hamis tanúzásért, hamis vádért feljelentés?

hajoskapitany2 # 2013.10.02. 13:50

Tisztelt Szakértők!

Másodfokú bíróságnál - tárgyalás előtt, írásban - EREDMÉNNYEL tehetünk-e kellő bizonyító anyaggal indítványt tanú kizárására illetve arra, hogy a bíróság tegyen büntetőfeljelentést hamis tanúzás miatt?

Azt olvastam valahol, hogy a jogerős ítélet előtt csak az alapügyben eljáró bíróság tehet feljelentést. Alapügyben eljáró bíróság a Táblabíróság?

Nagyon szépen köszönöm a választ!

Agent Cooper # 2013.06.18. 20:28

Kedves dzsosi!

A hamis tanúzás nyomozása az ügyészség hatáskörébe tartozik. Önök a rendőrségen feljelentést tettek, a rendőrség feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálta, hogy megállapítható-e bűncselekmény gyanúja. Miután arra a következtetésre jutottak, hogy magánokirat-hamisítás történhetett, így elrendelték a nyomozást. A rendőrség a feljelentést tartalmilag bírálja el, és nem köti a feljelentő által írt minősítés. Nem is értem, hogy mi a problémájuk... Ha hamis tanúzás miatt szerettek volna nyomozást, akkor miért nem az ügyészségen tették meg a feljelentést? Most folyamatban van egy nyomozás, aminek során a történeti tényállást felderítik, aztán hogy ennek mi lesz a végén a minősítése, - ha egyáltalán eljut addig az ügy, - az úgyis leginkább a bíróságtól függ. Szerintem egyelőre legyen türelemmel - egy ilyen ügyben, ahol szakértőt is be kell vonni, egyébként is hosszú hónapokig tart a nyomozás.
Panaszt egyébként tehet a felügyeletet gyakorló ügyészségen, de ne lepődjön meg, ha elutasítják. Ugyanis Ön feljelentést tett és elrendelték a nyomozást, ezért furcsa lenne, ha ezután helyt adnának a panaszának.
Tulajdonképpen mit is szeretne?

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

oszilvi78 # 2013.06.18. 18:27

tincsy-nek

Szia.nem vagyok ugyan szakértő,csak egy édesanya,viszont ha nem kapnál szakértői választ,esetleg ez is segithet!
te tudod,volt pároddal milyen a viszonyod,okozna-e számodra problémát elviselni,hogy őt meghurcolják a tettei miatt.
ha elviseled,és mert meg is érdemli,semmiképp ne hagyd magad fenyegetéssel befolyásolni.
ha visszavonod a feljelentést, tudni fogja,hogy ha megfenyeget,bármit elérhet.Illetve ha nem fenyeget,akkor érzelmileg zsarol....
Hát én nem tudom,ha én gyerekem testi épségét veszélyeztetné,csak mert ő nem normális,biztosan nem hagynám annyiban.Pláne még hogy meg is rugdosott.LEgközelebb mi lesz?????

Ha nincs pénzed ügyvédre,is van megoldás! tapasztalatból mondom!! Keress rá a neten : "xy Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata",vagy "JogiSegítségnyujtó szolgálat".
szerintem szinte minden városban van ügyfélfogadásuk,de ha nincs,tölts le egy igénylő nyomtatványt a netről,és küldd el postán.
ha nem boldogulnál,kereshetsz arra is,hogy "pártfogó ügyvéd kirendelése".vagy "nép ügyvédje"
Ha a jövedelmed kevés,szociális alapon megkapod a lehetőséget,hogy pártfogó ügyvédet fogadj,aki képvisel! És hidd el,találsz olyat,aki kiáll melletted!!

Üdv,.Szilvi

tincsy # 2013.06.02. 19:07

Üdvözletem.
Szakértő segítségét várom.A történetem röviden,hogy gyerekláthatásra érkezett apuka,amiből szóváltás,majd tettlegesség lett.Apuka megrugdosott,a kicsi végig a kezében volt,fenyegetőzött,h elvágja a torkom,és átugrált a kapun picivel a kezében,míg rendőrt hívtam.Az eset kapun kívül történt,szóval közterületen,bár csak zsákutca.Feljelentettem könnyű testi sértésért,látleletet is vetettem,fotók is készültek a bántalmazásról.Most arra figyelmeztet,vonjam vissza a feljelentést,mert 3rendbeli vétséggel vádolják,amiért az ügyvédje szerint börtön is járhat,vagy felfüggesztett.Ezért,ha nem vonom vissza,az ügyvédje engem jelent fel hamis vádaskodásért(azért,hogy megvédje magát a következményektől,ami megilletné).Szerinte mindenkit megillet az ártatlanság védelme.ENGEM NEM???Hol vannak az én jogaim?Mit tehetek,ha nincs pénzem ügyvédre,h megvédjem magam???Tényleg én jöhetek ki rosszul belőle,azok után,hogy ő bántalmazott engem?Valóban nincs akihez fordulhatok segítségért??Hogy tudnám bizonyítani,h mi történt,ha tanu nincs?Lehetséges,hogy megint megússza ezt is?

fur-fang # 2013.05.24. 08:16

jó de legalább egy aduász legyen a kezemben, mert újra elkezdett fenyegetni egy teljesen más ügyben. Nekem most elég, hogy feljelenthetem. Jobb ha visszavesz, mert ő rosszabbul jár ha elkezd piszkálni.

ObudaFan # 2013.05.23. 21:53

Tehetni tehetsz feljelentést hamis vád miatt. Hogy érdemes-e, azt viszont az iratok ismerete nélkül senki nem fogja tudni megmondani.

fur-fang # 2013.05.23. 16:11

Egy ügyvéd ellen feljelentést tettünk magánlaksértésért és súlyos testisértésért ami a saját kertünkben történt. Kijöttek a rendőrök, vettek látleletet a kórházban. Megtörtént a feljelentés, közvádas lett. Ő is feljelentett minket, hogy mi vertük meg őt, valamint ő és a felesége aki tanú volt, telehazudták a jegyzőkönyveket, és hamisan tanúskodtak és vallottak. Gondolván ő nagy valaki, és majd ellenünk fordítja az egészet. A rendőrségi szembesítésen a rendőrök megfogták, mert egymásnak ellentmondóan beszéltek, és korábbi ügyei is voltak már a rendőrségen, ezért nem találták szavahihetőnek. Később az ügy végén az ügyvédje tanácsára, vagy saját belátása miatt valamiért beismerő vallomást tett, és elmondta a történetet majdnem úgy ahogy az történt, kivéve, hogy a telkünkön belül történt az eset, mert azt az egyet nem tudtuk bizonyítani. Ezért "szegényt" a jelenlegi körülményei miatt, mert munnkanélküli, és kisgyerekük van, kedvezményesen csak 180 ezer Ft pénzbirságra büntették. Sajnos nem egészen komplett az ember, folyamatos zsarolás és fenyegetés mellett kellett élnünk miatta. Valószínűleg paranoid beteg lehet, aki pereskedésben éli ki az agresszióját (a verekedés mellett) Ha jól tudom nem is a szakmájában dolgozik, és még nem ügyvéd, bár a Dr-ija megvan. Az ő hamis vádja magánvádas volt, de a vallomása után megszüntették. Ezek után érdekes módon betörtek a házamba, nem vittek el semmit, de mindent összetörtek! Erről is készült rendőrségi feljelentés, de bizonyítani nem tudtam, hogy ő volt.

A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor automatikusan elindul hivatalból el kellene indulni a hamis vádnak egyéb esetben, vagy valahogy elintézte magának, hogy ne így történjen? Valamint hogy én élhetek ellenük hamis váddal, a felesége ellen pedig hamis tanúzás vádjával ha feljelentem őket? Meddig van ennek jogosultsága? az összes iratom, jegyzőkönyvem megvan. A baj az, hogy most is újra fenyeget, piszkál, bosszút akar állni a kudarca miatt, és ez az egy lehetőségem van megvédeni magam.

Esetleg azt el tudom intézni, hogy bevonják egy ilyen vandál embernek a dr-iját, és eltiltsák a hivatásától? Egy ügyvéd ne verekedjen más kertjében, ha nem bír a jogtalan indulataival!!!

Várom a válaszokat, lehetőségekről, hogy mit tehetnék.