerint szembejött kutya és kutyás póráz nélkül, elborult az agyam és pofán rúgtam a kutyát. Visított egyet, de szerintem csak az ijedtségtől, mert nem kapott nagyot, a gazda lelkének jobban fájhatott. Persze ettől nem lett jogkövető állampolgár. Sőt. Elmesélte a férjének, aki fél év múlva odajött hozzám. Én épp leparkoltam, gyereket hoztam haza az óvodából. Megfenyegetett, hogy "Te köcsög, ha még egyszer a kutyámhoz érsz, bele fogsz dögleni...". Mindezt a gyerek előtt, aki hallotta az egészet. Azóta a gyerek már nem csak a kutyától fél. Most 8 éves, de nem mer játszani, szaladgálni egy parkban, mert retteg a kutyáktól. Nem tudom, hogy fog jövőre egyedül iskolába járni. Maradandó fóbiái lettek. Én a fenyegetést rögzítettem a telefonommal, így azt a rendőrség végül felhasználta bizonyítéknak. Megjegyzem, többször próbálták elkenni az ügyet, hogy nincs meg az elkövető (meglett), nem történt fenyegetés, meg a felvétel nem bizonyíték, meg hiányzik az ismétlődő fenyegetés (volt, később jegyzőkönyvbe vették), stb. Fellebbeztem, elfogadták, jön a bíróság. Kérdésem:

Ez most fenyegetés vagy zaklatás?
Ha az ismétlődésről nincs hangfelvétel, akkor az nem számít ismétlődőnek?
Ha az ismétlődést a feleség valósította meg, akkor őt is fel kell jelentenem? (azt mondta: "Vigyázz a kicsidre! Meg leszel találva" - kérdésemre, hogy mégis, mit ért ez alatt, azt mondta: "Én már nem tehetek semmit" mármint ő).
Ki és mennyit kaphat ezért?
Lehet, hogy elsikálja az ügyészség?
Jogom van kirendelt ügyvédhez?
Hol kell kérnem?
Ha hirtelen felindultságra hivatkozik, az enyhítő körülmény?
Megteheti, ha fél év eltelt a két esemény között?
Érdemes másod/harmadfokra vinnem?
Mit tehetek, ha most is elengedi a kutyát? És főleg akkor, ha a büntetőügy után is póráz nélkül sétáltatja? Vajon a kislányomban a kutya által keltett félelemre lehet építeni a folyamatos fenyegetést/zaklatást? Most is póráz nélkül sétáltatja. Felvegyem vidóval és csatoljam a bizonyítékok közé, vagy azzal személyiségi jogot sértek?

Bocsánat, hogy hosszú lett!

Andras F. # 2013.09.30. 14:37

Komolynak semmiképp sem tekinthető, mert édesapám nem is tudja az ügyintéző nevét, akivel telefontált, mert mindig más hívja őket. Édesapám meg nem egy thrillerből kimászott figura, aki elmebeteg módjára levadászik valakit :)

Tehát ez csak üres fenyegetés és megfélemlítés a bank részéről, hiszen

  1. Szüleim (az én tudomásom szerint) sosem késtek a törlesztéssel, még egy közüzemi számla tartozásuk sem volt soha.
  2. Ha esetleg a jövőben mégis csúsznának egy napot, addigra már 300 nap is eltelne.

Viszont megkeresem a megfelelő témát a fórumon, ahol tanácsot kérhetek szüleimnek, hogy mit lehet olyan esetben tenni ha többször kérte édesapám rögzített telefon vonalon és ajánlott levélben a bankot, hogy az édesanyámat ne hívják, mert ő csak kezes és nem ő intézi a hitelt.

ObudaFan # 2013.09.30. 14:16

Az ilyen jellegű fenyegetés akkor bűncselekmény (zaklatás), ha konkrét személy ellen irányul és komolynak tekinthető. És 30 napon belül tehet a sértett magánindítványt.

Andras F. # 2013.09.30. 14:02

Tisztelt Fórumozók!

Édesapám nagyon ingerlékeny és pár hete azt mondta banki ügyfélszolgálatosnak, hogy ha nem hagyják abba az édesanyám hívogatását, akkor tettlegesen bántalmazni fog valakit. Persze ez csak üres fenyegetőzés, de édesapám már többször kérte a bankot telefonon és ajánlott levélben, hogy ne édesanyámat hívogassák, hanem édesapámat, mert a kezdetektől fogva édesapám intézi az ügyeket és ő tud mindenről.

Ma én voltam otthon és vettem át a banktól jött levelet, amiben az áll, hogy ha a jövőben egyetlen napot is késnek a szüleim a törlesztéssel, akkor édesapám ellen megteszik a kellő jogi lépéseket a testi sértésre irányuló fenyegetés miatt.

Ilyen ügyben tényleg tehetnek feljelentést vagy csupán csak kihasználják ezt az esetet, hogy megfélemlítsék a szüleimet?

Üdv,
András.

kingafab # 2013.09.30. 10:09

Nyomozó azt mondhat hogy csak akkor láthatom vagyis pontosan írat-betekintési jogom van akkor amikor lezárta a nyomozást.Addig semmit sem kaphatok.Szóban közölte hogy az apa 5 éves szabadságvesztést kaphat a szakvélemény alapján.Szóval a kérdésem az lenne hogy mikor láthatom a szakvéleményt és miért tart ez a nyomozás lassan 1 éve.Tanukat is berendelt , sőt lenne még tanú de arra nem kíváncsi.Nekem ez egy kicsit sántít.Hol vannak a jogaim????

ObudaFan # 2013.09.30. 08:33

kingafab

Nézd, abból, hogy veled szemben így viselkedik, az nem következik, hogy a gyermekkel szemben is. A szakvéleményről kérhetsz másolatot.

kingafab # 2013.09.29. 12:59

Kedves Fórumozok!
Vélemény szeretnék kérni az alábbi összetett problémával kapcsolatban:

11.évi életem élettársi kapcsolatban egy férfivel.Született egy közös gyerekünk.Családi életünk nem volt zavartalan mivel érzelmi terrorban tartott amit bizonyítani nem tudok.1,5 éve elmenekültem gyermekemmel.Rendőrségi feljelentést tette gyerekveszélyeztetés miatt.Megindítottam a gyerekelhelyezési pert.Feljelentettem zaklatásért.A zaklatást lezárt a nyomozok.Veszélyeztetés miatt kirendeltek egy szakértőt.Megszületett a vélemény amit a mai napig nem láthattam.Nyomozó elmondása szerint 5 év szabadság vesztéssel sújtható az apa viselkedése.Kizárólagos felügyeleti jogomat a bíróság elutasította mivel csak szexuális zaklatásnál kérhetem.
Idén megtámadott minket és lett ebből is egy könnyű testi sértés.Ami következményeként tartottak egy szembesítést annak ellenére hogy félek az apától.Elmondták hogy a szembesítést nem tagadhatom meg de az apa igen.Folytatják a kihallgatásokat és még mindig nem tudom mit művelt gyermekemmel.Szembesítés alatt olyan valótlan dolgokat állított hogy félelmem még nagyobb lett mert aki ennyire lelketlen az maga az ördög valójában.Szembesítés végén közölték, hogy távozhatok az apa ügyvédjével még ott maradt és magánindítványt nyújtottak be ellenem.Már tényleg nem értem , hogy mikor nézik kislányomat és mikor lesz ennek vége.Úgy érzem, hogy az igazságszolgáltatás itthon egyáltalán nem működik.Pedig voltam mindenhol: gyámhatóság, alapítvány,nevelési tanácsadó.Még mit kéne tettem, vagy hol rontottam el?Köszönöm a válaszokat!

Véleményem # 2013.09.25. 21:06

Millenium001

Üres "fenyegetőzés" ebből nem lesz semmi.

Agent Cooper # 2013.08.23. 06:21

Kedves Destroyer!

Miután az eset nem rendszeres vagy tartós módon valósult meg, így valóban nem beszélhetünk zaklatásról, hiszen tényállásbeli elem hiányzik. Ahhoz, hogy egy ilyen ügyben van-e lehetőség az eljárás más jellegű folytatására, a rendelkezésre álló iratok ismerete nélkül érdemben nem lehet nyilatkozni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Destroyer # 2013.08.22. 20:57

Kedves Fórumozók! Ha egy ember életveszélyesen megfenyeget és ezt a rendőrségen elismeri, de azt mondja, hogy indulatból mondta, akkor miért írja okként a rendőrség a nyomozás megszüntetésére, hogy nem történt zaklatás? Röviden: Volt egy vitám egy emberrel, akivel személyesen beszéltünk. ő erkölcsileg alul maradt, azaz "becsicskult" (elnézést a szóhasználatért) egyáltalán nem bántottam, csak beszéltem vele és nem fenyegettem meg, a beszélgetésünkben a legnagyobb indulat abban nyilvánult meg, hogy amikor odajött hozzám és kezet nyújtott én visszautasítottam. Miután beszéltünk és elváltak útjaink ennek a jómadárnak egy barátja felhívott, hogy nem élem meg a gyerekem következő születésnapját. Persze még mindig élek, de ezt akkor ugye nem tudhattam, így hát feljelentettem a szálkaratést. Miután beszéltek vele, a nyomozást lezárták, mert nem történt zaklatás. Mit tehetek ellene?

Lárma # 2013.04.20. 15:54

Mikor kérdéseket teszek fel neki akkor az én feljelentésemről kérdezem, hogy az hogy áll? Ebben az esetben nem kihallgatáson vagyok!

Természetesen ha kihallgatáson vagyok akkor ő kérdez! Már amennyit hagyom:)Mert ezt a csajt lehet irányítani:):):)

De nem is ez volt a kérdésem!! Arra még mindig nem kaptam semmi használható választ...

lajcsó # 2013.04.20. 15:31

"Pedig világos és érthető kérdéseket szoktam feltenni neki." Azért ez nem így működik. A kihallgatás során a rendőr kérdez a gyanúsított meg vagy válaszol, vagy él a hallgatás jogával és nem fordítva. A rendőr nagyon türelmes lehet.

Lárma # 2013.04.20. 09:12

Ha lúd legyen kövér... Ennyi volt a levelezésünk, beszélgetésünk.. És még így is kicsit szelektáltam. Ahogy leadtam 2 napra rá meg is hosszabbították a nyomozást 2 hónappal. Most jár le a határidő május 6. án.

Nem fogok senki kénye kedve szerint semmiféle büntetést elviselni, csupán azért mert segítettem neki az ő kérésére.

De nem is ez a probléma. Tudom, hogy kérdeztem februárban. De most mit akarhat még a rendőrség? Kicsit az az érzésem, hogy az én feljelentésemben nem történik semmi. Csak abban amit ellenem tettek. Valami disznóságot érzek az egészben..

Mivel engem is megakartak venni és a hölgyeménynek a saját bevallása szerint a volt milliomos férje kezében az egész város, érts ide a bíróságtól kezdve mindenkit.. Továbbá, hogy megint jóban van a fickóval, az is megfordult a fejemben, hogy lehet ott is van valaki a zsebében ahol nem akarnak nekem válaszokat adni... Tehát ezért kértem a jogszabályokat.. Mire tudok hivatkozni..

Valami nagyon nem tetszik nekem ebben az ügyben. És ezek a megérzéseim nem szoktak becsapni... A rendőrnő ha kérdem, hogy állunk, csak össze-vissza beszél. Állandóan zavarban. Nem tudja mit válaszoljon. Mint mikor valaki elakar hallgatni dolgokat... Pedig világos és érthető kérdéseket szoktam feltenni neki.

Vállalom a végrehajtandót is az igazamért! :)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.20. 08:33

Így hát le is adtam a rendőrségre egy 450 oldalas vallomást.
Én már ezért önmagában végrehajthatót szabnék ki.

groszfater@gmail.com # 2013.04.20. 08:32

ezt már februárba kérdezted egyszer...

Lárma # 2013.04.20. 08:20

Kedves fórumozó Barátaim!

Érdekes kérdéseim lennének és S.O.S. válaszra lenne szükségem, mert hétfőn reggel fél 9 kor jelenésem van az ügyben a rendőrségen.

Röviden az történt hogy valaki feljelentett zaklatásért. Érdekes módon miközben „zaklattam” közben ő napi szinten beszélgetett velem emailon, telefonon és még ráadásul írásban a segítségem is kérte több esetben egy munkájához.. Szinte mindig mielőtt felhívtam volna írásban megkérdeztem, hogy hívhatom e? Majd amiben a segítségem kérte, az elkészülte után szerettem volna megnézni, hogy sikerült. De nem volt hajlandó megmutatni. Ebből lett egy vitánk amit szintén írásban folytattunk le.. Ez néha már a becsületsértésig ment. Ugyanis ilyeneket is írt nekem, hogy egy „büdös tahó paraszt” vagyok meg hasonlókat.. Ugyebár ha ezt csak úgy mondom valakinek és nincs rá tanúja akkor elég nehéz bizonyítani. De ha le is írom neki….??

Nos mikor megtudtam hogy feljelentett zaklatásért, hát én is feljelentettem mert ilyen alapon nekem is volt rá okom.. Nem egyszer volt, hogy akár 40 percen keresztül is hívogatott telefonon. Elsőre felvettem és közöltem vele hogy nem akarok vele beszélni. De ezt úgy tűnik nem értette meg és csak hívott folyamatosan.. Ezeket a szolgáltatók jegyzik..
Ráadásul mivel egy hölgyről van szó, még hatalmas féltékenységi jelenteteket is rendezett?? Csak azt nem értem, hogy ha nem akart semmit, akkor miért válaszolt minden emailomra, miért hívott és miért rendezett filmbe illő hisztiket? Miért engedte hogy felhívjam és beszélgetett velem akár egy órán keresztül is? Miért mondta el hogy a volt férje milyen módszerekkel terrorizálja őt? Én meg mint egy rendes zaklatótól ez elvárható, meghallgattam, ápoltam a lelkét.. Ilyen alapon azt is mondhatom, hogy kihasznált, mert arra jó volt a „zaklatója” hogy egy lelki szemetesládának használja..

Sok a kérdés.. Szerencsémre ő maga, saját maga ellen a tanúm.. Ugyanis ezek a beszélgetések, kivéve a néhány telefont, írásban történtek.. Így hát le is adtam a rendőrségre egy 450 oldalas vallomást. Ebben részletesen bent van minden. Az összes beszélgetésünk… Zaklatás, rágalmazás, becsületsértés, pénzel való megvesztegetés, csalás, szélhámosság..

  • A kérdésem az lenne csupán, hogy szerintetek mit akarhat még tőlem a rendőrség? Mert hogy hétfőn reggel fél 9 re behívtak. Valaki azt mondta, hogy nem vagyok köteles mondani semmit. Max annyit, hogy a B.E. 118§ 3. bekezdés értelmében az a vallomásom amit már leadtam és ennyi.
  • Azon kívül viszont a két feljelentést összevonták. Szeretnék kérni az én feljelentésem ügyében is felvilágosítást. Ezt vajon megtagadhatják?? Mondjuk arra hivatkozva, hogy összefügg a kettő ügy?

Elég faramuci a helyzet, mert hogy egymás ellen tettünk feljelentést. Tele is a púpja a rendőrnőnek velünk.. Úgy vettem észre, nem igazán tudja mit kezdjen a helyzettel. Főleg miután megkapta a 450 oldalas vallomásom. Jogász a hölgyemény…

Jó lenne kicsit felkészülni mire oda megyek, mert mint tudjuk előszeretettel vezetik meg az embert az ilyen helyeken..

Tudtok még valami jó tanáccsal szolgálni??

Előre is köszönöm a segítő válaszokat!!

monalisa1 # 2013.04.04. 17:50

Csendháborítás végett panaszbejelentés az önkormányzatnál, a hangoskodásokról készüljön hangfelvétel. (Az anyja majd fizetheti a bírságolásokat.)

Ha önkormányzati a ház eljárhatnak velük szemben: összeférhetetlenség miatt megvonhatják tőlük a további lakhatás jogát.

A gyámhatóságon is bejelentést kell tenni, kérve a hatósági orvosi vizsgálatánk kezdeményezését.

A háziorvos ill. az ügyeletes orvos, rövidre zárva a dolgot mentőt hívhat, pszichiátriára vitetheti kivizsgálásra.

Ameddig nem tesztek semmit csak hallgatjátok a műsort (...) nemigen fog változni semmi.

Amúgy ki költözött oda előbb?...

Kaleidosz # 2013.03.29. 13:51

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kerni. 2013.februárjában feljelentést tettem a volt barátom ellen zaklatás ügyében. Engem mindvégig tanúként hallgattak meg az ügyben. A rendőrségi nyomozás szakaszában a volt barát kezdeményezte a közvetítői eljárást és én ebbe beleegyeztem.Most márc. 26-val lezárta a rendőrség a nyomozást és továbbította az ügyet az ügyészségre.A kérdésem az lenne, hogy engem vissza szólit a munkám külföldre dolgozni es nem hiszem, hogy jelen tudok lenni az ügy további kimenetelét illetően. Mi történik ez esetben, mi lesz a közvetitői eljárással es, ha ez nem lefolytatható így, hová kerül tovább az ügy? Megszüntetik ellene? Engem érhet barminemű pénzbírság, ha nem tudok jelen lenni a tárgyalásokon? Megbizhatok ügyvédet a távolletemben, hogy képviseljen?
Előre is köszönöm a válaszokat!


Kaleidosz

wers # 2013.03.18. 12:35

emlékeim szerint, ha a csövet ütik, azt nem csak ti halljátok, hanem több emelettel lejjebb-feljebb
(gyerek korunkban így hívtuk össze a bandát - na nem sokáig, mert szobafogság lett belőle)

na meg az üvöltözés is messze hallatszik, tehát a gond nem csak a tiétek.

Egyeztetni a lakóház többi lakójával” elsőre itt kéne kezdeni

Véleményem # 2013.03.18. 12:27

Oladi-lakótelepi

Elköltözni. Hang szigetelni a lakást. Felvenni a kapcsolatot a két dilis rokonaival. Egyeztetni a lakóház többi lakójával. Bejelentést tenni a rendőrségre.

Dr.Attika # 2012.11.10. 09:35

Kedves fórumlátogató!
Feljelentést Önnek kellett volna tenni. Olvasva sorait itt megvalósult testi sértés, önbíráskodás, kényszerítés stb.
Tegye meg a feljelentést és akkor beindul a "rendőrségi gépezet".

chleo78 # 2012.11.10. 09:12

Kedves Fórumozók!
37 éves egyedülálló nő vagyok. Alábbi problémám akadt dióhéjban: Dohányosok és nemdohányzók harca hosszú ideje húzódik 10 emeletes panelház lépcsőházában. Négy alkalommal tettem bejelentést írásban a helyi IB-nek fényképekkel igazolva a dohányosok viselkedését (falakon elnyomkodott csikkek, stb.), hogy a társasház szabályzatát megszegik, ellenállásom miatt életveszélyesen fenyegetnek, lakásomban nem lehet ablakot nyitni a füst miatt, stb. IB nem reagált egyetlen alkalommal sem a megkereséseimre. Nov. 7-én munkából hazajövet a feldühödött dohányos csapat egyik tagja lefogott, másik hajamnál fogva tépett, cibált, többször falhoz verte a fejem, kezembe harapott. Én védekeztem egy kézzel, mert a lefogó ember szintén ütött, ahol ért. Komoly bajom nem lett, de tudtam, hogyha csak ezen a szinten marad (IB) az ügy, szőnyeg alá lesz söpörve. Hívtam mentőt, rendőrséget. Feljelentést senki nem tett (anyagiak, hosszas procedúra, stb.).
Az IB elnöke teljesen egyértelműen a dohányosok pártján áll. A mentők és a rendőrök kihívásáról is le akart beszélni és noha a társasházi szabályzat egyértelműen tiltja a közös helyiségekben való dohányzást, félretájékoztatva fennhangon szónokolt, hogy tudomásul kell vennem, hogy igenis lehet dohányozni.
Kérdéseim:
Egy egyedülálló nőt ma szabadon megverhetnek a lakása előtti közös helyiségben fényes nappal a dohányzók, és tényleg nem tehetek ellene semmit?
IB felelős-e, tudatában a kialakult helyzetnek, mely megelőzhető lett volna - esetleg másként is végződhetett volna, pl. súlyosabb sérülésekkel?
IB részéről történt-e kötelességmulasztás, félretájékoztatást? (Itt az ember épsége másodlagos a hírnévvel szemben, mert ez itt Gazdagrét).
Tehetek-e valamit védelmem érdekében és a dohányzás ellen vagy várnom kell, amíg ez megismétlődik és a dohányosok csapata addig is rettegésben tart itt minden nemdohányzót? Hiszen legtöbb ember nem mer szembeszállni felbőszült dohányosok hadával, akik már ellátták egyszer a baját egy nőnek (nekem) következmények nélkül?
Minden szíves választ és tanácsot előre is nagyon köszönök!