Fórum büntetőjog újabb elöl     új hozzászólás


büntetőjog

ObudaFan # e-mail 2013.03.01. 22:35

Látni kellene az iratokat, de másodfokon elég valószínű, hogy nyilvános ülés volt, ahol az ügyész részvétele nem kötelező. A vallomástétellel kapcsolatos jogokat pedig már az elsőfokú tárgyaláson megismerhette a vádlott, ráadásul ez egyébként sem lenne felülvizsgálati ok.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Melcsyke # e-mail 2013.03.02. 10:06

Köszönöm Obudafan a válaszát!Igen nyilvános ülés volt a másodfokú tárgyalás!A másodfokú tárgyalás után nem kaptuk még meg a papirokat,mert mi is arra várunk!De a behivó már 18.án megérkezett,hogy március 6.án jelentkezzen a Nagy Ignác utcában 9 órakor!Még annyi lenne a kérdésem,hogy ha a másodfokú tárgyaláson beismerő vallomást tett akkor nem kellett volna új vizsgálatott elinditani és új időpontot kitűzni a tárgyalásra,hogy ügyésznő is jelen legyen?

Theuvb92 # e-mail 2013.03.03. 22:00

Üdv.
Nekem olyan problémám van ,hogy tavaly megbűntettek 30.000 Ft-ra mert volt nálam egy kisbicska meg elvileg nem igazoltam magam ami nem igaz de ez mindegy..
Mivel tanultam nem tudtam kifizetni aztán kiköltöztem Angliába el is felejtettem a büntetést azonban nemrég hívtak, hogy 15 nap elzárást kaptam! Az lenne a kérdésem , hogy ezt utólag ki lehet-e rendezni vagy ez már végleges? És hogy ha már nem lehet kifizetni akkor otthon elfogatóparancs van-e ellenem vagy ha hazamegyek nem lesz gond?
előre is köszönöm a választ

xita # e-mail 2013.03.04. 09:58

Szeretném megkérdezni, hogy büntetőügyben, az első fokú ítéletet (első fokú ítélet megfellebbezésre került) köteles-e a bíróság részemre megküldeni, és ha igen, hány napos határidővel?
Köszönöm.

h.htimi # e-mail 2013.03.04. 11:07

Jó napot!
Egy kis segítségre lenne szükségem. 2007-ben az akkori párom csoportos rablás áldozata lett. Engem tanúként idéztek be, bár a bekövetkezett eseménykor én nem voltam jelen. 2007 óta legalább 6 tárgyaláson kellet megjelennem amiken idáig jelen is voltam. Az a tárgyalások nagy része elmaradt mert a vádlottak ügyvédei nem jelentek meg. Most 2013-ban új bíróval tárgyalják az ügyet és idén is már két idézést kaptam ez ügyben. Az elsőn nem tudtam megjelenni mert veszélyeztetett terhesként feküdtem itthon ezt jeleztem is a bíróságnak nem volt gond. Most viszont már megvan a baba ezért nem tudok és nem is szeretnék megjelenni a májusi tárgyaláson. Kérdésem a következő lenne: a fenn említett információk alapján megtagadhatom-e az idézést, vagy milyen lehetőségeim vannak? Borzasztóan unom, hogy már évek óta megjelenek a tárgyaláson és érdemben változás nem történik.A segítséget előre is köszönöm:

ObudaFan # e-mail 2013.03.04. 13:14

xita

Az attól függ, ki is vagy te ebben az eljárásban. HA te vagy a terhelt, vagy a sértett (vagy az ügyész, de akkor nem kérdeznél ilyet), akkor igen.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

ObudaFan # e-mail 2013.03.04. 13:15

Melcsyke

Nem feltétlenül.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

ObudaFan # e-mail 2013.03.04. 13:17

h.htimi

Nem tagadhatod meg. Kérheted a bíróságot, hogy írásban is tehess tanúvallomást, de ha ezt a bíróság nem engedélyezi, akkor meg kell jelenned.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Agent Cooper # e-mail 2013.03.04. 15:09

Kedves Theuvb92!

Amennyiben a pénzbírságot megfizeti, úgy az elzárást nem lehet foganatosítani. (A lényeg az, hogy vagy fizet, vagy leüli.)

Üdv: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

moko # e-mail 2013.03.04. 17:11

Tiszteletem!

A kérdésem a következő lenne .A nyomozás meghosszabbításáról az ügyészségnek minden esetben kell a terheltet levélben értesítenie???? Vagy létezik ,hogy nem értesítik.

A választ előre is köszönöm!!

Dr.Attika # e-mail 2013.03.04. 17:28

Nem értesíteni kell, hanem a meghosszabbító határozatot részére kézbesíteni kell. Ha nincs meghosszabbító határozat nyomozás sincs tovább. Volt már rá példa, hogy meghosszabbító határozat nem volt. Gyanúsított, védő határidőn túl kihallgatásra lett invitálva. Védői reklamálásra valahonnan előkerült egy meghosszabbító határozat.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

moko # e-mail 2013.03.04. 20:15

Nagyon köszönöm a választ.Én nem kaptam az ügyészségtől értesítést de a gyomozó viszont beidézett meghallgatásra .Ilyenkor mi a teendő,mit kell csinálnom???Kérem adjon tanácsot ,védőm nincs mert kis horderejű az ügy .

Nagyon köszönöm a válaszát előre is!!!

ObudaFan # e-mail 2013.03.04. 21:48

Ha idézett, akkor el kell menni. Szerintem teljesen felesleges most ezt reklamálni.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Theuvb92 # e-mail 2013.03.05. 02:12

rendben köszönöm annyi kérdésem még lenne hogy mivel se egy ügyiratszámot se semmit nem tudok ez úgy zajlik hogy hazamegyek és kifizetem a rendőrségen vagy hogyan működik?

moko # e-mail 2013.03.05. 09:44

Igazság szerint nem is az elmenetellel van a gond,hanem az a felháborító,hogy engem akárhogy rángathatnak és kötelezhetnek.Míg a hatóság a rájuk is vonatkozó szabályokat nem betartva, következmények nélkül mindent megtehet.

Melcsyke # e-mail 2013.03.05. 10:22

Tisztelt Obodafan!Még annyit kérnék,hogy ha esetleg kitudná számolni,hogy ebből az itéletekből mennyit kellene ténylegesen leülnőm akkor megköszönöm!Ezek foglalható összbüntetésbe,mert a jogerős itélet előtt történt a felfügesztett börtönbüntetés és a lopás(amiből még nem volt tárgyalás)!
A kérdés,hogy összbüntetéssel,és kezvezményekkel mikor szabadulhatok legkorábban!?

  • 10 hónap felfügesztett börtönbüntetés
  • 2 év 6 hónap börtön büntetés(lopási kisérlet)
  • 1 év 2 hónap börtön büntetés(lopás)(ebből még nem volt meg a tárgyalás,de ennyire lehet maximum számitani)

Előre is köszönöm válaszát!!

ObudaFan # e-mail 2013.03.05. 12:37

Hogy összbüntetésként mennyi lesz ebből, azt megjósolni sem lehet. Eleve csak akkor van helye összbüntetésbe foglalásnak, ha az összes bűncselekményt a legelső jogerős ítélet előtt követte el.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

moko # e-mail 2013.03.14. 10:19

Tiszteletem!

A kérdésem a következő lenne iratismertetéskor mindenből kell kapni az iratokból egy másolatot.Az észrevételem az ,hogy nincs darabszám feltüntetve sehol ,hogy hány darab másolatot kaptam,így tulajdonképpen utólag újabb iratok kerülhetnek bele amiről nem tudok és nem tudom azt ellenőrizni.A másik ,hogy szerepel egy videó felvétel amiről akartak adni egy másolatot de a a számítógépük nem volt erre alkalmas .így a parancsnok rögtön tárgyi bizonyítéknak nyilvánította és azt mondta ,hogy így nem adhat másolatot csak maximum megnézni lehet a kérdésem ez szabályos ez így??

Agent Cooper # e-mail 2013.03.14. 10:42

Kedves moko!

Az Ön által kapott nyomozati iratokban kell lennie egy Iratjegyzéknek, amelyben pontosan (lapszám szerint) fel van tüntetve a nyomozati anyag összes irata.
Amennyiben nem adnak másolatot a videóról, úgy készítsen Ön (pl. videókamerával) az iratismertetés során.

Üdv: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Melcsyke # e-mail 2013.03.19. 12:22

Jó napot!Március 6.án ki lett kérve a biróságtól a tárgyalásról szóló jegyzőkönyv!Azt szeretném megkérdezni,hogy ez mennyi idő mire kipostázzák?Előre is köszönöm a válaszokat!
Tisztelettel:Melcsyke

ObudaFan # e-mail 2013.03.19. 12:37
Melcsyke # e-mail 2013.03.19. 12:39

Obudafan nagyon szépen köszönöm a válaszát! Már most telik le a 2 hét és még semmi!Nem értem mi lehet a baj!

Mercedes01 # e-mail 2013.03.19. 19:30

Tiszteletem!
Kérdezni szeretném,hogy akit Áfa jogtalan visszaigényléssel ,és fiktív számla előállításával vádolnak,többszörösen halmozottan,szervezetben elkövetve. Milyen idejű ,büntetésre számíthatnak? És vagyon elkobzás is lehetséges? Család tagjaikat is vizsgálják ilyenkor?

ObudaFan # e-mail 2013.03.20. 16:08

Mégis mekkora értékre?
Várható vagyonelkobzás.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

HercGabo # e-mail 2013.03.26. 19:26

Meg lehet-e tenni, hogy egy 9 hónapos szopós kisbabától elvietik az anyját és pillanatok alatt bezárják. 2010 szepteber 16 án egy névtelen bejelentő bejeletést tett információja van arról, hogy az anya nap mint nap bántalmazza az egyik gyerekét. 2012 07 hoban kiskorú veszélyeztetéssel vádólták meg. Ami egyáltalán nem igaz soha nem bántotta a gyerekeit. 2010 oktoberében az anyát brutálisan bántalmazta az akkori élettársa, hogy a mainapig nem sokra emlékszik visssza akkor a rendörség egyáltalán nem vette védelem alá az anyát és gyerekeit az élattárs elől. Az eset után nem volt más választása ki ment Angliába a rokonaihoz. Én 2011 ben ismerkedtem meg vele azóta meg lett a kisbabánk a 9 hónapos amiről már szó volt, és most brutálisan meg vert asszonyból bűnözöt csinálta és 2013.02.27 óta előzetesben van. A párom adot egy címet és tegnap beszéltem is velük elmondtam a problémát a bejelentőre mindjárt azt mondták, hogy a volt férj lehetet, mivel az a gyerek volt a kedvence és az anyát is azzal a gyerekkel rágalmazta meg vagy is azt a gyereket bántalmazta én ezt fel is vázoltam levélbe a bíróságnak egyáltalán el fogják olvasni és utánna fognak ennek járni a bíróságon vagy felesleges az egész én próbálok segíteni a páromnak mert tudom, hogy ártatlan a megérzésem mindég jok szoktak lenni soha nem hagytak még cserben, vagy kihez lehetne ezeket az információkat bekűldeni, amugy Nagykátán van az ügy. Arra is rákérdeztem, hogy lehet kártérítést kérni de ehez kihez kell fordúlni sajnos munka nélkülin vagyok és semmim sincs ilyen esetben van aki tud segíteni van ingyen ügyvéd. Mer, hogy mocskos játékot játszanak a bárommal az biztos. Meg teszek érte minden ő nem érdemel ilyet. A válásom után ő mentet meg. A bírókat senki nem vizsgálja felűl? Ők azt tehetnek amit akarnak?