Panasz rendőrre


Joe45 # 2015.02.13. 06:09

Üdvözlök mindenkit !

A kérdésem a következő. Ha panaszt teszek engem durván zaklató rendőrre, akkor azért behívható vagyok-e a rendőrségre és fel lehet-e jelenteni érte ?
Ez a rendőr tönkreteszi az életemet, rámuszít bűnözőket, hogy megtámadjanak stb. Hosszú lenne leírni az egészet.
A kérdésem, hogy ha panaszt teszek rá levélben, akkor azért beidézhető vagyok-e és feljelenthető vagyok-e ?
Vannak olyan esetek amikre van bizonyítékom és vannak olyanok amelyekre nincsenek. Már azzal is meg lettem fenyegetve, hogy ha a rendőrségre bemegyek, akkor kezelésbe vesznek és veszélyesebb dolgokkal is megfenyegetett.

Véleményem # 2015.02.13. 10:24

Lehet panaszt tenni és feljelenteni is. Azt tisztázni kell, hogy mint magán ember, vagy mint hivatalos személyként ( rendőri intézkedés, eljárás során ) követi el amit Ön állít illetve sérelmez. Fordulhat a rendőrséghez, az illetékes parancsnokhoz, ügyészséghez, bírósághoz meg még amilyen jogvédő szervezetet talál... Módja ezer van, de értelme annál kevesebb. Egy jogban nem jártas magán ember ilyen harcot nehezen tud megvívni egyedül, ezért át kell gondolni mit tesz.
Természetesen, ha elindít egy eljárást, lavinát, akkor vállalni kell a vele járó idézéseket, költségeket, stb.
Amennyiben olyat állít ami nem bizonyosodik be, vagy hasonló, akkor vissza fordulhat az egész Önre, és fordítva lesz majd eljárás ha a rendőr úgy dönt. Tehát vigyázni kell, hogy a fagyi ne nyaljon vissza, ehhez mérten kell neki indulni egy ilyen ügynek.
Részletek ismerete nélkül csak nagy általánosságban válaszolható meg az írása.

végrehajtó1 # 2015.02.13. 10:32

Fordulhat a rendőrséghez, az illetékes parancsnokhoz, ügyészséghez, bírósághoz

Ebből a rendörséget parancsnokot bíróságot felejtsd el.
a nyomozó ügyészségen tedd meg a feljelentést ismeretlen tettes ellen.
Ott fognak meghallgatni , onnan kapod az ídézést stb...

Nem kell félni ha történt büncselekmény akkor el fognak járni az ügyben.

groszfater@gmail.com # 2015.02.13. 10:35

Véleményem !
MI a francot képzelsz te magatokról!?!?
http://nol.hu/…mozo-1515015

zorro13 # 2015.02.15. 23:14

Heló!Érdeklődni szeretnék,hogy hová tudnék fordulni az esetemmel jogorvoslatra?A történetem:4-en ültünk a személyautómban,körforgalomból kihajtás után kb:30m-el megállít 2 rendőr azzal az ürüggyel,hogy a körforgalomból kihajtva nem tettem irányjelzőt.Holott tettem és a velem utazók is látták.Ennek ellenére megbüntettek! 10000. helyszíni bírság vagy feljelentés de az 30000-től indul.Választhatok! Mi a megoldás??

Agent Cooper # 2015.02.16. 12:18

Tisztelt zorro13!

Először is jól gondolja át az egészet, nehogy sokkal kellemetlenebb helyzetbe kerüljön, mint amilyenben jelenleg van. A járőrautók nagy része már fedélzeti kamerával van ellátva, azért amennyiben rögzítették a szabálysértést, abban az esetben annak tagadása több mint butaság... Egyébként meg Ön szerint mennyire életszerű, hogy a gépjármű utasai egyértelműen észleljék az irányjelzést?
Ha mindenképpen panaszt szeretne tenni az intézkedéssel szemben, akkor ezen a weboldalon kaphat ehhez segítséget: www.repate.hu

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…