Internetes csalás ügyben milyen ítélet születhet?


Agent Cooper # 2013.03.16. 21:41

Nem, ez egy másik ügy, itt B. Z. az egyik elkövető.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

pindy # 2013.03.15. 17:37

Csak nem Kecskeméti Ildikóhoz van szerencsém?
én azon csodálkozom,hogy szabadlábon van,és nincs előzetesben úgy,hogy mindent beismert.Engem is átvert.
hogy találták meg a rendőrök?

pappcs # 2013.02.16. 09:12

(tréfa volt) :D

pappcs # 2013.02.16. 09:11

az se rossz:D megjegyzem van eladó blokknyomtatóm ha valakit érdekelne. :D

Agent Cooper # 2013.02.15. 21:33

Na ezt én a tilosban parkoló autó szélvédőjére helyezett csekkel ismerem :DDD


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

pappcs # 2013.02.15. 18:45

szép munka... Ez még az átutalásos előreutalásos dobásnál is "jobb"! :D

Pécset meg most az terjed, hogy kilopkodják éjszaka a villanyszámlákat és még aznap este visszateszik, de úgy, hogy közben a saját csekkükre cserélik ki az eredeti csekket...

Agent Cooper # 2013.02.15. 15:00

Röviden: Az eladó és a vevő interneten állapodik meg az adásvételről. Az eladó postai úton küldi a pénzt, és a feladási bizonylatot (rózsaszín csekk) szkennelve megküldi az eladónak, aki ezután elküldi a terméket szintén postai úton. Aztán várja a pénz megérkeztét soha napjáig...
Természetesen az eladó által meghamisított feladási bizonylat kerül továbbküldésre ebben az esetben.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Slime # 2013.02.15. 11:15

Udvozlok Mindenkit,

Segitseget szeretnek kerni. Azt hiszem igazi nagy baromsagot csinaltam, de csak keson lattam be. 2 eve Franciaorszagban elek es amikor egy kicsit megszorultam anyagilag nem akartam banki hitelt felvenni inkabb egy magyar online hirdetesi ujsagban kerestem maganhitelt. Email-en jelentkezett is egy Papp Balazs nevezetu uriember hogy O tudna nekem 300.000 Ft hitelt adni de mivel nem vagyok Magyarorszagon igy elobb nekem kene utalni neki 200 EUR biztositeki dijat amit majd a hitel osszegevel egyutt visszautal. Elutaltam aztan mondta hogy veletlenul hibasan adta meg a nevet a szamlaszamhoz igy jo lenne ha elutalnam meg egyszer, ezt is megtettem igy mar 400 EUR-t utaltam el neki. Ezt kovetoen ket hetig hitegetett hogy majd holnap majd holnap utal nem utalt, es aztan persze fel is szivodott... Ezutan felhivtam a magyar rendorseget akik azt mondtak hogy sajnos ilyenkor az en tartozkodasi helyem (azaz a francia) szerinti rendorsegen kell feljelentest tennem es majd nemzetkozi bunugyi jogsegely kereteben a franciak a magyarokhoz fordulnak... Persze ez rengeteg idot vesz igenybe a penzemre meg keresztet vethetek. Ugyanakkor ugy tudom hogyha az uriember ellen mar van folyamatban levo hasonlo ugy miatti eljaras ez a nemzetkozi utveszto megsporolhato. A kerdesem/keresem az lenne, hogy ez valoban igy van e, mit tehetek es esetleg van e valakinek informacioja az emlitett uriemberrol. Nagyon koszonom elore is!

pappcs # 2013.02.15. 07:55

rózsaszín csekkes csalás? Az meg mi?

Agent Cooper # 2013.02.14. 20:33

Na ezen jót nevettem. B. Zolika 2010 óta él ebből a tevékenységből. A rózsaszín csekkes csalással kezdte pályafutását, de ezek szerint mostanra már egészen kikupálódott.
A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói az elkövetőket az első feljelentés megtételét követő egy héten belül összehangolt bűnügyi munka eredményként elfogta.” - na ez a hét vicce volt számomra :)


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Véleményem # 2013.02.14. 14:25
Agent Cooper # 2013.02.11. 22:53

Kedves B.László!

A sikkasztás és a csalás együtt kizárt, az Ön által leírtak alapján a csalás gyanúja megalapozott. A sikkasztáshoz az szükséges, hogy az elsikkasztott dolog jogszerűen kerüljön a sikkasztóhoz, azaz rábízzák. Jelen esetben megtévesztéssel vették rá Önt a fizetésre.
Véleményemhez csatlakozva arra tudom biztatni, hogy mielőbb tegyen feljelentést, és amennyiben az üzletszerűség megállapítható, - ahogy általában internetes csalások esetén gyakran előfordul, - úgy bűncselekmény valósult meg.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Véleményem # 2013.02.11. 22:38

Ha esetleg még üzletszerűség is van háttérben, de még sok minden más is lehet, csak a feljelentést meg kell tenni, onnantól fogva már megy magától minden...
Több topic foglalkozik ezzel, hasonló címszó alatt, ajánlom olvasgasson még.

pappcs # 2013.02.11. 20:55

Eszedbe ne jusson másnak hitelt felvenni, mert ha nem fizeti rajtad hajtják be. (Persze ha nincs mit behajtani... ) Amúgy meg nem egy nagy szám hitelt felvenni. két dolog kell hozzá: ne legyen KHR listás és jól tudjon pofátlanul hazudni amikor a hitelbírálatot csinálják... Utána ha egy ideig fizeti, jó eséllyel nem áll meg a csalás sem a hitellel kapcsolatban.

Rafina67 # 2013.02.11. 14:56

Kedves Ildikó201302!

Mielőtt hitelt vennél fel, ajánlom figyelmedbe az alábbi olvasmányt.

http://lelekportal.blogspot.hu/…-dorian.html

Minden jót!
R

wers # 2013.02.11. 11:12

én segíteném pénzem nekem sincs de hitelt tudok felvenni aminek törlesztőjét tudná fizetni
lebeszéllek róla

Ildikó201302 # 2013.02.11. 11:09

Agent Cooper!köszönöm válaszát megnyugtató egy kicsit,a leányzó csak feltöltötte a termékekeket,beszedte a pénzt,szándékában sajnos nem állt küldeni is valamit,erre vallomásában is kitért,mindezt azért,hogy legyen pénze a pénz ahogy jött úgy ment is,így visszafizetni nem tudja,se munkahely,se hitel felvételi lehetőség.a szándék meg van én segíteném pénzem nekem sincs de hitelt tudok felvenni aminek törlesztőjét tudná fizetni mert alkalmi munkái vannak illetve családja is támogatná!ezt a pénzvissza fizetést hogyan lehet megoldani?még olyan kérdésem lenne,hogy kis mértékben minősítő körülményként nem lehetne azt is felhozni a védekezésnél,hogy a legtöbb sértett,egy olyan oldalon vásárolt ahol külön ki van emelve,hogy soha ne utaljon előre merte erre az oldalon nincs lehetőség,tehát 2-3 üzenetet után ismeretlennek,leinformálhatóság nélkül utaltak is.

Agent Cooper # 2013.02.11. 10:27

Kedves Ildikó201302!

Akkor ezek szerint még pappcs által vázoltnál is jobb a helyzet, mert jelenleg "cékettes" csalással gyanúsították meg, aminek a felső határa két év. Sajnos a sok sértett súlyosbító körülményként kerül majd értékelésre, továbbá az is, hogy a bűncselekményeket a hölgy hosszú időn át elkövette.
Viszont hamis tanúzásról nem beszélhetünk, mivel elkövető nem tudja elkövetni a hamis tanúzást, mert a magyar jog szerint az elkövető bármilyen módon védekezhet, akár hazudhat is.
Valószínűsíthető még, hogy a sértettek egy része inkább fog úgy nyilatkozni, hogy megkapta a terméket (főleg kis értékű kár esetén), csakhogy kimaradjon az eljárásból.
Nagy kérdés továbbá, hogy a hölgy vissza tudja-e és vissza akarja-e fizetni a kicsalt összegeket.
Az sem mindegy, hogy egyáltalán történt-e olyan, amikor küldött terméket.
A gyanúsítottként tett nyilatkozatának szintén nagy jelentősége lesz, nem árt egy jól felépített védekezési taktika.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Ildikó201302 # 2013.02.11. 09:55

Köszöm válaszaikat,örülök hogy ilyen segítőkészek,fellélegzés az ügy lezártáig biztosan nem lesz,több mint 20sértett van sőt...több száznak kell lennie mert ez a 4milliós összeg 3.000-30.000ftos összegekből gyült össze,azon a papíron ami az ismerösöm számítógépénék lefoglalásáról szól ez szerepel:minősülő szabálysértési kárt okozó,üzletszerűen elkövetett csalás vétségének megalapozott gyanuja miatt folyamatban lévő büntetöügyben.a múlt héten kapott egy ügyészi levelet a nyomozás meghosszabításáról ezen is csalás vétség.az biztos,hogy nem egy ügyben nyomoznak mert a nyomozók elmondták neki,hogy ki kérik a számlakivonatokat az utalásokról és veszik fel a sértettekkel a kapcsolatot.illetve egyesítik az ügyeket.az ügyet súlyosbítja egy hamis tanuzás is mivel kb.2hete behívták a helyirendőrségre szabálysértési ügyben ahol ö nem vállalta a csalást azt mondta postázta a terméket,újból behívták akkor már beismerte,ott az örmester aki kihallgatta azt mondta 83sértett van jelenleg.

Agent Cooper # 2013.02.11. 00:00

Ha a kár 4 mFt, akkor ebben az esetben legalább 20 sértettnek kell lennie, ez semmiképpen nem enyhítő körülmény, sőt... De az is lehet, hogy egyelőre csak egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg, szóval nem biztos, hogy fel lehet lélegezni.
Az új Btk. viszont egészen biztos, hogy kedvezően befolyásolja az ítéletet.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

pappcs # 2013.02.10. 09:04

Nem nagyon osztogatnak itt ilyesmiért letöltendőd manapság. ha nem volt még semmi ügye szinte majdnem biztos a felfüggesztett. A,úgy is júliustól 500 ezer alatt csak vétség és 5 millió allatt is csak 3 éves kategória lessz a csalás. (ha ma ítélnék el, akkor 200 ezerig vétség, 2 millió felett meg már 5 éves bűntett, közte meg 3 év.) Felfüggeszteni max 2 évet lehet. három éves büntetésnél a középérték pont két év, tehát simán lehet felfüggesztett.

pappcs # 2013.02.10. 09:01

Nos, amennyiben nincs kirendelt ügyvéd, akkor nem fog kapni öt évet. Tehát ez akkor egy un. "bénégyes" tehát 3 éves csalás. Tehát 3 écig terjedődt kaphat. 5 évig terjedőnél már kötelező a védő kirendelése.

Ildikó201302 # 2013.02.09. 15:08

Egy levelet kapott az ügyészségtől,hogy jun.16ig meghosszabították a nyomozást,a papiron az szerepel okt.16án kezdődött a nyomozás,ismerősömet jan.31én kereste a rendőrség ez ügyben,erről nem lehetett volna értesíteni?közel másfél 2millióval kevesebb is lenne az összeg.

Ildikó201302 # 2013.02.08. 18:22

Köszönöm válaszaikat,mi úgy tudtuk,hogy ezek az összegek a munkahelyéről érkeznek,százalékos fizetést kap.kirendelt védője nincs,a rendőrök a kihallgatásánál azt mondták nincs rá szükség,beismerő vallomást tett,2-3 hónap múlva kell mennie új kihallgatásra.egy ügyvéd mekkora összegért vállal egy ilyen ügyet,jó lenne ha felfüggesztettel megúszná,tudom 4millió az nagy összeg de vannak akik ettől sokkal többet csalnak büntetlenül,vagy épp csak felfüggesztettet.

Agent Cooper # 2013.02.08. 14:03

Kedves Ildikó201302!

A leírtak alapján 5 év szabadságvesztés a maximális büntetési tétel, azonban az interneten elkövetett csalások sajátja, hogy általában más, önállóan értékelhető eszközcselekmények is társulnak hozzá (pl.: pénzmosás, okirat-hamisítás, stb.). Ezzel együtt a halmazati büntetés felső határa is megnő. Ennek ellenére nem valószínűsítem, hogy 3-4 év letöltendő vagy felfüggesztett szabadságvesztésnél többet kapna, mint első bűncselekményes.
Mindenesetre elgondolkodtató, hogy "munkája nincs,hol ott mindannyian azt hittük egy jól menö cégnél dolgozik"...
Valamilyen jogi képviselet semmiképp nem ártana.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…