vádemeléssel kapcsolatban


ndoora # 2012.09.25. 18:00

Köszönöm.
Azt szeretném még kérdezni, hogy ha volt már régebben vádemelési javaslat és iratismertetés, amit aztán az ügyészség nem fogadott el és visszadobta az ügyet pótnyomozásra és a pótnyomozás időszaka alatt egyáltalán nem hívták be a nyomozók a gyanusítottat, akkor nem kellett volna most is így a két év lejártának közeledtével behívniuk újbóli iratismertetésre, mielőtt továbbküldték az ügyet ?

ObudaFan # 2012.09.25. 16:58

A bíróságon meg tudod tekinteni az iratokat.
Ha nem volt minden alkalommal meghosszabbítva esetleg, az nem szabályos. Az sem, ha meg volt hosszabbítva, de nem küldték meg a határozatot. De sokat ezzel kezdeni nem tudsz.

ndoora # 2012.09.25. 14:16

Azt szeretném kérdezni, ha egy zaklatási ügyben egy gyanusított ellen volt már régebben vádemelési javaslat és iratismertetés, aztán az ügyészség visszadobta pótnyomzásra , akkor ha két év után végülis csak vádat emel az ügyész és vádíratot küldenek a bíróságról, akkor hogyhogy nincs megint iratismertetés a rendőrség részéről , amiből a gyanusított is megtudhatná, mi történt a pótnyomozás ideje alatt ?

Illetve a másik kérdésem, hogy a pótnyomozás ideje alatt (ami kb. másfél év volt) egy ideig jöttek szépen 2-3 havonta az ügyészi hosszabbítások, aztán 8-9 hónapig nem jött semmi. Pedig még a 9 hónappal ezelőtti hosszabbításban is benne volt, hogy ismét 3 hónapra szól a hossabbítás.
Ez szabályos ?
Aztán meg hirtelen a semmiből jön egy vádemelési papír, de az már rögtön a bíróságtól. A rendőrség sem kereste a gyanusítottat ez idő alatt, egy végső iratismertetés miatt.

Szabályosak ezek a dolgok ? Ha nem, lehet-e panaszt tenni?