Közmunka felfüggesztése


folyami géb # 2015.05.19. 18:52

Nyugodj meg, ez baromság. A közérdekű munkát kiszabó ítélet jogerős ítélet, az a rendkívüli perorovoslatokat leszámítva, ami nem tartozik ide, újra nem tárgyalható sem 5 éven belül, sem azon kívöl.

Ha valaki a közérdekű munká ÖNHIBÁJÁBÓL nem dolgozza le, azt átváltoztatják szabadsággvesztésre. Ha valaki GYES-t vagy GYED-et kap, a Bv,tv, 288. § (2) bek. b) pontja alapjén fel kell föggezsteni a végrehajtást. Ha GYES vagy GYED egy éven belül lejár, a végrehajtást folytani kell. Ha egy év eltelik, a Bv. tv. 289.§ b) pontja alapján aköérdekű munka végrehajthatósága megszűnik. Pont.

sunca # 2015.05.19. 17:01

Tisztelt Ügyvédek!

Kérdésem, sajnos munkáltatóm miatt adócsalásba keveredtem. A lényeg, hogy 300 óra közmunkát kaptam. Amit jelenleg felfüggesztettek, mert gyeden vagyok. És mivel júliusig van a felfüggesztés, Én meg aug.ig vagyok gyeden, azt mondta a pártfogó megszüntetik ellenem és "megúsztam". Én nagyon le szeretném/szerettem volna dolgozni, de az anyagi lehetőségeim miatt nem bírjuk ki, hogy több hónapig ne kapjak gyedet :((( Nem a megúszás a célom, mint ahogy ezt Ő éreztette. Azt mondták, ha valaki nem teljesíti a kirótt büntetést, akár gyed miatt is, akkor annak 5 évig újra tárgyalhatják az ügyét. Ez valóban így van? Nem akarok 5 évig rettegésben élni. Sajnos nincsenek nagyszülők sem, aki tudnának segíteni vagy vigyázni rá. De inkább megoldom valahogy. Azt nem tudják, hogy közmunka mellett gyest lehet e kapni? Köszönöm szépen!