Sikkasztás


pötyike77 # 2015.10.02. 08:00

Társasházunk közösképviselője sikkasztott a ház közös pénzéből 2,89M-t saját maga által bevallottan és 4,7M-t a nyomozás által bizonyítottan végül.

Feljelentés történt, majd vádemelés is üzletszerűen elkövetett sikkasztással, ehó 27-én lesz az első tárgyalás 3 évvel a történtek után.

Most úgy tűnik hajlandó visszafizetni valamennyit (talán 2,8-at, amit ő hajlandó volt beismerni), az a kérdésem, hogy hogyan befolyásolja ez a bírósági szak részét a visszafizetés?
Konkrétan azt szeretném tudni, hogy van-e olyan kimenetele ennek az ügynek, hogy a társasház megszavazhatja, hogy visszavonunk minden vádat, és megúszhatja-e ezt a dolgot ennyivel?
El tudom képzelni, hogy feltételül szabja a visszafizetésének, hogy visszavonjunk minden vádat, az a kérdés, hogy megteheti-e?

Köszönöm előre is a választ!

Dr.Attika # 2015.08.22. 07:04

Üdvözlet.
Nem mondhatunk mást, mint az ügyvédje.

Vikoka # 2015.08.22. 06:37

Üdvözlök mindenkit!
Az alábbiakban leírnám esetünket:

Férjemmel egy Kft-t működtettünk, amiben én voltam az ügyvezető.
Egy alkalommal teherautót akartunk tartós bérletbe venni, ezért férjem előzetesen lebeszélte a kereskedővel a dolgot, és fel is ment a teherautóért. Vitte a céges papírokat,amiket kértek és egy meghatalmazást, amit én adtam neki, hogy a nevemben eljárhat.
A kereskedőnél a papírokat az én nevemet íratták vele alá, mondván,hogy az én nevem van mindenhol odaírva, holott a meghatalmazás alapján az ő nevét kellett volna aláírnia
, a meghatalmazást pedig csatolnia hozzá.
Az egész procedúra nem tartott fél órát, majd a kézhez kapott papírokkal elindult haza a teherautóval együtt. Már akkor észrevételezte, hogy nem kapott meg minden iratot, de azt mondták, majd postán küldik, ami persze nem történt meg.
Tehát elvileg az én "gondjaimra" bízták az autót.
Sajnos nagyon rossz állapotban volt az autó, több hónapig kellett javítgatni, mire műszakira tudott menni, és el lehetett volna vele kezdeni dolgozni.
Pár hónapig pénzgondjai voltak a cégnek, és nem tudta fizetni a bérleti díjat, és mikor kérdeztük a kereskedőt, hogy kölcsönadhatjuk-e pár hónapra az autót, - mert később lenne rá jól fizető munkánk- azt mondták, hogy nekik teljesen mindegy, csak a díj legyen fizetve.
Így egy ismerősnek kölcsönadtuk,hogy amíg ő használja, fizeti a bérleti díjat, éa így nem viszik vissza az autót, a későbbiekben tudunk vele majd dolgozni.
A kereskedő viszont feljelentette a férjemet, hogy kölcsönadta az autót, sikkasztást követett el.
Tényleg a férjem beszélte le a kölcsönadást, viszont az én nevem volt a papírokon aláírva, akkor miért ő követett el sikkaszást.
Ügyvédünk azt mondta, hogy nagyon sok mulasztás történt a kereskedő felől, és tévedésre hivatkozik , mivel nem kaptuk meg magát a szerződést, amiben le lenne írva, hogy nem lehet kölcsönadni az autót.Majdhogynem félrevezettek bennünket végig, kezdve az aláírásoktól, a gépkocsi állapotáig minden. Minden hónapban kint voltak a kereskedéstől, hogy megnézzék az autót, és mindig azt mondták, nekik mindegy hogy hol az autó, csak fizetve legyen a bérleti díj.
Kérdésem ,hogy ebből Önök szerint mi lehet?

Dr.Attika # 2015.08.15. 12:30

Még jó hogy fellebbezett a védő kolléga. Normál- nem bíróság elé állítási-eljárásban kapott volna vagy 8 hónapot 1 évre felfüggesztve.

folyami géb # 2015.08.15. 06:38

Elméletileg lehet enyhébb, de a leírtak alapján reálisnak tűnik.

Ha az ítéletben nem szerepel, hogy "előzetes mentesítésben részesítik"(és ön felnőttkorú), akkor a próbaidő tartama alatt szerepel az erkölcsiben.

Zsiráf85 # 2015.08.11. 11:26

Üdv!
800ezer forintot sikkasztottam, amit vissza is juttatott a rendőrség a sértettnek, egy házkutatás során került elő az összeg!
Ma volt a bíróságon az előállításom, ahol is 1 év 2 hónapot 2 évre felfüggesztve lett az ítélet, a kirendelt ügyvédem fellebbezett!
Ettől lehet enyhébb is a másodfokon? Ez az erkölcsilbe szerepelni fog?!
Bűntetlen előéletű vagyok és teljes beismerő vallomást tettem!
Előre is köszönöm..

Immaculata # 2015.07.16. 07:26

Aláírtam egy listát a lakásban található tárgyakról, nem hoztam el semmit, de a tulaj feljelentett, mert hiányzott néhány dolog, olyanok is amik eredetileg ott sem voltak.

Ha aláírtad, bizonyítanod kell, hogy annak ellenére nem voltak ott. Amikor kiköltöztél, el kellett volna számolni az átvett ingóságokkal. Lehet, hogy érdemes lenne a használt értékét megfizetned.

kovacslaszlo # 2015.07.16. 07:13

Mégis én azt honnan tudjam? Ezer éves kacatokat keres rajtunk, amiket akkor se használtunk. Pl szakadt vasalódeszka vagy ezer éves mosógép. Egy lomtalanitáson különb dolgokat össze lehet szedni. Össze vissza hazudnak.25.én költöztünk az uj alberletbe, ezt a szerződésem és a tulajdonosok is bizonyithatják. A vád szerint 28. án költöztünk,állitolag a szomszéd nénike is látta.. Amikor is én épp dolgoztam.

ObudaFan # 2015.07.16. 04:48

Rendben, és akkor végül is ezek a dolgok hová lettek?

kovacslaszlo # 2015.07.15. 12:48

Igen szerepeltek. Pár héttel a költözés előtt a tulaj egyik állitolagos ismerőse elkezdett feljárni hozzánk a tulaj engedélyével és két naponta megjelent este 10kor mikor a gyerekeim már aludtak és fényképeket készített a lakásról. Akkor még nem értettem mi ezzel a célja, csak nagyon bosszantott. Most kezdem sejteni. Iszonyú dühös vagyok, ugy érzem nagyon kiokoskodta ezt és nem tudom mit tehetnék.

ObudaFan # 2015.07.15. 11:43

Mondjuk a gyanúsítás elleni panasz meglehetősen formális jogorvoslat. Persze "for the record" meg lehet tenni, de nem kell sokat várni tőle.
A listán szerepeltek azok a dolgok, amikről a feljelentés szól?

kovacslaszlo # 2015.07.15. 08:39

A panaszt megtettem a kihallgatáson. Mint gyanusított hallgattak ki. Mire számíthatok?

Dr.Attika # 2015.07.15. 07:58

A panaszt nyomban meg kellett volna tenni a kihallgatáson. Egyébként milyen minőségben hallgatták ki? Tanú vagy gyanúsított?

kovacslaszlo # 2015.07.14. 22:26

Üdvözlet! Béreltem egy lakást, nem békésen váltunk el mikor kiköltöztem. Aláírtam egy listát a lakásban található tárgyakról, nem hoztam el semmit, de a tulaj feljelentett, mert hiányzott néhány dolog, olyanok is amik eredetileg ott sem voltak. Kihallgattak a rendőrségen. Szeretnék panaszt tenni,nagyon kellemetlen ez számomra és nem tudom hogyan tovább.

Dr.Attika # 2015.07.06. 17:25

Sherlock!
Nem volt gyors a tanács. Egy óra öt percet vett igénybe.Próbáld a gyors tanács teljesítési idejét egy óra alá szorítani.

Sherlock # 2015.07.06. 13:46

Gyanúsítottként beidézik majd. Közvetítő eljárást lehet kérni, de a sértettnek is bele kell egyeznie.

zsofar # 2015.07.06. 12:41

Sziasztok,

egy kis gyors tanácsot kérnék. Ha valaki-t elküldenek a munkahelyéről és a rábízott eszközöket (pl:notebbok) nem tudja visszaszolgáltatni és sikkasztásért feljelentik, de Ö vállalja a következményeket és megtéríti a kárt de a határidő lejárt, számíthat-e hogy a rendőrség előállítja? Kérheti- e közvetítői eljárást ? az okozott kár kb 150.000FT

Üdv,