Internetes csalás ügyben milyen ítélet születhet?


Rafina67 # 2013.02.08. 10:13

Kedves Ildikó201302!

Az ismerősének elég komoly mentális problémája van, egy ilyen élet után nem is csoda, de ez a büntetőjogi felelősség alól nem mentesíti, mert pontosan tudta, hogy amit csinál az másokat megkárosít.
Jogi segítőszolgálat felkeresését javasolom, ha nem rendelt ki a rendőrség hivatalból védőt a számára. Ezt a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal üzemelteti országszerte.

Milyen büntetésre számíthat?
Na most itt jogászok szoktak tanácsokat osztogatni nem jósok, de tippelni persze mi is tudunk.

Az én tippemet leírom, de ez gyakorlatilag nulla segítség lesz.
Magáról a cselekményről keveset tudunk. Ha üzletszerűen, jelentős értékre követte el a hölgy és még a bűnszövetség is bizonyítható az súlyosít.
1-8 évig bármi lehet. Úgy tippelem legkevesebb kettő és fél- három év, a legtöbb hat év körül alakulhat, végrehajtandó szabadságvesztésként. De ezeket a bírók elég rugalmasan lejjebb is vihetik akár és a végrehajtást fel is függeszthetik. Tehát nem lehet tudni semmi biztosat.
Sok olyan körülmény is számíthat, amiről talán ön sem tud.

Minden jót!
R

Ildikó201302 # 2013.02.08. 04:47

Tisztelt Jogi Fórum!Van egy ismerősöm 14éve ismerem,a napokban kiderült róla,hogy az utóbbi 1évben internetes csalással kereste a pénzét.jelenleg nyomozás alatt tart az ügy,a hölgy állítása szerint az összeg amit kicsalt 4millió körüli.büntetlen elöéletű,a nyomozokkal nagyon eggyüttműködő.nem tudom elhinni,hogy ilyet tett ö egyszerű,szerény fiatal lány,teherbe esett,gyermekét örökbe adta,tanulmányait nem tudta befejezni pedig kitünő tanuló volt.8általánosa van munkája nincs,hol ott mindannyian azt hittük egy jól menö cégnél dolgozik.milyen büntetésre számíthat,mennyibe kerülne ha fogadnék neki ügyvédet?kérhető e elmeorvosi vagy pszichológia vizsgálat?én ugyanis arra gondolok,hogy valami pszcihés problémája van,ő egy csupa szív,a légynek nem ártó személyiség.hogyan tudom most őt segíteni?