Csalás ügyében kérdések


Agent Cooper # 2014.09.08. 10:00

Kedves bojarof!

Az igényét polgári peres úton érvényesítheti. A megadott információk alapján nem látom, hogy csalás vagy hamis magánokirat felhasználása történt volna. Ellenben a hamis tanúzás nagy valószínűséggel megállhat (de szerintem ehhez Önnek nem fűződik érdeke).

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2014.09.08. 09:38

Kedves Ildikó201302!

Tekintettel a kárértékre, a sértettek számára, és arra, hogy egyre gyakoribb az internetes csalás, könnyen elképzelhető, hogy letöltendő szabadságvesztést szab ki a bíróság a büntetlen előélet ellenére is. Részletesebben kellene ismerni az ügyet, utána lehetne jobban véleményt formálni. A védő hiánya semmiképpen nem válik előnyévé! Legalább az pozitív, hogy nem került előzetes letartóztatásba (a hölgy valószínűleg fővárosi, vidéken könnyebben raknak előzetesbe ilyesmiért).

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

bojarof # 2014.09.07. 05:07

Tisztelt Jogi Fórum! Először is szeretném röviden ismertetni Önökkel a tényeket. Hat évvel ezelőtt volt élettársammal vettünk közösen egy lakást. A foglalóhoz szükséges összeget (1M 200eFt)én fizettem ki,amiről írásbeli megállapodás is született.Abban rögzítettük,ha külön élésre kerül a sor,akkor ezt a pénzt ő nekem vissza fizeti,és a jelzálogot leveteti az édesanyám házáról. Kapcsolatunk időközben megromlott,és én kértem hogy teljesítse a megállapodásban foglaltakat,amire ő nem volt hajlandó.Ezért bíróságra adtam az ügyet,ahol ő mindent tagadott. Állítása szerint én nem adtam neki pénzt,és a megállapodást sem ő írta alá. Ezek az állítások,már megdőltek,mert a beidézett tanuk,és a kirendelt írás szakértői vélemény,(melyben az áll,hogy ő írta alá a kérdéses dokumentumot,igaz hamisan)mellettem szól. A lakás és a lakáshitel (amit szándékosan nem fizet)az ő nevén van.
Kérdésem a következő:
Hogyan tudom vissza kapni a pénzemet,kötelezhetik-e hogy vegye le a jelzálogot? Csalásért,és magánokirat hamisításért tehetek-e feljelentést?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.26. 09:19

Yogi, sanszos.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.26. 09:18

mit tehetek ez ügyben .
Van egy új autód. Eladhatod, bérbe adhatod, stb.

Yogi kérdés # 2013.11.26. 08:50

2009 végén több százezer forintot kért tőlem kölcsön egy ismerősöm, azzal, hogy két hét múlva visszafizeti.
Azóta sem fizette vissza , a rendszeres felszólítások ellenére sem. Nem tagadja, hogy tartozik, de nem fizet.
Annak ellenére sem, hogy segítségemmel kapott időközben olyan megbízást, aminek a haszna a tartozás többszöröse volt.
Nemrég tudtam meg, hogy az illető ellen 2009-ben bírósági és büntető eljárás folyt, különféle tartozásai és nem ezzel kapcsolatos csalás miatt. Ismereteim szerint a pert elveszítette, így több millió Forinttal tartozik X cégnek. Ezenkívül a csalás miatti büntetőeljárásban is elmarasztalták. Tudtommal felfüggesztett büntetést kapott.
A kérdés: Megáll e a csalás, amit velem szemben követett el azzal, hogy tudta -legalábbis sejthette- hogy elveszíti a pert és emiatt nem fogja tudni visszafizetni a tőlem kért kölcsönt? A fenti események bizonyítják-e a csalást, vagy további bizonyítékok kellenek?

hajnih23 # 2013.11.25. 08:49

Jó napot! olyan kérdéssel fordulok önökhöz.hogy a volt lakcímemre kaptam gyorshajtásról szóló papírt..a probléma az hogy én nem vezetek nincs is jogosítványom..és autót sem vásároltam. Mint kiderült a volt élettársam az új autóját az én nevemre vette meg. Én erről nem tudtam ,a személyes adataimhoz egyszerűen hozzáférhetett,az adásvételi szerődést pedig valószínűleg aláírta a nevemben...mit tehetek ez ügyben ..hol kell ez ügyben eljárni? mert ha jól tudom ez már igencsak kimeríti az okirathamisítás fogalmát mivel én nem írtam alá soha semmi ilyesmit

ObudaFan # 2013.11.23. 09:09

Ha úgy állapodtatok meg, hogy visszaadod, és te már akkor tisztában voltál azzal, hogy nem tudod visszaadni, akkor igen. Egyébként nem.

Help22 # 2013.11.22. 13:00

Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék,hogy ha interneten ismerkedtem és elég jól kijöttünk találkoztunk is egyszer,de visszont amikor bajban voltam segített nekem anyagilag,de egyébként is olyan kapcsolatot keresett amiben ő támogatna lányt.

Nos adott nekem segített nagyobb összegű pénzel,ő fel tud engem jelenteni ha nem tudom vissza adni?

ObudaFan # 2013.11.18. 09:41

Hát, ilyet azért ne írj neki, mert ha nagyon szigorúan nézzük, ez zaklatás.

Kiscéé # 2013.11.16. 18:20

Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy rendőrségi ügyem folyamatban! Albérletet akartam kivenni a kauciót kifizettem de a későbbiekben visszamondták a lakást , a tulaj ígérgette hogy a pénzt visszaadja de a pénzt nem kaptam vissza! Feljelentést tettem a rendőrségen vallomást meg minden, hozzáteszem rajtam kívül még 8 emberrel csinálta ezt meg! Üzletszerűen elkövetett csalás vádja van ellenne ha jól tudom! Facebukon beszéltünk néha és ígérgeti azóta is hogy majd megadja a pénzt de hogy úgyse lesz semmi az ügyből max felfüggesztetett kap erre verte magát és ekkor elborult az agyam és megírtam neki hogy hátha megijed hogy akkor is behajtom rajta a pénzem max kiveretem belőle! Erre egyből hogy ő feljelent engem fenyegetésért! Van alapja hogy most egy ilyenért még a végén nekem legyen bajom ebből az egészből?

ObudaFan # 2013.11.16. 08:27

Enyhítene. Felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés mellé a legvalószínűbb.

Zseraldin # 2013.11.15. 12:55

Tisztelt Jogi Fórum!
Egy barátnőm nagy vaterás és elkövette azt a hibát hogy nem küldte el az árut.(Hogy miért is nem azt nem részletezném,a lényeg hogy megtörtént) Ebből nagy zűrzavar lett ami érthető is.Ha jól emlékszem 43 ember utalt neki és 7 ember nem de ők is rajta vannak a listán. A barátnőm felajánlotta hogy vissza utalja a pénzeket de ezt a kérelmét elutasították mert 22 ember nem kérte 21 pedig igen.A kár amit okozott kb. 190-200 ezer körül.
Kérdésem az lenne hogy milyen büntetés várható neki most lesz a tárgyalása az áll a papíron hogy szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó,üzletszerűen elkövetett csalás vétsége.(az elkövető egy fiatal hölgy,büntetlen előéletű). Enyhi-tenne-e ha postán vissza küldené az összegeket címzetteknek, lehet-e ilyet csinálni.Vagy várja meg a tárgyalást.Várom mielőbbi válaszát/válaszuk.

nehogyis # 2013.03.27. 20:45

Köszönöm a választ Agent Cooper.

Agent Cooper # 2013.03.26. 16:58

Kedves nehogyis!

Az ilyen ügyekben 80% feletti a felderítés, amennyiben megtörténik a feljelentés és elrendelik a nyomozást. Persze ha megvan az elkövető, akkor sem biztos, hogy képes lesz a kártalanításra.
Mindenesetre a feljelentésnél többet ésszerűen nem tehet, és amennyiben ez tényleg fontos Önnek, akkor ezt meg is teszi.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2013.03.26. 07:10

Tegyél feljelentést, de ide meg ne írd ki az adatait.

nehogyis # 2013.03.23. 08:56

Tisztelt és Kedves Segítők,Tanácsadók!
Előre is köszönök minden információt és segítséget barmi legyen is az.

Életemben először naivan csalás áldozata lettem kamasz lányommal együtt.
Vaterán vettünk egy használt telefont 50.000 Ft értékben papír alapú bankátutalással.

Ismert a csaló "hölgy" neve: Sallós Lilla Adrienn
mobilszáma : 0036205743831 (ami természetesen már ki van kapcsolva)
email címe: lepke35@t-online.hu.(amirol természetesen szintén nem jön válasz.
És a bankszámlaszáma:
K&H 10401804-86766674-72801008 amire 10 napja utaltam és a közlemény mezőbe beírtam a rendelési azonosítószámot és a termék azonosítószámát.

Most se pénz, se telefon.
Arra gondoltam megpróbálom bankomnál visszavonni az átutalást.(10 nap után??) Így talán ők kapcsolatba lepnek a K&H bankkal és sikerül tőle visszakérni a pénzt.Lehetséges ez? Valószínű ,hogy már elköltötte,telefon meg szerintem sohasem létezett.

A Vatera kiadja az összes adatot róla a rendőrségnek ha feljelentem de nem vagyok biztos benne hogy ez elég.
Tehetnék még valamit?

Szeretnem még elmondani,hogy nem csak a pénz miatt vagyok nagyon elszánt bár ez az összeg nekem nagy pénz ,nem engedhetem meg magunknak.
A kamasz gyermekem majdnem egy évig járt iskola után szórolapozni ,hogy megvehesse szíve vágyát magának. Csak én voltam olyan naiv hogy átutaltam az ő kis pénzét az én bankszámlámról és sajnos nem tudom kárpótolni őt a veszteségért.Ez minden szülőnek jobban fáj mintha vele történt volna.

Még egyszer köszönök minden tanácsot.
Tisztelettel:

T. Mónika
nehogyis@gmail.com

quovadis54 # 2013.03.12. 11:47

Köszönöm, ez jól hangzik. De vajon arra mennyi esélyem van, hogy nem találják vétkesnek őket, ill.rágalmazásért, vagy valami hasonlóért viszontperelnek, és végül megint csak én járok rosszul a két perköltséggel és persze az ezzel járó herce-hurcával. Nem vagyok egy harcos alkat...

ObudaFan # 2013.03.11. 21:13

A büntetőeljárásban elő lehet terjeszteni a polgári jogi igényt és ezzel megspórolsz egy polgári pert.

quovadis54 # 2013.03.11. 18:54

Köszönöm, eddig rendben, de mit tudok elérni a feljelentéssel az erkölcsi elégtételen kivül?

ObudaFan # 2013.03.06. 12:29

Azért önmagában egy vissza nem utalás még nem bizonyítja a csalást, de itt tényleg nem esélytelen.

Agent Cooper # 2013.03.05. 16:05

Ha nem lennének csalók, hanem tényleg csak a követelt összeget vitatják, akkor miért nem utalják vissza a nem vitatott összeget?
Én biztos, hogy feljelentést tennék.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2013.03.05. 11:39

Látni kellene az iratokat, de egy csalás miatti feljelentés megállhat.

quovadis54 # 2013.03.05. 11:12

Tisztelt Jogi Forumosok!
Fél éve vásároltam befektetési aranyat egy /számomra/ nagyobb összegért a Safety Gold nevü cégnél.
Előzőleg két izben már sikerrel vásároltam náluk, igaz kisebb összegért. A szerződésben lejárt szállitási idő azóta sokszorsan lejárt, telefonérdeklődésre igérgetéseken kivül mást nem kaptam. Felszólitó levél, majd ügyvédi felszólitás, majd közjegyzői felszólitás következett. Ez utóbbira annyi reakció történt, hogy vitatják a visszakövetelt összeget, amely a befizetett összeg banki alapkamattal növelt összege, mely az azóta eltelt fél évre vontakoztatva lett hozzáadva. Ez az eljárás eddig tetemes összegebe került. Az ügyvédem szerint most polgári peres eljárást indithatok, melyet meg is fogok minden bizonnyal nyerni, utána kezdeményezhetem a behajtás, hacsak közben csődbe nem megy a cég. Ez ujabb tetemes összeg, az eddigi veszteségen kivül, és valószinüleg addigra nem lesz behajtható dolog, mivel ez kb 2-3 évig elhuzódhat.
Értesülésem szerint sok károsult van, és csődeljárás esetén ismét csak 2-3% befizetés esetén támaszthatok kártalanitási igényt. Tudomásom szerint a SG Zrt tulajdonosa ugyanaz a személy, akinek az u.n. Aranyközpont nevü cége már novemberben csődöt jelentett, ill. több rendőrségi feljelentés is történt.
Tehát ugy értelmezem, a jog mellettem áll, több szérezer forintot fizethetek, hogy ez hivatalosan is papirral igazolva legyen, ugyanakkor gyakorlati remény a nullával egyenlő, hogy a pénzem visszakapjam.
Van-e bárkinek használható, lehetőleg törvényes forumra, eljárásra vonatkozó ötlete, azon kivül hogy balek vagyok, mert ezt már r több alkalommal megkaptam.
Üdv. L.M.

ObudaFan # 2013.03.04. 12:19

Pusztán annyit jelent, hogy egy eljárásban lesz elbírálva valamennyi cselekmény.