Nagyon fontos!


Metatron01 # 2014.07.06. 13:41

Tisztelt Jogász Hölgyek/Urak!
Kb másfél éve internetes csalásokból tartom fent magam. A java a kicsalt pénzösszegeknek alacsony,10 illetve 50 ezer forint között van,de volt egy időszak amikor ál webáruházakkal nagyobb összegekhez jutottam. 100 ezertől egészen 400 ezerig(egy összegben) Összesen kb. 5 millió forintot csaltam ki összesen. Jelenleg elfogató parancs van ellenem kiadva,fent vagyok a police.hu-n is. 2012 novemberében szabadultam a börtönből,ahol többek közt ezen bűncselekmény miatt ültem. Mikor szabadultam kaptam 1 év pártfogót,amit csak félig csináltam végig,illetve közmunkát is,amit szintén nem teljesítettem. Illetve hozzá tartozik,hogy kedvezménnyel szabadultam,sajnos már ez alatt is csaltam. A kérdésem az lenne,hogy ha bemegyek a rendőrségre,akkor van e esélyem háziőrizetre,vagy felejtsem el. Illetve ennek mi a büntetési tétele,és kb mekkora itélet várható? Sajnos az anyagi helyzetem miatt kényszerültem erre.

Tisztelettel:

Válaszukat köszönöm szépen!

Agent Cooper # 2014.07.07. 10:46

Kedves Metatron01!

Csodálkoznék, amennyiben nem helyeznék előzetes letartóztatásba. Egyébként a cselekményének a büntetési tétele attól függ, hogy az egyes csalások kárértéke mekkora összeg, illetve attól is függ, hogy mikor követte el.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Metatron01 # 2014.07.07. 11:15

Kedves Agent Cooper.

A kárértékek zöme 10 illetve 50 ezer forint között van. Volt egy időszak amikor egyszerre nagyobb összegek voltak,maximum 400 ezer forint/cselekmény. A csalásokat 2013 elejétől egészen mostanáig folytattam.
Kérem írja meg,hogy ennek mi a büntetési tétele.

Agent Cooper # 2014.07.07. 13:03

Kedves Metatron01!

Amennyiben a 400 ezer forint/cselekmény 2013. július 1. előtt történt, akkor a büntetési tétel egytől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha előtte, akkor három évig terjedő szabadságvesztés. Halmazati büntetés esetén hét és fél illetve négy és fél évre emelkedik a felső határ.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Metatron01 # 2014.07.07. 13:46

Kedves Agent Cooper.

Köszönöm válaszát.
Ha jól értelmezem akkor a július1. utáni elkövetések büntetési tétele maximum 3 év. Még egy kérdésem lenne. Ha bemegyek a rendőrségre,akkor én kérhetem,hogy az ügyeket vonják össze? Illetve azt,hogy mindezt Pécsett tárgyalják? Esetleg gyorsított eljárásban?
Válaszát köszönöm!

Véleményem # 2014.07.07. 14:28

Egy topicban írta volna le a konkrét történtet már rég előbbre járna, de látom legalább 3 topicban ejtette el a történet morzsáit. Röviden: keressen egy ügyvéded ha teheti, menjen el a rendőrségre mindenképpen, adja fel magát. Ha már egy csaló életmódot is folytat legalább minimálisan járuljon hozzá, hogy segít a helyzetén. A büntetés évein/tételein és a házi őrizeten "sakkozik" folyamatosan. Értelme nincs számolgatni, a körözést szüntesse meg, adja fel magát, ügyvédet kap majd ha nincs, aztán onnantól fogva reménykedhet a házi őrizetben.
Az ügyek összevonhatóságáról majd ha lesz ügyvéd segít, a tárgyalás helye nem éppen szabadon választott dolog. Az illetékes helyen fog ez megtörténni, ettől még lehet kéregetni de nem mindegy milyen indokkal.

Agent Cooper # 2014.07.07. 15:30

Kedves Metatron01!

A „gyorsított eljárás” eleve kizárt az ügy bonyolultsága miatt. Egyébként bármit lehet indítványozni, de azért a büntetőeljárás nem kívánságműsor.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Metatron01 # 2014.07.07. 15:36

Kedves Agent Cooper.

Köszönöm az eddigi segítséget!