Hamis számla


plk09 # 2013.11.21. 15:20

Esetleg talán abban tudna valaki fórumozó segíteni, hogy az ügyészségnek mennyi időn belül kell válaszolnia egy beadványra?

Köszönöm.

plk09 # 2013.11.10. 11:12

Üdvözlöm a tisztelt fórumtagokat!

Bár ügyem eléggé cifra, legalábbis azzá tették az igazságot is lehetne szolgáltatni hivatalok, kérdésem is lenne vagy ezer, de csak hármat szeretnék kérdezni a fórumozóktól.

Röviden a tények:
Gazdag vállalkozó hamis javítási számláját a budaörsi bíróság végrehajtóval behajtatta, minden beadványom ellenére. Az egyik beadványomat a budaörsi ügyészségen segített megírni egy kedves ügyész úr, tehát formailag rendben volt. A beadványra két helyről kaptam kétféle elutasító választ, ráadásul nyilvánvaló, hogy a nyomozó ügyészségtől érkezett válasz nem igazán fedi a valót.
Igazságügyi Műszaki Szakértői Vélemény arról, miszerint a számlán szereplő javítást soha nem végezték el!
Későbbiekben az ügynek csináltam egy honlapot és egy blogot. Ez természetesen nem tetszett a csaló vállalkozónak ezért rágalmazásért feljelentett. Érdekes módon csak a honlapért a blogról szó sem esett. A tárgyaláson esélyem se volt bizonyítani, hogy a rágalom az nem rágalom, a bírónő a tárgyalás elején megmondta, hogy nem az igazság érdekli, hanem csak azt nézi, hogy a honlapom zavarja-e a sértettet. Természetesen elítéltek, a bíróság nyugodtan hallgatta a sértet bizonyíthatóan hamis tanúzását.

Szeretném kérdezni a jog nehezen értelmezhető ösvényein járó fórumtagoktól, hogy az normális dolog, miszerint egy beadványra két helyről is érkezik két különféle magyarázattal bíró, két elutasítás is?

Kérdezném még, hogy az amolyan bevett szokás, hogy egy rágalmazási ügyben nem azt nézik, hogy a rágalom rágalom-e, hanem csak azt, hogy zavarja-e a sértettet?

Abban kérnék még segítséget, hogy mely szervezeteknek, hivataloknak lenne érdemes megírni az esetet?

Köszönöm segítségük.

Tisztelettel,
Cs P

A hamis számla történet a kezdetektől itt olvasható: http://yamahastory.blogspot.hu/