Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


büntetőjog

john.k # e-mail 2013.01.02. 23:52

Köszönöm Kovács Úr a gyors választ.Magyarán akkor nem tudok panasszal élni.Max az eljáró bíró zokon veszi és....Nem mellesleg soha nem tuom miért marad el a tárgyalás.Jön egy telefon a leírótól pár nappal előtte.és közli hogy a bíró nem tudja megtartani a tárgyalást.Bosszantó,mert külföldön élek,és több százezer forintomba van egy hazaút.Felháborító hogy nyolcadrendű vádlottként egy 5.éve tartó nevetséges ügy miatt így el lehet lehetetleníteni valakit!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.01.02. 22:49

Az elnöknek lehet panaszt tenni az elhúzódás miatt. De arról sokszor éppen a terheltek tehetnek.

www.kbs-ugyved.hu

john.k # e-mail 2013.01.02. 22:16

Tisztelt Fórumozók!

Érdeklődnék hogy egy tárgyalási szakban levő büntető ügy meddig húzódhat el?Egy ötödik éve tartó ügyben fordulhatunk valahová panasszal (az eljáró bírón kívül)?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Attila2012 # e-mail 2012.12.29. 12:43

Tisztelt ObudaFan!

Bizonyíték: 1 Tanú,és a párom!!Illetve telefonlehallgatásokkal, illetve az hogy önbiráskodik e mellett,mert amikor csomagot feladta nekem a párom a volt ura elment a postára és visszakérte !!!

Ha előzetesbe leteszik nem engedik ki ugye?? És lehet kérni olyat ha szembesitik akkor ck ablakon keresztül illetve fotüra mutat akkor az jólesz?? Mert félti a kisbabát és magát engem én meg párom és a kisbabát illetve a mozgássérült édesapámat aki 100%-os rokkant!!

Nem tudom,de én ugy tudom tudomásom szerint amikor van bizonyiték akkor már nem engedik ki,igaz?? Mennyit kapna érte?? Ne felejtsük el egyszer már a nyomozók elakarték vinni valamiért és 8-10 évet akartak rásózni de nem találtak nála bizonyitékokat ellene,igy nem tartóztatták el,de azt se feledjük hogy fegyverrel fenyeget minket én meg már ki vagyok akadva ha én feljelentem és a párom is ne hogy kiengedjék!!

Előre is Köszönöm a segitségét!

ObudaFan # e-mail 2012.12.28. 21:10

Vagy távoltartás, vagy előzetes, a kettő együtt nem megy. De a kérdés itt nem ez, hanem hogy mi bizonyítható ebből az egészből. Ezt viszont interneten keresztül senki nem fogja tudni megítélni.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Attila2012 # e-mail 2012.12.27. 23:47

Tisztelt Emberek!

A Segitségüket és a tapasztalataikat szeretném kérni!!!

A Párom és az exe közös lakásban laknak!Van 3 gyerek!!
Na most azért lakik ott még egyenlőre mert még nem találtam megfelelő lakást számunkra, azaz hogy a kisbabának meglegyen minden és akinek nem sok pénze van annak nem könnyű!!

Párom volt férje elkezdett fenyegetőzni stb.... mára már odáig fajult a dolog,hogy a szomszéd hölgy megy át hozzájuk és sajnos azt mondta az exe ha elmer jönni hozzám vagy én elmegyek hozzájuk,akkor megöli a kisbabát a páromat a másik lányát engem és a beteg édesapámat is és aztán saját magával is végez!!

Mit tegyek? A RENDŐRSÉGNÉL FELEJELENTEM ÉS VAN RÁ BIZONYITÉK ERŐS VALLOMÁS és mivel a KISBABA ÉLETE IS VESZÉLYBEN VAN RÁADÁSUL A PÁROM ÉS A BETEG ÉDESAPÁMÉ,aki 100%-os Mozgássérült, a RENDŐRSÉG ELRENDELI AZ ELŐZETES LETARTÓZTATÁSÁT????MERT AZZAL FENYEGET PONTOSABBAN A PÁROM volt férje hogy vagy késsel összeszurkálja őket engem és édesapám vagy fegyverrel de neki mindegy de nem hadja hogy Boldog legyek a párommal!! A RENDŐRSÉG AKKOR NEM ENGEDI KI A Gyanúsítottat???Így főleg hogy előre kitervelt aljas indokból bűncselekményre készülne,megfélemliti,zsarolja és lelki terrorban tartja a párom és a kisbabát is..lépnék én csak nem akarok kockáztatni mert azt üzente amint meglát ott egy redőrt neki mindegy és kivégzi a babát és a párom is!!!:(:(:(Illetve sorolhatnám,fenyegetés testi épség veszélyeztetése,zsarolás,megfélemlités,önbiráskodás!! A kérdésem csupán az lenne ha feljelentem akkor ugye nem engedik ki már hanem előzetes letartóztatásba teszik a volt férjét és Távolságtartási Végzést adnak ellene ahová kérjük!!Igaz???

Szeretném ha mindenki hozzászólna ehhez mert egyszerűen kétségben vagyok esve és mivel itt voltak az ünnepek nehezen lehet mozogni,azaz utazgatni 250 km-reket!!

KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!! :(:(:(KÉREK MINDNEKIT SEGÍTSEN NEKÜNK!!KÖSZÖNJÜK !!!!

ObudaFan # e-mail 2012.12.03. 13:16

Akkor valószínűleg nem azért vagy gyanúsított, mert nem oda vitted a gyereket, hanem mert nem biztosítod a kapcsolattartást.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Ria72 # e-mail 2012.12.03. 11:47

Arról van szó, h KK. veszélyeztetése miatt vagyok feljelentve. Kihallgatás is volt már.
A kisebb gyermekem is elmúlt már 14 éves és nem mentek egy ideje a másik szülőjükhöz.
Ugyan ez volt kiskorukban (kb10 éve)
Most én vagyok feljelentve, és azért vádolnak, mert ha kiskorukban ide vittem volna őket pszichológushoz
( amit a gyermekjóléti szolgálat rendelt el )- szóval itt rendszeres terápiát kaptak volna és akkor nem lenne ez ami most van, hogy nem mennek.
De én elvittem egy nagy városba, ahol szerintem még komolyabb szakemberek is vannak. Jobban bíztam bennük.
Viszont ott nem rendeltek el rendszeres terápiát.
De a két időszak között ez szóba sem került, mert rábeszélnem őket és mentek.
Most van a rendőrségi ügy, miszerint én vagyok a hibás, mert arra vezetik vissza hogy ennek az az oka, hogy én nem ide vittem pszichológushoz őket.
Ezért kérdeztem, hogy engem ezért megbüntethetnek-e.
(már bírságolt is a gyhiv.)Őket is behívták a gyhiv.ba,és a rendőrségre is de nem mentek.,de más időpontba kellesz menni.
Vagy ha szakértői vizsgálatra elvinném őket, azt elfogadnák-e?
Mire lehet számítani, ilyen nagy gyerekeket már bűntethetnek, és engem is?

Rafina67 # e-mail 2012.12.02. 14:30

Kedves Ria!

Kérlek, írd ezt le pontosan.
Valószínűsítem hogy nem büntetőeljárásról van szó.
Ki és mit írt neked, miért kezdtél most ezzel az üggyel foglalkozni? Beidéztek valahová?
Miért kellet a gyerekeket pszichológushoz vinni és milyen régen?
Ha szakértői vizsgálatra nem vitted oda őket akkor rendbírsággal sújthatnak, mert annak a helyét is idejét is kijelölik neked. De ez néhány hónapja lehetett. Mit jelent a régen?
Az amit leírtál nagyon kevés, így nem lehet pontos választ adni.
Üdv.

ObudaFan # e-mail 2012.12.01. 10:29

Hogy micsoda? Mi a vád?

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Ria72 # e-mail 2012.12.01. 09:30

T. Jogi Fórum!

Büntethetnek-e engem azért, mert régen a gyermekeimet pszichológushoz kellett vinnem, és én akkor nem a helyi pszichológushoz, hanem a megyeszékhelyen lévő kórházban működő pszichológushoz vittem el.(ingyenes volt)

Akkor nem gondoltam, hogy ez olyan nagy baj, sajnos ez egy kisváros ahol már rólam egy alaptalan rossz pletyka keringett, és e miatt nem tudtam bízni bennük.

Bíróságra fog kerülni az ügy, és ezzel vádolnak többek között, és figyelembe sem veszik a pszic.szakvéleményét.
Köszönettel: R.I.A.