reintegrációs őrizet


PappNiki # 2020.01.24. 16:49

Üdv!

Remélem valaki tud nekem segíteni.
A férjem 2 napja vonult be, összesen 3 évet kapott, amiből 2 év után feltételesen szabadulhat. A kérdésem az lenne, hogy ebbe a reintegrációs programba bele számít az egy év feltételes,szóval a 2 évet mindenképpen le kell töltenie, vagy előbb is ki jöhet így láb bilinccsel? Illetve, hogy ő mennyi idő után tudja kerelmezni ezt a reintegrációt?

Előre is köszönöm a segítséget!

Saujhely # 2020.01.25. 10:33

Papp Niki

1év 2hónapot kell letudnia a párodnak.11 hónap után el kell inditani a reintegrációt neki.A feltételes is beleszámit a kiszabott 3 évbe.Ha lehet ne ö hanem a ház ahol jelenleg van az inditsa el.Nekem is ennyi volt az itéletem decembertöl vagyok reör-be.

Ivett0428 # 2020.02.03. 15:01

Sziasztok!Valaki tudna nekem valaszt adni arra,hogy màsod fokon a halasztàsi kérelemre mennyi idő van hogy be add a kérelmet ?Meg hogy 2év 6 honapra meg szoktàk e adni,ugy hogy első büntényes vagyok!
Meg hàt olyan jó ügyvédünk van,hogy csak a rahedli pénzt tudja felvenni mindenre azt mondja meg adjak ..jo lesz stb!duma!...de mutatni valamit még nem tudott!köszi a vàlaszt!

Szomi # 2020.02.09. 10:17

Üdvözlet.
Olyan kérdésem lenne, hogy a párom 6 ev bortont kapott, sajnos nem érinti a reintegráció, mert csak az 5 evig terjedő buntetettekre vonatkozik a kedvezmeny. Esetleg van esély arra hogy a közeljövőben módosul a törvény, es kitoljak mondjuk 6 évre? Nem erőszakos bűncselekmény miatt lett elitelve. Utolsó évét tölti a börtönben. Jo lenne már ha végre itthon lehetne. Sajnos nincs kedvezménye, igy csak a reintegracioban bizom.
Köszönöm szépen a választ.

VKovacsTimea # 2020.02.24. 17:38

Tisztelt Fórumozók!

Nem igazán vagyok tisztában a Reingtegrációs örizettel. Mielött ügyvédhez fordulok szeretnék egy kis segítséget kérni.
Párom 5évet kapott melyböl 28hónapot leült elözetesben. + 2év felfügesztett is megkapta mellé. Amelyből szintén leült 6hónapot elözetesben.
Az 5évböl idén Szeptemberben szabadulna de ugye megkapta a felfügesztettet is. Ez esetben jár a reintegráció a számunkra? Ha igen, mikortól? Mikor az ideális erre kérvényt inditanunk?

Elöre is köszönöm a segítséget!

nomka # 2020.02.25. 07:06

Kedves Saujhely!
Élnék a lehetőséggel és kérdeznék néhány dolgot :) A becenév sejteni engedi a fogvatartó intézetet, melyről eddig vegyes dolgokat hallottam. A reintegraciot ön vagy a nevelő (vagy ki?) kezdeményezte? A teljes 10 hónapot megkapta? Saját tulajdonú ingatlan az őrizet helye? Befolyásoló tényező ha albérletbe jön ki valaki? Munkahelyet is fel kellett tüntetni a kérelemben? Válaszait előre is köszönöm, üdvözlettel N

Ivett0428 # 2020.02.25. 14:20

Kedves Saujhely! Szeretnék kérdezni én is pár dolgot ha szívesen válaszolna rá! 2ev 6 hónapot kaptam, mínusz 10 hónap kedvezmény, mínusz 2,5fel hónap leules! Első buntenyes vagyok, szeretném én is meg kérvényezni a reöt, probléma e hogy az ingatlan nem az én nevemen van, csak haszon élvezeti jogom van benne nekem és a feleségemnek? Ez ahol lakom egy régi polgári ház 70cm valyog fallal... Mennyire erős ez a nyom követő? Hogy lenne e ebből problémám? A befogado nyilatkozatot adónak kell e kötelező munka hely? Hogy az anyagiak mennyire számítanak?Gyuláról hallott e már valamit? Válaszát előre is köszönöm Béla

Saujhely # 2020.02.28. 13:37

Kedves Ivett0428

A haszon élvezeti jog elég kell hogy legyen. Tőlem anno kértek tulajdoni lapot is az ingatlanról. Valószínű most is fognak. Az ingatlanról fognak készíteni egy úgynevezett környezet tanulmányt. Akkor megnéznek mindent. Amikor a BV bíró megadta a reört utána mennek majd a zónát kijelölni. Maga az eszköz amit majd hordani kell sajnos elég silány minőség. Nekem a három hónap alatt mióta rajtam van talán 7-8 napot működött hibátlanul eddig. Valami baja mindig van. Ettől viszont nem kell felni ha nem sérted meg a szabályokat akkor nem lesz gond. Nálam a befogadótol nem kértek munka helyel kapcsolatos papírokat. Gyuláról sajnos nem tudok mit írni nincs tapasztalatom. Az anyagiak sem érdeklik őket. Inkább csak az hogy rendbe legyen minden amíg tart a reör.
Remelem válaszoltam mindenre.

Üdv Saujhely

Ivett0428 # 2020.03.02. 12:57

Kedves Saujhely!Köszönöm a vâlaszod!Azt is hallottam hogy a reöt nagyon ritka ha az intézmény kezdeményezi,ez mitől függ!??Meg hàt hogy mindenkinek megadjàk e hiàba felelsz meg a követelményeknek!?Meg ott bent egyàltalàn ezt fel dobjàk e?vagy ha nem vagy toppon akkor ezt nem mondjak?köszönöm a vàlaszt

AniSmith # 2020.03.03. 19:39

Kedves Fórumozók!

Férjem egy év börtönt kapott. Lassan egy hónapja, hogy bent van és tölti a büntetését Kecskeméten. Kérdésem az lenne, hogy beadhatja e már a REÖR-re a kérelmet és ha igen akkor ki adja be? Az ügyvéd vagy ő saját maga? Bent olyan hírek járják, hogy Kecskemét egy speciális hely és nem szeretik osztogatni a REÖR-t. Mindenképpen fogadjuk ügyvédet mert csak ő tudja előrébb mozdítani az ügyet. Nem tanácsolják, hogy férjem adja be mert akkor ráülnek a kérelemre. Esetleg tudna nekem válaszolni valaki?
Köszönöm.

Saujhely # 2020.03.04. 15:07

Kedves IVETT0428

Tapasztalatból tudom,hogy ha a ház indítja el akkor nagyobb a valószínűsége annak hogy meg is kapja az illető mintha ő maga vagy ügyvéd intézné. Van egy úgynevezett foganatba vételi papír. Ezen rajta vannak az összes szabadulással kapcsolatos dátumok. Teljes,kedvezménnyel,illetve reintegracios orizettel. Ezt a papírt elvileg bevonulás után meg kellene kapnia. Azt tudom, hogy sokan még egy év elteltével sem kapják meg. Ezzel kapcsolatban a nevelővel kell beszélni és kérelme lapon meg lehet kérni..Még mindig azt mondom ha tudja a reor dátumát akkor már 90 napon belül járjon a nyakukra mert nem nagyon csinálnak maguktól semmit. Nekem bevonulás előtt sokat segített az ügyvédem mivel felvilágosítótt ezekkel a dolgokkal. A hatodik honapom elteltével már mentem és jeleztem a reort a nevelőnek és a partfogonak is. Sajnos többször kell a nyakukra járni különben nem csinálnak semmit. Sokan ujhelyben is már ülik a reort mert várják a galambot. Magyarán segíts magadon és .......

Üdv saujhely

Ivett0428 # 2020.03.04. 20:22

Kedves Saujhely!Nagyon köszi hogy vissza irtàl!Még nem tudtam a férjemmel beszélni,nem jött még meg a kapcsolattartói,3an vonult be :-( ! Ha még lesz kérdésem,akk. Előre is köszönöm ha vàlaszolsz!

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.04.09. 09:55

Tisztelt Kérdezők,

Tapasztalataink alapján a fogvatartottak tisztában vannak azzal, hogy az adott intézményben a bv. bírónak milyen követelményei vannak. Célszerűnek tartom ügyvéd meghatalmazását a kérelem elkészítése érdekében, az eljárást meg indíthatja védő vagy maga az elítélt is.

A kérelem mellékleteként célszerű valamennyi, olyan dokumentumot csatolni(befogadói nyilatkozat, tulajdoni lap,eltartási nyilatkozat, valamint megfelelő jövedelem igazolása, egyéb személyi körülményekkel kapcsolatos dokumentumok).

Amennyiben további kérdése van a az eljárással kapcsolatosan bátran forduljon irodánkhoz.

https://lorik.hu/…-feltetelei/

brko # 2020.04.10. 18:23

Kedves forumozok!
Férjem 2020 január 28 vonult be 4ev 7 honapra de osszbuntest kapott igy 2ev 10 hónapja van. Kerdezni szeretnem mennyi a kedvezményes, es mikor tudja kerelmezni a házi őrizetet. De van egy folyamatban levő ugye de abbol felfugesztest kapott 1 fokon. Es most enyhitesert vagy felmentesert felebbezett az ügyvéd.

Irénke 77 # 2020.04.19. 18:22

Tisztelt fórumozók!

Reintegrációs őrizetben jártas, profi ügyvédet keresek! Az ajánlásokat is szívesen veszem. Hálásan köszönöm előre is a segítségeteket!

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.04.20. 10:42

Tisztelt Irénke77,

Irodánk kizárólag büntetőjoggal és büntetés-végrehajtási joggal foglalkozik. Amennyiben kérdése van a reintegrációs őrizettel kapcsolatosan forduljon hozzánk bátran.

https://lorik.hu/…-feltetelei/

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.04.20. 10:49

Tisztelt brko,

A reintegrációs őrizet szándékos bűncselekmény elkövetése esetén 10 hónap, gondatlan bűncselekmény elkövetése esetén 12 hónap.

A reintegrációs őrizetre való jogosultságról a foganatba vételi tájékoztatón szerepelnek azok a dátumok, amikor jogosult valaki a reintegrációra. Amennyiben ismert ez a dátum, úgy az eljárást körülbelül 3- 2,5 hónappal az előtt kell megindítani a bv. intézetnél.

https://lorik.hu/…-feltetelei/

Irénke 77 # 2020.04.20. 15:58

Tisztelt Ügyvéd Úrak,kedves fórumozók!

Szeretném kérni a segítségüket. Párom Március közepén szabult volna, de bent a börtönben újra elkövetett egy butaságot. Ezért kapott egyezséggel, vagy bűnvádi eljárással újabb 1 évet, így már ki sem jöhetett.
Azt szeretném kérdezni, hogy így szerintük kerelmezhető neki a reintegrációs őrizet? Már 2 ügyvéddel beszéltünk, az egyik azt mondja, hogy visszaeső és nem, a másik igent mond.

Előre is hálás köszönettel,
Irénke

Irénke 77 # 2020.04.20. 16:01

Ítéletet még nem láttunk azóta sem.

brko # 2020.04.24. 16:58

Köszönöm ügyvéd Úr, a válaszát.

alfateam # 2020.04.24. 17:26
BEETT # 2020.05.17. 07:23

Jó napot
A férjem lopás büntette miatt sokszor ítélték már el és ezáltal visszaeső. Most kapott ítélete viszonyt más, közé sincs a lopás büntettéhez. Magánlaksértés, súlyos testisértés kísérlete és kisebb testisértés büntettével vádolták meg. Már 3 hónapja bent van. Az volna kérdésem hogy járhat e neki a Reintegrációs Őrizet? Mert változtak a szabályok és van benne egy olyan rész,hogy," első ízben végrehajtandó szabadság estés". Ez mit jelenthet!.
Válaszukat Előre is köszönöm

Hopeful92 # 2020.05.20. 15:49

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Ez úton szeretnék tájékoztatást kérni, hogy a büntetésvégrehajtással kapcsolatban nyújtottak e be törvényjavaslatot- arra vonatkozóan, hogy a reintegráció idejét módosítják (5 évről esetleg 6 évre).
Közeli barátunk 5 év háromhónapos börtönbüntetését tölti 2018.február óta.
Válaszát várom!
Köszönettel!

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.05.22. 09:26

Tisztelt Fórumozók,

2020. március 31. átfogó törvényjavaslatot, amely kihatással van a büntetés-végrehajtásra is, azonban a reintegrációs őrizetre való jogosultságra vonatkozó feltételeket ez nem érinti.

Tisztelt BEETT,

Mivel az Ön párja visszaesőként ítélték el, így nem jogosult a reintegrációs őrizetre.

https://lorik.hu/…-feltetelei/

Szilvy90 # 2020.06.03. 06:59

Üdv.

Remélem valaki tud nekem segíteni.
Páromat lassan 4 hónapja vitték be egy 2013-as ügye miatt rablás bűntettének kísérlete mint tettestárs volt amire kapott 2 év letöltendőt 4 évre felfüggesztve. Sajnos 2016-ban megszegte a pártfogói szabályzatot és elrendelték a letöltést de se behívó papírt nem kapott nem is tudott róla mert a végzést se kapta meg ugyanúgy járt a pártfogóhoz és 2017-ben kapott is egy papírt hogy a pártfogó sikeresen lezárta. Az ügyvéd elvileg meg kéri neki a reintegrációs házi őrizetet. Az lenne a kérdésem mennyi erre az esély hogy megkapja. Jelenleg a fiatalkorúakban van úgy néz ki nem is viszik át. Segítséget előre is köszönöm.