Tisztelt fórumozók, kérlek segítsetek!!!!


nferenc0722 # 2013.04.25. 15:22

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!

Tehát, adott egy intézmény, ahol étkeztetés folyik. Itt dolgoztam, mint gazdasági dolgozó. Az intézmény nem önállóan gazdálkodó. Nos az étkezés megrendelése, hol részben, később egészében a munkaköri leírásom szerint az én unkakörömbe tartozott. Azonban a tényleges munkát ezen a területen nem én végeztem az itt töltött 25 év alatt. A tényállás szerint a vizsgált időszakban több adag étel került megrendelésre, mint amennyit befizettek. Ebből a tulajdonosnak kára keletkezett. A belső ellenőrzés megállapította, hogy munkaköröm szerint a megrendeléseket nekem kellett volna intéznem. Így a kárt én okoztam, a mostani idézésben közöltek szerint, hűtlen kezeléssel.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.25. 15:04

Nem kéne ilyen titokzatosnak lenni, egy konkrét tényállás alapján talán még tudnánk is véleményt mondani.

nferenc0722 # 2013.04.25. 13:24

Kedves Agent Cooper!

Köszönöm megtisztelő válaszát. Mint azt irtam ezt a munkaterületet nekem kellett volna a munkaköri leirás szerint ellátni, de a valóságban viszont nem én csináltam a feladatokat.

Agent Cooper # 2013.04.25. 13:14

Kedves nferenc0722!

Ha le szerették volna csukatni, az már megtörtént volna. Amennyiben az idézésekre megjelenik, akkor nem fogják előzetesbe tenni.
Ha jól értem, akkor eddig még nem gyanúsították meg. A gyanúsítotti kihallgatáson védőt fognak Önnek kirendelni, ha addig nem hatalmaz meg senkit, ugyanis ilyen súlyos bűncselekmény esetén kötelező a védelem.
Ha elkövette a bűncselekményt, akkor talán szerencsésebb, ha beismeri, ha nem, akkor meg mit akarna beismerni?
Sajnos a kérdései alapján nem tudok Önnek szép jövőt jósolni, nagyon úgy tűnik számomra, hogy képtelen lesz magát megvédeni.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

nferenc0722 # 2013.04.25. 07:30

A következő ügyben szeretném a joghoz értő fórumtársak segítségét kérni:

25 évig dolgoztam közalkalmazottként, gazdasági ügyintéző munkakörben egy intézménynél. Ezen idő alatt volt egy munkaterület, amely ilyen vagy olyan formában a munkaköri leírásom alapján a feladataimhoz tartozott volna, de azon a területem soha nem végeztem feladatot, a munkáltatóim hallgatólagos tudomásulvételével.Annak a területnek a feladatait az évek során mindig más kollégám végezte.
Azonban tavaly februárban éppen ezen a területen a belső ellenőrzési vizsgálat súlyos hiányosságokat tárt fel. Megállapították, hogy mivel főként a legutóbbi (tavaly előtti) munkaköri leírásom alapján ezt a feladatot nekem kellett volna végeznem, a feltárt hiányosságok is nekem róhatók fel: jelentős kárt okozó hűtlen kezelés. Ekkor még a vizsgálat befejezése előtt a vezetőség munkaviszonyomat közös megegyezéssel megszüntette, s közölte hogy a lezárt jelentés alapján büntetőjogi eljárást indítanak ellenem.
Nos a napokban, egy év után, meg is érkezett a "behívóm" gyanúsítotti kihallgatásra. jelentős vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt 1-5 év
Mivel tavaly óta munkanélküli vagyok védőügyvédet megbízni sajnos nem áll módomban, így a kihallgatásra is egyedül kell menjek.
Mire számíthatok, mert az időtartamát kb. 1 órában határozták meg. Közlik a gyanúsítást, rabosítanak,aztán őrizetbe vesznek, majd előzetesbe egy év után?
És a papírforma ellenében próbáljam meg magam védeni, vagy inkább fogadjam el azt, ismerjem be a bűnösséget, és kérjem a tárgyalásról való lemondást.
52 éves vagyok, egy 10 eFt-os közlekedési szabálysértésen kívül még büntetve nem voltam, van egyáltalán esélyem arra, hogy a kártérítés mellett felfüggesztett szabadságvesztést kapjak, vagy ha lemondok a tárgyalásról az ügyész mindenképpen letöltendőhöz fog ragaszkodni?
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.