Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Szakorvosi vélemény felhasználása

egyszulo # e-mail 2015.07.06. 13:01

Kedves Lajcsó!

Köszönöm a választ. Egy olyan ügyben használták fel, amiben még ha a vélemény megalapozott lenne, akkor sem lenne jelentősége, pusztán a lejáratásom, a diszkreditálásom volt a cél (Gyakorlatilag a másik fél azt próbálta előadni, hogy rá a jogszabályok nem vonatkoznak, mert a másik fél kettyós...).

Sőt, más, nem hatósági személyeknek is kiadta a teljes szakorvosi véleményt, ráadásul azt a látszatot keltve, hogy az abban foglaltak a bíróság által megállapított tényállások (Természetesen senkivel nem közölte azt a körülményt, hogy a bíróságon észrevételeztem, hogy a szakvélemény hamis tényállításokra építette a megállapításait, és ezt a bíróság is elfogadta és a szakvéleményt egyáltalán nem vette figyelembe).

lajcsó # e-mail 2015.07.02. 22:12

"Bűncselekmény-e, ha a szülőtárs a másik szülőről készített olyan szakvéleményt, amelyet ráadásul a bíróság el sem fogadott, más hatósági eljárásban felhasználja a másik fél lejáratására?"
Ezt konkrétan, hogy érted? A hatósági eljárásokban a (releváns) tényeket kell bizonyítani. A tények bizonyításának célja pedig az, hogy a hatóság az adott ügyben, az ügyfél számára kedvező döntést hozzon.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

egyszulo # e-mail 2015.07.01. 19:05

Kedves Ügyvédek!

Házassági bontóperben a szülőről készített elmeorvosi szakvéleményt felhasználhatja-e bárki? Ha jól tudom, ez minősített személyes adat.

Bűncselekmény-e, ha a szülőtárs a másik szülőről készített olyan szakvéleményt, amelyet ráadásul a bíróság el sem fogadott, más hatósági eljárásban felhasználja a másik fél lejáratására?

Köszönöm!