Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


vezetéstől való eltiltás kezdete - mikortól?

wers #   2020.05.12. 10:08

Kaphat-e megint eltiltást?

Veheted ígéretnek + büntetés, utána többe fog kerülni és könnyebb sem lesz az "utánképzés".

Legszigorúbb a végleges eltiltás Ha esetleg ittasan vetsz eltiltás alatt akár rács mögötti üdüléssel is számolhatsz.

fekip # e-mail 2020.05.12. 09:59

Tisztelt Szakértők!

Tavalyi évben ittas vezetés miatt elvették a jogosítványom. Az eltiltás a napokban le fog járni, viszont a közlekedés alkalmassági vizsgát még nem szereztem meg.
Az előző üzenetet olvasva, nem sok reménnyel írok kérelmet a kormányhivatalnak.
Kérdésem az lenne, hogy milyen büntetésre számíthat az, aki az eltiltás lejárta után, közlekedés alkalmassági vizsga hiányában, jogosítvány nélkül vezet? Kaphat-e megint eltiltást?

Válaszukat előre is köszönöm!

Ittasvezetes.hu #   2020.03.18. 12:12

Didia

Tekintettel arra, hogy a járvány hazánkban néhány hetes, az eltiltás pedig közel egy éve indult, igy mód és lehetőség lett volna elvégezni azelőtt is. Aki az utolsó percre halasztja a közlekedés alkalmassági vizsgát (mert ez a hivatalos neve, s nem utánképzés), sajnos sok ilyen, s egyéb problémába fut bele (pld. csoportok nem állnak össze, s más megyébe kell átjárnia, amikor hirtelen, az utolsó héten jut eszébe a tanfolyamra való kötelezettség).

Friss információink vannak, a közlekedés alkalmassági vizsgaállomások egyelőre NEM terveznek távoktatást (amelyhez komoly infrastruktúra volna szükséges, ráadásul vizsgázni is kell, és személyes részvétre is szükség van néhány mozzanatnál).

A vizsgaközpont álláspontja szerint, mindenkinek lehetősége van az eltiltás hosszú hónapjai (évei) alatt elvégezni a tanfolyamot. Aki véletlenül erre az időszakra időzitette (a tavaly is elvégezhető) kurzust, sajnos saját magát hozta hátrányba.

Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

wers #   2020.03.18. 09:05

Az érdekelne hogy idéglenesen nem kapom vissza a jogositványt.

Gyanítom, hogy nem. De egy próbát megér, hiszen ilyen helyzet még nem volt. Írj egy kérelmet a kerületi / járási hivatalnak. Nagy reményeket én nem fűznék hozzá.

Didia # e-mail 2020.03.18. 09:00

Jo reggelt Kivánok .Az után szeretnék érdeklödni hogy 2020,április 26-én vissza kapnám a jogositványomat mert lejárt az egy év eltiltás. Után képzésen kell rész venni de mivel a járvány miatt sajnos nem tudom megcsinálni . Az érdekelne hogy idéglenesen nem kapom vissza a jogositványt. Mivel a helyzetröl nem tehetek, de ha vissza áll minden akkor az utánképzést meg csinálnám. 20 éves a jogositványom soha nem voltam büntetve vezetés miatt balesetet sem okoztam. A helyzetre valo tekintettel most lejárt jogosit
ványal is lehet vezetni. Várom válaszat Maradok Tisztelettel

Szomorú örökös #   2020.03.09. 06:13

ata101

A trafipaxoló rendőrök se szaladgâlnak be a gyorshajtókhoz a sztrádán,hanem küldik a felvételt meg a csekket,oszt jónapot.

Kivéve ha csak szabálysértési határt lépett át az illető - mondjuk 50 km/h-s korlátnál valaki 60 km/h-val megy - mert akkor megállítják. Másképp ott nem kaphat bírságot az illető, mert ahhoz kizárólagosan bizonyítaniuk kell, hogy ő vezetett.

A tárgyaláson talán választ kapok arra is,hogy mi a bánatnak szaladt be hozzàm az út közepére.

Nyilván egy lelkiismeretes rendőr volt, aki szolgálatba helyezte magát az eset láttán és intézkedni akart. De nekem akkor is gyanús, hogy nem minden teljesen úgy történt, ahogy te azt leírtad. Viszont a konkrét történet teljes kivizsgálása a bíróságra tartozik már. Javaslom, hogy vigyél magaddal egy ügyvédet.

ata101 # e-mail 2020.03.09. 05:00

Azt szeretném,ha a bíróság főzné ki nekem az ítéletet és nem a rendőrség.
Egyébként bármi is lesz az ítélet,fizetni nem fogok.Közérdekű munka.Imâdok árkot kapirgâlni.
A tárgyaláson talán választ kapok arra is,hogy mi a bánatnak szaladt be hozzàm az út közepére.
A trafipaxoló rendőrök se szaladgâlnak be a gyorshajtókhoz a sztrádán,hanem küldik a felvételt meg a csekket,oszt jónapot.

Szomorú örökös #   2020.03.08. 16:00

ata101

a nyakamba sóztak 30000 ezret meg 2 hónap jogsielvételt

Én ezt elfogadtam volna a helyedben, de te nem tetted. Mostmár edd meg, amit főztél, bocsi!

A rendőr viszont azt állította,hogy szuper volt az idő.

Akkor nyilván ezt a fotója is alá fogja támasztani. Ha meg mégsem, akkor az csak neked jó, nem? :-)

drbjozsef #   2020.03.08. 14:12

"leteremtettem"

:DDDD

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

ata101 # e-mail 2020.03.08. 13:47

Már voltam rendőrségi meghallgatásom és a nyakamba sóztak 30000 ezret meg 2 hónap jogsielvételt.Záróvonal átlépés meg ködlámpa indokolatlan hasznàlata)A kifogásomban kifejezetten kértem a bírósági tárgyalást,mert olyan köd volt hogy na(Az időképarchívumból letöltöttem a képeket)A rendőr viszont azt állította,hogy szuper volt az idő.Szóval amennyiben valóban szabálysértést követtem el,vállalom a következményeket,de bemondásra,hiteles bizonxítékok nélkül nem vagyok hajlandó fizetni.Egyébként a rendőrkollégàjàn keresztül üzent a párnak,hogy amennyiben hajlandó vagyok bocsánatot kérni tőle,az anyázásért akkor nem jelent fel.Én meg nem voltam hajlandó.

Szomorú örökös #   2020.03.08. 13:10

ata101

Így azért már más képet mutat a történet.
De miből gondolod, hogy bíróságra fog kerülni?
Ez egy szimpla szabálysértési eljárás lesz.

ata101 # e-mail 2020.03.08. 13:07

Köszönom a választ.
Annyival egészíteném ki a képet,hogy a zebrától kb.30-40 méterre(egy kisvárosban) ki akartam kerülni egy autót,mert azt hittem lerobbant,mert percek óta állt előttem.(furgonszerű volt,ezért nem láttam,hogy előtte is áll vagy 5 kocsi.Az előttem lévő autó mellett megálltam és amikor vissza akartam sorolni a jobb oldali sávba,leugrott ez a civilruhás rendőr,a biciklijéről beszaladt hozzám,ūtögette az ablakomat meg a csomagtartót.Én már sorolam volna vissza,mert szemből is jöttek volna,meg mögöttem is.Ekkor "leteremtettem" hogy hagyja abba,mert elég balesetveszélyes szitu volt,hogy egy civil ugrabugrál a ködben.Később derült ki hogy rendőr,nem is igazolta magát.A párom kocsját vezettem,ő vallotta be,hogy én voltam

Szomorú örökös #   2020.03.08. 12:38

ata101

Egy szolgálaton kívüli rendőr a saját mobiljával lefényképezte,hogy átléptem a záróvonalat kocsival és feljelentett. A bíróságon a saját mobilos felvétel bizonyító erejű?

Szerintem felejtős, mivel nem is hiteles a fotó dátum és időpecsét nélkül, azt meg végképp nem bizonyítja, hogy te vezettél. És hát én még azt is komolyan megvizsgálnám, hogy nem-e általa vezetés közben „kézben tartott mobiltelefonhasználat” útján készült a fotó, mert akkor inkább őt fogják megsuhintani érte.

ata101 # e-mail 2020.03.08. 11:31

Üdvözletem!

Egy szolgálaton kívüli rendőr a saját mobiljával lefényképezte,hogy átléptem a záróvonalat kocsival és feljelentett.

A bíróságon a saját mobilos felvétel bizonyító erejű?

Köszönöm a választ!

wers #   2020.03.07. 07:35

Sajnos nem tudja elkerülni az ismételt gyanítom szigorú eltiltást.

Tanács, ne kockáztasson ismét engedély nélküli vezetést a végén végleg eltiltják.

Titusz23 # e-mail 2020.03.07. 07:26

Vajon az eltiltást korlátozhatják csak az utánképzésre??? Valamint magasabb pénzbírságra?? Valami méltányossági kérelem esetén? Csak azt akarom elkerülni, hogy ne egy évre tiltsák el a vezetéstől, mert akkor kirúgják, aztán ülünk majd itt a gyerekekkel meg a hitelekkel.... Ha már ő felelőtlen volt és nem fondolkozott!

wers #   2020.03.07. 06:53

Tehát angol jogsival sem vezethet. Mondta ezt Jucika az okmányirodában”,

Igaza volt. Nem a magyar jogosítványt titották el a vezetéstől, hanem a személyt.

Most újból eltitás lesz, szerintem kezdheti előről az utánképzést.

Titusz23 # e-mail 2020.03.07. 01:56

Üdvözlöm!
A helyzetünk a következő! 2009ben a férjem ittasan vezetett, ezért 1évre eltiltották a vezetéstől. Mivel előtte volt egy ilyen ügye, így "visszaesőnek" minősült, újra le kellett volna tennie a jogosítványhoz a vizsgákat. Idő közben úgy alakult, hogy külföldön, az Egyesült Királyságban vállaltunk munkát. 2011ben hosszabb időre hazalátogattunk, elkezdte újra csinálni a jogsit, mivel lejárt az eltiltása. Kresz Ok, pszichológiai teszt Ok, forgalom azonban nem sikerült, pedig kétszer is neki ugrott. (akinek már van rutinja nehéz kezdő szemmel nézni a vezetést) Vissza kellett utaznunk, szüneteltette. Aztán 2013ban gyermekünk született, ebből az apropóból, s mivel kellett a munkához, megcsinálta 2013ban ott a jogosítványt. Sikerült. 2015 tavaszán hazaköltöztünk. Úgy gondoltuk, hogy EU tagállam, jogosítvány-jogosítvány, hivatalos, átváltják, beleszámít, de azt a választ kaptuk, hogy nem, itthon is meg kell csinálni, mivel itthon el van tiltva(ami már akkor majd 4éve lejárt). Tehát angol jogsival sem vezethet. Mondta ezt Jucika az okmányirodában, közben voltak igazoltatások, ahol azt mondták csak be kell menni honosítani, minden ok. Ok, majd intézi. 2019ben megint próbálta a forgalmat, de megint nem sikerült. (amúgy tud vezetni) Addig húzta, míg 4évvel és 2gyerekkel később beleszaladt egy igazoltatásba, ahol közölték, hogy azonnal ott kell hagynia a kocsit, szabájsértés, feljelentették, mert ő itthon el van tiltva, még angol jogsival sem vezethet eltelt 10! év az ittas vezetése óta akkor 26éves volt!!! Nos. Ő a kenyér kereső a családban, 3gyerekünk van, gyeden vagyok a picivel. A munkához neki elengedhetetlen a jogsi. Mit tudunk tenni? Mire számíthatunk? Mondtuk, lökdöstük mi, hogy menjen csinálja a jogsit, de az hogy sorozatosan nem sikerült, kicsit elvette a kedvét, pedig többször körbejártuk ezt az ügyet. Esetleg ha mégis eltiltást kapna, lehet e enyhíteni esetleg magasabb pénzbírságra, és kötelező jogosítván, szerzésre, ha a megélhetésünket veszélyezteti a jogsi hiánya?! Köszönöm előre is a választ! Üdv

wers #   2020.02.28. 05:54

Ezután hol kellene érdeklődnöm?

A rendőrségnél. Nem nagyon értem, ennyi idő alatt már a bíróság is dönteni szokott.

Mark6920 # e-mail 2020.02.27. 18:14

Helló, kérdésem a következő lenne.Elkaptak ittas vezetéssel és elvették a jogosítványomat amit leadtak a kormány ablakba, ez 7 hónapja történt és semmit nem tudok róla, hogy mennyi eltiltást kaptam stb. Ezután hol kellene érdeklődnöm?

wers #   2020.02.24. 06:17

Nem értem, mi akadálya a vezetői engedély kiállításának.

Adminisztratív, technikai probléma lehet. Én inkább azt nem értem, hogy abban a kormányablakban miért nem tudták megoldani.

angerdavid, ha nem fáradság, akkor abban a kormányablakban kérd a jogosítványod kiadását, ahonnan azt a tiltást kaptad. Valószínűleg ott tudják a tiltás végét, lejáratát érvényesíteni. Nem nagyon értem, mit nem csináltak jól, de orvosolható.

Ha nagyon messze van, elvileg akkor intézhető bármelyik kormányablaknál (majd ők hivatalból keresik a másik kormányablakot, hogy hova klikkeljenek), de tanácsolom, hogy olyant kormányablakot keress, ami régen okmányiroda volt.

Traffic #   2020.02.22. 11:17

T. angerdavid!

A járművezetéstől eltiltást nem kell "feloldatni", mert az a leteltével automatikusan megszűnik.

Az eltiltást a vezetői engedély nyilványtartásba bejegyzik még akkor is, ha valakinek nincs vezetői engedélye, ilyenkor személyhez kapcsolódó eltiltásként jelölik. Ezt az okmányirodai ügyintézőnek látnia kell a nyilvántartásban. Látnia kell a kezdetét, a végét.

Az eltiltást elrendelő döntésben szerepelt az, hogy vezetői engedéllyel rendelkezik? Ha nem, úgy utánképzési kötelezettség sincs.

Nem értem, mi akadálya a vezetői engedély kiállításának.

Üdv,
Traffic

angerdavid # e-mail 2020.02.21. 18:35

Szép napot!

A mi nap sikeresen evlégeztem az elsősegély vizsgám, már csak ez volt hátra a jogositványom megszerzéséig.A kormányablakban fél úton jártunk a jogositvány kiállitásánál,de 3 éve kapptam egy 1 év 4 hónap eltiltás és ezért nem tudtuk befejezni. a kérdésem az lenne hogy a tiltás hol lehet feloldatni, és ki foglalkozik ezzel? A kormányablakban erre sajnos nem kaptam választ.

Előre is köszönöm a segitséget!
Szép napot.

wers #   2019.11.21. 06:30

Trafficnak jobban összeállt a kép. Annyit hozzá, hogy a 6 hónap eltiltás a vezetői engedély leadásától számolódik. Ezért zavaró az a mondat, hogy
2019.04.02 től 2019.10.02 ig elvoltam tiltva a vezetéstől

Szerintem a 18 pontnál a határozatban nem kell -tól -ig eltiltást beleírni.

Traffic #   2019.11.20. 17:33

T. Deepppp!

Nem járművezetéstől eltiltás volt a 18 pont elérése okán, hanem a közlekedési igazgatási hatóság (leánykori nevén: okmányiroda) elrendelte a vezetési jogosultság szünetelését 6 hónap időtartamra. A vezetői engedélye leadására kötelezték, illetve utánképzésen való részvételre.

A 6 hónap letelte után, ha az utánképzésen nem vett részt, a vezetési jogosultsága továbbra is szünetel. Akkor vezethet újra, ha az utánképzésen részt vett, az erről szóló igazolást az okmányirodában leadta és kézbe vette a vezetői engedélyét. Addig nem.

Ha mégis vezet, elköveti az engedély nélküli vezetés szabálysértést, amely fix 90.000 forint pénzbírsággal sújtandó és 1 hónaptól 12 hónapig terjedő időtartamra eltilthatják a járművezetéstől.

Üdv,
Traffic